Siyah noktalar açık gözeneklerden de olur. Derinlemesine temizlik şart.
Piyasadaki bazı yüz yıkama jellerine güvenmeyin çünkü birçoğunu denemiş biri olarak kalıcı çözümleri yok. ben ticari olduğunu düşünüyorum. hatta bazıları sivilce oluşumunu bile arttırıyor. deneyenler bilir.
Cilt bakımına da gittim bir süre altın maskesi bile yaptırdım.
ancak bunun için de sürekli para dökmek gerekiyor. Düzenli seanslar vs. ve iyi uzmanı bulmak.
Doktorlara da çok gittim, ergenlik çağından beri çeşit çeşit. kimisi ilaç verdi yüzüm soyuldu, kimisi eczaneye alkol karışımlı ilaç yaptırdı. haplar falan yuttum onların da yan etkileri vs. oluyor. ve ilaç bitince tekrar başa tekrar al ilaçları bu sefer de bakteriler o ilaca karşı güçleniyor ve ilaçlar işe yaramaz hale geliyor.
bence kendimiz bu dertlerden kurtulabiliriz.
Öncelikle sebebini bilmeliyiz. mesela ben muhasebeciyim ve elim çalışma esnasında sürekli yüzüme gidiyor ve yanaklarımda sivilce oluşuyor. bunu çok sonra anladım. ya da yediğimiz bir gıda yapıyor olabilir. bunun gibi başka sebeplerim de var tabi.
Sonraki aşama çözüm. içerden mi sorunu çözmeliyim (yani vitamin ve gıdalardan mı, karacigerden mi) yoksa dışardan bir ürün kullanarak mı? yani doğru, doğal ve kaliteli ürün ne olmalı. ya da nemlendiricim mi hatalı mı? bunun gibi.
Doktor değilim ama benim sivilce, siyah nokta vs. dertlerine çözümüm çok artık. İsteyen olursa özelden yazabilir. İnanın samimi şekilde yardımcı olmak isterim. :)
Sevgiler