- 26 Nisan 2013
- 3.540
- 577
- 163
canım ben ameliyatla kidti aldırdım tüpte açıldı doktor sorun yok dedi ama pko halen var işte.Benimde konu sahibinin çikolata kistinden var küçülür diye uzun süre doğum kontrol hapı kullandim ameliyat olmam gerekti buda riskli yumurtalik alınabilir yada zarar görebilir bizde hemen tüp bebeğe geçtik ama ilk deneme olmadı benimle beraber tüp bebek yapanlardan iki tanesi pkoluydu hatta bitanesi ilacsiz adet olamiyormus ikiside hamile kaldı sen normal yola mi deniyorsun aşılama denedim mi yumurtaların ilaçla buyuyorsa tek tuplede hamile kalanlar var Allah yardımcımız olsun tez zamanda kucagimiza alalım bebeklerimizi
Arkadaşlar merhaba,
4,5 cm capinda bir cikolata kistim var. Adetlerim genellikle duzensizdir. Yaklasik 2 yillik evliyim ve esimle normalde korunarak birlikte oluyorduk. Aralik ayinda korunmasiz 1-2 birliktelik yasadik. En son kasim ayinda regl oldum ve adetim 2 ay gecikti. Normalde de gec geldiginden ilk basta aldiris etmedim ama en son dayanamayip doktora gittim ve 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Soka girdim hic hesapta yoktu. Doktora doguramam dedim. Doktorum iyi dusun cok sanslisin cikolata kistin var bir daha gebe kalamayabilirsin dedi. Ikinci bir doktora göründüm o da benzer seyler soyledi. Su an tez asamasindayim ve bu yuzden hocam cocuk yapmama karsi. Esimle konustuk hem o hem ben bir bebek icin hazir degiliz ve mantikli olanin hamileligi sonlandirmak oldugunu dusunuyoruz. Ama benim ya bi daha olmazsa diye icim icimi yiyor. Kürtajdan da korkuyorum. Ne yapacagimi bilmiyorum. Lutfen yardimci olun
Umarım dileyen herkes en kısa zamanda çocuk sahibi olur
Sanırım bebeğimi doğuracağım
Benim embiryolar çok kaliteli dediler 5.güne gitti blast dediklerinden recai hoca bu kalitede embiryoyu her zaman bulamıyoruz falan dedi negatifi değerlendirirken ama olmadıysa bir araştıralım demedi şubat adettinde başlayalım dedi ben rahime bakılsa iyi olmaz mi dedim o zaman tamam yarın 5 dk ayıralım dedi klinikte 800 tl ye yapılıyormuş bende vazgectim maddi durumumuz hiç yok aslında ufuk universitesinde bir sözüyle yaptırabilirdi ama yardımcı olmadı bende sağlık bakanlığına bir yerde yaptıracağım hoca zaten hastalara pek zaman ayirmiyor özel diye gidiyoruz ama özel gibi değil ama önemli olan doğru tedavi uygulanması bütün merkezlerde böyle sanırım 2 negatif alacaksın bazı testler yapilacak 3 negatif alacaksın daha ayrıntılı vs...bu süreçte insanların maddi ve manevi kayıpları görmezden geliniyor Rabbim çok beklenmeden kavuştursun bebegimize muhtaç etmesin doktorlara
bebek istemiyorsunuz neden korunmasız ilişki yaşıyorsunuz
yazık değilmi o cana
kürtaj keyfi olmamalı bu de iştir yaa
bu yüzden kürtajın yasaklanmasına evet diyorum
yaptığınız şey yanlış ,üstüne bir yanlış daha yapıp keyfinize kurban gidecek bir canlı var
pes doğrusu
Birincisi ben bu başlığı sizden azar yemek için açmadım hanımefendi. Eşimle girdiğim ilişkide de neden korunmadığıma dair size hesap verecek değilim. Siz olsanız ne yapardınız, sizce ben ne yapmalıyım diye sordum. İnsanları eleştirmek ya da kınamak için onların açtığı başlıklara yorum yapacaksanız boşuna o parmaklarınızı yormayın. Tanımadığım insanlara yaptırdığım/yaptırmayı düşündüğüm ya da yaptıracağım kürtaj ile ilgili hesap verecek değilim. Adam gibi yorum yazmayacaksanız hiç yazmayın.
bu konuyu okumaya başladığımda sana ne kadar kızdığımı anlatamam. tez hocan kimmiş ve ne hakla senin hayatın ile hatta senin bebeğinin hayatı ile ilgili karar verme hakkına sahip oluyor. ama şimdi yazdığını okudum ve çok mutlu oldum. geçen ay adetim 13 gün gecikti ve hamile olma düşüncesinin bana verdiği mutluluğu sana anlatamam. sen kötü şartlara rağmen bu güzelliği yakalamışşın ama tadını çıkartmıyorsun. tez konusundan anladığım kadarıyla yaşın en az 25. hadi 3 sene cocuk dusunmedın oldun 28. çikolata kisti ile yıllarca cocuk sahıbı olmaya çalışacaksın belkide. maddi manevi varını yokunu döküceksin ortaya ama bakallım Allah 2. şansı verecek mi sana? bence aklından bıle gecırme o cocugu aldırmayı. kürtajdan sonraki psikoloji ile tezine ne kadar yoğunlaşabilirsinki? ccouk dusuncesı ne kadar uzak olsada sen artık bir annesin ve bebeğini kendi elinle kaybetme. zaten doğduğunda böyle düşündüğün için bile çok pişman olacaksın.
Umarım verdiğin bu güzel karardan dönmezsin ve bebişini sağlıkla alırsın kucağına...
herkese kendi fikrini yazıyor hanımefendi.
böyle bir durumda sizi alkışlayacak değilim ..
insanlar hastane kapılarında çocuk sahibi olmak isterken hiçkimse hem bebek istemeyip hem de korunmadan ilişkiye giremez kusura bakmayın
bu herşeyden önce insan haklarına aykırı ..
çocuk dediğiniz şey keyfinizin bileceği bir mesele değil ..
ayrıca istemediğiniz eleştirilere açık değilseniz konu açmayın .
size hak verenler olduğu gibi eleştirenler de olacaktır .
eleştiriye açık olmayan yazmasın olur biter
Hahaha benim kocamla korunmasız ilişkiye girip hamile kalmam insan haklarına mı aykırı? Komiksiniz gerçekten. Kürtaj kararı tamamen kişiseldir ve istemeyen yaptırmaz bu kadar basit. İsteyip de hamile kalamayan insanlar var diye her hamile kalan kadın istemediği çocuğu doğursun mu? Ondan sonra ortalık bakılamayacak çocuklarla dolsun taşsın.
Yapıcı her türlü eleştiriye açığım hanımefendi, ama sizinki tamamen saldırı ve yanlış anlamadıysam resmen hamile kalmamı kıskanmışsınız pes yani. Bu kadar saçma sapan yorum yazacağınıza insan gibi "Keşke korunsaydınız. Ben kürtaja karşıyım, bence aldırmayın." gibi normal bir cümle yazsaydınız tepkim böyle olmazdı emin olabilirsiniz.
Kaldı iki adam gibi okusaydınız, bir kaç mesaj önce bebeğimi doğurmaya karar verdiğimi görürdünüz. Şimdi çekilebilirsiniz.
sana mı sorucam çekilip çekilmeyeceğimi ..
utanmadan bir de kişiseldir diyorsunuz ,kürtajın kişiselliği sizin durumunuzda olamaz ,keyfi durumlarda kürtajın adı cinayettir
ha korunursunuz ama yine hamile kalırsınız o ayrı ,ama keyfi kürtaja hayır hayır hayır
sizin hamileliğinizi ne kıskanayım be ,siz böyle konuştuğunuz için utanın bi kere ..
evet gerçekten hata ettim ,sonuçta bir canlı bu ,keyfi davranmamalıydım diyecek yere bir de savunmaya geçiyorsunuz
ortalık sizin gibi böyle keyfi hamile kalıp aldıranlarla dolu .ALLAH ıslah etsin ne diyelim.
ben gayet normal cümlelerimi başta söyledim olayı siz bu boyuta getirdiniz.
şuan aldırmıyor olmanız ayrı bir husus ,sizin gibi keyfi kürtajı düşünen tüm insanlar aklını başına alsın
bu dünya ne doğurup atma dünyası ne de keyfini sürüp sonra da aldırma dünyası
benimde kisti var gebe kalabilmek için dualar ediyorum
ne kadar şanslı olduğunu biliyormusun? böyle bir hata yapma hem o cana kıyma hem de sağlığın için bebeğini doğur
pişmanlık duyacağın şeyler yapma tez hocan ne karışır ha oldu da karıştımı ben olsam boşveririm Allahım hayatta ki en güzel şeyi lütfetmiş bana der otururum. Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inş.
''... kalbi atmazsa diye içim içimi yiyor'' sen kararını vermişsin çoktan :) kararsızım falan demeyi bırak da hamileliğinin tadını çıkarmaya bak...
Teşekkür ederim cevabın için. Bebeğimi doğurmaya karar verdim. Dilerim tüm isteyenler en kısa zamanda bebek sahibi olurlar.
Kararınıza sizin adınıza sevindim :) bende çikolata kisti mağduruyum Dr neredeyse imkansız demişti şimdi 18 haftalık hamileyim... Tabi ben hamile kalmak için 15 gün soğan suyu içtim1-2 gündür bebeğimin hareketlerini de hissetmeye başladım... Size rahat bir hamilelik diliyorum... Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle
canım ben ameliyatla kidti aldırdım tüpte açıldı doktor sorun yok dedi ama pko halen var işte.
20 şubatta doktora gidicem bakalım ne diyecek
bekleyinde diyebilir hemen yumurtlama takibinede başlayabilir.
hiç bilgim yok yumurtlamamla ilgili :26::26:
Insallah canim aminnnAnladım canım senin bahsettiğin kist büyüğüp çatlayamayan yumurtaların oluşturduğ kist sanırım ama kurtulmuşsun ameliyatla yumurtlama takibi yapılırsa iyi olur tabi yumurtaların ne kadar büğüdüğüne bakar doktor gerekirse çatlatma iğnesi verir ve ilişki saatini söyler o ayı değerlendirmiş olursun inşAllah canım bu şekilde kolayca hamile kalırsın aşılama ve tüp bebeğe gerek kalmadan
Aminn.peki birşey sorcam rahime bakılması nedemek rahim filmi falanmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?