Kekler - Pastalar Çikolatalı Kek (Fotoğraflı)

Anuska

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
6.212
77
358
57
Kek deyip geçmeyin, bazen kabarmayarak bizleri çıldırtabiliyor. Ancak bu kekin böyle sorunları yok. Yumurta ve şekeri kısa süre de çırpsanız mutlaka kabarıyor ve hem çok lezzetli hem de çok pratik.

Çikolatayı küçük parçalara bölün.
Fırınınızı 175 derecede ısıtın.

3 yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 tabaka çikolata(Bitter olması tercih edilir)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Süt ve yağını ilave edip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyin.
Kırılmış çikolata parçacıklarını ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.
İster kek kalıbına, isterseniz benimki gibi küçük kalıplara veya ısıya dayanıklı minik cam kaselere boşaltıp 175 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Akşam pişirdiğim kekler.

img2742ri3.jpg

img2743ws2.jpg

ohhh enfes bişeye benziyo ellerine sağlık deniycem bayramdayerimseniben

Bende yaptım ama ancak resim koyabildim. Çok güzel oldu. Tarif için teşekkürler.
Bir kaç gün kaldıktan sonra mikrodalga fırında ısıtıp yedik. İçindeki çikolata parçacıkları tekrar eridi ve bir harika oldu.

22222bg0.jpg

555555ti9.jpg

Afiyet olsun canım. Ben de yarım saat önce çıkardım fırından. Çocuklar kahvaltıda bu kekten başka bir şey yemez oldular.

Ay canım çekti şimdi ya...cokacimcoook
Nefis görünüyor... :lepi:
Ellerine emeklerine sağlık ablacım...Şeniz

Teşekkür butonu olsaydı hepinize verirdim birer teşekkür. Olmadığına göre buradan yazıyorum ve afiyet olsun diyorum.

Akşam pişirdiğim kekler.

nasıl da pürüzsüz ve hoş görünüyorlar..kızım çok seviyor top kek i ve ben gdo korkusundan mümkün oldukça almıyorum artık..buna benzer muffin tarzı şeyler yaptım ama bu çok hoş görünüyor..inşallah denerim hafta sonu..eğer sonuç sizinki gibi olursa resmi eklerim..değilse ekleyemem :kedi: çünkü kendimi rezil etmeye hiç niyetim yokkaydirigubbakcemile3 bu harika olmuş ablacım ellerinize sağlık..opuyorumnanaktan

ımm cok lezzetli gözüküyor içine sırıngayla cikolata sosu fıskırtınca dahada bi lezzetli olabilir ıımm :icecream:

Back
X