Lekeler, Çiller CİLT İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞALIM

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
Hepimize Hayirli Ramazanlar olsun.Bastan yazmicam az cok biliyorsunuz son zamanlar da neler aldim naptim.Bekleyen,merak eden olur belki yaziyim.
Ducray in 50 spf li leke kremini almistim 1 aydan uzun zaman olmustur(son zamanlar da bitsin diye yuzume boca ediyorum o ayri)Valla ben bir fark gormuyorum.Sirf hakkinda dogru yorum yapabilmek icin usanmadan yanina baska urun eklemeden sabirla kullandim.Ilk zamanlarin da sadece sag gozumun altinda kirisiklik yaptigini fark ettim.Hatta blue ya gittigim de gosterdim o da gordu.Cok uzuldugum icin kendi hazirladigi urunden verdi surmem icin saolsun.Goz etrafina surmeden, inatla uzgun olsam da devam ettim.Yok yok yok.Yine bosa giden zaman,sabir,para...
Allah izin verirse urunu bitirdigim de sinoz a baslicam.Banyo da beni bekliyor.Ben yorumlara aldirmadan tum enerji ve umudumla baslicam tedaviye. Bakalim InsaAllah yardim etsin gecsin hepimizin ki...

Hepimize Hayirli Ramazanlar olsun.Bastan yazmicam az cok biliyorsunuz son zamanlar da neler aldim naptim.Bekleyen,merak eden olur belki yaziyim.
Ducray in 50 spf li leke kremini almistim 1 aydan uzun zaman olmustur(son zamanlar da bitsin diye yuzume boca ediyorum o ayri)Valla ben bir fark gormuyorum.Sirf hakkinda dogru yorum yapabilmek icin usanmadan yanina baska urun eklemeden sabirla kullandim.Ilk zamanlarin da sadece sag gozumun altinda kirisiklik yaptigini fark ettim.Hatta blue ya gittigim de gosterdim o da gordu.Cok uzuldugum icin kendi hazirladigi urunden verdi surmem icin saolsun.Goz etrafina surmeden, inatla uzgun olsam da devam ettim.Yok yok yok.Yine bosa giden zaman,sabir,para...
Allah izin verirse urunu bitirdigim de sinoz a baslicam.Banyo da beni bekliyor.Ben yorumlara aldirmadan tum enerji ve umudumla baslicam tedaviye. Bakalim InsaAllah yardim etsin gecsin hepimizin ki...
Umarım dogru ürünü bulur bizede yol gosterirsiniz
Bu sinozu bende merak ediyorum takipteyim.

Canım teşekkürler yazdınız :KK39:Size de hayırlı Ramazanlar.
Zaten her gün görüşüyoruz o ayrı :KK36:.
Kullandığınız leke kremi işe yaramamış yazık.
evet boşa giden para ve umutlar hep böyle oluyor.
Sinoz için bir şey diyemem evet ben ilk kullandım açtı %50 kadar.
ama kaç kutu kullanıp sonuç alamadım diye buraya yazan Meslina da var.
O nedenle karar sizlere kalmış ben etkilemem.zaten bunu da konuştuk.
Kreminizin size de şifa olmasını içten dilerim.Sadece çok ama dua ediyorum zaten biliyorsunuz geçsin hepinizin ki diye.:dua:
Tekrardan şifa olsun,iyi haberleriniz olsun.:KK19:

Ben önce sinoz aldım çok iyi geldi.Aöa benim göz altımda var oraya sürülmüyor diye değiştirdim.Ama sonra buradaki 3 kremi expigment vs.aldım.Şuanda da başka şeyler kullanıyorum .Etki edince yazacağız.
Merhaba expigmentin faydasını gördünüz mü bende 2 gündür kullanıyorum nivean~n 50 +günes kreminide aldım fakat havalar cok sıcak kararsız kaldım ama cillerimden cildimdende gercekten cok sıkıldım siz ne önerirsiniz bana?

Merhaba expigmentin faydasını gördünüz mü bende 2 gündür kullanıyorum nivean~n 50 +günes kreminide aldım fakat havalar cok sıcak kararsız kaldım ama cillerimden cildimdende gercekten cok sıkıldım siz ne önerirsiniz bana?
Bu aylarda sakın ha expigment kullanmayiniz. :KK43: şahsen ben bilinçsizce kullandım ve lekem ufacikken exp. Sayesinde 5 kat dağıldı

Peki önerebileceginiz bisey var mı cildim cok kötü hergün aleovera sürüyorum günes kıremi kullanıuorum ama fondetensiz dısarı çıkınca gercekten utanıyorum
İnanin yalniz degilsiniz hepimiz öyleyiz
BLUEGREENBLUE BLUEGREENBLUE krem önericek bize
Suan sadece hafif maskeler yapiyoruz
Yani ben oyle yapiyorum
Pirinc suyu,kahve telvesi,yumurta akı, sabun,gunes kremi vs.
Yinede kapaticisiz cikamiyorum.

İnanin yalniz degilsiniz hepimiz öyleyiz
BLUEGREENBLUE BLUEGREENBLUE krem önericek bize
Suan sadece hafif maskeler yapiyoruz
Yani ben oyle yapiyorum
Pirinc suyu,kahve telvesi,yumurta akı, sabun,gunes kremi vs.
Yinede kapaticisiz cikamiyorum.
Anladım canım tesekkür ederim bende dogal yöntemler deniyeyim o zaman en azından son bahara kadar

Peki önerebileceginiz bisey var mı cildim cok kötü hergün aleovera sürüyorum günes kıremi kullanıuorum ama fondetensiz dısarı çıkınca gercekten utanıyorum
Anladım canım tesekkür ederim bende dogal yöntemler deniyeyim o zaman en azından son bahara kadar
Merhaba canım.:KK54:bakın müsait oldukça sayfalardan arada okuyun.
Özellikle ilk sayfayı detaylı inceleyiniz.Arada da burayı takip ediniz
ve sakın ama yazın leke açmaya uğraşmayınız.:KK12:
Hep yazdım tekrar edeyim asla expigmenti ne yaz ne kış tavsiye etmem:stop:
Bu ve benzeri kremler dahil.Ben ucundan döndüm.
Eğer devam etseydim kalıcı lekelerle halen uğraşıyor olurdum.
Sakın kafanıza göre işlemler yapmayınız:skandal:
Özellikle yazın sadece koruyun hem de çok iyi güneş koruma ile.
Bu yazı sade şeylerle geçireceksiniz.Cildinizi yormadan.
Bana cildinizi özele yazın detaylıca size de sade şeylerle kür yapalım
Kürler genelde aynı gibi veriyorum ama ufak değişiklikler yapıyorum.
Malum herkesin cildi çok ayrı.
Merak etmeyiniz hep diyorum herkesin en azından rengini açacağız :super:

Kızlar daha önce de yazdım ama çok soruluyor tekrar yazıyorum.
Benim bu yaz ki Güneş koruma rutinim bu .Ben şöyle yapacağım.
Tatil ve çok uzun süre dışarıda olacağım zamanlarda günlük olarak
heliocare 90 koruma kullanacağım.
dışarıda az kalacağım zamanlarda
bioderma photoderm spot spf 50 yi de kullanacağım.
zaten rosense var onu da evde kullanacağım.
Kullanınca da izlenimlerimi yazarım:KK24:

Ben şunu hep diyorum o kadar yazıyorum kimse hata yapmasın
Beni bile insanlar önemsemiyor.
Neden çünkü ben kimseyi masallarla kandırmıyorum.:ukala:
Mesela ben yazsam lekemi hemen 15 günde açtım.
Herkes bana hem buradan hem özelden yazar.mesaj kutum bile dolar .
Ne kullandın.Sebebi kolaya kaçmak amaç kısa yoldan leke geçirmek:KK20:
İnsanlar kandırılmayı da seviyor.Ben de dahildim buna tabii ki.:stop:
Fakat dedim ya çok araştırdım.Bilinçlendim.:super:
Bir çok şeyin ucundan döndüm.Çok ama çok şükür diyorum:KK16:
Benim gibi dürüst yazanlara da sonsuz teşekkür ederim.
Bazı şeylerin vebali var çünkü.
Bir yazı görmüştüm kopyalamış bırakmıştım .
Ben de maalesef geç gördüm bu yazıyı.
Ama yine de çok okumamın faydaları olsa gerek hatalar yapmadım.
Bu sitede zuhalglr11 arkadaşımız yazmış ama kimse umursamamış.
Sadece bir kaç kişi beğenmiş.
Şimdi size alt satırda onun yazısını kopyalıyorum.
Belki sizlere yol gösterir.Lütfen iyi okuyunuz.
Şimdi üye değil ama
Ben yine de kendisine çok ama çok teşekkür ederim.ALLAH razı olsun:dua:
Çok güzel yazmış.Ben gözlerim dolarak duygulanıp okumuştum...

zuhalglr11 ARKADAŞIMIZIN YAZISINI.YAZDIĞI GİBİ KOPYALADIM.
  1. Baştan söyleyeyim eğer bu yorumları bir umut uğruna okuyorsanız benim şuanda söyleceklerim size hiç yardımcı olmayacak. Aksine bir umudunuz varsa ellerinizden kayıp gidecek. Ama benim yaşadıklarımı - acı gerçekler de diyebiliriz :) - öğrenmek istiyorsanız buyurun başlayın...

2. Öncelikle benim sorunum ÇİLLER.. Yüzüm ve omuzum olmak üzere iki yerimde derinden çillerim var burnumun üstünde hafif yoğun olmakla beraber yanaklarıma doğru dağılan çene ve bıyık bölgesinde ise bir iki tane tek tük bulunuyor. Alnımda ise hiç yok.Her ne kadar çil desek de çillerin de çeşitleri vardır. derinden(dipten) ve yüzeysel olmak üzere iki tane :) Burada başarıya ulaşan birçok kişinin çilleri yüzeyseldir büyük ihtimalle. Çünkü yüzeysel çillerde peeling -deri dökme işlemi- gibi basit bir uygulama veya kremlermiş kimyasallarmış bunları geçelim aktardan bile bulabilceğiniz bitkisel şeylerin yardımı dahi dokunacaktır. Yani sitelerde okuduğunuz onca yorumda çillerinin şöyle böyle geçmiş olanlar yüzeyseldir bizim gibi dibten olan mağdurlar ise onlara bakar bakar saf salak kime ne yaramışsa koşa koşa gider alırız. Belki bana da bir faydası dokunur ümidiyle.. Hayır bunu yapan kişilerden biri de benim o yüzden aptallığıma bakarak sizin de kanmanızı istemediğim için bu kadar uğraşıp sizi uyarmaya çalışıyorum. Yoksa benim yorumumun üstüne bir çizgi çekip hala o aptal para tuzaklarına koşabilirsiniz. Sıkıntı değil. Benim söylediklerimi birçok cildiyeci dermatolog doktor söylemez size. Neden peki? PARA için.. Size sırf şu zıkkım yüzünden ümitler verirler. Ben çok kandım poşet poşet ilaçlar aldım. SONUÇ sıfır elde var sıfır. Ama aptallığıma doyamadım hala bu tarz sitelerde gezip ümitler arıyorum. Tam kabullendim diyorum. Bir yeni ortama giriyorum oradan kendini bilmez biri senin niye yüzün böyle beneklerle kaplı diye bir soru sorar ve bitti işte..Bir de öyle bir tonda söylerler ki sanırsın yüzünde bok var. Veya biriyle sohbete girdiniz sürekli yüzünüzdeki çilleri incelerler sohbeti kesip gel bak dokun gerçek kalemle çizmedim diyesin gelir ama diyemezsin bu yüzden konuşmayı nasıl sona getirsem diye kesip atma yolları ararsın. Bunları ben de yaşıyorum tek değilsiniz :) Ha bir de şey var.. Yüzündeki en ufak bir noktada bende sivilcede yakınıp türlü türlü kremler sürenlerin , çillerin size yakıştığını söyleyip dert etmemenizi söyleyerek size teselli vermeleri. O da ayrı bir ironi be :KK70: Neyse bu yaşadıklarım birkaç tane örnek bunlar uzar gider.. Gelelim esas konuya kullandığım onca krem kimyasal karışım bitkisel çözümler veya alternatif tıp adı altındaki zıkkımlar.

Expigment. Renk açıcı özelliğe sahip olmakla beraber deriniz hem tahriş olur hem de soyulur. Faydasını gördüm. Ama sevinmeyin. Bunu kullanınca pancar gibi ortalıklarda gezmeniz yetmiyor bir de üstüne yılan gibi deri atıyorsunuz. Zaten bu tarz kremlerde bir tanesi yeterli olmaz! Yanına nemlendiricisini sürüceksin ki deri yumuşayıp rahat çıksın. Tahriş olan yerleri kapatmak için fondöten kullanıcaksın. Koruyucu zaten şart. Anlıycağınız kaş yapıyım derken göz çıkarma ihtimalinizle başbaşa kalırsınız. Kolay gelsin geç bunu..

Acnelyse. Derideki mitoz bölünmeyi arttırarak eski derinin dökülmesini böylece kirlilik ve yağ birikiminden dolayı sivilce oluşumunu engellemeye çalışan kremdir. Fazla kullanımı çok feci zararlara neden olabilir. Ne kadar az o kadar iyi bu kremde.Çünkü Amacı deriyi soymak ki deride 1-2 katmandan sonra tahriş olur kızarır bir de deri inceldiği için güneşe karşı direnci azalır. Bu krem günlük az az bile kullanılmaz 2 günde bir 2 gün kullandın ara ver filan cildinin yapısına göre yani. Bunda da yüzünüzde delik açma veya kırmızı tahriş olma ihtimali çoktur. Faydası yüzeysel olanlara bana yaramadı bir de üstüne cildimin tahriş olduğuyla kaldım. Siz bilirsiniz. Cidden bu kremi kullanmak cesaret ister biraz fazla mı sıktın yıka elini yeniden azıcık sık cildinden değerli değil yok boşa gitmesin diye sürme sakın tavsiyem bu.

Locoid. Bu ilacın asıl amacı egzama içindir. Ama buradaki işlevi diğer o kimyasallar yüzünüzü soyduktan sonra girdiği halleç pamuğu görüntüsünde yumuşatarak çıkarmaktır.

Bepanthol. Bunun amacı cildi nemlendirmek derinin kolayca soyulmasını sağlayarak tahriş olan yerleri düzeltmek. Bir de unutmadan güneş yanığına çok faydalıdır. o kurumuş gerilmiş kabuğu yumuşatarak rahatlatır sizi.

Güneş koruyucu. Bunun da elbette zararları var özellikle yüksek -ki bizim gibi çilleri bulunanlar 50 factor kullanır hep- factorlerde. Ne kadar factor'u yüksek o kadar kimyasal demek. Ama yapıcak bir şey yok bunu her türlü kullanmalısınız. Bir de yağlılar ki.. yüzünüze sürünce yüzünüz sanki günlerce yıkanmamış gibi bir yağ tabakasına bürünür. güneşe çıkınca yağlı pehlivan gibi parlarsınız filan :KK70:

Çil Fazıl. Bunu çiller için eczanede çok satış almış. eczacıyla artık knk gibiyiz işte ne çiller için çok satış yapıyor hangi güneş korucu daha iyi ve uygun fiyatlı hangi çil kremlerinde indirim var filan diye sohbet ediyoruz resmen. lanet -_- Eczacının çiller için bunu çok sattığını ama çözüm olup olmadığını bilmediğini söylemişti. Ben de bir işe yaramasa neden satılsın? mantığıyla aldım. Almaz olaydım. Afedersiniz ama hiçbir halta yaramadı. Boştan boşa 20 tl em gitti :KK43: bir de çok yağlı sivilcem yokken 2 tane de sivilce sahibi yaptı! sanki derdimiz yokmuş gibi :KK70:

Havuç yağlı kremler. Bu krem tahrişi önler, kuru ve çatlamış cilt bölgelerini iyileştirir. Beta karoten antioksidan özellikleri, cildin güneşin ultraviyole ışınlarının zararlı etkileri karşı koymasını sağlar. Erken yaşlanmaya neden olan serbest radikallerin oluşumunu engeller. Bir nevi koruyucu ve nemlendiricidir. Faydası olarak koruyucu sürmeyi bırakıp bundan kullandım ama bu koruyucudan daha yağlı bu yüzden havuç sabunuyla her sabah yüzümü yıkadım. Çillerim en azından koyulaşmadı veya koyulaşmasını yavaşlattı desek daha doğu olur:) bir de daha yumuşak oldu cildim.

Limon. Evet hepinizin bildiği gibi limon renk açar. ben de buna bel bağlayarak sürdüm sıkıntı şu ki her yere sürünce komple yüzünüz açıldığı için çiller değilde renk atıyorsunuz resmen :KK70: bir kaç ton daha açılıyorsunuz. Çillere sürünce çift renkli oluyorsunuz. Olmuyo yani evet açıyo ama denge tutmuyor. Onun yerine saçlarınıza yazın sürün ucları açılsın peroksit saçlarınızı yıpratmasın.

Kil maskesi. Boşuna uğraşmayın derim ben hiç kasmayın . Sadece yüzünüz bebek poposu gibi oluyor. Yumuşacık o kadar çillerle bir alakası yok.

Bakın bunlar daha ne ki diğerlerinden söz etmek dahi istemiyorum. Olumsuz sonuçlardan sıkıldım burada bana şu yaradı diyenlerden de siz bunları bırakın size iki misliyle dönücek. Ne kadar oynarsanız bir şeyin dengesiyle o da size karşı o kadar tepki verir. Mesela lazer.. Hepinizin lazer deyince şekli değişiyor. Benim de öyle.. Bu kremlerden çok daha fazla zarar alma ihtimalinizi geçtim. Yaptıranlardan memnunlar bile 1 sene sonraki yorumlarını okuyorum keşke yaptırmasaydım şimdi cildim daha kötü daha çok çilim çıktı yüzüm yandı EVET YANMA.. böyle bir ihtimal de var. delik oluştu.Bu sonuçları geçtim yaptırdıktan sonraki sürece ne demeli? yüzünüz kabuk tutuyor acı zaten var kızarıklık tahriş 1 hafta evden çıkma yasağını geçtim o tiple zaten bir yere gidemezssiniz. sonuçlar zaten kötü neyin riskini alıcaksınız ki? Ben artık öyle bir noktaya geldim ki dedim bitti yaptırıcam benim sağlığımı etkilemeyen şeyler psikolojimi etkilemeye başladı be! Neden ? İNSANLAR.. Neye göre kime göre güzeliz lan sen farklıysan çirkinsin mi demek bu? İnsanların aklında belli bir kalıp var ve sen bu kalıbın dışındaysan çirkinsin mi demek oluyor? AMA ÖYLE İŞTE! Hepiniz daha doğrusu Hepimiz bu yüzden çillerden kurtulmak istemiyor muyuz? Gerçekten insanların önyargılarından sıkıldım. Saçma salak krem karışım gibi şeylerden sıkıldım.Olumsuz sonuçlardan sıkıldım. Vaz geçin... Size en büyük tavsiyem bırakın güzel bulmasınlar sizi yargılasınlaar önyargıyla yaklaşıp tip tip baksınlar Sallamayın Siz de böylesiniz Böyle yaratıldınız. Kimse kusursuz değil ya? Hangimiz mükkemmeliz ki? Kabul etmeye bakın yoksa bu ruhsal takıntıya bozukluğa kadar gider :) Bırakın ! Çillerinizle mutlu olmayı deneyin.. Kabul edin.. Farklı olun *-*
    :KK200::KK200::KK200:

Evet sizler başaracaksınız çünkü buradasınız.
Bilinçli yapacaksınız her şeyi.
Hata yapmanıza izin vermeyeceğim:KK12:
Tabii ki dinlerseniz kafanız göre yapmazsanız.
Çok uzun sürebilir bunu bilin.
En azından rengini açacaksınız
ALLAH izin verirse daima yanınızda olmaya çalışacağım.
Dualarımla bile:dua:

Aslında burada hepiniz çok şey biliyorsunuz ve yaşadınız
Hatta benden fazla bile diyebilirim. :KK19:
Lekesi olan ve cok arastiran,kremler,sabunlar,maskeler deneyen, okuyan herkes bir parca bilir.
Ama senin deneyimin cok fazla ve cok ictensin.
Amacsiz,cikarsiz destek olup yardin etmeye calisiyosun.
Yalansiz,yanlissiz anlatiyosun sabirla
Nekadar tesekkur etsem az
Beni ozelde cok dinledin burda da.
Hakkini helal et.
Mubarek gunlerde umarim istedigin hersey olur gonlundekiler olur canım.

Lekelere hafif hafif,yormadan, cildin dengesini bozmadan,hirpalamadan bakima devam :KK66:

Lekesi olan ve cok arastiran,kremler,sabunlar,maskeler deneyen, okuyan herkes bir parca bilir.
Ama senin deneyimin cok fazla ve cok ictensin.
Amacsiz,cikarsiz destek olup yardin etmeye calisiyosun.
Yalansiz,yanlissiz anlatiyosun sabirla
Nekadar tesekkur etsem az
Beni ozelde cok dinledin burda da.
Hakkini helal et.
Mubarek gunlerde umarim istedigin hersey olur gonlundekiler olur canım.

Lekelere hafif hafif,yormadan, cildin dengesini bozmadan,hirpalamadan bakima devam :KK66:
Canım benim helal hoş olsun kat kat hemde
Size de herkese de helal olsun:KK52:
Ne yapıyorum ki.sadece yanınızda oluyorum o kadar:KK43:
destek oluyorum o kadar.Keşke daha fazlası yapabilsem.
Elbette dinlerim yeter ki faydam olsun.
Her zaman yazın.İsteyen yazsın.Ne gerekiyorsa yaparım.
Ben bunları duyunca mutluyum
İnsanları hatadan döndürürsem mutluyum.:KK54:
Hele ki o lekelerinizi,çatlakları ,selülitleri,kırışıkları vs.
geçirsem ne mutlu bana:KK73:
Çok uğraşıyorum,her gün yeni şeyler deniyorum kollarımda:KK58:
Şimdilik bildiklerimle seneye kısmetse renk açacağız hep derim ya
ALLAH izin verirse:dua:

X