Fsh degeriniz kacİyi akşamlar herkese
Ali bey kistim küçüldüğü için ameliyatlık bi durum olmadığını söyledi. Evet kistler fsh değerini yükseltiyor ama ameliyat da yumurta rezervlerine zarar veriyor. Ben civan perçemi ve hayıt tohumu içiyorum her akşam
Merhabalar
Platforma yeni üye oldum. 30 yaşındayım ve 18 yaşımdan beri çikolata kisti tedavisi görüyorum. İlkinde ilaçla tedavi oldum yok oldu, daha sonra kontrollerimi ihmal ettiğim için kasıklarımda ağrı ve şişkinlik şikayetiyle gittiğimde sağ tarafta 9cm, solda da 3 cm lik kist oluştuğu ortaya çıktı. Doktor 1 aylık ilaç tedavisi uyguladı küçülme olabilir mi diye ama olmadı, ameliyat olmak zorunda kaldım. Ameliyatta sağ yumurtalığımı kaybetme riskim vardı ama çok şükür doktorum başarılı bir ameliyatla kistleri temizledi. Bu ameliyatı 2014 yılında oldum, daha sonra düzenli kontrollere devam ettim. 1 senedir yine kist oluşumu çıktı bu sefer sol tarafta, ameliyat eden doktorum emekli olduğu için başka doktora göründüm. Takibe alalım dedi kist 3,5 cm di, büyüme olmadı taaki geçen haftaya kadar.. Ancak başka bir sorun Fsh değerimin de yükselmesi idi. Bunu da çikolata kisti etkiliyormuş. 3 ayda bir fsh değerime bakılıyor. Temmuz ayında 15,89 çıktı, bu ay 13 e düştü. Doktorum bir an önce evlenip çocuk yapmam konusunda baskı yapıyor. 1 aya nişanlanıcam kısmetse, önümüzdeki yaz da evlenmeyi düşünüyorduk ama nikahı öne almayı düşünüyoruz. Başka bir doktora göründüm, kendisi sol taraftaki yumurtalığımın neredeyse bitmiş olduğunu ve sağda da 2,5 cm lik kist oluştuğunu söyledi. Tekrar ameliyat olmam gerektiğini söyledi ancak ameliyattan sonra %50 menapoza girme riskim varmış. Tabi bunları duyunca çok ağladım çok üzüldüm. Ege üniversitesinde Doç.dr Ali Akdemir adında bir doktor buldum, bu konuda çok iyi olduğu söyleniyor, 7 kasım a randevu verdiler. Benim durumumda olan varsa yorum yazarsa sevinirim. Soğan kürü gibi bitkisel şeylere başvurmalı mıyım sizce?
Merhabalar
Platforma yeni üye oldum. 30 yaşındayım ve 18 yaşımdan beri çikolata kisti tedavisi görüyorum. İlkinde ilaçla tedavi oldum yok oldu, daha sonra kontrollerimi ihmal ettiğim için kasıklarımda ağrı ve şişkinlik şikayetiyle gittiğimde sağ tarafta 9cm, solda da 3 cm lik kist oluştuğu ortaya çıktı. Doktor 1 aylık ilaç tedavisi uyguladı küçülme olabilir mi diye ama olmadı, ameliyat olmak zorunda kaldım. Ameliyatta sağ yumurtalığımı kaybetme riskim vardı ama çok şükür doktorum başarılı bir ameliyatla kistleri temizledi. Bu ameliyatı 2014 yılında oldum, daha sonra düzenli kontrollere devam ettim. 1 senedir yine kist oluşumu çıktı bu sefer sol tarafta, ameliyat eden doktorum emekli olduğu için başka doktora göründüm. Takibe alalım dedi kist 3,5 cm di, büyüme olmadı taaki geçen haftaya kadar.. Ancak başka bir sorun Fsh değerimin de yükselmesi idi. Bunu da çikolata kisti etkiliyormuş. 3 ayda bir fsh değerime bakılıyor. Temmuz ayında 15,89 çıktı, bu ay 13 e düştü. Doktorum bir an önce evlenip çocuk yapmam konusunda baskı yapıyor. 1 aya nişanlanıcam kısmetse, önümüzdeki yaz da evlenmeyi düşünüyorduk ama nikahı öne almayı düşünüyoruz. Başka bir doktora göründüm, kendisi sol taraftaki yumurtalığımın neredeyse bitmiş olduğunu ve sağda da 2,5 cm lik kist oluştuğunu söyledi. Tekrar ameliyat olmam gerektiğini söyledi ancak ameliyattan sonra %50 menapoza girme riskim varmış. Tabi bunları duyunca çok ağladım çok üzüldüm. Ege üniversitesinde Doç.dr Ali Akdemir adında bir doktor buldum, bu konuda çok iyi olduğu söyleniyor, 7 kasım a randevu verdiler. Benim durumumda olan varsa yorum yazarsa sevinirim. Soğan kürü gibi bitkisel şeylere başvurmalı mıyım sizce?
Selâmlar...Ben 2 defa yumurtalık kisti ameliyatı oldum.ikinci ameliyatta bağırsaklarda kist odakları ve rahimde yapışıklıklar olduğu için doktorum baya sıkıntı yaşamış sonuç olarak endometriozis tanısı koyuldu.çikolata kisti olup da ameliyat olan bir çok hastada olabilirmiş...bende yumurta rezervi yok denecek kadar az,her ameliyat yumurta rezervini dahada bitiriyor.Benim yaşamış bir ablanız olarak önerim ikinci bir ameliyat yerine hemen evlenip yumurtalarınızı dondurmanız...benim hayatımda kİmse olmadığı için nasibe bıraktım.size onerim hemen evlenip yumurta dondurup sonra ameliyat olmanız...Merhabalar
12,23Fsh degeriniz kac
MerhabaHayırlı akşamlar...bende 2 defa çikolata kisti ameliyatı oldum.yumurtalarımin 100 de 90 kistlerin içinde heba oldu.ikinci ameliyatta doktorum endometriozis olduğumu ve yapışıklıklar olduğunu bağırsaklar ve diğer organları tutma ihtimali olduğu için şu anda bağırsaklara doğru odaklar olduğu için ilaçlarla geçici menapoza koyuldum.kendi açımdan artık çocuk düşüncem yok olsada çok çok iyi bir tüpbebek merkezinde olabilir. lakin size tavsiyem 2'inci ameliyatı olmadan evvel evlenip yumurta dondurma işlemini hiç ama hiç ihmal etmeden yapmanızı öneririm.her ameliyat hem yumurtalara hemde yapışıklık yaptığı için diğer organlara zarar demek!en kısa zamanda evlenin ve önünüze bakın...acil şifalar dilerim.
Selâmlar...Ben 2 defa yumurtalık kisti ameliyatı oldum.ikinci ameliyatta bağırsaklarda kist odakları ve rahimde yapışıklıklar olduğu için doktorum baya sıkıntı yaşamış sonuç olarak endometriozis tanısı koyuldu.çikolata kisti olup da ameliyat olan bir çok hastada olabilirmiş...bende yumurta rezervi yok denecek kadar az,her ameliyat yumurta rezervini dahada bitiriyor.Benim yaşamış bir ablanız olarak önerim ikinci bir ameliyat yerine hemen evlenip yumurtalarınızı dondurmanız...benim hayatımda kİmse olmadığı için nasibe bıraktım.size onerim hemen evlenip yumurta dondurup sonra ameliyat olmanız...
Amin cümlemize şifalar dilerim...zor bir hastalıkMerhaba
Size de acil şifalar diliyorum. Doktorum zaten şuan ameliyatlık bi durum olmadığını söyledi. Evleninceye kadar kistleri baskılamak için doğum kontrol hapı kullanmamı önerdi.
Çikolata kistiyle mi hamile kaldınızC life bitkisel macuna başlayabilirsin canım çikolata kisti için çok iyi sonuçlar var bir de sigara alkol yeme içme çikolata kisti için çok çok önemli yemene içmene dikkat et sağlıklı beslen ekmek falan tüketme
Yok bende çikolata kisti yoktuÇikolata kistiyle mi hamile kaldınız