- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.953
Pınar Labne'nin en çok yakıştığı tatlılardan biriyle karşınızdayım.
Bu tatlıyı bebe bisküvisi veya yulaflı herhangi bir bisküvi ile de yapabilirsiniz.
MALZEMELER
- Pınar Labne
-1 lt süt
-2 çay bardağı toz şeker
-1 Yumurta sarısı
-4 Yemek kaşığı un
-1 Paket oreo
- Süsleme için Çilek
YAPILIŞI
- Ocağı yakmadan önce süt, şeker ve unu tencereye koyup karıştırıyoruz.
- Yumurtanın sarısını beyazından ayırıp karışımın içine katıyoruz ve karıştırıyoruz.
- Daha sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Fokurdamaya başladıktan sonra da un kokusu iyice gidene kadar karıştırmaya devam ederek 2 dk kadar daha kaynatıyoruz.
- Muhallebiyi soğumaya bırakıp çileklerimizi yıkayıp ayıklayıp kesiyoruz.
- Çilekler ıslak olduğu için kolaylıkla bardağımıza yapıştırarak süsleme yapıyoruz.
- Oreoları paketini açmadan bardak yardımıyla kırıyoruz. (Toz haline gelmesini istiyorsanız bisküvileri kremalarından ayırıp robottan geçirebilirsiniz.)
-Soğuyan muhallebiye yarım paket PINAR LABNE ekleyerek mikser yardımıyla çırpıyoruz.
- Süslediğimiz bardaklara kepçe yardımıyla bir kat muhallebi bir kat bisküvi olacak şekilde dolduruyoruz.
- Üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
-Ben çileklere gül şekli vermeye çalıştım ama umarım beğenirsiniz
Deneyen herkese afiyet olsun.
Bu tatlıyı bebe bisküvisi veya yulaflı herhangi bir bisküvi ile de yapabilirsiniz.
MALZEMELER
- Pınar Labne
-1 lt süt
-2 çay bardağı toz şeker
-1 Yumurta sarısı
-4 Yemek kaşığı un
-1 Paket oreo
- Süsleme için Çilek
YAPILIŞI
- Ocağı yakmadan önce süt, şeker ve unu tencereye koyup karıştırıyoruz.
- Yumurtanın sarısını beyazından ayırıp karışımın içine katıyoruz ve karıştırıyoruz.
- Daha sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Fokurdamaya başladıktan sonra da un kokusu iyice gidene kadar karıştırmaya devam ederek 2 dk kadar daha kaynatıyoruz.
- Muhallebiyi soğumaya bırakıp çileklerimizi yıkayıp ayıklayıp kesiyoruz.
- Çilekler ıslak olduğu için kolaylıkla bardağımıza yapıştırarak süsleme yapıyoruz.
- Oreoları paketini açmadan bardak yardımıyla kırıyoruz. (Toz haline gelmesini istiyorsanız bisküvileri kremalarından ayırıp robottan geçirebilirsiniz.)
-Soğuyan muhallebiye yarım paket PINAR LABNE ekleyerek mikser yardımıyla çırpıyoruz.
- Süslediğimiz bardaklara kepçe yardımıyla bir kat muhallebi bir kat bisküvi olacak şekilde dolduruyoruz.
- Üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
-Ben çileklere gül şekli vermeye çalıştım ama umarım beğenirsiniz
Deneyen herkese afiyet olsun.