Merhabalar, foruma yeni katıldım. 1. 5 senelik evliyim. 2 aydır çocuk düşünmekteyiz. Yaklaşık 2 hafta önce öğrendiğim bir problem hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. Ben yaklaşık 10 senedir çikolata kisti hastasıyım. Son kontrolümde sağ overde 5 cm sol overde sağ ve solunda olmak üzere 8 cm çikolata kistim olduğu görüldü, ayrıca HSG de çektirdim tüplerimin ikisinin de kapalı olduğu görüldü. Doktorum iki ihtimalin olduğunu söyledi, birinci ihtimal
tüp bebek tedavisi ile embriyoların dondurulması ve ameliyat olduktan sonra dondurulmuş embriyolar ile şansımızı denemek, 2. ihtimal ise önce ameliyat olup çikolata kistinin temizlenmesi ve tüplerin açılması ile doğal yollardan hamile kalınmasını beklemek 3 ayın sonucunda hamilelik olmadığı taktirde tüp bebek tedavisi. Yumurtalık rezervi yani AMH değerim 1.75 çıktı, ameliyat sonrası yumurtalık rezervim çok azalır mı tüp bebek tutar mı ameliyat sorunsuz geçer mi kafamda deli sorular moralim bitmiş vaziyette. Konu hakkında tecrübesi olan sizlerin görüşlerini merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim.