Merhabalar ben size 3 yıllık seruvenimden bahsedeyim.İnşallah umut olur.3 yıl önce herşey düzenli giderken birden regl dışı kanamam oldu.Doktora gittiğimde sol da 10 cm sağda 5 cm çikolata kistimin olduğunu öğrendim.3 ay yasemin tablet verdi doktorum kistin küçülmesi için ama büyümeye devam etti.Sonra sol yumurtalık kisti için ameliyat olman gerek yok patlayabilir dedi.Öncesinde amh baktırsak dedim doktoruma ama sen gencsin senin yumurtalık rezervinin iyidir dedi. Ameliyat oldum kistim çıkarıldı iki ay sonra kontrolde sol yumurtalığıma 5 cm le kistim geri dönüş yapmıştı. O dönem okadar üzüldüm ve ağladım ki anlatamam ilk doktorum da moralimi bozmuştu normal olmaz tüp bebekle olur diye.Doktorumu değiştirmeye karar verdim ve başka bi doktor gittim aynı zamanda
tüp bebek te yapıyodu. Yeni doktorumda özellikte sol yumurtalığımda foliküller az gözüktüğü için amh testi istedi ve sonuc 0.800 geldi normalde benim yaşımda 2 inin üstü olması lazımmış.Vitamin yazdı biraz rahatlattı bi kaç normal yolla deneyelim dedi.Tabi olmadı .Tüp bebeğe başlıyalım dedi gec kalmak istemediğimiz için başlıyalım dedik.Ve başladık tüp bebek tedavisine.Ama 2 ay boyunca yumurtalarım olgunlaşmadı.3. Ay 3 yumurta olgunlaştı ve toplandı 2 si döllendi ve kaliteliydi.Tam transfer olacağı zaman pandemi girdi ve transferim 5 ay ertelendi.5 ay sonra transfer için yine başladım ilaçlara bu seferde progesteron hormonun yüksek çıktığı için yapılamadı transfer .2 kez yine ertelendi ve 3 .ücüde ilaç kullanılarak progesteron düşürüldü ve transferimiz gerçekleşti.Ama malesef kimyasal gebelik oldu.Tabi bu dönem kötü olduğum için tekrar düşünmedim. Doktora gitmeyi aynı zamanda ara kanamaları arttı kistim büyüdü 17 günde bir adet olamaya başladım iyice morallerim bozuldu. Sürekli kanamam vardı. Transferden 4 ay sonra kötülemeye başladım kusma bulantı baş dönmesi tansşyon düşüklüğü ve git gide arttı şikayetlerim gitmediğimiz yer kalmadı ve 7 ay sonra tanım konuldu addison hastalığım ortaya çıktı.Artık addison haşimato tiroidid ve endometriyozis hastasıydım.Ve dönem dönem Prolaktin yüksekliğin vardı.Ayrıca ömür boyu kortizon kullanmam gerekliydi.Cok stresliydim sürekli ağlıyodum.Tekrar tüp bebeğe gitmeye karar vermiştik.Kardeşim bigün instadan bi doktor profili gönderdi drmfk diye. Duymuşsunuzdur.Biraz inceledim baktım doğal yolla gebe kalan birsürü kişi var bi rahatlama geldi bana. O dönem bal polen propolis arı sütü karışımı öneriyordu.Ben kendim alıp karıştırdım ve eşimle 1 ay kullandık.Ayrıca d vitamini folik asit ama sentetik olmayanformu, bol yeşillik renkli sebzeler ,yürüyüş, olumlu düşünme öneriyordu bu doktor.Tabi ben bunları düzenli yapamadım cok.Ama zihnen cok rahatlattım kendimi.Stresimi azalttım.2.ay kanamam oldu adet sandım 10 günü geçince kanamam doktora gittim ve düşük yaptığımı öğrendim.İnanın mutluluktan ağladım demekki hamile kalabiliyomuşum dedim. Gittiğim bu yeni doktorum çok rahatlattı bak olabiliyomuş rahatla ve 4 5 ay dene dedi.Ve düşükten bir ay sonra hamile kaldım. İnanamadık şaşırdık cok sevindik. Şu an 30 haftalık gebeyim.Rabbim isteyen herkese nasip etsin herzaman duamdır. Benim 3 yıllık sıkıntılı gecmişim böylelikle son buldu. İnşallah kucağımıza almakta nasip olur.