Çıldırtan sözler...

daha önce yazmıştım buraya da yazayım bari:

-bebeği öyle tutma,dizlerinden bastır sırtı dinlensin. (tüm gün sırtında yük taşıyor,doğru)
-haftada bir ellerini , ayaklarını sil. (yok kokuşuk daha iyi oluyor)
-yedek önlük yok mu yanında,bu nemli hasta olcak. (acemi anne yedek önlük koymamış)
-çok kusuyor,hasta etmiş olmayasın? (evet çok uğraştım,başardım)
-top gibi olmuş çocuk,battaniyesini düzelt. (o rahat böyle)
-üzerine yelek giydirelim,üşücek. (hee tüm hafta hasta gezen 4 yaşındaki elti cocuğunun yeleğini giydirmek süper fikir)
-beşiğe koy ben uyutayım. (benim bebeğim ben uyutmak istiyorum)
-sen yemeğini ye,bırak ben sallıyım. (benim bebeğim ben sallamak istiyorum)
-sen in,arabaya ben indireyim. (benim bebeğim ben indiricem,sen evinde kal)
-sen bulaşıklara bak ben tutarım. (...)
-altını ıslak mendille sildikten sonra kremini sür (yok ben b.kunun üstüne sürücem,özel zevkim)
-çorabının lastiği sıkıyor gibi,kıvır uç kısmını. (bebek çorabı bu ya!?)

-elbisesi yok mu neden giydirmiyorsun? (yok garibanın elbisesi falan,kızılaydan gelecek yardımı bekliyoruz)
-boynuna bişey koy,kusunca ıslanıyor,hasta olcak. (boynuna sünger döşettim ben onun,bişey olmaz)
-tükürükleri çıktı,ağzını sil. (yok yakışıyor ona)
-tatlıdan da ye,fasülyeden de sütün kesilcek. (ben iyi cins bir ineğim,sütüm kesilmez)
-bebeklerin tırnakları jilet gibi olur,sık kesiyor musun? (hayır oje şık durmuyor o zaman)
-kucağında nasıl duruyor o öyle,oturtuyor musun yoksa! (hayır amuda kaldırdım)

bhk cok güldüm ...........
demekki hepimiz aynı seyleri yasıyoruz yanlız degilmişiz...

aaa oturtma kızım çok erken
bastırma daha kemikleri ne ki onun
gece uykusu nasıl ? iyi dediğinde aaaa kimseye söyleme
kafasını ört üşür ..
sütün yetiyomu ?
başka bişey veriyomusun ?
hapşırınca ,üşümüş buuuuuu ?
bebe yağı iyi değil diyolar

ve daha birçok sinir bozucu cümle ,birçoğu sevgili kayınvalidemin sözleri..

uyurken korkar kollarını tülbentle bağla :1no2:
karşında biri emziriyosa,sen arkanı dön öyle emzir sütün gider
göbeğine bozuk para bağla çabuk düşer göbeği(çocuk mikrop kapar die düşünmüyolar)

aklıma geldi kızlar dark_dream sayesinde yeniden yazmak istedim :))
gidenin arkasından bakma sütün geri gider (ablamlar annem falan geliyo uğurlamak istiyrum haliyle)
sonra hergün duşa girme ihtiyacı hissediyorum, lohusayken sık yıkanmak iyi değil yarın yıkanırsın
bazen fırsat olmuyo gelen gidenden akşam giriyorum, banyonun kapısını açık bırak kapalı olmasın iyi değil

sinir gelmişti tam 40 gün
40 gün sabah akşam gece kızım uyuyana kadar aynı evde k.valide çekilirmi yaa ama ben çektim

:roflol::roflol::roflol:...delikafaduldendelikafadulden....çok güldüm yaa ilahi walla hepsi doğru....ne çok karışan oluyor.offffffffffff..............

birde biz bodrumda oturuyoruz.denize sefere giden birini aramışlardı baya bi..niyee?? seferden gelen birinin getirdiği ekmeği yiyince sütün bol bol geliomuş delikafadulden enteresan şeyler var ya.......:)

biz çocuk büyütmedik sanki!!!
şimdi çocuk büyütmeye ne var hazır bez mama ohh ne alaaaa...
bu ikinizede benzemiyo( en kıl olduğum laf ha evevt babası başka diyivercek oluyom.aslında aynı baba)
hapşırıyo kesin banyoda üşüttü
vs vs vs bir yığın sinir bozucu şey
bide eşim tarafından kıl olduklarım:
hatun bunun uykusu gedli sen bunu uyut( bi kerede sen uyut yahu)
hatunn bu neden mızlıyo (ne bilimmmmmmmmm)
ya çocuğu niye zorluyosun karnı aç değil( altı saat olmuş bi gıdım bişi yememiş)
şebekmiyim ben bu her beslenirken oynayıp durcam mı? ( ben sabahtan akşama şebek oluyom bi kerede sen oluver)

hazır bez kullanma sonra kısırlık yapar:1shok:
lohusa yalnız uyumaz sakın uyuma:1shok:
40 çıkana kadar dışarı çıkılmaz:1shoksanki nerde doğduysa..aşılar ve kontroller unutuluyor sanırım..)
göbeğini yağla çabuk kurusun:1shok:
tuzlanmazsa kokar..:1shok:tuzlamak lazım muhakkak..ağzınada sür ki ağzı kokmasın:1shok:
eline para tutturun zengin olur:1shok:
aaa..eli yumukmu cimri olcak:1shok:
yada açıkmı..cömert olcak demekki:1shok:
hep böle yatrma söbü kafalı olur:1shok:
yağsız tuzsuz yemekmi yermiş bu çocuk böle..iiiğğğ:1shok:

sutum olmadıgı ıcın bır ay emzırebıldım sadece oglumu.sankı zevkten emzırmemısım gıbı.cocugu hıc emzırmedın,anne sutu ıcmeden buyudu gıbı laflar bırde annemın ıkıde bır doyur cocugu bak acıkmıstır sozu.halbukı doyurmak ıstesemde yemıyor cocuk bende zorlamak ıstemıyorum.oglum zor bır cocuk ne zaman of yoruldum yada bunaldım desem hemen eee anne olmak kolaymı sozuyle karsılasmaktan sıkıldım

bizde de kayınvalidemin kayınvalidesi var 3 gündür. Oda sürekli
şöyle yatır böyle tut şunu yap bunu yapma diyip duruyor.
Bende kısaca her dediğine olurmu babanne doktorlar öyle tavsiye etmiyor
diyorum.
AAAh aah biz doktorlamı büyüttük çocuğu diyor.
Bende bu karışmalardan çok aslında yeni doğum yapmış birinin yanında
hizmet bekleyen birinin kalmasına karşıyım.
Hem çocuğa bak hem yemek yap (şöyle bikaç çeşit)
hem bulaşıklar hem gelen misafirlerle ilgilen.
Babanne napıyo
'sen işine bak kızım çocuğu ben eğlerim'
oldu zaten ben o çocuğu siz eğleyin eğlenin diye yaptım
Ben evişlerine bakarım siz rahatınıza bakın.

Kayıvaldem uykusuzluğa nasıl dayanıyosun diyip duruyo ee sen meme ver gece o zaman
bide bizde mevlüt krizi yaşanmıştı yok gecelik sabahlık giy kırmızı kurdeleni başına tak yatağında yat
misafirler gelsin öle karşıla yatakta .
Alla alla ben iyiyim manyakmıyım niye gecelik giyiyorum .
Bide çocuk her ağladığında nazar değdi bu çocuğa , çocuğu bi tek biz görüyoruz :)
Daha neler neler ya

gak dese aç, guk dese aç bu çocuk
ne veriyorsun ona? (vitamin verirken her seferinde)
pudra yapmıyormusun, pudrasız bebek olmaz (pudra mı kaldı yaa)
su versene çocuğa, ne olacak 1 kaşıktan (versem ne olacak ki, karışmayın bi)
çok mu yediriyorsun kilolu bu, 2 dk sonra acıkmış bu çocuk, biraz ekmek atıverdim ağzına (bu da annem, şok şok şok)

-Neden ağlıyor bu çocuk, ağlatamazsın onu ben doğurdum. Ben seni gık detirmeden büyüttüm. Vermem ben evladımı sana. Öldürürsün sen onu ( bunları söyleyen ben değil annem )
-Yemeğini yedi mi ??? ne var bunun içinde??? 30 gr etini koydun mu ?? sebzesini de unutmasaydın Meyve saatini geçirme( içinde fare zehiri var baba ..)
-Sen dışarıya çıkarıyorsun bakamıyorsun hasta oluyor çocuk Çınar'ı bırak sen nereye gideceksen git, yok eğer Çınar'ı da götüreceğim diyorsan bekle bizde geliyoruz. ( anneanne ve dede çok sesli korosu )
- Ter bezini koymayı unutma. Göğsüne, sırtına iyice yay. Toplanıyor bir işe yaramıyor ( babam )
- Bu oda kaç derece??? çalıştırdın mı iyonizeyi?? doktor 20 dk dedi . Ben açtım 20 dk sonra kapat ( derece manyağı babam )
-Balkona çıkartma çocuğu ceyran var, neden bu odaya getirdin şimdi ben daha süpürmedim ( odaları günde 100 kere süpüren annem konuştu )
- Canım karıcım !!!! ( Allah belanı versin ses tonuyla ) bu çocuğun ....okunu pamuğa sarıyorsun bu kadar koruma muhallebi çocuğu olacak ( annemlerin yanında istersen koruma. can güvenliğim tehlikede bütün gün be )
-Yumurta tuzsuz yenir mi canım?? sen yede göreyim ( çok bilmiş anneanne iş başında )

AY YAZMAKTAN YORULDUM. DAHA O KADAR ÇOK Kı YAZMAYA ÜŞENDıM.

bekarlar henüz anne olmamışlar korkmayın anam bunlardan sonuç olarak bebek sizin bebeğiniz millet sadece çene yoruyor siz yine bildiğizi yapıyorsunuz kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…