- 1 Haziran 2019
- 152
- 568
- 18
- 36
- Konu Sahibi Butterfly63
-
Ewet bu cikolata kisti cok pis bi illet 1.5 yil ugrastan sonra bende gecen ay laparoskopi oldum kistim 9 cm di resmen rahatladim doktorum 6 ay kendi halimize birakti eger olmazsa yine artik yardimci ureme yollarina baswurucaz kismetseBende de aynı durum var kistim 5 cm dr ameliyat dedi büyük bir ihtimal ameliyat olcsm amh düşük benimde . Dr tüp bebek kist varken olamaz dedi çünkü hormon değerlerini arttırır dedi bilmiyorum artık hayırlısı bir doktora dağa görünüp ameliyat olcam
Nezamandir gelmiyor bebis. Kistin buyukmu cnm. Seni o kadar iyi anliyorum kiArtık negatif görmekten yoruldum Kızlardün 20. Günüm rahatsızlandım acile gitmiştik gitmişken beta hcg istedim yine negatif
Kür falan denemedigim kalmadi sogan kürü denedim özel bi macun vardi onu aldim onu denedim hicbiri işe yaramadi ilk hamileligim 9 ay sonra oldu ama 9.ayda rahim filmi cekindim 10.ay hamileydim onun etkisi olmus olabilir maalesef düsuk yaptim dusukten 6 ay sonra asilamayla tekrar hamileyim kendi kendime ne yol denediysem olmadi ovulasyon testleri akinti takipleri 2 gunde bir iliski yumurtlama gunleri üstüste iliski falan ama olmadi maalesef doktor destegi şartti bana ikisi de o şekilde oldu
Hayirli olsun saglikla gelsn insallah. Hangi ilaci kullandnz asilamada kisti buyuttu mu. Igne mi hap miKür falan denemedigim kalmadi sogan kürü denedim özel bi macun vardi onu aldim onu denedim hicbiri işe yaramadi ilk hamileligim 9 ay sonra oldu ama 9.ayda rahim filmi cekindim 10.ay hamileydim onun etkisi olmus olabilir maalesef düsuk yaptim dusukten 6 ay sonra asilamayla tekrar hamileyim kendi kendime ne yol denediysem olmadi ovulasyon testleri akinti takipleri 2 gunde bir iliski yumurtlama gunleri üstüste iliski falan ama olmadi maalesef doktor destegi şartti bana ikisi de o şekilde oldu
Tesekkurler amin canim darisi sizlerin basina.Gonal f diye bi igne kullandim kistimi buyutmus maalesef hem hamilelik hormonlari hem de ilaclarHayirli olsun saglikla gelsn insallah. Hangi ilaci kullandnz asilamada kisti buyuttu mu. Igne mi hap mi
Kac cm di kac cm oldu sadece ilacla. Bende kullanacagm ama klomen eger cok buyutmesse igne ile destekleyecekmis. Offff bela belaaaaTesekkurler amin canim darisi sizlerin basina.Gonal f diye bi igne kullandim kistimi buyutmus maalesef hem hamilelik hormonlari hem de ilaclar
Benim kistim en son 6 7 ay once 5cmdi ondan sonra doktora falan gitmedim zaten belki bu 7 ay icinde biraz daha buyumustur bilmiyorum.Asilamaya gittigimde de doktor kistle hic ilgilenmedi bakmadi bile o tarafa yalandan yumurta var mi o tarafta diye bakip geciyodu orda zaten yumurtam buyumuyodu yani kist kac cm buyudu onu tam bilmiyorum ama hamilelik kontrolumu yapan doktor 9 10cm civarinda kistin sen bunla nasil duruyosun dedi bende valla yeni olmustur 5 cmdi en son dedim o da ilaclar ve hamilelik hormonlari buyutmus o zaman dedi boyle ilerledi hamilelik boyunca biraz kuculcekmis sonra da alincak zaten hapla baslamasi iyi olmus belki daha az buyutur belki de buyutmez herkesde farkli etkisi oluyo bu kistin heraldeKac cm di kac cm oldu sadece ilacla. Bende kullanacagm ama klomen eger cok buyutmesse igne ile destekleyecekmis. Offff bela belaaaa
Ozelde yaptirdim ilaclarla 1500 tl falan tuttu ilk denemede cok sükur tuttuHayırlı olsun canım, Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah. Ben de hsg cekildim. Bu ay 3. Ayım bakalım artık bi 5 ay daha denedikten sonra aşılama yaptiririm belki. Senin asilaman ilkinde mi tuttu peki? Bir de sey sorucam asilamayi ozel de mi yaptirdin devlette mi? Maliyeti ne oldu (ilaclarla birlikte) L Ljdsbk
Canim amh degerin asilama vs icin cok cok dusuk, doktorun niye asilamayi tercih ettiki anlamadim. Cikolata kistleri bazen tuplere de zarar verebiliyor. Benim tavsiyem hsg cektirmen ve iyi bir merkezde tup bebek yaptirman. Allah en kisa zamanda hayirli uzun omurlu evlat nasip kismet eder insallahMerhaba arkadaşlar. Bunca zaman sadece konuları okuyup, insanların deneyimlerine, hayat hikayelerine şahit oluyordum. Şimdi de kendi hikayemi anlatmaya karar verdim. 26 yaşındayım. Sağ yumurtalığımda 3 cm çikolata kisti ve sol yumurtalığımda da 5 cm basit oluşumlu bir kistim var. Amh değerim 0.131 tane de başarısız aşılama geçmişim var. 1 yıldır anne olmak için uğraşıyorum ama olmuyor. Aynı durumda olanlar var mı ? Bu sorunları aşanlar ??
Ozelde yaptirdim ilaclarla 1500 tl falan tuttu ilk denemede cok sükur tuttu
1 solda 2 sagda soldaki buyumedi kist o tarafta engelledi sanirimKaç
Kaç yumurtan oluşmustu peki?
Canim doktorlar once kistini aldir sonra tedaviye basla dese bile ameliyat olma. Eger illa ameliyat olman gerekiyorsa ameliyat oncesi yumurtalarini toplat. Benimde cikolata kistim vardi ve amh degerim 0.1lere kadar dusmesede 0,60larda idi. Bana once ameliyat sonra tup bebek dediler arastirinca ameliyatin az olan rezervi iyice azaltacagini tedaviyle bile yumurta elde etme ihtimalimin cok dusecegini ogrendim. Amh degeri 0.7 olsa bile yinede cok dusuk. 1in altina tup bebek tavsiye ediyorlar diye biliyorum.Kistlerim birdi iki oldu ikisi de 3er cm. Hsg çektirdim sol taraf tıkalı. İlk doktorum bizi biraz oyaladı ikincisi tüp bebeğe yönlendirdi. Okullar kapanıp seminer dönemine geçince başlayacağız. İkinci kan testimde amh değerim 0.73 çıktı nasıl oldu anlamadık. 1 yıldır gelmiyor bebiş malesefşimdi gideceğim merkezde çikolata kistleri alınır mı alınmadan mı başlanır tedaviye bilmiyorum
Seninde mi kistin var canm. Var mi bebisinCanim doktorlar once kistini aldir sonra tedaviye basla dese bile ameliyat olma. Eger illa ameliyat olman gerekiyorsa ameliyat oncesi yumurtalarini toplat. Benimde cikolata kistim vardi ve amh degerim 0.1lere kadar dusmesede 0,60larda idi. Bana once ameliyat sonra tup bebek dediler arastirinca ameliyatin az olan rezervi iyice azaltacagini tedaviyle bile yumurta elde etme ihtimalimin cok dusecegini ogrendim. Amh degeri 0.7 olsa bile yinede cok dusuk. 1in altina tup bebek tavsiye ediyorlar diye biliyorum.
Canim vardi aldirdim ben, bebek oncesi tuplerimden ameliyat olmam gerekiyordu cocuk icin o esnada alindi. Ameliyat sonrasi donmus embriyolarim transfer edildi simdi 2 aylik bebislerim var :)Seninde mi kistin var canm. Var mi bebisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?