Lekeler, Çiller Cilt lekeleri için Tretin krem

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
sivilce olsun güneş olsun leke tedavisinde kullanılan bi madde retinoik asit yani tretin ama siz yine de bi doktora görünün=)

herkese selam benim merak ettigim teratin krem sadece sivilce lekelerinemi iyi geliyo ?
bende çok fazla güneş lekesi var onada iyi gelirmi ? yada bildiğiniz başka krem varmı kızlar

slm arkadaşlar kendimde hemşireyim tretini bir yerden duydum yüzümde güneş lekeleri çok fazla oluşmuştu açıkçası o kadar pahalı kremlere birçok para verip herhangi bir düzelme görmeyince hemn başladım,evet ilk dönemler soyuyo,nemlendirici sürünce yanıyo ama sonuç itibariyle lekeler için birebir,zamanla ince kırışıklıkları yok ediyo yüzü geriyo ve ren açıyo yani beyazlatıyo,sanırım ben şaslıyım üç etkide inanılmaz ii geldi ama kortizonlu olduğu için gündüz sürmeyin çünkü kortizonlu kremler daha çok leke yapar gün aşırı ve önce lekeli yerlere daha sonra istediğiniz bölgelere gözler hariç sürebilirsiniz...:emir_bebek:

arkadaşlar benim tüm vücudum leke içinde idi çünkü cildimde kaz derisi hastalığı var ve bunun tedavisi yok. cildim sürekli kabarıyor ve yara olup derin lekeler bırakıyor sivilcenin daha büyüğünü düşünün tüm cildime yayılmıştı. tiretin krem ve neostrata plus ı beraber kullanıyorum neostrata pürüzleri gideriyor tiretinde cildimi soyarak lekeleri yok ediyor bu güne dek kullanmadığım ilaç kalmamıştı ama tiretin gerçekten çok iyi geldi hepinize tavsiye ederim

Arkadaşlar herkese merhaba... Ben de aranıza yeni katıldım. Aslında siteyi sık sık ziyaret edip o güzel yorumlarınızı okuyordum ama artık anladım ki gün siteye üye olma günü :KK34: Ben de sivilcelerden ve de izlerinden şikayet eden biriyim zaman zaman düzelse de cildim, sonra yine sivilceler baş gösteriyo ve dayanamayıp oynadığım için de izi kalıyor :KK43: Burda okuduğum çoğu yazılardan sonra tretin kullanmaya karar verdim. Dün imex sabun ve tretin krem aldım. ben şu şekilde uyguladım.. Önce imex sabunla yüzümü yıkadım sonra gül suyu ile yüzümü sildim... yüzüm iyice kuruduktan sonra çok ama çok az tretin krem sürdüm hatta o kadar az ki sanırım yüzümün her yerine süremedim... Ne yapayım gözüm çok korktu herkes yandım filan deyince :KK70: Neyse bakalım inşallah sabredip uzun dönem kullanırsam sizlere gelişmeleri yazarım da benim size sormak istediğim bir şey var... Bu kremi kullandığım dönem de haftada bir kil maskemi yapmaya devam edeyim mi yoksa bu kremi kullanırken yüzüme başka hiç bişey uygulamayayım mı? Hadi bakalım kızlar artık şu sivilce derdinden kurtuluruz inşallahhhhhh :))

gözenek sıkılaştırıp sivilceleri söndürdüğü doğru fakat lekelere çok iyi geldigini düşünmüyorum. Ben eritretin kullanıyorum bu arada. Gözenekelere çok faydalı ama baya sıkılaştırıyor.

Merhaba ben bir haftadır geceleri yüzüme özel sabunumla yıkadıktan sonra tretin sürüyorum, güneşten korunuyorum. İlk günlerde sadece yanak bölgemde bir kaç sivilce ve sivilce kızarıklarım olduğu için kullanıyorum zaten yanağıma sürmüştüm. Dudaklarım çatladı, resmen kanadılar. Nemlendiric dudak kremi kullandım şuan daha iyi. İşin tuhaf tarafı ise şu, nohut kadar sürün diyolar fakat ben bolca ve sabunlu işlemi gece 2.3 kez tekrarlamama rağmen soyulma yok. Yüzüm kızarıyor, yanıyor ama soyulmuyor. Deliricem etkisini göremiyorum boşu boşuna acı çekiyorum.

Bunun yanında bana isotrexsin jel vardı evde, bu gece ilk defa onu sürdüm 7. günde allahım resmen yüzüme kaynar su boşaltılmış gibi oldu aradan 5 saat geçti yanıyor hala. Bal sürdüm geçmedi. Kızardı, bence çok beyaz tenliyim birde. Cilt hekiminde doktor bir de ikisi birden daha etkili olur demişti. Bırakın soyulmayı sadece yanıyor, kızarıyor. Renklerde bi açılma da yok. Bu isotrexsin uhu gibi birde sabunla yıkasan bile çıkmıyor deliricem.

Acaba şu eczaneye yaptırılan karışıma mı geçsem diyorum anlamadım. Ama hemen kullanabilir miyim onuda? Yoksa böyle devam mı edicem soyulmayan ve sadece kızaran acıyan bir belirti veren merhemi kullanmaya. Arkadaşlar yardımcı olun! Napıcam böyle?

Son düzenleme:
Sakın Ama Sakın Elinize Dahi Almayın Kızarıklıktan Öte Bu Krem Yüzünüze Bir Çaydanlık Kaynar Şu Dökülmüş Gibi Yapıyor !!!

Elim ayağım kırıldı sanki 17 yaşında bi genç kızım cildim o kadar güzel ki, beyaz tenliyim. Sadece yanak bölgemde geçmeyen kırmızı lekeler için kullanmak istedim. 1 haftadır cildim soyulmuyordu korkarak kullanıyorum zaten istorexsin sürmek istemedim. Bugün 8. günde sürmemle beraber cildime "kezzap" atılmış gibi oldum buraya mesajı attığımda cildim çok acıyordu gittim aynaya baktım sağ yanağım tamamen yandı.. Ama bordo renkte şuan kırmızı değil ! Direk taksiye atladım pijamalarımla bu soğukta terlikle koştum açık eczane aradım taksiyle. Madecassol ve Bepantene aldım :KK43:( Eczacı cildiye doktoruna gözük dedi.. Ben daha 17 yaşındayım dış görünüşe aşırı önem veririm bu geçmezse mahfolurum intihar ederim.. Yaşayamam böyle yani. Napıcam şimdi ilaç resmen yaktı güzelim yüzümü bordo şuanda yanağım.. Yardım edin nolur geçmez mi bu? Ağlamaktan harap oldum bütün gece uyumadım. Çığlık çığlığa annemleri aradım geçer dediler görünce. Beni teselli etmek için söylüyorlar geçicek gibi değil :KK43:( İki tane sivilce izi geçmezken koskoca bi kırmızılık nasıl geçicek. Ölücek dereceye geldim nolur yardım edin acil nolur. Allahından bulsun bu iki ilacı veren adamda. Acısından duramıyorum. Nasıl geçer bu geçer mi :KK43:(

Son düzenleme:
Sakın Ama Sakın Elinize Dahi Almayın Kızarıklıktan Öte Bu Krem Yüzünüze Bir Çaydanlık Kaynar Şu Dökülmüş Gibi Yapıyor !!!

Elim ayağım kırıldı sanki 17 yaşında bi genç kızım cildim o kadar güzel ki, beyaz tenliyim. Sadece yanak bölgemde geçmeyen kırmızı lekeler için kullanmak istedim. 1 haftadır cildim soyulmuyordu korkarak kullanıyorum zaten istorexsin sürmek istemedim. Bugün 8. günde sürmemle beraber cildime "kezzap" atılmış gibi oldum buraya mesajı attığımda cildim çok acıyordu gittim aynaya baktım sağ yanağım tamamen yandı.. Ama bordo renkte şuan kırmızı değil ! Direk taksiye atladım pijamalarımla bu soğukta terlikle koştum açık eczane aradım taksiyle. Madecassol ve Bepantene aldım :KK43:( Eczacı cildiye doktoruna gözük dedi.. Ben daha 17 yaşındayım dış görünüşe aşırı önem veririm bu geçmezse mahfolurum intihar ederim.. Yaşayamam böyle yani. Napıcam şimdi ilaç resmen yaktı güzelim yüzümü bordo şuanda yanağım.. Yardım edin nolur geçmez mi bu? Ağlamaktan harap oldum bütün gece uyumadım. Çığlık çığlığa annemleri aradım geçer dediler görünce. Beni teselli etmek için söylüyorlar geçicek gibi değil :KK43:( İki tane sivilce izi geçmezken koskoca bi kırmızılık nasıl geçicek. Ölücek dereceye geldim nolur yardım edin acil nolur. Allahından bulsun bu iki ilacı veren adamda. Acısından duramıyorum. Nasıl geçer bu geçer mi :KK43:(
Bende expigment kullandım birkaç gün ve yüzüm senin bahsettiğin gibi oldu. Bende çok korktum. Ortalama 20 günde normale döndü suratım. Seninde normale dönecektir suratın ama biraz sabret canım.

Gece çekimi pek belli olmayabilir ama bunun kötü hali işte.. Bu kremleri kullanıyorum sabah akşam bolca sürüyorum :KK43:(

Son düzenleme:
Tretin benim yüzümü yakmıştı bundan bir hafta kadar önce. Şuan düzeldi biraz biraz. Napıcam bilmiyorum "sivilcelerime yıllar önce bu ile veda ettim" başlığındaki uygulamayı eczaneye gidip yaptırsam bu izler geçer mi acaba? Yoksa herşeyi göze alarak tekrar tretin mi kullansam geçer?

Resimleri bu.

Hiçbir şekilde tek bir çukur dahi yok yüzümde sadece kızarıklık var. Ve bir kaç özel günüme denk gelen sivilce. Kantaron yağı da yapmış olabilir iki gündür kullanıyorum ama pek faydası olucak gibi değil. Benim sivilcelerimi söndürmedi çünkü.

yüzünle pek oynamamanı tavsiye ederim elini sürme bence bi dermotoloji uzmanına git ve ondan yardım al senin yüzündekiler inan hiç bişey değil benim ablamın yüzünde vardı resmen yara gibiydi acısından duramıyodu senin resimlerini gördüm korkucağın kadar bişey yok ama burada yazılanları kısmen okudum arkadaşlar bu kremin beraberinde nemlendiri kulanıyorlar bende sana LA ROCHE POSAY HYDREANE LEGERE önericem nemlendirici yüzünü rahatlatıcaktır

ayrıca tretini nohut büyüklüğünde değilde daha ufak sürmelisin cildin hassas demekki ve daha fazla tahriş ediyor

benimde yüzümde güneşş lekeleri var ve ben dokunmaya çok korkuyorum daha beter olursa diye bi ara expigment kullandım ama lekelerimi sanki daha belirgin bir hale getirdi ama akşam kullanmadım işte bu tür kremleri gece kullanmak gerekiyor şimdi bende tretin kullanmayı düşünüyorum ama faydası olurmu bilmiyorum

Tretine başlayalı 5 gün oldu yüzümde çok fazla sivilce yok ama hafif lekeleri burun bölgesindeki siyah noktalar ve gözeneklerimin açık olduğundan kullanmaya başladım ilk gün cildim tepki vermedi olan sivilcelerde sönmüş gibydi dedim heralde çok etkilemicek 50 faktör güneş kremini sürdüm sabah öyle dışarı çıktım 2. akşam sürdüğümde bütün svilcelrimin üstü kıpkırmızı oldu yüzümde olmadık yerlerde sivilceler çıktı kabuk bağladı sivilcelerin 1 kaçı görünce korktum resmen:):) ama dedim devam edicem ne olursa olsun neyse 3. gün sivilcelerin rengi duruldu açıldı kurudu kabuk falan attı ama cildim soyulmaya başladı 4. gün yüzüm okadar gergindiki konuşmıyorum bu sabah 5. gün uyadım yüzümü ellerdikçe deri kalıyoo:):) dudaklarım kurudu soyulmaya başladı burnumdaki siyah noktalar yok çünkü üstünde deri diye bişey yok)::)) silikonlu gibi oldu duduklarım ama cildimde bir parlama var sivilceler kabuk kabuk oldu belirtileri başladı sanırım 10 günde böyle gidicek ama sonuç başarılı gibi duruyo her ne kadar acı verici olsada:) pudra falan kullanmak istemiyoorum cildime çnkü gelişmeleri günden güne yazarım ama acısız bi devre değil ama katlanılmıcak kadarda acı vermiyo bide havada güneş yok ama güneş kremi sürmeden çıkmıyrm dışarı buda tedavide önemliymiş:))

Dün gece duştan sonra nemlendrii sürdüm yüzüm resmen haşlandı sonra düzeldi domates gibi oldu 1 saat sonra tretini sürdüm yattım yine bi yanma yüzümdeki siyah noktalar ve gözenekler gitti gibi ama sivilcelerin izi duruyo 6. gün sanırım ondan sivilcelerin sadece kırmızılığını aldı ama izler ve sivilceler hala var :KK43:(

hanımlar bende dün akşam başladım alnıma ve yanaklarıma az bir şekilde sürdüm,çene ve dudak kısımları hassas yerlerdir o yüzden oralara sürmeyin yada süreceksenizde 2 güne bir 3 güne bir sürün,bakalım gelişmelerden haberdar ederim.normal krem gibi sürmeyin az az sürün,herkese geçmiş olsun,çok merak ediyorum bende sonucu,

derenyaz benim 10 gün oldu artık eskisi gibi soyulmalrım olmuyo bide siyah noktalar ve gözenekler resmen yok oldu cildim parlıyo ama sivilcelerin kırmızılığı gitti küçük küçük isilikler şeklinde kuru kuru duruyo zamanla geçer sanırım onlarda bide tretinini sürdükten snra burun kenarlarına ve dudak çevreme hiç bulaştırmadan oralara dove yoğun bakım sürdüm sürekli çok kuruydu artık eskisi gibi ynamalar olmuyo amaa ilk zamanlar acısı çok kötüydü çok çok az sürülcek ve güneş kremsiz kesinlikle çıkmayın acısınada katlanın çünkü çok uzun sürmüyor:)

tyhpon geçmiş olsun,bende sivlceden kalma izler vardı yanaklarımda alnımda çok kötü durmuyo ama insan sürekli makyaj yapmak zorunda kalıyo,en hassas yerler çene ve burun,dudak kısımları o yüzden oralara gerçekten sürmemek lazım.hala devam ediyomusun

arkadaşlar birde kükürtlü sabun ve buna benzer şeyleri tretinle birlikte kullanmayın,haberiniz olsun

X