Mutfak Dekorasyonu ÇiMSTONE SİYAH TEZGAH KULLANANLAR

esmankara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
427
36
73
Mutfak yaptırmak gerçekten çok zor bir işmiş.
Dolap kapağı,malzemesi , menteşesi derken çoğu bitti azı kaldı ama tezgah konusu bu defada gündeme oturdu.
Mutfakla ilgili açtığım konudan direk bu konuyla ilgili yardım alamayacağım için yeni bir konu açma gereği duydum.

Siyah çimstone savana tezgah kullanan varmı aranızda arkadaşlar ?
Benim mutfağın epey geniş olduğu için ve çimstone siyah tezgah çok hoşuma gittiği için siyah tezgah yaptırmak istiyorum.
Ama okuduğum yorumlar çevremde granitin siyah tezgahını kullananlar derken kafam Allah bullak oldu

Aranızda kullanan yada yakınınında kullanan birileri vardır inşallah.
Bana olumlu ve olumsuz yönlerini yazarmısınız ?

Benim tezgahım beyaz çimstone çok memnunum..
Ama siz siyahı sormuşsunuz,kız kardeşim kullanıyor siyah çimstone,o da çok memnun..

Mutfak dolaplarınız ve tezgah arası duvarınız ne renk acaba?
Eğer koyu renklerde ise,tezgahınızı beyaz seçmenizi öneririm..
Ama beyaz ise;hem beyaz hem de siyah çok yakışıyor,hem de her ikisi de çok kullanışlı..
Kolay gelsin

Merhaba , tezgah arası ya tezgahla bütün olacak açık renk olursa siyah olursa da
Cam seramik olacak beyaz ağırlıklı kırmızı ve gri tonlarında yada beyaz kırmızı siyah.

Alt dolaplar bu renk üstler böyle beyaz olacak ama mutfağım baya geniş 6.5 metre tezgahım var..

Kardeşiniz be kadar zamandır kullanıyor?
ne kadar silinsede tozluymuş gibi görünüyormuş.
En ufak lekeyi belli ediyormuş silince kurulamak gerekiyormuş vs. Vs.
Varmı böyle şikayetleri kardeşinizin acaba?

ben de yaklaşık 2 senedir çimstone tezgah kullanıyorum. krem rengi benimki ve gercekten cok memnunum. kullanımı da temizliği de çok kolay. lekeyi belli ettiği dogru ama silinince hemen geciyor. üstelik sıcak tencereleri vs. de uzerıne koyunca hiçbir bozulma olmuyor. hatta bazen kesme tahtası olarak bile kullanıyorum. şimdiye kadar ne cizildi ne de basl bir sorun cıkardı. yepmeni duruyor hala tezgahım, tavsiye ederim.

Deneyimlerinizi yazdığınız için teşekkür ederim.
Açık rengi herkez tavsiye ediyor ama ben siyah düşündüğüm için siyah tezgahın kullanımına takıldım
Bu gidişle açık renge dönücem galiba

Yaklaşık 1 yıldır kullanıyor,leke toz falan olmuyor..
Normalde siyah yüzey tozu çok belli eder elbette ama tezgah çok sık silindiği için böyle bir sorunla karşılaşmıyor kardeşim.

Ayrıca yazıldığı gibi üstünde herhangi birşey kestiğinde çizilme olmuyor ama ben yine de tahta kullanıyorum..
Fakat kesinlikle sıcak tencere vb. konmaması gerekiyor..

Evet mutfak söz konusu olunca günde çok kez siliniyor tezgah ama sorun silmek temizlemek değil sildiğimde geride silinmemiş gibi bir görüntü kalmasından korkuyorum ben kullanan arkadaşlar bu şekilde problem yaşıyorlarmış siliyorum bir daha silip kuruluyorum hep tozlu gibi bir görüntü oluyor yazmışlar

Sıcaklık konusunda 250 dereceye kadar dayanıklı diye biliyorum ana yinede dikkat li olmak gerekli tabi

Siyahını kullanmadığım için bilemiyorum,
kardeşimle aynı dönemlerde ev yaptırdık,ben beyazını seçtim o siyahını,tezgahlarımız üzerinde de detaylı sohbet etmedik
Memnun ama kesinlikle,memnun olmasa bahsederdi mutlaka,tüh pişman oldum ben de beyaz yapsaydım diye..

Isı konusu için de;yaptırdığımız firma kullanımı hakkında bilgi verirken sıcak tencereyi tezgahın üstüne direk koymamamız
konusunda uyardı,aynı bölgeye 3-5 kere koymakla birşey olmaz ama 9-10 derken çatlama olabilir diye..
Sonra netten de araştırdık,aynı şeyler yazılmış.
Ben alıştım bu şekilde kullanmaya,dalgınlık bile olmuyor.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

İnşallah bende bir problem yaşamam .

Koyu renk aleyhtarlarından biri de bendim. Daha önce, diğer konunuzda yazmıştım sildikten sonra kurulamak gerekiyor diye. Ama bunları yaptıktan sonra tozlu görüntü falan olmuyor bende. Şimdi hakkını yemiyeyim, güzelce temizlenip, su ile de deterjan vs. arıtılıp, kuruladıktan sonra, pırıl, pırıl parlıyor, görüntü gayet hoş oluyor savana tezgahta.

Açık renk de olsa, koyu renk de olsa uzerini detarjanlı, sabunlu bırakmayın deniyor. Dolayısıyla koyu renkte ilave tek şey kurulamak. Bir de şu var, benim koyu renk tezgah banyoda. Belki orası mutfak kadar iyi havalanan bir yer olmadığı için tezgah çabuk kurumuyor ve kurulanmadığında üzerinde su izi kalıyor olabilir. İyi havalanan bir mutfakta belki de aynı sorunu yaşamayabilirsiniz.

Her ne kadar açık renk mutfak tezgahımı daha rahat kullanıyor olsam da savana da asla kötü bir tezgah değil. Siyah granit hiç kullanmadım, onu bilemem ama çimstone gözenekli bir yapıya sahip olmadığı için lekeler içine işlemiyor kolay çıkıyor. Savanada leke hemen belli oluyor, ama sizin de dediğiniz gibi mutfak tezgahı defalarca siliniyor hergün.

Çelik hariç hiç bir tip tezgaha çok sıcak şey koymak doğru değil bildiğim kadarıyla. Şansınıza senelerce hiç bir şey olamayabilir, ama binlerce lira ödenen bir tezgahı da riske etmemek lazım bana kalırsa.

Evet en çok sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak bu konuyu açma gereği duydum bende :)
Benide en çok cezbeden tarafı zaten ışıl ışıl parlaması oldu bu tezgahın..
Beyaz tezgahda istediğim gibi bir tezgah yok düz beyazda çok sade olur gibime geldi başka renkte katmak istemiyorum açıkcası.

Ama dediğiniz gibi kendi adıma konuşayım banyo tezgahım beyaz mermer her gün silip kurulamıyorum zaten su lekesi falanda belli olmuyor mermerde.
Ama mutfak siyah tazgahlıda olsa elimizde bez her gün en az 1 defa üzerinden geçiyoruz belki daha fazla..
Benim aklımda kuruladıktan sonra da tozlu gibi dalgalı bir görüntü kalıyor diye bir yorum kalmış bu torumu nerde okudum hatırlayamıyorum ama yazdıklarınız için çok teşekkür ederim yarın inşallah tezgah numuneside kapak numuneside elimde olacak tezgahı silip su damlatıp silmeyip bir bakacağım ona göre siyah yada beyaz için kesin kararımı vereceğim inşallah hayırlısı olur.

Sıcak bir tencere yada fırın tepsisini direk koymak zaten pek mantıklı değil ne olursa olsun sıcaktan çatlamasa bile zamanla dokusu rengi bozulur diye düşünüyorum..koymamak en garantilisi bencede:)

Son düzenleme:
merhabalar naptınız çok merak ettim bende aynı sorunla muzdaripim siyah yada beyaz tezgah arasında dertte kaldım

merhabalar naptınız çok merak ettim bende aynı sorunla muzdaripim siyah yada beyaz tezgah arasında dertte kaldım

Ben dün kararımı verdim çok beğeniyorum ama hem alt dolaplarının vişne çürüğüne yakın olmasından dolayı hemde siyah tezgah için duyduğum olumsuz yorumlardan dolayı belenco kristal white siparişi verdik
Yani aynalı beyaz..
Umarım sizinkide en iyisi en kullanılışlısı hangisi ise sizin için o olur..
Sizin mutfak dolapları nasıl olacak ?
Hangi malzeme ve ne renk kullanacaksınız ?

Canım ben sana bir mimar olarak sesleniyorum granit yaptıracak durumun varsa granit yap dayanıklı kaliteli ve şık her zaman :128:

Benimde mutfağım renkleri böyle üstü beyaz altı borda lake mermeri siyah cok sık dürüyor temizligde zor deği, aksine daha kolay silmezseniz toz olur tabi ben bı ara kullanamadım tozlaniyordu ama kullanıyorsan illaki elinde bez tezgahını siliyiorsun,k.validemde beyaz laleye beyaz mermer bence onun temizliği daha zor

Hadi hayırlısı olsun. Ben de pay sahibiyim sanırım bu kararda, umarım tercihinizden memnun kalırsınız da vicdan azabı cekmem.

Sanırım bu belenco kristal white bendeki çimstone lapland e oldukça benziyor. Aynaların parıltısı çok hoş görünüyor benim gözüme. Sizin aklınız siyahta kaldı biliyorum ama inanın ki, üstler beyaz, altlar vişne çürüğü bir mutfağa kristal white, siyahtan daha çok yakışacak. Siyah tezgah bana kalırsa dolaplar tümüyle açık renkse kendini daha iyi gösteriyor.

Canım ben sana bir mimar olarak sesleniyorum granit yaptıracak durumun varsa granit yap dayanıklı kaliteli ve şık her zaman :128:

Biraz geç kaldınız seslenmekte(
Granit sünger gibi gözenekli olduğu için çok çok azda olsa su Emer dedi kine sorduysak..
Ben çimstone yaptırıyorum ikisi aynı fiyat zaten..
Ama graniti kimse önermedi...

Sizin tezgahınızın malzemesi nedir ??

Siyahın toz olması dan ziyade silindiği zaman kurulama gerektirmesi ve kurulansa bile bazı siyah tezgahlarda tozluymuş gibi bir görüntünün kalmasıydı benim bahsettiğim olay.
Ben kullanmadım ama kullananların çoğu siyahın açık renge göre daha fazla özen istediğini ıslak kalmaması gerektiğini su lekelerini gösterdiğini vs söylediler ..

Sizin ve just nickli arkadaşın oldukça payı yüksek bu seçimi yapmamda:))
Bir laf vardır bilmem bilirmisiniz?
İyi olursa Allah tan kötü olursa kuldan bilinir diye baktık kötü durdu tezgah artık sizden bilirim:)

Şaka bir yana inşallah güzel olur içime siner..
İyiki yaptırmışım derim..
Sizede katılıyorum beyaz dolap siyah tezgah konusunda gerçekten komple beyaz mutfakta çok şık durur ...

Varsa mutfağınızın resimlerini paylaşırmısınız Merak ettim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…