Çikolata kisti ve menapoz

3 ay ağrılarım için o macunu kullandım. Zerre işe yaramadı.

Canim neden doktorun evlenene kadar baskılamadı. Dogum kontrol hapi olabilr. Gecici menopoz olabilir. Benimde 4cm cocuk istedgm icin bisey kullanamyrum

Canim neden doktorun evlenene kadar baskılamadı. Dogum kontrol hapi olabilr. Gecici menopoz olabilir. Benimde 4cm cocuk istedgm icin bisey kullanamyrum
Bilmiyorum ben de Şimdi gideceğim Ali bey den umutluyum, onunla detaylı görüşeceğim. Menapozdan çok korkuyorum Allah korusun

Soğan kürü ben denedim 15gun bı faydası olmadı canım belki sende olur bu çikolata kisti in tekrar etmesi çok sinir bozucu ameliyatlada kurtulamiyorsun ancak yumurtalık rahim herşeyi aldirirsan kesin cozummus ben visanne kullaniyorum iki ay olcak sonra kontrole gitcem menepoza kadar bu ağrılarla yaşamak çok zor

Canm merhaba bende izmirde yasiyorum doktor arastiyorum bu doktora gorundugunde bilgi veririmisin banada

Ağrılarınız hangi dönemlerde oluyor acaba

İyi akşamlar kızlar,
Ege deki Ali bey e göründüm. Kistim 2,5 cm e küçülmüş ama benden hormon testleri istedi, ilk defa amh değerime bakıldı. Sonuç bugün çıktı ve çok üzüldüm 0,67 değer.. yarın doktorla görüşmeye gidicem, fsh ım da 12,23 çıktı. 30 yaşındayım, evlilik arifesindeyim ama bu yumurtalık sıkıntısı beni çok üzüyor. Amh değeri çok mu düşük sizce, bu değerle normal yolla hamile kalınabilir mi?

Canım evet aynen öyle dediğin şey yumurtlama döneminde de bu kistler şiddetli ağrı yapar mı
Yapar canım. Ben kendimi regl dönemlerinde çok koruyorım. Ayaklarımı karnımı sıcak tutuyorum, onlar da çok etkiliyor. Beliniz, karnınız açık gezmeyin. Tavsiyem ağrınız çok şiddetlenmedikçe ağrı kesiciye başvurmayın.

Merhaba, bende de sol yumurtaligimda cikolata kistim var ve 2015'ten beri duruyor. İlk baslarda ilac tedavisi uyguladi doktorum fakat kuculmeyince ilaci da biraktik. Ameliyati onermedk cunku yumurtalik rezervinde azalma oluyormus. Bu zamana kadar hep 3-4 cm aradinda gidip geliyor. Dogal yoldan kurtulmam icin cocuk yapmami soyledi ama sonrasinda tekrarlama riski her zaman var tabii.. beynimiz tarafindan uretilen bir kist oldugu icin. Ayrica fsh'i etkileyecegini sanmiyorum, sadece ameliyat edildigi zaman yumurtalik rezervini azalttigini biliyorum. İsterseniz baska doktorlara da muayene olabilirsiniz hemen ameliyata yonelmeyin derim...

Fah yi tabiki etkiliyor.kist orada durdukca yumurtaliklara zarar veriyor cunku.illa ameliyat olursan rezerv azalcak diye birsey yok.

Benm fsh 7.60 sizce nasil

Bu çikolata kistinden kurtuluş yok ne yazıkki sürekli teekrarlayacak ameliyat olmayı düşünenler kaç kere ameliyat olacaksınız ki kendiliginden gittiginde bile 2 yıl içerisinde tekrarlayacak her 2 yılda bi ameliyat mı olacaksınız ben kimseye çok ciddi duruma gelmedigi sürece ameliyat önermyorum dogum kontrol hapı sogan kürü gibi yollara başvurmalısınız çocuk olurmu olmazmı bilemem ama saglık açısından da ameliyat olmanızı tavsiye etmiyorum arkadaşlar doktorunuz illa ameliyat diyorsa başka doktora gidin duymak istediginiz cvbı alana kadar gidin doktorların umurlarında degil hiç bişey ameliyat ol diyorlar sonra tekrarlayacak ömür boyu ameliyatmı olacagız

Sogan kuru cikolata kisti icin onerilmiyor diye biliyordum... Ameliyat konusunda haklisiniz, bence de hemen ameliyat edilmemeli. Sonucta tekrarlayan bir kist ve kesin bir kurtulusu yok ne yazik ki.. Allah beterinden korusun...

Fah yi tabiki etkiliyor.kist orada durdukca yumurtaliklara zarar veriyor cunku.illa ameliyat olursan rezerv azalcak diye birsey yok.

Fsh ile menopoz dogru orantili olduguna gore, o zaman menopoz yapiyor da diyebilir miyiz cikolata kisti icin? Yumurta rezervini etkiliyor ama fsh'i gamamen etkiledigini dusunmuyorum, ki yasla birlikte azalan bir hormon. Doktorum bana o sekildr anlatmisti.. mesela fsh cok yukseldiginde menopoz olayi gerceklesirse bu hormonu dusurmek imkansiz cunku menopoza girmis bir kadin tekrar dogurganligini kazanamaz...

Sogan kuru cikolata kisti icin onerilmiyor diye biliyordum... Ameliyat konusunda haklisiniz, bence de hemen ameliyat edilmemeli. Sonucta tekrarlayan bir kist ve kesin bir kurtulusu yok ne yazik ki.. Allah beterinden korusun...
amin evet sogan kürü çikolata kistine iyi geliyor ama kisti yok olan da var olmayanda var öyle söyleyim ben bu ay sogan kürü yaptım ama 6 gün yapabildim misafirim geldi hoş bi kokusu yok suanın bırakmak zorunda kaldım doktor kontrolününede bu yüzden gitmedim önümüzdeki ayın 3 ü bat bekliyorum bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…