Aslinda benim hikayem cok karisik
ben mersinliyim ama muglada yasiyorum. 4 yillik evliyim. Cocuk yeni yeni dusunmeye baslamistik. Bundan 2 sene once ara kanama sikayetiyle muglada 2 ayri doktora gittim ve ozaman ultrasonda cift rahimli oldugumu soylediler. Ve rahim agzimda yara oldugunnu soylediler. Tedavimi oldum. Ozamanlar cocuk dusunmedigimiz icin cift rahime cok kanalize olmadik zaten gittigim doktorlarda erken dogum riski dusuk riski olur ama bunlar olmayadabilir dedikleri icin cok ustunde durmadim. Ayni zamanda kistin yok yumurtaliklarin tertemiz dediler. Neyse ben yillik izin dolayisiyla ailemin yanına geldim iki hafta once ve artik yavastan bebek dusundugumuz icin mersinde iyi bir profa gittim. Fakat aglayarak ciktim. Bana dogal yollarla cocuk sahibi olamayacagimi 4. Evre endometriozis hastasi oldugumu. Cikolata kistlerim oldugunu ve iki ayri rahim iki ayri rahim agzi oldugunu soyledi. Cocugum olsa ve yasim ileri olsa ona bu sekilde bir hasta olarak gelsem direk ne var ne yok alacagini soyledi ameliyatla.Dogruca bir tup bebek klinigine gitmem gerektigini soyledi. Ben de bir tanidik vasitasiyla bulent beye gittim. Hatta suan yoldayim bugun tahlil sonuclarimi gosterdim ve mersine donuyorum. Uzun oldu baya
son durum su bulent bey cift rahim degil rahimde comple perde var dedi. rezervlerimiz iyi degil bundan dolayi tup bebek gibi gorunuyor. Ama bundan once tedavi olmam gerek. Once septumu alacak. Hep de laporoskapi ile endometriozis ne durumda ona bakacak fakat kistleri ellemeyecek sadece icini bosaltacak. Senin adına cok sevindim. Bak simdi hersey tertemiz. Kist yok. Rahim olmasi gerektigi gibi. Bu iste psikolojide cok onemli. Her seyin normal oldugunu dusun ve sabirla bekle. Inaniyorumki bebis haberini de verirsin burdan insallah