Lekeler, Çiller Cilt lekeleri için Tretin krem

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
canın sağolsun. acelesi yok zaten. kışa girerken kullanmak daha uygun olur. ben gelecek kışın başında düşünebilirim. şimdilik tretine devam ediyorum.
sorun yok yani..

Ya yorumları okudukca tretini tekrar kullanasım geldi :/ allak bullak oldm iice neyi kullancamı şaşırdım :KK43:

Son düzenleme:
bnde bugün başlayacam kullanmaya. ama açıkçası biraz tedirgin oldum yüzü soyuyor falan umarım kötü bi etkisini görmem.
peki bu tretin çok fazla mı soyuyor yani dışarı çıkamayacak kadar mı nemlendirici aldım yanında ama korkmaya başladım şimdi

ben bir kere yazın ilk sürdüğümde çok kötü soymuştu.
ama bu kış üsüste bolca da sürüyorum. öyle çok tahriş edici bir soyulma olmadı bu sefer. belki mevsimden belki yaş ilerlemesinden kaynaklanıyor ,bilemiyorum.
ama normal nemlendirici gibi sürüp yatıyorum.
2 gün sonra hafif pul pul dökülüyor.
brni rahatsız etmiyor.
herkes kendi cildinde deneyerek öğrenir...

Evt herkesin cilt yapısında farklı etkiler gösterebilir.Ben yüzümün bi kısmında denicem ilk sürdügümde uzun vadede sabredemedim.şimdi küçük bi kısımda deneyerek test edicem bakalım nolcak :)

tretine başladım bu 4. günüm arkadaşlar. şuan ciddi derecede soyulma yok çok hafif oda nemlendirici krem ile kapanıyor.. bakalım hayırlısı aslında yaza yaklaşırken başladım çok riskli ama yaza düğünüm var şu hafif kırmızı sivilce izleri ve su çiçeği çukurlarını hafifletmek istiyorum. inş faydalı olur...bilmiyorumkismile

benim bir hafta oldu kullanalı.yüzümde bir aydınlık hissediyorum.hafif esmerliğim kalmıycak gibi....ne de olsa ölü deriyi yüzeyden temizliyor .iyi birşey yani.hele banyodan sonra çok soyulma oluyor..

benim bacaklarımda kıl dönmesinden kaynaklı lekeler var onları geçirmek için kullansam işe yarar mı acaba bide reçeteylemi alıyoruz bu kremi

benim bacaklarımda kıl dönmesinden kaynaklı lekeler var onları geçirmek için kullansam işe yarar mı acaba bide reçeteylemi alıyoruz bu kremi

tretin tarzı kremkullanırken sabırlı olmak lazım
yani hemen soymuyor.kıl kökünün de derinliğine göre etkisi olur. düzenlikullanılırsa etkisi olur bence..
tretin adlı kremi doktor reçete etse dahi devlet ödemiyor. 15 ytl gibi bir fiyatı var.
onuniçeriğine benzer bir kremvar. isminihatırlamadım. onu dr.reçete ediyor mesela.

ben düzenli kullanmaya devam ediyorum. soyuluyor yüzüm aynaya bakmak bile istemiyorum. birde çalışıyorum düşünün yazık çocuklara:emir_bebek: neyse soruma geleyim ben aynı zamanda acnelyse kremde almıştım daha etili soyulsun diye 1 hafta kadar sonra onada başlayacağım ama şimdi şaşırdım yaa ikisinide gece mi sürmek gerekiyor acnelyse kremde güneşe karşı hassasmış sanırım ben gece hangisini süreceğim şimdi? bir gün birini birgün diğerinide olmaz tretini hergün sürmek gerekiyor. çok şaşırdım yaa yardım!!ohaoldumsmile

yyoooo tretini her gün sürmen gerekmiyor. bu cildininn nasıl cevap verdiğine bağlı.ben geçen sene 3 günde bir sürebiliyordum.
şimdi gün aşırı bazen de hergün sürüyorum.
ama dr sana bir tavsiye verdiyse onu uygula...acnelyse de ağır bir ilaç .yani soyulma açısından.
aşırı soyulma varsa ben o kadar yüklenmezdim cildime şahsen.
ama gündüz mutlaka 50 faktör güneş kremi kullanmalısın..

ikisi birden ağırmı gelir diyorsun.. bende hazır bu kadar zahmete girmişken düzgün bir şekilde ikisinide uygulayım tam fayda etsin diyordum.. inş elime yüzüme bulaştırmam yaa güneş lekeleri felanakannehir kaş yapayım derken göz çıkarmayım.. yani bir gün tretin bir gün acnelyse mi sürsem acaba kafam çok karıştı yaa.. ben akşam tretin sabah acnelyse sürerim diyordum ama oda güneş lekesi yapabilirmiş.. ahh ne kadar yanlış bir zamanda başladım...

ben acnelyseyi sürmeyeceğim yaa gözüm korktu:1no2: yazık oldu 2 kutuda almıştım:kızgın: ya bide ben 1 haftadır bu tretini kullanıyorum ağız kenarlarım souluyor sadece, alnım yanaklarım burnumda hiç en ufak bir soyulma başlamadı bile. normal mi bu??

Son düzenleme:
yüzde soyulma başlaması için cildin alt katmanlarının yeni hücre üretmesi lazım. bu da cildin bölgesinde değişik zamanlar da olabilir. yani burun kenarının soyulmaya başlamamış olması bir sorun değil.
sadece zamanı farklı dır.
yakında o da soyulur.

ben acnelyseyi sürmeyeceğim yaa gözüm korktu:1no2: yazık oldu 2 kutuda almıştım:kızgın: ya bide ben 1 haftadır bu tretini kullanıyorum ağız kenarlarım souluyor sadece, alnım yanaklarım burnumda hiç en ufak bir soyulma başlamadı bile. normal mi bu??

canım birde bu kremi doğum sonrası çatlakların giderilmesi için kullanıyorlarmış çok etkili bir kremmiş bende kullansam mı çillerime iyi gelirmi :sm_confused:

tretini yeni kullanmaya başladıysan gün aşırı yatmadan önce hafifce yüzüne sür .gün ışığına sakın çıkma.sadece gece yatmadfan önce kullan.cildinin hassasiyet durumuna göre daha sonra her gece kullanabilirsin.
her kesin cilt yapısı farklıdır.
tretin konusunda kullanıcıların yorumlarını cilt hekimi ne sorabilirsin.arama motoru ile bir araştır istersen.
ayrıca nemlendirici olarak doktorlar tretin ile bilrikte excipial hydro tavsiye ediyorlar

canm bende tretini kullandım. aşırı kızarma yaptı. herkes naptı yüzüne dedi. halbuki sadece izler için kullandım. olmayan sivilceleri çıkarttı mahvetti yüzümü. şuanda onun yüzünden çıkan 2 tane sivilce yüzümde ve kötü duruyor. moralimi çok bozuyor. senin cildinde hassassa eger daha kötü olmadan kullanmamanı tavsiye ederim.

canım birde bu kremi doğum sonrası çatlakların giderilmesi için kullanıyorlarmış çok etkili bir kremmiş bende kullansam mı çillerime iyi gelirmi :sm_confused:

canım evet duydum çatlaklar için kullananları ama iyi gelir mi bilemiyorum açıkcası. gerçi soyuyor ama emin değilim yalnış yönlendirmeyim. bilen arkadaşlar varsa cevaplandırabilir mi bende merak ettim. malum bizimde başımıza gelecek :emir_bebek: ama açıkcası çiller için faydalı olacağını düşünmüyorum. çil sivilce lekesi gibi değildir çok derindir. ama yanılıyorda olabilirim

Son düzenleme:
tretin'i devlet karşılamamakta olup, eczanelerde fiyatı 18-19.00 tl civarındadır.eğer yoksa alırken muhakkak yanında yağsız SPF +50,özellikle yüz için kullanılan güneş kremlerinden alın.( ben babe'in yüz için yağsız 50 faktör kremini kullanıyorum).kişinin cilt lekelerinin yoğunluğuna göre sabah-akşam yada sadece akşam kullanılabilmektedir.ben akşamları kullanıyorum fındık büyüklüğünde tüm yüzüme (burun kenarları hariç) uyguluyorum.burun kenarlarında tahriş'e ve egzama'ya sebebiyet verebiliyormuş.uygulama öncesi yüz yıkama köpüğüyle temizleyip daha sonra gül suyu ile yüzümü tahriş etmeden siliyorum.tretin'i yüzüme hafif masaj yaparak yediriyorum.sabahları ise yüzümü temizleyip (yıkama,vs..) bepanthen yada türevi bir krem/pomad ile nemlendirip 15 dk.bekledikten sonra güneş kremini uyguluyorum (boyun ve dekolte de dahil)
tretin yüzde acı hissi yaratmaya başladıysa ara verilerek kullanılmalı.yani acı hissi kaybolana kadar tedavi kesilmeli daha sonra günlük degil de örneğin:3-4 günde bir kullanılabilir.asla bol miktarda sürülmemeli...kaşıntı,sürülen bölgede dökülmeler... normal sayılabileceği gibi olmaması da normal.uzun süreli kullanımda kesin sonuca ulaşırsınız.
acnlyse,tretinin bir türevidir.fakat tretin'e göre etken maddesi biraz daha fazladır.buna nazaran genellikle doktorlar fiyatı sorun olmazsa tretin'i öneriyorlar.(acnlyse:3-4.00tl arası)
kişisel olarak tek tavsiyem çok ama çok iyi bir güneş kremi kullanmanız yönünde olacaktır.bu arada güneş kremini 2 yada 3 saatte bir tekrarlamayı unutmayın.şimdilik bildiklerim bu kadar aklıma geldikçe sizlerle paylaşırım.

burun kenarlarımada sürüyordum ben canım yalnış mı yapıyor muşum?? ayrıca 1 fındık büyüklüğünde demişsin ben 2 hatta bazen 3 fındık büyüklüğünde bile sürebiliyorum ama istediğim soyulma bir türlü gerçekleşmiyor. sadece ağız kenarlarım soyuluyor. çok ama çok azda yanaklarım soyulur gibi olmuştu oda durdu. soymayı birtürlü beceremedim yaaa bu konuda bir önerin var mı??

X