- 1 Mart 2018
- 3.051
- 3.089
Ben sanki tüp Bebek le hamile kalicak gibiyim doktor ilk ameliyat dedi görür görmez yaştan dolayı sonra hsg ve hormon testi iyi çıkınca alti ay verdi sonra düşünürüz ama ameliyat yuksek ihtimal dedi ilac olarak folik asit verdi klomen ve aşılama ne durumlarda yapılıyor bana niye ameliyat dedi bunalei uygulamadanCanım hemorojik kist çikolata kisti tanısını doğrular. Kanamalı demek oluyor. Çikolata kisti de adet kanamasının geri doğru olmasından kaynaklı olduğu için kanamalı kist grubuna giriyor. Ancak mr çikolata kisti tanısı için çok gerekli değil. Hekimler usg ile rahatca bu kisti tanıyabiliyor. Tabi bazı doktorlar baştan savma tani koyabiliyor basit kiste bile çikolata kisti diyebiliyor. Ama işin ehli bi doktor daha usg ile bakar bakmaz anlayabiliyor. Çünkü çok tipik bir görüntüsü var. Renkli usg de rengi bile çikolata rengi gibi görünüyor. Doktorun gayet güzel bi yol izlemiş. Hormon testleri ve usg istemiş. Bunlar temiz çıktığı için de ilaç vermemiş. Çünkü visanne hamile kalmayı engelleyebiliyor. 6 ay süresinde hamilelik olmazsa büyük ihtimalle klomen tedavisi o da olmazsa aşılama yapar. Ama umarım bunlara gerek kalmadan doğal yollarla hamilelik oluşur. Eğer tüpler açıkça ve hormonlar iyiyse doğal yollarla hamile kalma sandı çok yüksek. Allaha dua et doktorun dediklerini harfiyen uygula. Adetin bittiği günden itibaren gün aşırı ilişkiye gir. Olmadığında ümitsizliğe kapılma. Bu kist kaliteli yumurta oluşumunu engelleyebiliyor Ama öyle ya da böyle kaliteli yukurtladigimiz aylar oluyor. O yüzden o ayı kaçırmamak için her ay gün aşırı ilişki olsun. Bir de bana doktorum yumurta takibini yasaklamisti. Ben doktorumun dediklerini yaptığım ay (yumurta takibi yapmadım adetin bittiği günden itibaren gün aşırı ilişkiye girdim hamileliği aklından çıkardım stres yapmadım) hamile kaldım. Allah isteyen herkese nasip etsin. Sormak istediğiniz bişey olduğunda her zaman yardımcı olurum. Herkes ümidini taze tutsun. Allah ol deyince olur