- 27 Ağustos 2019
- 240
- 90
3 ay ağrılarım için o macunu kullandım. Zerre işe yaramadı.C life bitkisel macuna başlayabilirsin canım çikolata kisti için çok iyi sonuçlar var bir de sigara alkol yeme içme çikolata kisti için çok çok önemli yemene içmene dikkat et sağlıklı beslen ekmek falan tüketme
Evet yapar canımCanım evet aynen öyle dediğin şey yumurtlama döneminde de bu kistler şiddetli ağrı yapar mı
Hadiii yaaa hiç faydasını görmedin mi ay ben de kullanıyorum bakalım faydası olacak mı3 ay ağrılarım için o macunu kullandım. Zerre işe yaramadı.
Bana maalesef ki hiç fayda etmedi. 3 ay kullandım tekrar 3 ay kullanın dediler. Fakat çok pahalı tekrardan alamam zaten zerre fark ve fayda bulamadımHadiii yaaa hiç faydasını görmedin mi ay ben de kullanıyorum bakalım faydası olacak mı
ben de kullanayım bir kutu klomenle kullanacam fayda görürsem yazarımBana maalesef ki hiç fayda etmedi. 3 ay kullandım tekrar 3 ay kullanın dediler. Fakat çok pahalı tekrardan alamam zaten zerre fark ve fayda bulamadım
Bilmiyorum ben deCanim neden doktorun evlenene kadar baskılamadı. Dogum kontrol hapi olabilr. Gecici menopoz olabilir. Benimde 4cm cocuk istedgm icin bisey kullanamyrum
Soğan kürü ben denedim 15gun bı faydası olmadı canım belki sende olur bu çikolata kisti in tekrar etmesi çok sinir bozucu ameliyatlada kurtulamiyorsun ancak yumurtalık rahim herşeyi aldirirsan kesin cozummus ben visanne kullaniyorum iki ay olcak sonra kontrole gitcem menepoza kadar bu ağrılarla yaşamak çok zorMerhabalar
Platforma yeni üye oldum. 30 yaşındayım ve 18 yaşımdan beri çikolata kisti tedavisi görüyorum. İlkinde ilaçla tedavi oldum yok oldu, daha sonra kontrollerimi ihmal ettiğim için kasıklarımda ağrı ve şişkinlik şikayetiyle gittiğimde sağ tarafta 9cm, solda da 3 cm lik kist oluştuğu ortaya çıktı. Doktor 1 aylık ilaç tedavisi uyguladı küçülme olabilir mi diye ama olmadı, ameliyat olmak zorunda kaldım. Ameliyatta sağ yumurtalığımı kaybetme riskim vardı ama çok şükür doktorum başarılı bir ameliyatla kistleri temizledi. Bu ameliyatı 2014 yılında oldum, daha sonra düzenli kontrollere devam ettim. 1 senedir yine kist oluşumu çıktı bu sefer sol tarafta, ameliyat eden doktorum emekli olduğu için başka doktora göründüm. Takibe alalım dedi kist 3,5 cm di, büyüme olmadı taaki geçen haftaya kadar.. Ancak başka bir sorun Fsh değerimin de yükselmesi idi. Bunu da çikolata kisti etkiliyormuş. 3 ayda bir fsh değerime bakılıyor. Temmuz ayında 15,89 çıktı, bu ay 13 e düştü. Doktorum bir an önce evlenip çocuk yapmam konusunda baskı yapıyor. 1 aya nişanlanıcam kısmetse, önümüzdeki yaz da evlenmeyi düşünüyorduk ama nikahı öne almayı düşünüyoruz. Başka bir doktora göründüm, kendisi sol taraftaki yumurtalığımın neredeyse bitmiş olduğunu ve sağda da 2,5 cm lik kist oluştuğunu söyledi. Tekrar ameliyat olmam gerektiğini söyledi ancak ameliyattan sonra %50 menapoza girme riskim varmış. Tabi bunları duyunca çok ağladım çok üzüldüm. Ege üniversitesinde Doç.dr Ali Akdemir adında bir doktor buldum, bu konuda çok iyi olduğu söyleniyor, 7 kasım a randevu verdiler. Benim durumumda olan varsa yorum yazarsa sevinirim. Soğan kürü gibi bitkisel şeylere başvurmalı mıyım sizce?
Canm merhaba bende izmirde yasiyorum doktor arastiyorum bu doktora gorundugunde bilgi veririmisin banadaAnladım canım, Allah tüm isteyen anne babalara nasip etsin inşallahNerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama Ege Üniversitesi nde Ali Akdemir diye bir doktor buldum ben de gideceğim inşallah. Siz de bi görünün isterseniz. İnternetten araştırdım çok iyi yorumlar yazıyor
Ağrılarınız hangi dönemlerde oluyor acabaSoğan kürü ben denedim 15gun bı faydası olmadı canım belki sende olur bu çikolata kisti in tekrar etmesi çok sinir bozucu ameliyatlada kurtulamiyorsun ancak yumurtalık rahim herşeyi aldirirsan kesin cozummus ben visanne kullaniyorum iki ay olcak sonra kontrole gitcem menepoza kadar bu ağrılarla yaşamak çok zor
Kistimin bi anda büyüdüğü günlerde olmuştu. Regl döneminde değildim. Ben de civan perçemi ve hayıt tohumu içiyorum 1 haftadırAğrılarınız hangi dönemlerde oluyor acaba
Yapar canım. Ben kendimi regl dönemlerinde çok koruyorım. Ayaklarımı karnımı sıcak tutuyorum, onlar da çok etkiliyor. Beliniz, karnınız açık gezmeyin. Tavsiyem ağrınız çok şiddetlenmedikçe ağrı kesiciye başvurmayın.Canım evet aynen öyle dediğin şey yumurtlama döneminde de bu kistler şiddetli ağrı yapar mı
Fah yi tabiki etkiliyor.kist orada durdukca yumurtaliklara zarar veriyor cunku.illa ameliyat olursan rezerv azalcak diye birsey yok.Merhaba, bende de sol yumurtaligimda cikolata kistim var ve 2015'ten beri duruyor. İlk baslarda ilac tedavisi uyguladi doktorum fakat kuculmeyince ilaci da biraktik. Ameliyati onermedk cunku yumurtalik rezervinde azalma oluyormus. Bu zamana kadar hep 3-4 cm aradinda gidip geliyor. Dogal yoldan kurtulmam icin cocuk yapmami soyledi ama sonrasinda tekrarlama riski her zaman var tabii.. beynimiz tarafindan uretilen bir kist oldugu icin. Ayrica fsh'i etkileyecegini sanmiyorum, sadece ameliyat edildigi zaman yumurtalik rezervini azalttigini biliyorum. İsterseniz baska doktorlara da muayene olabilirsiniz hemen ameliyata yonelmeyin derim...
Benm fsh 7.60 sizce nasilİyi akşamlar kızlar,
Ege deki Ali bey e göründüm. Kistim 2,5 cm e küçülmüş ama benden hormon testleri istedi, ilk defa amh değerime bakıldı. Sonuç bugün çıktı ve çok üzüldüm 0,67 değer.. yarın doktorla görüşmeye gidicem, fsh ım da 12,23 çıktı. 30 yaşındayım, evlilik arifesindeyim ama bu yumurtalık sıkıntısı beni çok üzüyor. Amh değeri çok mu düşük sizce, bu değerle normal yolla hamile kalınabilir mi?
Bu çikolata kistinden kurtuluş yok ne yazıkki sürekli teekrarlayacak ameliyat olmayı düşünenler kaç kere ameliyat olacaksınız ki kendiliginden gittiginde bile 2 yıl içerisinde tekrarlayacak her 2 yılda bi ameliyat mı olacaksınız ben kimseye çok ciddi duruma gelmedigi sürece ameliyat önermyorum dogum kontrol hapı sogan kürü gibi yollara başvurmalısınız çocuk olurmu olmazmı bilemem ama saglık açısından da ameliyat olmanızı tavsiye etmiyorum arkadaşlar doktorunuz illa ameliyat diyorsa başka doktora gidin duymak istediginiz cvbı alana kadar gidin doktorların umurlarında degil hiç bişey ameliyat ol diyorlar sonra tekrarlayacak ömür boyu ameliyatmı olacagız
Fah yi tabiki etkiliyor.kist orada durdukca yumurtaliklara zarar veriyor cunku.illa ameliyat olursan rezerv azalcak diye birsey yok.
amin evet sogan kürü çikolata kistine iyi geliyor ama kisti yok olan da var olmayanda var öyle söyleyim ben bu ay sogan kürü yaptım ama 6 gün yapabildim misafirim geldi hoş bi kokusu yok suanın bırakmak zorunda kaldım doktor kontrolününede bu yüzden gitmedim önümüzdeki ayın 3 ü bat bekliyorum bakalımSogan kuru cikolata kisti icin onerilmiyor diye biliyordum... Ameliyat konusunda haklisiniz, bence de hemen ameliyat edilmemeli. Sonucta tekrarlayan bir kist ve kesin bir kurtulusu yok ne yazik ki.. Allah beterinden korusun...