Çikolata sever misiniz? :) "Evettt" dediğinizi duyar gibiyim:))
Bu tarifi dün buldum ve eşime dedim ki muhakkak bunu yapmalıyım. Gece 12'de sufle yapıp yedik :) Evlendiğimden beri kilo vermiştim umarım tekrar almam
Ama şu resime bakar mısınız sıcacık ve yoğun bitter çikolata
Kesinlikle deneyin!
Diğer tariflerim için Blog sayfamı ziyaret edebilirsiniz: http://www.sekerpancarininsayfasi.blogspot.com/
30 gr tereyağ ya da margarin
2 yemek kaşığı un (tepeleme olsun)
1.5 su bardağı süt
220 gr bitter çikolata (Dün 2 paket bitter çikolata aldım ama dayanamayıp bir paketini eşimle birlikte yedik
bu yüzden elimde sadece 80 gr bitter çikolatam kalmıştı. Ben de 1 su bardağına yakın kakao ekledim. Siz de elinizdeki çikolataya göre kakao eklemesi yapabilirsiniz)
4 yumurta sarısı
2 yumurta akı
Margarini tenceremize alıp eritiyoruz. İçine unumuzu koyarak kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sütü de ekleyip kaynatıyoruz. Bu sıcak karışıma bitter çikolatamızı ve kakaomuzu da ekliyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Çikolatanız sütlü karışım içinde iyice erimesi gerekiyor! Bu karışım çok sulu olmamalı. Yoksa yaptığınız sufle değil sıcak çikolata olur
Çikolatalı karışımı soğuması için bir müddet bekletiyoruz.
Karışım soğuğunca, başka bir kapta 4 yumurtanın sarısını mikserle iyice karıştırıyoruz. ve çikolatalı karışımın içine katıyoruz. Diğer yandan 2 yumurta akını da mikserle iyice çırpıyoruz. Öyle ki yumurta akları bembeyaz bir krema halini alana kadar! Sufle yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar; çikolatalı harcın koyuya yakın bir kıvamda olması, yumurtaların çikolatalı karışım soğuduktan sonra katılması ve yumurta aklarının çok iyi çırpılmasıdır!
Çırptığımız yumurta aklarını da çikolatalı karışımın içine katıyoruz ama burada dikkat etmeliyiz köpüklerimiz sönmemeli! Bu yüzden tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarı karıştırabiliriz.
Fırına dayanıklı kaplarımızı ya da dün benim yaptığım gibi nescafe bardaklarınızı
margarinla yağlayıp hafifçe unluyoruz. Çikolatalu yumurtalı karışımı bu kaplara boşaltıyoruz. 170 derecede 15 dk. üzeri kabuk olana kadar pişiriyoruz.
Ağız tadınız hep bu çikolatalı sufle kadar tatlı olsun :)