Cilt Bakımı Ürünleri Cilt bakımı yüzünden cildim mahvoldu

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri
aloevera bitkisi aldı annem süreceğim demişsin cilt bakımı böyle bir şey değil... daha da mahvedeceksin cildini bu yaşta
sakin ol ve bir dermatoloğa görün, eğer yok efendim doktora gidemem diyorsan da kaliteli bir nemlendirici al ve yüzüne bulduğun her şeyi sürme.

Ben de kuru ciltliyim, nemlendirici çok önemli, ama illaki gidip pahalı marka almana gerek yok. Temizlik için sabun yerine sulandırılmış elma sirkesi sürebilirsin tonik gibi, gül suyu da sürebilirsin, üzerine de doğal yağlardan sürebilirsin. Hindistan cevizi yağı çok iyi nemlendiriyor, incir çekirdeği yağı da aynı şekilde bunları cildin nemliyken sürebilirsin. Doğal yağlar çabucak emiliyor hem cildin güzelleşiyor hem de makyaja ihtiyacın kalmıyor pek. Ben de önceden peelingler, ucuz fondötenler falan kullanıp cildime zarar verdim, çok meraklıydım böyle ürünlere. Ama doğal bakım ürünlerinin yerini hiçbiri tutmuyor. Reklamlara bakıp aldanıyor insan ama en kolayı ve ucuzu kendini sevmek, düzenli bakımını yapmak doğal ürünlerle. Bir de detoks maske tarifi vereyim arada yaptığım; zerdeçal yoğurt ve bal karıştırıp sürüp bekletiyorsun, kuruyunca yıkıyorsun yumuşacık oluyor, zerdeçalı çok koyma ama rengini veriyor, evde yoksa sadece yoğurt ve bal da olur bence.

Cildiniz sonradan düzeldi mi peki?

Cildiniz sonradan düzeldi mi peki?
Anında düzeldi diyemem, kimyasal ürünleri bıraktıktan, doğal ürünlere geçtikten 1,2 sene sonra düzeldi, kapatıcıya, pudraya gerek kalmadan dışarı çıkabiliyorum. Bu arada bebek de olduğu için beslenmemi de düzelttim, hazır gıdaları, asitli içecekleri çıkardım uzun süre. Katkılı yiyecekler de cilde zarar veriyor kimyasal ürünler gibi. Bir de stres de cildi çok yoruyor, mutlu ve neşeli olduğunuz sürece cilt de daha iyi görünüyor. Pek çok cilt hastalığını tetikleyen stres mesela.

Ya ben cildim çok kötü değil aslında ama bırakmam gerektiğini düşünüyorum. Elimden geleni yapacağım, bol bol su tüketeceğim. Stresten uzağım, bol bol gülümsüyorum pozitifim. Görüşünüz için teşekkürler :)

Nuxe nin urunleri guzel veya clinique nin 48 saat nemlendiren nemlendiricisi var...
Senin neme ihtiyacin var...sabun kil falan mavheder cildini

Nuxe nin urunleri guzel veya clinique nin 48 saat nemlendiren nemlendiricisi var...
Senin neme ihtiyacin var...sabun kil falan mavheder cildini

Bütün kimyasal içerikli cilt bakım ürünleri + eskiyen makyaj malzemelerimi çöpe attım :) Bugün yoğurt + bal maskesi yapıp maden suyuyla tonik yapacağım. Her gece nemlendiriyorum :)

Bırak cildin dinlensin kendini toparlasin çok rahatsız oluyorsa dışari çıkarken bb krem sür evde sadece nemlendirici kullan onuda gece yatarken sür 15 yaşında birine nasıl çirkinsin diyorlar anlamıyorum bende 10 yaşında felandim biyiklarim var diye alay etmişlerdi cahil aklı ile almaya çalıştım onuda yarım yamalak yapmıştım insanlar çok tuhaf

Cildim pul pul dökülüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…