Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cilt tonu eşitsizlikleri için (lekeler)aha bha tonik kullanman gerekhanımlar merhaba
siz yetkili bir ablaya benziyorsunuz diyerek hemen konuya giriyorum:
makyaj yapmıyorum maalsef bakım disiplini konusunda da çok kötüyüm
bir operasyon geçirdim ve bu sıra cildimi güneşten çok iyi korumam gerekiyor
esmerim cil tonum da epey esmer
biraz cilt rengi düzensizliği (hiperpigmentasyon) var
bir de cildimin nem ihtiyacı çok, kuruya dönük ve çok ince derim. (ama öyle pul pul filan olmaz, kırışıklık yok, sadece rüzgar yersem ağız kenarım filan biraz pürtüklenir, nasıl anlatacağımı bilemedim, kuruluğun etkisiyle, başka bir problemi yok)
neyse
sorun şu
SOLENTA pigmenta güneş kremi aldım (gözlerim de hassas, buna iyi demişler)
ama ben bu kremi cilde yediremiyorum ki üstünde tabaka gibi kalıyor
nasıl yapacam bu işi?
başka güneş kremlerinde de aynısı oluyordu cildim kuru diye mi oluyor? güneş kremini ememiyor mu olayı ne güneş kremi sürmenin?
biri anlatırsa çok sevinicem gerçekten yaz geliyor büyük sorun olacak benim için
sevgiler, saygılar, hürmetler
kremi denerim.Cilt tonu eşitsizlikleri için (lekeler)aha bha tonik kullanman gerek
Evet bazı güneş kremleri hatta nemlendirici kremler bile emmiyor cilde benim kullandığım QL diye bir marka trendyoldan almıştım güneş kremini çok memnun kaldım istersen birde onu dene
Aha bha tonikler açıyor bende açtı baya tabi retinal krem de kullanıyorum ben..ben dene derim eğer yine işe yaramazsa dermatoloğuna sorman gerekkremi denerim.
eşitsizlik meselesi benimki kahverengi leke/benek (yaşlılık lekesi ya da güneş lekesi tarzı) değil
dediğim gibi hiperpigmentasyon sorunu: ağız çevresi, göz çevresi (altı da üstü de), azcık da tam alnımın ortası daha koyu, yanaklara çeneye vs. göre.
buna tonik bir işe yarar mı bilemiyorum.
retinal dediğiniz retinol ya da retinoid mi?Aha bha tonikler açıyor bende açtı baya tabi retinal krem de kullanıyorum ben..ben dene derim eğer yine işe yaramazsa dermatoloğuna sorman gerek
Evet a vitamini ama doktorların yazdıklarından değil doa kozmetikten retinal 0.025 alınretinal dediğiniz retinol ya da retinoid mi?
retinoid (A vitamini) reçete edilince kuruluğa yol açan bir etken madde diye biliyorum da
cilt bakımı bilmiyorum, bilimsel açıdan biliyorum sadece o yüzden direkt fiyat/performans ürünü öneriniz varsa benim için daha pratik olurdu
OK ben bunları bi alıp kullanayım daEvet a vitamini ama doktorların yazdıklarından değil doa kozmetikten retinal 0.025 alın
Sonra the purest solutionsdan aha bha tonik alın (hem nemlendiriyor hem de soyma özelliği var(öyle bildiğin deli gibi soymuyor korkma)
Yine aynı markanın c vitaminini öneririm
Sonra nemlendirici olarak uygun fiyatlı cerave var
Yine the purest markasının hyalüronik asidini ya da shevec hyalüronik asidini öneririm
Şimdilik bu kadar
(Önemli uyarı retinol retinal ve aha bha tonikler asittir bu yüzden mutlaka akşam kullanılması gereklidir sabah uyanınca da mutlaka güneş kremi uygulanmalıdır)
Sormak istediğin başka soruların varsa seve seve yardımcı olurum kuzum
Rica ederim kuzumOK ben bunları bi alıp kullanayım da
sonra yazacam tekrar
teşekkür ederim.
Retinol kullanımıyla ilgili bilginiz var mı? Yoksa bilgi veriymOK ben bunları bi alıp kullanayım da
sonra yazacam tekrar
teşekkür ederim.
verin tabii :)Retinol kullanımıyla ilgili bilginiz var mı? Yoksa bilgi veriym
Mercimek tanesi kadar süreceksiniz bir yanağınıza diğerinede alnına falan daverin tabii :)
Retinol sadece akşam kullanımına uygun bir içerik. Gündüz kesinlikle kullanmayın ve mutlaka güneş kremi kullanın. Önce haftada 1 günle başlayıp sonra haftada max 3 güne çıkarabilirsiniz. Her gün kullanılmıyor. Kullandığınız süre boyunca önceki akşam retinol sürmemiş olsanız bile ertesi sabah güneş kremi sürmeniz lazım. Retinol cildi kurutur o yüzden hyaluronik asit ile birlikte kullanırsanız daha iyi olur. Asit olduğuna bakmayın asit değil aslında hyaluronik vücudumuzda olan bişey ve özelliği nemi cilde hapsetmesi. O yüzden nemli cilde sürmelisiniz ya da kuru cilde sürdüyseniz üzerine fısfıslı şişeyle su sıkabilirsiniz. Retinol kullandığınız gün başka bir asit (azelaik, traneksamik, C vitamini nam-ı diğer lascorbik asit) kullanmayın. Peeling yaptığınız gün retinol sürmeyin, fiddy yöntemi yapıyorsanız retinol sürdüğünüz gün fiddy de yapmayın. Bha (salisilik), aha, pha bunları retinol sürdüğünüz gün kullanmayın. Kısacası retinol sürdüğünüz gün sadece hyaluronik asit veya nemlendirici kullanın. Son olarak havalar ısınınca retinol kullanımını bırakın.verin tabii :)
Niacinamide serumu her gün kullanabilirsiniz sakıncası yok. The purest niacinamide ve arbutin serumlarının içeriğini değiştirmiş kullananlar yeni formülü beğenmiyordu sanırım o yüzden köpürüyor. Yıkamanıza gerek yok etki etmesi için 3-4 saat ciltte kalması gerekiyor. The purest bitince she vec’in niacinamide serumuna geçebilirsiniz beğenilen bir ürün. Mavi tonik dediğiniz şu mu? Eğer buysa aha, bha bunlar asit o yüzden haftada max 3 gün kullanın ve sadece akşamları kullanın. Sabah da güneş kremi sürün hava bulutlu bile olsa dışarı çıkmıycak bile olsanız güneş kreminizi sürün ve gün içinde yenileyin çünkü bu içerikler cildi hassaslaştırıyor. Ayrıca leke bakımının bir parçası da güneş kremi kullanmaktır. Bu arada akşamları çift aşamalı temizlik yapıyor musunuz? Yani yağ bazlı bir temizleyici ardından yüz yıkama jeli şeklinde.Merhaba hanımlar. Konu açtım ama buraya da sormaya geldim. The purest solutions ın aldığı övgüler ve verilen linkler neticesinde şu mavi renkli aha Bha toniğini ve niacinamide içerikli serumunu aldım. Her gece tonik + serum + nemlendirici uyguluyorum. Gözenekli, hassas, lekeli, sivilceli bir cildim var. Yanaklarım kuru alnım burnum yağlı yani karma bir cildim var. Bu cilt bakımı sonucunda bir haftada cildim bayağı değişti maşallah diyeyim. Yüzümdeki renk eşitsizlikleri azaldı. Sivilce lekeleri bayağı azaldı gibi. Şimdi bu toniği ve serumu her gün kullanmam da bi sakınca var mı acaba? İçerikleri hakkında çok bilgim yok cilt tipime göre ürün seçimi yağıp indirimde aldım. Aydınlatabilir misiniz ? Bir de serumu yıkamıyorum. Ama nemlendirici sürünce üstüne ikisi köpürüyoruz yıkasam mı?
Ek olarak: niacinamide serumun içinde hyaluronik asit olduğu için direkt kuru cilde sürmeyin cildin nemini emer. Yüzünüzü yıkadıktan sonra hafif nemli kalacak şekilde kurulayıp sürün. Unutup kuru cilde sürerseniz fısfıslı bir şişeyle yüzünüze su püskürtün. İçeriğinde hyaluronik asit veya sodyum hyaloronat olan bütün ürünleri bu şekilde kullanmalısınız. Bu içerikler su moleküllerini çekerek cilde hapsediyor çekecek nem bulamayınca cildin nemini çekiyor cilt kuruyor.Niacinamide serumu her gün kullanabilirsiniz sakıncası yok. The purest niacinamide ve arbutin serumlarının içeriğini değiştirmiş kullananlar yeni formülü beğenmiyordu sanırım o yüzden köpürüyor. Yıkamanıza gerek yok etki etmesi için 3-4 saat ciltte kalması gerekiyor. The purest bitince she vec’in niacinamide serumuna geçebilirsiniz beğenilen bir ürün. Mavi tonik dediğiniz şu mu? Eğer buysa aha, bha bunlar asit o yüzden haftada max 3 gün kullanın ve sadece akşamları kullanın. Sabah da güneş kremi sürün hava bulutlu bile olsa dışarı çıkmıycak bile olsanız güneş kreminizi sürün ve gün içinde yenileyin çünkü bu içerikler cildi hassaslaştırıyor. Ayrıca leke bakımının bir parçası da güneş kremi kullanmaktır. Bu arada akşamları çift aşamalı temizlik yapıyor musunuz? Yani yağ bazlı bir temizleyici ardından yüz yıkama jeli şeklinde.
Teşekkür ederim yanıtınız için. Evet güneş kremi kullanılmalı diye okumuştum alacağım hemen. La roche posay in yüz tıkama jeli ardından tonik uyguluyorum.Niacinamide serumu her gün kullanabilirsiniz sakıncası yok. The purest niacinamide ve arbutin serumlarının içeriğini değiştirmiş kullananlar yeni formülü beğenmiyordu sanırım o yüzden köpürüyor. Yıkamanıza gerek yok etki etmesi için 3-4 saat ciltte kalması gerekiyor. The purest bitince she vec’in niacinamide serumuna geçebilirsiniz beğenilen bir ürün. Mavi tonik dediğiniz şu mu? Eğer buysa aha, bha bunlar asit o yüzden haftada max 3 gün kullanın ve sadece akşamları kullanın. Sabah da güneş kremi sürün hava bulutlu bile olsa dışarı çıkmıycak bile olsanız güneş kreminizi sürün ve gün içinde yenileyin çünkü bu içerikler cildi hassaslaştırıyor. Ayrıca leke bakımının bir parçası da güneş kremi kullanmaktır. Bu arada akşamları çift aşamalı temizlik yapıyor musunuz? Yani yağ bazlı bir temizleyici ardından yüz yıkama jeli şeklinde.
Rica ederim. Güneş kremini ve makyajı ciltten tam olarak çıkarmak için çift aşamalı temizlik yapmak gerekiyor. Önce kuru cilde yağ bazlı temizleyiciyle masaj yapın sonra elinizi ıslatıp biraz daha masaj yapın. Son olarak da yüz yıkama jeliyle yıkayın. Yağ bazlı temizleyici olarak da siberian welness markasını önerebilirim. Çok nazik bir temizleyici. Yağlı ciltler bile kullanabiliyor.Teşekkür ederim yanıtınız için. Evet güneş kremi kullanılmalı diye okumuştum alacağım hemen. La roche posay in yüz tıkama jeli ardından tonik uyguluyorum.