ÇILGIN NEŞELİ BİR İNSAN NASIL OLUNUR?

Sakin, ağırbaşlı, kontrolü elinden bırakmayan bir insanım. Çokta mutluyum bu halimden. Esas bence yorucu olan Sürekli aksiyon peşinde olan, gırgır şamata yaşayan insanlar. Yani dünya bu kadar. Başka bir yere gidebiliyor muyuz? Ömür dediğin 70-80 sene maksimum. Daha fazla uzatabiliyor muyuz? Yani çokta zorlamamak lazım.

Evet, mizaç deniliyor ona veyahut fıtrat :). Fakat bu alanda kendimizi nasıl geliştirebiliriz onu tartışmak istemiştim sadece.. bir nevi fikir alışverişi diyelim.
Mizaç da ne demek biliyorum fıtrat da huy da yaradılış da:) ben de size zaten öneride bulunuyorum olmaz diyorum mizacınızda olması lazım diyorum fıtratınızda olmalı diyorum:)

Kendinizi sevin ve başkalarına benzeme düşüncesinden vazgeçin. Fıtratta ne varsa onu yansıtıyoruz. Her şey etken aile,çevre,kişilik.

Kendinizi sevin ve başkalarına benzeme düşüncesinden vazgeçin. Fıtratta ne varsa onu yansıtıyoruz. Her şey etken aile,çevre,kişilik.
Aslında demek istedigim şey şu, kendimi elbette seviyorum fakat bazen enerjik yapıda bir insan olmak da istiyorum. Hani bazen farklı özellikteki insanlar ilgimizi çeker,imreniriz. Benim ki de öyle bir durum diyelim.

Ben de cool ve gizemli tiplere çok özeniyorum. Ama geçen gün mailimde gülen emoji yerine yanlışlıkla öpücük emojisi attığım icin tekrar "tümünü yanitla"ya basarak "öpücük emojisi için özür diliyorum yanlışlıkla oldu kasti değildi, saygilarimla" yazarak öyle bi insan olma şansımın son kırıntılarını da süpürdüm. Napalim eldeki malzeme neyse onunla yasicaz.

Merhaba Bahsettiğiniz hipnoz hakkinda bilgi verebilir misiniz ? Merak ettim açıkçası. Soyledikleriniz çok dikkatimi çekti.
Oto hipnoz için, meditation bir duruma geçiyorsun. Bu merdivenlerden indiğini hayal etme, asansörden inme, 5duyulu hayal veya nefes egzersizleri ile mümkün. Daha sonra olumlamaları bu yarı uyur halinde yazdığın kağıttan okuyorsun kendine. Tabi birçok tekniği var ben daha önce okuduğum bir kitaptan kendimde en işe yarayanları seçmiştim. Otohipnoz du kitapta. Tabi hipnoz eğitimi almak veya almış birinin size yapması kat kat etkili

Senin sonun bu gidişle joker gibi olur..
Neysen o ol işte..
Dandik iki kahkahayla kabul göreceksen hiç gorme daha iyi .

Senin sonun bu gidişle joker gibi olur..
Neysen o ol işte..
Dandik iki kahkahayla kabul göreceksen hiç gorme daha iyi .
Saygisizliginiza diyebilecek çok şeyim var, size ne benim olmak istediğim kisiden? Zaten neysem o kişiyim burada ilgimi çeken bir konudan bahsetmek istedim sadece. Joker mis... Bayildim yorumunuza Hayir yorum yaparken bile siz diye hitap ediyorum hala hale bak karsimdaki insan beni dün görmüş gibi askerlik arkadasiymisim gibi sen şöyle olursun diyor. Yazık ya. İletişimler ne hâle gelmiş..

Burada sizli bizli konuşmak gibi bir mecburiyetim yok.
Begenmediysen dikkate almazsın.
Mis gibi yapmak..
Bunu sormak,yorum geldiğinde ise saldirganlasmak pek anlamlı değil bence.
Askerlik tecrüben de var yani :)
Ayrıca konunun saçma gelebilecegini de söylemişsin zaten :)

Burada sizli bizli konuşmak gibi bir mecburiyetim yok.
Begenmediysen dikkate almazsın.
Mis gibi yapmak..
Bunu sormak,yorum geldiğinde ise saldirganlasmak pek anlamlı değil bence.
Askerlik tecrübeniz de var yani :)
Dalga geçer gibi yorum yaptiginiz icin gayette tepki gösterebileceğimi düşünüyorum? Siz insanlari hep bir şeylere mi benzetirsiniz? Bu her şeyi normalleştirme çabaniz bana komik geliyor. Bu gidisle kuracağınız iletisimlerin adına şimdiden üzüldüğümü belirtmek isterim. O insanlara üzüldüm. Umarim onlara da bu şekilde alay edici bir tavırla konusmuyorsunuzdur. Hani biraz diksiyon, biraz saygi :)
Askerlige gelecek olursak sasirtici gelebilir ama evet askerlik sınavlarına girdim :) Merak etmeyin az çok tecrübem var size de tavsiye ederim.

Sen beni bırak,kendi derdine yan :)
Belki de aşırı tepki gosterdigin için söz konusu ortamlarda ilgi çekmiyorsun..
Yani bu üst insan olma çabaların,kendini kanitlamak adına kivranman..
Gerek yok.
Tartışmak istiyorsun,polemik aseriyorsun da gerek yok. :)

Bu avam yorumlarini kendine sakla şekerim. Evet güzel eğlendim sayende. Böyle eğlendirmeye devam et olur mu?

Bu avam yorumlarini kendine sakla şekerim. Evet güzel eğlendim sayende. Böyle eğlendirmeye devam et olur mu?
Aslında buradaki yorumlara avam olarak nitelemek büyük cesaret ister :)
Yine saldırganlastin bak :)
Seninle anlasamiyoruz,ama böyle devam et.

Konu sahibi,son mesajlarınızı gördüm de... insanların olumsuz yorumlarına takılarak, onlara geri laf vererek , 'hahahaha konuş sen,çok sallamiyorum' diyerek cool, eğlenceli ve çılgın bir insan olunmaz ki
Çünkü zaten bu özelliklere sahip insan diğerlerinden bir tık farkli düşündüğünü bilir, yeterince eleştirilir. Ama bunları ciddiye bile almaz ki cevap yetiştirsin :)
Ben de çevremdeki çoğu insanın tanıdığı en eğlenceli ve çılgın bir insanimdir, gittiğim ortama genelde neşe veririm. Tabii ki haliyle onlarca bakış tarafından da eleştirilirim ama neden o eleştirilere takılayim ki? Zaten o kişi hayata benim çerçevemden baksa benim gibi yaşardı
Misal,işten istifa edip Avrupa'ya tatile gitmiştim:)) bunu hangi akraba savunabilir ki,iyi yapmissin kızım diye. Tabii ki kimse:) ama eleştirene 'olsun ya, genclik,delikanlilik ' falan diyordum, daha kim ne desin?
Aynı şekilde hayata bakisimiz yüzde yüz zıt olan imam amcam var mesela, beni çok sever (öyle yakın akrabalık bağımız yok,babamla bile bayramdan bayrama konuşurlar,ben bile üniversite çağımda tanıştım. Kan bağından gelen bir sevgi değil)
geçenlerde onların sehrindeydim, eşi bana bir şeyler örmüş mesela :) adam imam,hayatı vaaz vererek geçmiş,beni mi atlayacak. Bana 'kizim sen yaşıyorsun ama bu hayat hayat değil, bu hayatın devamı da var,ona hazirlan' falan gibi şeyler diyor bazen. Şimdi ben bu adama neden bozulup laf sokup tatsızlık çıkarayım ki? 'gidecegim yer belli değil ya, o yuzden bari dünyada cenneti göreyim diye geziyorum' diye dalgaya vuruyorum, gülüp 'allah akıl hidayet ihsan etsin' diyor:)
Eglenceli insanlar genelde böyle yaparlar. Çok da ciddiye alıp eleştirilere geri laf vermekle vs ugrasmazlar.
Anlatacak keyifli şeyleri vardır, ortamın enerjisini yükseltirler, insanlara 'ayy ne boş hayat yaşıyoruz' mutsuzluğunu verecek davranışlarda bulunmazlar, tam tersi 'hahaha dünyada ne deliler var' neşesini verirler,cevresi için tatlı bri radyo programı işlevi görürler:) genelde neşeli şeylerden sohbet açarlar...
Ananem mesela herkese oram ağrıya buram ağrıyor diye ağlar, tek sohbet konusu budur. Ben de hiç sevmem ağrı sızı muhabbetini, o yüzden öyle konular açarım ki sizlanmaya vakti olmaz, gençken gittiği termal tatillerden falan bahseder benimleyken...
Gibi gibi şeyler
Çılgınlık da davranışla değil yaptiklarinla olur.
Misal ben yakın zamanda tekrar işten ayrıldım ve 'hazir işsizim,yapmak istediklerimi yapayım bari' diye komşu ülkeye,civar sehirlere falan gittim:) bu benim çevremdeki insanlara göre çılgınlık.
Ya da yarın sabah erkenden vizesiz bir ülkeye yolcuyum. Tatilimin büyük bir kısmında yalniz olacağım, kara sınır kapılarından kız başıma gececegim:) bu da benim çevremdeki insanlara göre çılgınlık:) havaalanında aktarma beklerken iki saat boş vakti olan arkadaşı görmek için evimden uzaktaki havaalanına gitmek, bir sarılıp dönmek, yolda bulduğun yardima muhtaç kediyi sirtlanip otobüs,metro,iş yanında tasimak görece çılgınlıktir, bunun gibi şeyler...

İlk olarak ben havali olmaya çalışmıyorum sadece bana yapilan "saygisizliga" karşı seviyeye göre yanit veriyorum bu bir.
2. Olarak "çılgınlık" kavramını kendinizce açıkladığıniz için teşekkür ederim.
3. Olarak kendimi seviyorum, başkası olma gibi bir derdim de yok. Sadece arkadas ortamim olsun çevrem olsun o tarz hareketli insanlar hoşuma gidiyor, begeniyorum ve bu alanda konusmak , sohbet etmek istedim. Hepsi bu.

neysen o ol
. insanlarda ona göre davranışlarını ciddiye alır ve davranır.
diğer türlüsü bana göre değil çoğu insan had ve sınır bilmiyor. orta ayarda olmak iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…