Çıldırtan sözler...

Pembemsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2008
182
0
96
45
Diğer
kızlar bebişlerimizi büyütürken en sinir olduğumuz sözler neler ? hadi burda paylaşalım... ben aklıma gelenleri yazıyorum, sizde ekleyin...

sütün yetmiyor....

sütün gazlı...

sütün yaramıyor ( oğlum ayda 1 kilodan fazla aldığı halde bana söylenmiş bir söz!)...

aaa bunu kucağa alıştırmışsınız ( bebe durdu da biz spor olsun diye aldık sanki) :enbuyukkk:

Bu ÇocuĞun ateŞımı var

karnı aÇ ÇocuĞun sÜtÜn yetmıyo

ayaĞına bı Çıft daha Çorap gıy sÜtÜn ÜŞÜr

uyusun bırak elleme ağlamayan çocuga meme verilmez:kızgın:
sese ve seste uyumaya alışsın sonra gittiğin yerde napacaksın:1closedeyes:
su ver..çocuk susuz olurmu???:uhm:
aç bu çocuk ondan ağlıyor..kafamçokkarıştı
getir ben sallayayaım 2 dkk da uyuturum şimdi:jeyyar:
giydir aman üşümesin:bbo:
çok giyinmiş terlemesin:bbo:
güneşe çıkarma güneş çarpar..benneyaptımki
aa..çocuk kardeşsiz olmaz hemen bitane daha doğur laelaelaelaelae
tatlı ye sütün çok olsun:mymeka:
falanca..dediki aynı sizin tarafa benziyor..aaaa hatta tıpki sen...(aileden biri anlatıyor bunu..)
hergün yumurta verilmez dokunur çocuga..gazı var bunun yağ içir
dik dursun beline kuşak sar..

Son düzenleme:
(gözü çapaklanmış) doktora götürdünüzmü hemen götürün
aç bu aç emzir
yelek giydir üşür uyanınca
kat kat giydirme alışmasın
aynı babasııııııııııııı
yuuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

kucağa alışmış bu .... lafına kıl oluyorum misafirliğe gitmişim yatağı yok bişeyi yok elalemin evinde napacaktım çocuğu :kızgın:

mama veriyormusun .... sanane arkadaşım veriyorsam bir kutu mama mı alıvercen :icecream:

ayağını üşütme

gazı var ondan durmuyor .... alakası yok hiç gaz sorunu yaşamadık sadece ortam sıcaksa acıktıysa ve uyukusu varsa mızmızlanır

ayy hamileykenden de benim karnım son zamanlara kadar baya kücüktü dr ne diyo çocuk gelişmiyor mu diyenler oluyordu kötükedihüso halbuki oğlum 8 aylık 3200 gr dogdu

kundak yap biz yapmıyordukmu sanki
allahım delirecem doktorlar kesin karsıyken yaslı kadınların basıtırması onların kundak yapması ve benim hemen çözmem

bebeğimin her ağladığında annemin sen bu kızı emzirdinmi demesi yarım saat önce emzirmiş olmamam ramen ve daha sonra amamn annemin kalbi kırılmasın diye zorla emzirmeye çalışmam ve ve beebiğim karnı tok olduğu için emmek istememesi ve ağlamaya başlamasıııı beni deli ediyor

hıçkırıyor denır ardında emzır
çok severler ağlatırlar gozume bakarlar nesi var derler sinir olurum .
neden diğer bebeler gibi yatmıyor bu 10 kılom kaydıya ondan yatmıyor annem yoksa nasıl zayıflar dıyo yavrucak.
kafaya şapka tak üşür.
kalktığında yelecık gıydırsen ıyı olur .
yalancı emzık ver .pekmezle beraber almıyor ne yapayım doveyım mı oğlumu

Emeklediği için hasta oldu herkesin ayağını bastığı yere ellerini sürüyor,dışarı çıktığı için hasta oldu,
bu sıralar bu laflar beni çıldırtıyor.Sanki kimsenin çocuğu hasta olmuyor.

supersiniz kızlar yaa aynen nicelerini yasadım ilk bebegimde :))

simdide karnımla ilgili bilimum yorumlar kilomla ilgili yok tipimle ilgil yuzum gozumun sislii ile ilgil yorumlar alıyorm dayanamıyorum direk terslerim çok aksiyim bu ara aman bana yorum yapmayın diye agardımı alıyorum deli mualemesi yapıyorlar ve kimse bana yorum yapmyıor son donem barut gibi dolastıgım için etrafta.
ama bebekten sonra ona yapılan yorumlara ne diycem bilmiyorum. he he diyip yapmamak en ideali akılnızda olsunb aksini anlatmaya savunmaya calıstırkca sinirinz bozuluyor çunku:)))
ve bir anda kendinizi o kisi ile tartısma itisme halinde buluyorsunuz:)) he dogru evet ya ben bunu dusuneneimstim hay aklınla bin yasa falan diyin mutlu olsun karsı taraf ama rniyeo zaman dedigimi yapmıyor diye onun içi icini yesin siz sakin olun s inirlenmeyin bebelerin sakin annelere ihtiyacı var :)))

devam ediyoruuummmm......

sımsıkı kundakla bak nasıl uyur...( hadi ya uyur bekleyin bebe gazdan çatlıyo ! )

biz evvelden altına toprak sarardık...( yok deve)

bu çocuk niye durmuyo...( bi bilsem susturcam zaten )

ensesinden öpme aksi olur...

ayağını öpme geç yürür ( oğlu 11 aylık yürüdü )

içirdiğin ilaç ne, verme, ilaçla büyüyen çocuk iyi olmaz (içirdiğimde devit)

emzirirken konuşma süt genzine sıçrar

emzirirken yüzünü ört nefesinden bile üşür ( oha içerisi 30 derece )

devamı bende canım
neymiş efendim emzirirken çenesini tutucakmışım parmağımla yorulmucakmış ( o zaman çocuk ememiyo)
sütüm az geliyomuş pırasa suyu ve kemik suyu varicekmişim ( kızım daha 50 günlük)
gögüslerin çok yumuşak sütünmü kesildi ( sanki gelip dokundu da )
yıkadıktan sonra ayaklarından tutup sallıcakmışım suyu daha rahat akarmış ( sanki çamaşır bu )
aptal saptal sözler işte...bunları sivri zekası ile uyduran ise benim can düşmanım yüzsüz kaynanam....

en sinir olduğum ben kızıma mama yaparken bunu gören kayınvalidemin bana
kızım çocuğa mama yap aç demesi uyuz oluyorum ya..
yada altını almak için elimde bezle içeri girerken
kızım altını al demesi...
uyuz oluyorum uyuz...

-bu cocuk ac (daha yeni emzirmişim bebeklerde emme refleksi var )
-bak ver gögsünü nasıl emcek(biziki şap şup emer)
-gördün mü demiştik:mymeka:
gamyoncuiremsu
üstünü az örtmüşüm
-bak hasta olcak battaniyeleri yıgarlar üstüne( onların gelcegi saati bilir yalandan iki battaniye atarım üstüne)
- aaaa bu kadar örtülmez ki isilik olcakÇok üzgünüm çoook
gamyoncuiremsu
cok alıstırmıssın kucaga-tatlicadiarzu-
yok canım agrısı varkötükedihüso
aynı bizim taraf(aynı benim aileme benziyo ama yok onlaraymıs benzese tamam da yok anam alakası yok)
gamyoncuiremsu
arkası kız (oglumun yüzünden belliymiş öbürünün cinsiyetikaydirigubbakcemile3)
anneme giderim (eşime bak gör hasta etcek usagı....kendi akrabalarına gidilince ses yok)
işe baslamak ta neymiş yap bir tane daha ikiz gibi büyüsünler kafamçokkarıştı
cocuk büyüttüm deme ssen birde bizi görseydin:1ninca:
daha sayarım şimdilik bu kadarkaydirigubbakcemile4

Back