- 28 Haziran 2016
- 7
- 3
- 37
- Konu Sahibi Kaltusssss
Kizlar merhaba, son durum tuplerim acik. Agustostan itibaren tup bebege baslayacagiz. Umarim bir mucize olur da tup bebege baslamadan bebisimiz olacagini ogreniriz. Allah isteyen herkese versin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhabalar, size cevap yazmak ve umut olmak icin uye oldum. ben de evlendigim hafta sikayetlerimden dolayi oldugum muayenede cikolata kistimin oldugunu ogrendim. 3.5 cm buyuklugunde. bir ay icinde yurtdisina cikmam gerektigi icin tedavi suresince doktor muayenesine gidemeyecektim. doktor bana 4 aylik visanne denen ilactan kullanmami onerdi. ilk iki kutusunu bitirdikten sonra adet de olamamamin vermis oldugu stres sknti, ve su an icinde bulundugun hayatin bana kattigi zorluk ve problemlerden oturu ilaci daha fazla kullanmak istemedim.Arkadaşlar çikolata kisti olup doğal yollardan hamile kalan var mı ben 33 yaşındayım doktor küçük bi ihtimal dedi
İnşallah Rabbimin izniyle olur. Allah isteyen herkese versin.Kist engel değil benim gorumcem hep kistleriyle doğurdu ben de kist varken hamile kaldım sorun olmuyor Allah dilerse taşın üzerinden bile ot bitirir toprağa bile gerek yok ))
Canım benim çok sevindim adına. Amin Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah. Kullandığın ilacın adı neydi peki. Eczaneden temin edebilirmiyim.benim sağ yumurtalığımda 4cm çapında çik. kisti vardı. hangi doktora gittiysem tüp bebekten başka şansın yok dedi. ( gittiğim doktorlar arasında ünlü proflar bile vardı.) en son Allah razı olsun teyzemin tavsiyesiyle Memorial da Semra Kahraman a gittim. ve oradaki doktorlar kesinlikle tüp bebekten bahsetmediler. öncelikle hamileliğe engel olan etkenleri ortadan kaldırmalıyız ki bunlar tüp bebeğede engel olabilir dediler. rahimde küçük bi polip vardı onu histereskopiyle aldılar. aynı zamanda histereskopiyle rahimde varsa bozukluklar onlar düzeltip kanallarıda açacaklarını söylediler. histereskopidn sonra semra hanım bana bi ilaç verdi çik. kisti için ama bu ilacın hamile kalmama bi engeli olmadığını söyledi. bu ilaç kisti kontrol altına alıyormuş. 3-4 ay bekle hamile kalmazsan gelirsin dedi. ve Allahıma şükürler olsun şu an 4 aylık hamileyim. bunları yazarken göz yaşlarıma hakim olamıyorum. çünkü 1 sene çocuğum olmadı ve çok zor zamanlar geçirdim. şu an kistim hamilelikten dolayı küçüldü ve yok. ne olur her doktorun söylediği şeye inanmayın moralinizi bozmayın. bence bu işte en önemli etken moral ve psikoloji. her şeyi Allahın takdirine bırakın ve duanızı eksik etmeyin. Yüce Rabbim en hayırlı zamanda yavrunuzu size verecektir.
8 haftalık bebeğimin kalp atışları durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım , kürtajdan 4 ay sonra tesadüfen sol overımda 4 cm lik çikolata kisti olduğunu öğrendim .
4 ay içinde 4 cm nasıl kist oluşur diye düşünür ve farklı bir doktora daha gitme kararı alınca araştırmalarım sonucu endometriozis alanında uzman profa gittim ve duyduklarım dahada üzücüydü .
Kistin kürtajdan sonra 4 aylık sürede oluşmadığını , bu kistin en 1 senedir olduğunu, ilk gebeliğimide bu kiste rağmen hamile kaldığımı , doktor tecrübesizliğinden dolayı fark edilmediğini duyduğumda şok geçirdim .
Ve kürtajdan sonra 8 ay oldu hala hamile kalamıyorum .
Farkedilmediği için hamile kaldığımda kistim kaç cm di onuda bilemiyorum , 2 ayım kaldı hamile kalamaz isem tüp bebek tedavisine başlamamız gerektiğini söyledi , bu nasıl illet bir kist bilmiyorum allah isteyenin kucağını boş bırakmasın inşallah .
Bende 1 bucuk yıldır deniyorum yok.ewlenmeden önce de vardi bu kistler Bende.hatta hep içimden derdim benim çocuğum biraz zor olucak diye aynımda oldu.bir buçuk yıldır bu illetle uğraşıyorum 3 doktor gezdim.hepsi ayrı bi tedavi uyguladı..hormonlari verip yolladılar.en son bu doktorum bayagi bi incelmeye aldı beni 1 hafta önce HSG çekildim artık tedaviye başlıcaz dedi bakalim.bu HSG den sonra da hamile kapmak biraz da olsa kolaylasiuormus ina rabbim.tez zamanda hepimize verir.
Bu HSG den sonra hamile kalanlarda oluyormuş acaba ne kadar doğru onuda bilemiyorum açıkçası.bana gün aşırı ilişki dedi hergun olmasın kesinlikle sperm kalitesi düşer dedi.
Ne bilim çokta ümit etmiyorum açıkçası.ama tabi allahtan ümit kesilmez..ama 1 bucuk yıldır çok uğraşıyorum.fazla takmaya basladim.surekli araştırıyorum.her ay acaba adet olcam miki diye düşünüyorum.