- 5 Ocak 2019
- 68
- 28
- 3
- 34
Merhaba, üşenmeden bu konuda ki yazışmaları başından itibaren okudum. Yazmadan edemedim. Ankara da yasiyorum. Ben alnındaki ve elmacık kemiği üzerindeki güneş lekelerim için çok uğraştım. 7 yıldır benimle ve hiç kaybolmayacaklar gibi. Çünkü inanının kremler hariç yöntemlerin tamamını denedim. Ilk tedavi süreci; 2013 kış dönemi uzman dermatolog tarafindan tabi ki kimyasal pealing, ardından 3 kez prp, ardindan fraksiyonel ve Qswitch lazer... sonuç mükemmel gecti, ama yazın başında güneş kendini gösterir göstermez lekeler oldugu gibi geri geldi:) bu arada 50 faktor gunes kremimi yaz kış kullanirim. Pes etmedim devam... 2014 yılı kış dönemi; fraksiyonel lazer 2 kez arkasından prp ve mezoterapi lekeler geçti pembe yeni bir cilt... yazın tekrar aynı yerlerden ve artarak cikti. Iki yıl ara verdim cildim dinlensin ve kendini toparlasın diye. Çok rahatsız olduğum için ve alnımda, yanaklarımda, burnumda lekeler daha da fazlalastigi icin yeniden araştırmaya koyuldum. Pico lazeri okudum araştırdım en son yöntem ve son teknoloji. Hemen bir doktorla konuştum. Sizden mucize beklemiyorum zaten yapılan işlemler lekeleri geçiriyor kışın sorun bu değil dedim, sorun 50 faktor en iyi gunes kremlerini gunde 2 saatte bir kullanmama ragmen yazın güneşle tekrar cikmasi. Doktorum pico lazerin özelliğinin lekeleri tekrar cikmamak uzere parcalayarak tedavi ettigini anlattı ve beni ikna etti. 2018 ekim aylarında basladi nisanın basında bitirdim. Mayis ayında güneşin yüzünü göstermesiyle tekrar cıktı. Üstelik 50 faktör güneş kremini ihmal etmeden kullanmama rağmen. Uzun lafın kısası arkadaşlar ama bunun tedavisi yok gibi. Ben pes ettim beyaz tenliyim lekeler cok da belli oluyor, mecbur böyle yaşayacağım. Deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim. Yapilan işlemler lekeyi gercekten geçiriyor. Ama ne kadar korursan koru sanki hiç birşey yapılmamış gibi üstelik artarak geri cikiyor(
Yazının sonunda bir mucize bekledim vallahi neyse Allah başka dert keder vermesin ama bu lekeler de sıkıntı oluyor baya psikolojikmen baya etkiliyor insanı