Cimrilik mi hastalık mı sizce?

Ölüm Yok evet ama ben haftanın 6 günü çalışıyorum ve bazen işte delirecek gibi oluyorum. Anneme çok sevdiği bir şeyi alabilirim mesela başkasının üstüne yattığı borçla. O yüzden uyuyamıyorum sanırım. Ben ucunda ölüm mü var diyemiyorum. Çünkü hayatım hep maddi zoluklarla, babamın bize almadığı kıyafetler yüzünden eskilerle gezerken utanmakla geçti.

Ayy ne kadar bol gönüllüsünüz ben 10 lira bile vermem kimsedende istemem...

O değil de babanız baskalarına burs verecek kadar gelıre sahipse devlet niye size burs veriyordu

zamanında babanız sizi sömürdüğü için
maalesef herkesi öyle görüyorsunuz
altında başka yatan sorunlarda çıkacaktır
kurtulmak için psikolojik destek alabilirsiniz
istanbulda yaşıyorsanız 153 beyaz masanın pdm var

O değil de babanız baskalarına burs verecek kadar gelıre sahipse devlet niye size burs veriyordu
Öyle değil. Biz başarılıydık. Hep derecelerimiz vardı. O yüzden lisede burs aldık ama üniversitede kredi çıktı mesela bana ve kardeşlerime. Ama kardeşim ayrıca başka burs da buldu kendine. O daha başarılıydı. babam bize vermesi gereken parayı başkasına veriyordu. Mesela bana bot alınacaksa almıyordu. Ben yırtık ayakkabı ile gezerdim ama onun parasına kuzenime falan verirdi

Hiç neden diye sormadınız mı

Hiç neden diye sormadınız mı
Sordu annem hep. Siz müsrifsiniz, israf haram, hayır yapmak lazım başkalarına derdi. Güya bana vereceği para ile başkalarına hayır yapıyor. Biz safmışız nasıl para harcanır bilmezmişiz. Hatta o kadar kötü ki babam, bir arkadaşı var sadece ayakkabı oradan alınır bize. Adam da kalitesiz satıyor. Hemen yırtılırdı. Hemen dediğimde babam için hemen. Bir yılda zar zor korkarak giyerdim ama yırtılırdı. Bana dedi ki yeni ayakkabı alınsın diye hemen yırtıyosun bilerek dedi. Bir kere düştüm çorabım yırtıldı. Yırtık gez de akıllan dedi. Ben daha çocuğum bunları dediği zaman. O kadar çok şey var ki. Bizi sevmiyor hiç. Bir kere hissetmedim sevgiyi

Siz kaç yasındasınız su an aranız nasıl. Begmce cimrilik mi değil mi konusundan cok babanızla ilgili geçmişiniz hakkında bir uzamnla görüşmelisiniz.

Siz kaç yasındasınız su an aranız nasıl. Begmce cimrilik mi değil mi konusundan cok babanızla ilgili geçmişiniz hakkında bir uzamnla görüşmelisiniz.
28 yaşındayım. Psikoloğa gidiyorum ayda 2 gün. Çok ilerledim. Onun gibi olmamak adına uğraşıyorum hep. Babamla 4 5 aydır görüşmüyorum

28 yaşındayım. Psikoloğa gidiyorum ayda 2 gün. Çok ilerledim. Onun gibi olmamak adına uğraşıyorum hep. Babamla 4 5 aydır görüşmüyorum
Bence borc verme konusunda haklısınız ben de borc versem bana gerı donup donmeyecegıne supheye bakarım hep. Onun dısında babanızla ilgili durum baya agır olmus sızın için. Bu meseleye iyice yogunlasın bence psikologunuzla. Cocugunuz var mı bilmiyorum ama cocuk olunca iyice atak yapabilir bu sorunlar aklınızda. Umarım en yakın zamanda geçmişin izlerinden sıyrılırsınız

Çocuğum yok ama haklısınız. İnsan yetiştiği çevrenin izlerini taşıyor. Ben de aynı izleri taşımaktan korkuyorum. Teşekkür ederim desteğiniz için

İnsanlar neden bir kenarda paranız olduğunu biliyor ki? Öyle olursa tabi ki borç isterler.. Zor kazanılanlar her zaman daha kıymetli olur. O yüzden siz çevrenizdekilere paranızı biriktirdiğinizi pek söylemeseniz iyi olur.

Gelirken şunu al diyecek kadar samimiyetim olan insana avm den aldığım 200 tl'lik şeyin peşine düşmem şahsen.
Unuturum desem de yalan olur ama uykumda kaçmaz yani.
Uyku kaçıracak derecede olması anormal.

Ayy ne kadar bol gönüllüsünüz ben 10 lira bile vermem kimsedende istemem...
ne alakasi var bol gonullu olmakla? iyi gun dostu olmayi tercih ediyorum. bu bir tercihtir. ayni sekilde ben yardim istedigimde etrafimdan yardim isteyecek yuzum olsun isterim cunku.

tamam ama o durumlar eskide kalmis. bitmis gecmis gitmis.

bilmiyorum, enayice borc verip geri alamayacagini bilme konusu baska elbette ama insanlarin sana ihtiyaci oldugunda senin onlarin yarasini/ihtiyacini hafifletebilmen bence guzel sey. gonulden 'Allah razi olsun senden' sozleri dunyalara bedel bence.

ne alakasi var bol gonullu olmakla? iyi gun dostu olmayi tercih ediyorum. bu bir tercihtir. ayni sekilde ben yardim istedigimde etrafimdan yardim isteyecek yuzum olsun isterim cunku.

hakeret etmedim bu ne tavır ? kötü bişi söylemişim gibi davranıyorsunuz

Söylemiyoruz. Ama çocuk yok ve karı koca çalışınca insanlar borç var mı durum ne demiyor. Düğünüme gelmeyen arkadaşım düğün günümde borç istedi Benden mesajla. Bu yüzü bulma nedenleri bence beni saf görmeleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…