• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kisti olup tüp bebek yaptıranlar

Merhaba kızlar, yıllardır çikolata kistinden muzdaribim. Tüp bebek için denemeye başladık şuan iğne vuruluyorum. Sizlerden çikolata kisti olupta tüp bebeği başarılı olan var mı? Çok heycanlı ve tedirginimtatlım kis
Merhaba kızlar, yıllardır çikolata kistinden muzdaribim. Tüp bebek için denemeye başladık şuan iğne vuruluyorum. Sizlerden çikolata kisti olupta tüp bebeği başarılı olan var mı? Çok heycanlı ve tedirginim
tatlık kistlerini ameliyatla aldırmadın mı çok mu ufakmıi yumurtalıkta mı nerede kistler kaç cm. temizlenip transfer yapılması daha garanti. ankarada prof dr göğşen önalanı öneririm çünkü kistler bebeğin rahme tutunmasına engel olabiliyor

Merhaba aynı şekilde bende çikolata kistim var tüp bebeğe başladık cuma günü yumurtalar toplanacak bende merak ediyorum bu sorunun cevabını

Merhaba, 8 mayıs da opu oldum toplam 8 tane embriyo toplandı 4 tane AA ,1 tane AB kalite donduruldu
miyon ve çikolata kistim var daha önce ameliyat oldum fakat maalesef tekrarlandı miyon ve kist
2 haziran da lucrin iğne olucam aylık , sonraki reglime göre doktorum karar vericek transfer günümü bu süreçte kimseye de anlatmak istemiyorum ne heyecanımı ne de korkularımı buraya yazmak istedim hepimiz için güzel sonuçlar olur inşallah 🙏🏻🙏🏻

Merhaba benim de iki tane boyları 1,5-2 cm çikolata kistlerim vardı. Iki kez tüp bebek denedik ikisi de tuttu. Kistle ilgili bnm de korkularım vardı ama kist tüp bebek için tutunmaya engel etmiyor, sadece yumurtaları kalitesizleştirebiliyor ve rezervi azaltabiliyor.
Merhaba gebeliğinizi kutlarım öncelikle . Nasıl bir prosedür uygulandı . Bende de uzun zamandır 1 cm çikolata kisti var ve bugün transfer sonucumun negatif olduğunu öğrendim

Merhaba gebeliğinizi kutlarım öncelikle . Nasıl bir prosedür uygulandı . Bende de uzun zamandır 1 cm çikolata kisti var ve bugün transfer sonucumun negatif olduğunu öğrendim
Merhaba, teşekkür ediyorum. Yumurta gelistirme aşamasında uzun protokol yontemi uygulandı. Normalde tedaviye adetle baslanıyordu saniyorum; benimkisi adetimden bir veya iki hafta önce başlanmıstı. Doktorum uzun protokolle; önce kisti baskılamak için ilac tedavisi kullandigini soylemisti. Yani önce kistimi baskıladı sonra yumurta gelistirici ilac kullandı. Embriyomu da taze transfer yönt. Ile transfer etti. Ikinci tedavimde ise embriyom oldugu icin direkt transfer yapıldı dondurulmuşlardan. Onu da doğal siklus yöntemiyle yaptı. Yani transfer gunune kadar yumurta catlatma ignesi de olmak uzere hiç bir ilac kullanmadan tum hormonlar normal seyrinde giderken yumurta catlama gunumde transferimi yaptı.
Sizde nasıl bir yöntem uygulandı acaba?

Merhaba, teşekkür ediyorum. Yumurta gelistirme aşamasında uzun protokol yontemi uygulandı. Normalde tedaviye adetle baslanıyordu saniyorum; benimkisi adetimden bir veya iki hafta önce başlanmıstı. Doktorum uzun protokolle; önce kisti baskılamak için ilac tedavisi kullandigini soylemisti. Yani önce kistimi baskıladı sonra yumurta gelistirici ilac kullandı. Embriyomu da taze transfer yönt. Ile transfer etti. Ikinci tedavimde ise embriyom oldugu icin direkt transfer yapıldı dondurulmuşlardan. Onu da doğal siklus yöntemiyle yaptı. Yani transfer gunune kadar yumurta catlatma ignesi de olmak uzere hiç bir ilac kullanmadan tum hormonlar normal seyrinde giderken yumurta catlama gunumde transferimi yaptı.
Sizde nasıl bir yöntem uygulandı acaba?
Bende yumurta toplama işleminden önce baskılama yapılmadı zaten 23 yumurta toplandı 10tanesi sağlıklıydı döllendi ve bu şekilde 5. Güne kadar geldiler. Sonrasında 1 ay rahim dinlendirme ile transfer yapıldı. Anladığım kadarıyla baskılama sadece yumurta toplamadan önceydi. Benim merak ettiğim yumurta toplama sonrası çikolata için birşey yapılıyor mu. Bazı yerler sadece yumurtaları sağlıklı toplamak için baskılama yapıldığını yazarken bazı yerlerde transfere kadar hatta sonrasında da baskılama için ilaç verildiği yorumu var

Bende yumurta toplama işleminden önce baskılama yapılmadı zaten 23 yumurta toplandı 10tanesi sağlıklıydı döllendi ve bu şekilde 5. Güne kadar geldiler. Sonrasında 1 ay rahim dinlendirme ile transfer yapıldı. Anladığım kadarıyla baskılama sadece yumurta toplamadan önceydi. Benim merak ettiğim yumurta toplama sonrası çikolata için birşey yapılıyor mu. Bazı yerler sadece yumurtaları sağlıklı toplamak için baskılama yapıldığını yazarken bazı yerlerde transfere kadar hatta sonrasında da baskılama için ilaç verildiği yorumu var
Yumurta boyutuna göre farklı tedavi yöntemleri uygulanıyo olabilir. Tedavi aşamasında yumurta büyütmede kullanılan ilaçlar bazen kist boyutunde yükselmelere sebep olabiliyomuş. Baskılama onun için yapılıyor diye biliyorum. Tedavi başında baskılama yapılmadığı için büyüyen kistler varsa belki tedavi sonunda onu baskılama yoluna gidiliyordur bilemiyorum. Bana tedavi sonrası herhanhi baskılama yönt. Uygulanmadı tekrardan. Sizin kist boyutunuz zaten ufak olduğu için ekstradan boyle bir işleme gereksinim duyulmamış olabilir.

Bu arada embriyo sayınız çok çok iyi. Sanıyorum yaşınız genç. Bu transferde pozitifi görememiş olsanız bile sonrakilerde göreceğinize inanıyorum

Yumurta boyutuna göre farklı tedavi yöntemleri uygulanıyo olabilir. Tedavi aşamasında yumurta büyütmede kullanılan ilaçlar bazen kist boyutunde yükselmelere sebep olabiliyomuş. Baskılama onun için yapılıyor diye biliyorum. Tedavi başında baskılama yapılmadığı için büyüyen kistler varsa belki tedavi sonunda onu baskılama yoluna gidiliyordur bilemiyorum. Bana tedavi sonrası herhanhi baskılama yönt. Uygulanmadı tekrardan. Sizin kist boyutunuz zaten ufak olduğu için ekstradan boyle bir işleme gereksinim duyulmamış olabilir.

Bu arada embriyo sayınız çok çok iyi. Sanıyorum yaşınız genç. Bu transferde pozitifi görememiş olsanız bile sonrakilerde göreceğinize inanıyorum
Evet yaşım 29 .. umarım tüm temennim bu yönde çünkü hayatımda sanırım bugün kadar çaresiz hissettiğim hiç olmadı

merhaba ben de 19 yasındayken çikolata kistim
için ameliyat oldum cok büyük oldugu için acık ameliyat olmak zorunfa kaldım(sezeryan gibi). 23 yasında evlendim hiç korunmadım gebelik olmayınca dr a gittim hsg cekildim hsg de ameliyat oldugum taraf tam acık degildi takviye vitaminler kullandım olmadı.bi aşılama denedim keşke denemeseydin boşuna denedim. tekrae kistim oluşmuştu 4.5 cm hangi doktora gittiysem tüp bebek dedi. hem kistlerden hem de ameliyata baglı yumurta rezervim baya azalmış amh degerim düşük. Lucrin depot iğne yaptım1 doz kaldı. onuda yaptırıp tüp bebek iğnelerine başlayacagım.cok merak ediyorum yumurta kaç tane toplanacak kaliteli embriyorlar olacak mı hangi doktora gitsem hep yumurtalarımn cok az oldugunu soyluyor o yüzden cok umutlu olamıyorum.hakkımızda hayırlısı olsun. inşallah biz de anne oluruz

Back
X