say say bitmiyor dimi.....ama çıldırmamak elde değil bugün görümceme gitmiştim pasta yapıyorduk arkamı döndüm bir de ne göreyim görümcem kuzuma kremşanti veriyor tatsın mışşşşşşşşşşşşşşşşşş...elini nasıltuttum vermesin diye bilemedim...nasıl sinirlenmiyim sizce...ahh ahhhhhhhhh
ay bebeği yokmu görümcenin yaaa?ay bu kadar da düşüncesizlik olmazki arkadaşlar...hatta bende şimdi konu açmak için girmiştim nete baktım buda yakın bir konu...bugün misafirler geldi sağolsunlar 4 yaşında bi kızları var Allah ım bu kadar da olmaz dedim yaa..biz balkonda oturuyorduk yatak odasına girip bebeğimin sepet beşiğide oturmuş...ya sabır dedim!!!dedim bak çok ayıp yatak odasına girilmez ve kapıyı kilitledim..sonra öbür odaya gitmiş park yatağına çıkmaya çalışıyoki henüz hamak konumunda küt diye kopacak!tezgahta biberonları vardı kızımın almış onları emiyoo.kızımı uyutucaktım emziği arıyorum bide baktım almış emiyoo delikafadulden aaaaaa dedim yeter çektim kenara dedim yaa ne kadar ayıp sen niye böyle herşeyi karıştırıyosun.anlamadım gitti valla çok sinirlendim..elleri tozlu tozlu gelmiş ağzına sokuyo anneside görüyo bişey demiyoooo kollarını çekmeye başladı bide!!sonra seviyorum ben onu diyooo bide baktım serçe parmağını büküyomuş!!!artık dayanamadım dedim annesine kusura bakmayın ama kızım daha çok küçük kıyamıyorum diyerekten kızına kızdım kadınınlmaz: geçende olmuştu böyle bi olay..kadın geldi 3 kızı var üçüde küçük daha..dışarda oynamışlar elleri tozlu..ay yanaklarını elliyolar bide üçü birden üşüştüler napıcağımı şaşırdım...yanlarında büyük halaları vardı kızdı valla kadına kızsana çocuklarına diye..hay ağzını öpiyim teyze dedim içimden..ben suç annelerinde..ben daha çok bu konuda muzdarip olduğumdan şimdilik sadece bunu yazıyorum..ay akşam çok sinirlendim de o çocuğa o yüzden bu kadar uzun arkadaşlar kusura bakmayın...sanki bu oyuncak bebek azcık dikkat yaaaa...bu kadar düşüncesizlik yapmasınlarrrr klava:
ay hazır başlamışken dökeyim bari içimi...kırkım çıkmadan söylenenlere ne demelii?çok suyu kaynatmayın!gidene güle güle deme sütün kesilir..sütünü yere damlatma karınca yalarsa sütün kesilir!açmı bu çocuk habire aranıyooooo...ay yeni doğan bebekler hep aranır bizde biliyoz heralde..ay bide kadın kızım 2 günlükken gelmiş sütüm yok doğru düzgün bu çocuk aç demezmi?biliyoz heralde dedim içimdn...mama verin buna mama verin diyo bide...biliyorum teyze dedim ama ağlasın vermicez mama dedim yok dedi aç bu çocuk ölecek verin mama...ayy yeterki sussun dedim verdik mamayıı tabii bizim kız sustu..bide demezmi ben gelmeseymişim aç kalıcakmış bu çocuk diyeee!!!!sinirlenmeyimde napıyım....anladımkii bi kadın doğum yaptıkdan sonra hemen ziyarete gidilmemeliiii!!!!en az kırk gün geçmeliii...ya sersem gibisin kadınlar gelmiş çay içiyolar karşında...bide sorulara bakarmısınız; nasıl emiyomu?geceleri uyuyomu?ee nasılmış uykusuz kalmak?sütün geldimi?kaç dikişin var!!!!ay daha neler neler ya sizene kardeşim napcan?gelip senmi bakacan?hem 3 4 günlük bebek ne anlasın gece uykusundan?bide et basmış filan demeleri sinir ediyodu çok...aaahhh ne günlerdi yaa..Allah tan biz uzağızda karışıcak fazla kimse yoktuu komşulardan başka!bide eltimler neyi olsaydı daha kötü olurdum heralde cahil anne gibi hissederdim kendimi...çünkü eltiminde bir ay büyük bebeği var bizden..ucu kocaman yuvarlak emzik almış kesin 12+ bana niye damaklı veriyon bak bebek ememiyo diyoo..yenge dedim damaklı en sağlıklısı doktora sordum diyorum sen doktora bakma diyo...bide bidahaki gidişimde baktım kızına damaklı emzik almış..kızım daha bir aylık sallanmaktan anlamıyo emerek uyuyordu onun kızı mama yediği için emerken uyuma gibi bi lüksü yoktu sallıyodu.gittik ev curcuna kızım afalladı tabii..gidiyorum öbür odaya evleri sobalı öbür oda soğuk...emziriyorum geliyolar yanıma hadi gel çayın soğuyo ya çayı kim düşünüyooo?tamam diyorum ayıp olmasın diye gidiyorum bizim kız uyanıyo..haydaa git bi daha emzir gene gelsinler hadi gel...artık baktım olmucak yanlarında emziriyim dedim..bide eltimin eşi gelmesin mi küt diye içeri...emzirdiğimi gördü ama geldi oturdu çekyataaaa....ayy dedim iyiyki buralarda oturmuyorum!!!en güzeli evim ve kimsenin olmadığı yerlerlmaz: belki bencilce ama hiçbiryer raahat değil kızlar kendi evinizden başka..bazen öyle oluyorki çocuklu kimse gelmesin istiyorummm....çok uzattım hakkınızı helal edin ama ilk defa itiraf ediyorum birilerine...ama çok rahatladımm oohhh
malesef ben de yaşadım bunların tıpkısını ve hatta daha beterini. yeni yeni kendime geliyorum benkafamçokkarıştı
ah kızlar ahhhh
bende çok öektim yaniii
sevdiği oyuncakları elinden alıyolar oğlum sinir krizi geçirene kadar vermiyoalr buda onların çoook hoşalrına gidiyoooo
herşeyi ağzına tıkıştırıyolar özellikle çikolataa sebebide çikolata yiyen insanlar çok zekii olurmuşşşşşşşşşşkafamçokkarıştı
şimdide ısırmaya alıştırdılar geleni geçeni ısırıyo yavrumda tabi buda hoş bişey onlara göre basıyoalr kahkahayııı
yapmayın dedikçe onlara kızıp bağırdıkçaaa ben şuçluymuşum gibi sanki onlar hiç çocuk yetiştirmemiş gibi lafları iştimekten usandım artıkkk
daha nerle neler
ay pregant cığım bugün noldu dersin?ya sanki kadın buraya yazdığımı okududa damarıma basıyo iyice..akşam namazından sonra komşumuz ameliyat olduydu onu ziyarete gittik..bu mama meselesini yaşadığımız teyzede orda..başka yabancı kadınlar filan da var tabii...ben mutfağa geçmiştim konuşuyolar kendi aralarında..dikkat kesildim bian ne diyo acaba diye çünkü söyledikleri yabancı gelmedi de pek ...ay bide baktım açmış,mam filan diyo...bide gittim içerii kimden bahsediyonuz dedim...senin bebekten diyoo..başladı bana tekrarlamaya..hani diyo geldim bebek açtı mam verin buna dedim diyoo..aç bu dedim diyoo ölücek dedim diyoo sonra verdiler Allah dan da çocuk açlıktan uyuyamıyomuş bi uyuduki sorma diyooo...işte öyle öyle büyüdü diyo...ya sabıııırrrrrrrrrrr!!!sanki o büyüttüüü...ay o kadar kötü hissettim ki kendimi bian sanki bakamıyomuşum gibi..sanki o çekti sıkıntıları sanki onun göğüsleri kanadıda o ağladı sabahlara kadar..aaayy ne lüzumsuz insanlar var yaa gereksiz yere can sıkıyorlar...eşim yarın izmite gidicek ailemiz orda hep senide götiriiym diyo ben gitmek istemiyorum pek..malum yine karışanlar olucak bol bol...ee herkes orda yaa..bide hava sıcak yol çekilmez bizim kızda mızmız diş çıkarıyormuşş..inan doğum yapmak dan zor insanlarla baş etmek!ne diyim Allah yardımcımız olsun yaa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?