Tatlı Tarifi Çikolatalı Romantik Sufle:)

turkolog2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
121
0
Bu benim ilk çikolatalı sufle denemem.İşin ilginci daha önce hiç bu tadı tatmamıştım.Denemem güzel sonuç verdi.Bu tariften dört adet çıkıyor.Bizse iki kişiyiz.Ben kalan iki tanesini alüminyum folyayla güzelce kaplayıp dolabın alt kısmına attım.2 gün kadar saklanabiliyormuş.Bende dolaptan çıkarıp bir 5 dakika beklettikten sonra fırına verdim.İlk denememde biraz cıvıktı,ikinci denememde biraz katıydı:)Aslında özel fırın kaplarından olursa daha iyi olacağını düşünüyorum.Tarifi yıllar önce bir tv programından almıştım.Ancak geçenlerde denediğim için kaynak belirtemeyeceğim.Buyurun tarife!

Malzemeler:
250 ml süt
100 gr bitter çikolata
50 gr tereyağı
2 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
Bir çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
(Bu arada internette krem tartar konulursa çok iyi olacağı yazıyor.Ben denemedim.)

250 ml süt,100 gr doğranmış bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritiyoruz.2 yumurtanın akları ile sarılarını ayırıyoruz.Akların içine bir çimdik tuz atıp mikserle iyice köpürtüyoruz.Öyle ki kabı ters çevirdiğimizde aklar dökülmeyecek.2 yumurta sarısını,unu,şekeri,kakaoyu,soğuyan erimiş çikolatayı,kabartma tozunu ve vanilyayı da bir başka kapta iyice karıştırıyoruz.Sonrasında köpüren yumurta aklarını bu karışıma azar azar ilave ederek havalandıra havalandıra bir spatula ile iyice karıştırıyoruz.Fırın kaplarını iyice yağlayıp,içlerine şeker serpiyoruz.Sufle harcımızı içlerine eşit ölçüde boşaltıyoruz.180 derecede 10 dakika kadar pişiriyoruz.Sıcakken servis ediyoruz.Ancak servis ederken üzerine şöyle bir pudra şekeri serpip,çikolata sosu ,dondurma ve -denemedim ama-krema ile servis edersek lezzetine lezzet katmış oluyoruz.
Sizlere de okuduğunuz için teşekkür ediyorum:)

Türkolog..
Az önce beyti kebabını görüp bayılmıştım..
Üzerine tatlı gelince,çok hoş oldu :)
Ellerine sağlık gülüm..
Ben aldım şu tabağı,gidiyorum ..

sufleye ben de bayılırım eşim de bayılır...ve bizim için çok özel bi anlamı vardır ben eşimi sufle ile kandırmış gibi görünsemde görünenin aksine o beni sufle ile tavlamıştır yeni evliyiz ama tayinim çıkmadığı için evde fazla bulunamadığımdan deneme fırsatım olmadı haftaya deniyip sonuçları yazacağm ellerine sağlk çok güzel görünüyor resmi yeni ekledim sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…