Çikolata kisti ve yapışıklık olmasına rağmen hamile kalan varmı

Ben okurken yoruldum canım sen naptın bu kadar yasamisliga. O kadar sevindim ki sonunu okuyunca inan kendim gibi sevindim. Rabbim hayırlı sağlıklı kucağına almayı nasip etsin darısı biz bekleyenlere İnşallah böyle sonu güzel olan yaşanmışlıklara ihtiyacımız var
Bu yazım uzun gelebilir ama inanın bu daha yaşadıklarımın bi kısmı. Daha ne hayal kırıklıkları ağrılar acılar umutsuzluklar ağlamalar.Şükür bu imtihanlarında bi sonu var.

Merhabalar ben size 3 yıllık seruvenimden bahsedeyim.İnşallah umut olur.3 yıl önce herşey düzenli giderken birden regl dışı kanamam oldu.Doktora gittiğimde sol da 10 cm sağda 5 cm çikolata kistimin olduğunu öğrendim.3 ay yasemin tablet verdi doktorum kistin küçülmesi için ama büyümeye devam etti.Sonra sol yumurtalık kisti için ameliyat olman gerek yok patlayabilir dedi.Öncesinde amh baktırsak dedim doktoruma ama sen gencsin senin yumurtalık rezervinin iyidir dedi. Ameliyat oldum kistim çıkarıldı iki ay sonra kontrolde sol yumurtalığıma 5 cm le kistim geri dönüş yapmıştı. O dönem okadar üzüldüm ve ağladım ki anlatamam ilk doktorum da moralimi bozmuştu normal olmaz tüp bebekle olur diye.Doktorumu değiştirmeye karar verdim ve başka bi doktor gittim aynı zamanda tüp bebek te yapıyodu. Yeni doktorumda özellikte sol yumurtalığımda foliküller az gözüktüğü için amh testi istedi ve sonuc 0.800 geldi normalde benim yaşımda 2 inin üstü olması lazımmış.Vitamin yazdı biraz rahatlattı bi kaç normal yolla deneyelim dedi.Tabi olmadı .Tüp bebeğe başlıyalım dedi gec kalmak istemediğimiz için başlıyalım dedik.Ve başladık tüp bebek tedavisine.Ama 2 ay boyunca yumurtalarım olgunlaşmadı.3. Ay 3 yumurta olgunlaştı ve toplandı 2 si döllendi ve kaliteliydi.Tam transfer olacağı zaman pandemi girdi ve transferim 5 ay ertelendi.5 ay sonra transfer için yine başladım ilaçlara bu seferde progesteron hormonun yüksek çıktığı için yapılamadı transfer .2 kez yine ertelendi ve 3 .ücüde ilaç kullanılarak progesteron düşürüldü ve transferimiz gerçekleşti.Ama malesef kimyasal gebelik oldu.Tabi bu dönem kötü olduğum için tekrar düşünmedim. Doktora gitmeyi aynı zamanda ara kanamaları arttı kistim büyüdü 17 günde bir adet olamaya başladım iyice morallerim bozuldu. Sürekli kanamam vardı. Transferden 4 ay sonra kötülemeye başladım kusma bulantı baş dönmesi tansşyon düşüklüğü ve git gide arttı şikayetlerim gitmediğimiz yer kalmadı ve 7 ay sonra tanım konuldu addison hastalığım ortaya çıktı.Artık addison haşimato tiroidid ve endometriyozis hastasıydım.Ve dönem dönem Prolaktin yüksekliğin vardı.Ayrıca ömür boyu kortizon kullanmam gerekliydi.Cok stresliydim sürekli ağlıyodum.Tekrar tüp bebeğe gitmeye karar vermiştik.Kardeşim bigün instadan bi doktor profili gönderdi drmfk diye. Duymuşsunuzdur.Biraz inceledim baktım doğal yolla gebe kalan birsürü kişi var bi rahatlama geldi bana. O dönem bal polen propolis arı sütü karışımı öneriyordu.Ben kendim alıp karıştırdım ve eşimle 1 ay kullandık.Ayrıca d vitamini folik asit ama sentetik olmayanformu, bol yeşillik renkli sebzeler ,yürüyüş, olumlu düşünme öneriyordu bu doktor.Tabi ben bunları düzenli yapamadım cok.Ama zihnen cok rahatlattım kendimi.Stresimi azalttım.2.ay kanamam oldu adet sandım 10 günü geçince kanamam doktora gittim ve düşük yaptığımı öğrendim.İnanın mutluluktan ağladım demekki hamile kalabiliyomuşum dedim. Gittiğim bu yeni doktorum çok rahatlattı bak olabiliyomuş rahatla ve 4 5 ay dene dedi.Ve düşükten bir ay sonra hamile kaldım. İnanamadık şaşırdık cok sevindik. Şu an 30 haftalık gebeyim.Rabbim isteyen herkese nasip etsin herzaman duamdır. Benim 3 yıllık sıkıntılı gecmişim böylelikle son buldu. İnşallah kucağımıza almakta nasip olur.
Gecmis olsun tupleriniz ile ilgili bir islem yapildi mi

Biosteron gonamax bı de omepaq10 verdi toparlandı 0.44den 3.75e çıktı zaman içinde ama zaten ameliyat eden doktorum da geçici düşme olduğunu söylemişti
Bide bunlarin 3 unu ayni anda mi kullandiniz.bana omepa q10 vermosti ama bunyem kaldirmadi degistirdik zeucit kullaniyorum suan sadece

Bide bunlarin 3 unu ayni anda mi kullandiniz.bana omepa q10 vermosti ama bunyem kaldirmadi degistirdik zeucit kullaniyorum suan sadece
Evet hepsini aynı anda kullandım 6 ay kadar sonra amh değerim 1.75e çıktı ve biraz hormonlarım yükseldi estradiol falan sonra bıraktırdı doktor kısa süre içinde 3.75e çıkıp bir yıl sonra falan da 2.68e düştü benim tüplerimle ilgili pek bir sorunum yoktu ameliyatta ama tabi sonrasını bilmiyorum rahim filmi çektirmedim çektirmek istiyorum bu ay şu reglim bir başlasa... Hiç umudunuzu kaybetmeyin ama bence ara ara bu ilaçları deneyin bir de ben şey yapıyorum şimdi bitkisel olarak hayıt macununa başladım inşallah onun da faydasını görürüm yorumları güzel gibi tavsiye ederim

Bu yazım uzun gelebilir ama inanın bu daha yaşadıklarımın bi kısmı. Daha ne hayal kırıklıkları ağrılar acılar umutsuzluklar ağlamalar.Şükür bu imtihanlarında bi sonu var.
Tahmin edebiliyorum canım. Ben üstünde duramadim daha bu hastalığın 1 tane oğlum var çünkü okula gittiği için kendime odaklanamadim yaz tatili girdikten sonra araştırıp iyi bir doktora gittim. Sayısız hastane doktor gezdim gerçi ama hiçbiri bilemedi çikolata kisti küçük basit dediler bilgilendirmediler önemsiz bişe gibi gösterdiler bana

Bana hic cikolata kisti teshisi konulmadi ama bence doktorlar Goremedi. Cunku iki sene once bir gece Yarisi reglin ilk gunu ambulansla acile kaldirildim ve ultrasonda bir kanama Alani gorduler, bence kist vardi ve patladi Doktor da muhtemelen oyle olmustur dedi, iki yil sonra Hamileyim. Siz de kalabilirsiniz Bence

Bana hic cikolata kisti teshisi konulmadi ama bence doktorlar Goremedi. Cunku iki sene once bir gece Yarisi reglin ilk gunu ambulansla acile kaldirildim ve ultrasonda bir kanama Alani gorduler, bence kist vardi ve patladi Doktor da muhtemelen oyle olmustur dedi, iki yil sonra Hamileyim. Siz de kalabilirsiniz Bence
Belki normal over kistidir canım çikolata kisti patlasa müdahale edilmesi gerekiyo. Daha önce çikolata kistim yokken benimde over kistim 5 kere patladı sıvı karna yayiliyo ama hep serum verip yollandim. Çikolata kisti patlayınca direk ameliyata aliyolar.

Konu tüp olunca bende sormak istedim kızlar çevrenizde apandisti patlayıp hamile kalan var mı acaba tüpler tıkıyor diyorlar da çok korkuyorum 5 aydır olmuyor :KK43:

Evet hepsini aynı anda kullandım 6 ay kadar sonra amh değerim 1.75e çıktı ve biraz hormonlarım yükseldi estradiol falan sonra bıraktırdı doktor kısa süre içinde 3.75e çıkıp bir yıl sonra falan da 2.68e düştü benim tüplerimle ilgili pek bir sorunum yoktu ameliyatta ama tabi sonrasını bilmiyorum rahim filmi çektirmedim çektirmek istiyorum bu ay şu reglim bir başlasa... Hiç umudunuzu kaybetmeyin ama bence ara ara bu ilaçları deneyin bir de ben şey yapıyorum şimdi bitkisel olarak hayıt macununa başladım inşallah onun da faydasını görürüm yorumları güzel gibi tavsiye ederim
Hayit macunu denedimde afedersin ishal yaoti 2 hafta gecmedi:KK43:ama dediklerine bakacagim

Histereskopi de bı sorun çıktı mı peki canım 3 ay kanama neye bağlı olmuş. bu adenomiyozisten rahatsızlığı histereskopi de belli oluyo mu. Ameliyat raporumda histereskopi aciklamasknda değişik isimlerle yapışık olduğu ve açıldığı yaziyo. Ama rahimden bağırsağa kadar yapisikligin olduğunu söyledi. Hiç anlamıyorum bu tıp terimlerinden
Mrblar bende önceki rahim ve üst üste erken gebelik sonlanması sebebiyle tüplerim kapatıldı ve şuan 6 yıl geçtikten sonra tekrar hamile kalmak istediğimde tuplerin acilmayacagini tüp bebek önerdi doktor. Tüp bebek de yumurtalar toplandı 5 tane embriyo donduruldu fakat asıl süreç şimdi başladı bir yıldır rahimdeki önceki ickanama sebebi ile yapılan operasyonda rahim çok hasar görmüş ve bana histereskopi laparoskopi jel önerdi neyse olduk ama ameliyat çok zor geçti bağırsak yapışmış dedi rahim içi yapışıklik içinde yurtdışından getirttiği jeli uyguladi 20 gün ayağa kalkamadim iş yeri ile papaz oldum tedavi sürecinde maddi manevi çöktük bu kez tüp Bebek doktorum ameliyat sonrası rahimin düzelmedigi hem çok ince olduğunu hemde şekli bozuk olduğunu söyledi yapılan ameliyat boşa gitti resmen şimdi bir sürü ilaç kullanıyorum rahim kalinlasmadi ve her gittiğim de başka bir ilaç veriyor keşke embriyo dondurulmadan önce rahim hsg de bakılıp tedavi uygulansaymiş estrofem kullanıyorum 3-4 aydır kim bu kadar bu ilacı kullanmıştır acaba 🙄🤦 şimdi nar suyu avakado vs tükettim ama işe yaramadı şimdi son olarak hsg tekrar çekilecek yapışıklık varmı yokmu die son çare 🥺

X