Gebeliğe Hazırlık Çikolata kisti ve yumurta rezervi düşüklüğü

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canim gözün aydın cok sevindim ❤ benimde rutin kontrollerde cikti 4 cm kistim varmis. Cikolata kisti vs demediler ama yasmin doğum kontrol hapi verildi. Sana da verilmis miydi doğum kontrol hapi ve senin kac cm di?

tüp bebek tedavisi ile mi hamile kaldınız

Merhabalar. Bende de 3 adet cikolata kisti var sag ve sollu. Birisi 3 bucuk 4 cm. Birisi 2 bucuk 3 cm. Birisi de 16 mm boyutunda. Ayrica rahmin arkasindada buyukce bir endometriozis nodulu mevcut. Ayrica da rahim de comple bir septum soz konusu yani rahimde perde. Bende kendimi bir anda bir surecin icerisinde buldum. Amh degerim ise 1.30.. sonucumla beraber bu hafta tekrar doktorumla gorusup en uygun tedaviye hizlica baslayacagiz. Damdan dusenin halini damdan dusen anlarmis. Ben de yazmak istedim. Anlatmak istedim. Insallah Rabbim hepimizi sagligimiza ve insallah bebislerimize kavusturur.. hepimiz birer umut hikayesi oluruz gelecekteki kader ortaklarimiza.

merhaba cnm, öncelikle çok geçmiş olsun. bende de septum ve 2 kist vardı hepsi için ameliyat oldum laparoskopi, çok şükür kurtuldum. darısı sana olsun cnm. allah sağlık sıhhat versin.

laporoskopi zor mu
göbek deliğinden karbondioksit veriyorlar ameliyat esnasında organları rahat görmek için, ameliyat sonrası vücuttan o gazı atman çok sıkıntılı ve atamadıkça omuz,sırt ve göğüs kafesinde inanılmaz ağrıya sebep oluyor. bende öyle olmuştu. SÜREKLİ DERİN NEFES ALARAK O GAZIN VÜCUTTAN ATILACAĞINI SÖYLEMİŞTİ DRUM. sonrasında rahatlıyorsun zaten. çok zor değil, bendeki tek sorun buydu.gözünüzü korkutacak birşey değil, açık ameliyattan cok daha iyidir kesinlikle. ben oldum ve kurtuldum çok şükür,

ayılması zor mu :) birde o gaz sancısı kaç saat sürüyor

Cok tesekkur ederim canim hepimize cok gecmis olsun insallah. Doktorumuzda ayniymis bu arada ben de bulent beye gidiyorum. Sen atlatmışsın zor surecleri insallah bebek haberinide kisa zaman da alırsin. Bakalim bende nasil bir tedavi yolu izlicek bulent bey. Bu arada septumun ne durumdaydi. Bana ilk once baska doktorlar cift rahim dediler uterus didelfis fakat daha sonra bulent bey tek rahimli oldugumu sadece tum bir perdem oldugumu soyledi. Seninki nasildi. Saglik isleri zormus ama naapalim Allah dermansiz dert vermesin

ayılması zor mu :) birde o gaz sancısı kaç saat sürüyor
ben öğlene doğru ameliyata alındım , saat 4 gibi falan cıktım ve ağlayarak bağırarak çıktım sırt ve boyun ağrısından dolayı hastaneyi inlettim resmen :) sonra ağrı kesici yaptılar geçti ama süreli derin nefes almadığım için birkaç gün sürdü aralıklı olarak ağrılar. ama derin nefes alırsın kalmıyor o gaz içinde. başka hastası drumun ağrısı olmamıs güzelce derin nefes almıs ve rahatlamıs öyle demişti dr um. ben 5-6 günde işime döndüm. ağır kaldırmayacaksın, oturup kalkarken dikkat edeceksin ilk günler. öyle bir zorlugu yok aslında. gözün korkmasın.

aa ciddi misin Adanada mı yasıyorsun :) öncelikle bülent bey kesinlikle doğru seçim. benim 1 yıllık çok uzun hikayem var cnm. benim ilk gittiğim 3 dr septumu görmediler çünkü rahim filmi ben söylememe rağmen istemediler. önce solda çikolata kistim vardı sonra sağda da oldu. sol 7 sağ 4 cm. sonra son gittiğim 3. dr beni bülent beye tüp bebek için yönlendirdi. bülent hocam da 4 boyutlu ultrason olduğu için septumu gördü hemen. ve hsg istedi hatta kendi çekti hsg yi. tüpleri göremedi tıkalı olabilir demişti. sonra 2 kist ve septum için ameliyat dedi bülent hoca. ameliyatta tüplerin açık olduğunu gördü septum düzeltildi kistler alındı. 18 eylülde ameliyat olmuştum 2 ay bitti işte. ilk 1 ay korunun demişti. amh değerim de ameliyat öncesi 3,59 du. ameliyattan sonra 2 küsürlere düşer ama sorun değil gebe kalman için demişti. 1 aydır da bebek deniyoruz. bakalım şimdilik yok. sen neler yaşadın cnm nasıl geçti bu sürecin? (bende saçma drlar yüzünden zamanım boşa gitti ortalama 9 ayım boşa gitti)

Aslinda benim hikayem cok karisik ben mersinliyim ama muglada yasiyorum. 4 yillik evliyim. Cocuk yeni yeni dusunmeye baslamistik. Bundan 2 sene once ara kanama sikayetiyle muglada 2 ayri doktora gittim ve ozaman ultrasonda cift rahimli oldugumu soylediler. Ve rahim agzimda yara oldugunnu soylediler. Tedavimi oldum. Ozamanlar cocuk dusunmedigimiz icin cift rahime cok kanalize olmadik zaten gittigim doktorlarda erken dogum riski dusuk riski olur ama bunlar olmayadabilir dedikleri icin cok ustunde durmadim. Ayni zamanda kistin yok yumurtaliklarin tertemiz dediler. Neyse ben yillik izin dolayisiyla ailemin yanına geldim iki hafta once ve artik yavastan bebek dusundugumuz icin mersinde iyi bir profa gittim. Fakat aglayarak ciktim. Bana dogal yollarla cocuk sahibi olamayacagimi 4. Evre endometriozis hastasi oldugumu. Cikolata kistlerim oldugunu ve iki ayri rahim iki ayri rahim agzi oldugunu soyledi. Cocugum olsa ve yasim ileri olsa ona bu sekilde bir hasta olarak gelsem direk ne var ne yok alacagini soyledi ameliyatla.Dogruca bir tup bebek klinigine gitmem gerektigini soyledi. Ben de bir tanidik vasitasiyla bulent beye gittim. Hatta suan yoldayim bugun tahlil sonuclarimi gosterdim ve mersine donuyorum. Uzun oldu baya son durum su bulent bey cift rahim degil rahimde comple perde var dedi. rezervlerimiz iyi degil bundan dolayi tup bebek gibi gorunuyor. Ama bundan once tedavi olmam gerek. Once septumu alacak. Hep de laporoskapi ile endometriozis ne durumda ona bakacak fakat kistleri ellemeyecek sadece icini bosaltacak. Senin adına cok sevindim. Bak simdi hersey tertemiz. Kist yok. Rahim olmasi gerektigi gibi. Bu iste psikolojide cok onemli. Her seyin normal oldugunu dusun ve sabirla bekle. Inaniyorumki bebis haberini de verirsin burdan insallah

benim de eğer amh düşük olsaydı bana da tüp bebek yapacaktı. şu an 6-9 ay bir süre verdi seneye mayısa kadar zamanımız var bakalım olmazsa tüp bebek olacak ama inş gerek kalmaz. çünkü 1 yıldır uğraşıyoruz bizde bebek için artık sabır falan kalmadı inan. ben de senin gibi dr lardan çektim maalesef yanlış yönlendirdiler zamanımı boşa harcadılar. doğru bir dr bulduğum için çok şanslıyım ve dediğin gibi tertemiz oldu ve tekrar nüksetmeden bebek olursa daha da sevineceğim. senin için de cnm Bülent hoca en doğru olanı yapacaktır. gerçekten çok deneyimli bir dr. emin ellerdesin o yüzden iyi düşün lütfen, inş en kısa sürede senden de bir bebiş hbri alırız cnm. çok geçmiş olsun cnm. allah sağlık sıhhat versin :)

Cok tesekkur ederim icimi rahatlattin. Cok ama cok tedirginim. Insallah tup bebege hic gerek kalmicaktir senin icinde. Inaniyorum kisa sure icinde bebis haberini aliriz. Psikolojide cok onemli rahat olun. Iyi dusunun gerisi kendiliginden olacaktir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…