Aşılama çikolata kisti olup doğal yolla, aşılama veya tüp bebek yöntemiyle hamile kalanlar?:(

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Aşılama kist i olanlarda tutmuyor mu yani
Tutan var ama çok düşük bi ihtimal. Zaten aşılama doğal yoldan hamile kalmaya hemen hemen ayni. Tek fark spermler tuplere en yakın yete boşaltılıyor bu yüzden de yolda ölen sperm sayısı azaliyor. Genelde erkekte biz problemi olduğunda ise yarıyor. Ama arkadaşın dediği gibi kist olanlarda zaten sorun spermlerin nasıl ilerlediği değil yumurtlama sorunu. O yüzden öncelikle doğal yollarla hamile kalmaya çalış. Ama ilaç kullanırken hamile kalma ihtimalin çok düşük onu da soyleyim. Kiste yönelik verilen visanne ve dianne hamile kalmayı engelliyor. Sana bugüne kadar verilen ilaçların hiç biri kiste yönelik değil hepsi hamile kalmayı kolaylaştırmak için verilen ilaç kategorisinde. Hsg den sonra bir süre doğal yoldan hamile kalmayı dene canım

Zaten doktorum aşılama yapcaz falan da demedi şuanda bi ilaçta vermedi bana .dediğim gibi sadece dostinex kullanıyorum.iki ay kullancam onuda. Hatta bana şey demisti unuttum onu söylemeyi.3 ay bizm için önemli demisti.belkide normal yolla denicek..cunki bana bi gün aşırı ilişki olması gerektiğini söyledi.hergun kesinlikl3 önermiyoruz sperm kalitesi düşüyor dedi.zaten bunları biliyoruz artık da..

Ben ıste yumurtlama sorunum varmi yokmu onu bilemiyorum normalde adet takvimi yaptim bugün yumurtlama günü diyor fakat bbm.bazen düzensiz olabiliyor.yumurtlama gününü ne şekild e anlicaz peki.aslinda.vucutta bazı değişimler oluyormuş belirti veriyormuş.ama bn pek anlayamıyorum.

Zaten.bu kistlerin tamamen kaybolan bir ilaç olduğunu söyleyen hicbir doktor olmadi.ya ameliyat ya da olmucan.ilaclar sadece biraz küçültmeye yarar diye düşünüyorum bn hiç duymadım ki kistlerim ilaçla yok.oldu.haa olanlar vardir ama oda basit kistler adetle atılan kistlerdir bence..visanne ve dianne de hiç kullanmadım.progestan kullandım oda adetini düzenledi gbi birşey adet düzensizliği de olduğu içind e vermisti doktor.bide vajinal yoldan atılan bi ilaç vardı iğne gibi bişeydi ama.adini unuttum ıste oda protestan grubuna dahil bir ilacti.

Işte yumurtlama günümü kestirmek tam bir muamma :)) Bana doktorum yumurtlama takvimini sileceksin adetin biter bitmez bir sonraki adete kadar gün aşırı ilişki olacak demisti. Gerçekten de adam işinin ehliymiş yumurtlama takvimini sildigim ay hamile kaldim. Çünkü yumurtlama günü diye ilişkiye girince beklentiye giriyordum vücutta bir hormon uretiyormus o da bebeğin tutunmasını engelliyormus. Zaten duymuşsundur hep aklından çıkardığım ay hamile kaldım diyenleri. Bir de takvim belki düzenli olanlarda tutuyordur benim de düzenliydi 24 gun de bir adet olurdum ama hamile kaldığımda öğrendim ki tahmini yumurtlama günümden tam 9 gün önce yumurtlamisim :)) adetimin bittiği gün yumurtlama olmuş

Benim arkdasimin da öyle oldu biliyormusun kız adet bitiminin ertesi gün günaşırı ilişki ye girdi şimdi 7 aylık hamile. Aslında öyle yapmak lazım.ben yumurtlama günümü hicbirzaman bilmediğim öyle birşey hiç denemedim.bi de dediğin gbi kafa rahat olcak.stres olmucak..ama insanın elinde değil yani..o zaman ben diğer ay adet bitiminin ertesi gün bir ay boyunca gün aşırı ilişki yi denim..

Ya nette okumuştum yumurtlama belirtilerini vücutta işi artışı kasik ağrısı göğüslerde hassasiyet cinsel istek artışı vede akıntı oluyormuş..mesela söylemesi ayıp bazı dönemler ozellikle adetine yakın bnde cinsel istek acayip artar diğer günler o kadar degil eşim bile anlar adetin yaklaşıyor galiba derbi de hep o dönemde akıntı olur iki aydır gözlemliyorum aynı şeyler oldu.acaba diyorum yumurtlamami oluyor.tabi ki bilinmez ama.arastirmalara gore öyle gibi

Ya bu arada çok teşekkür ediyorum sana :) yardimci oluyorsun bana ,bilgilendiriyorsun beni :)
Rica ederim ben çok çektim bu hastalıktan çok umutsuzluğa da kapıldım ama hiç bisey çaresiz değilmiş o yüzden kimse kendini yıpratmasın istiyorum bu hastalıktan dolayı. Bu arada yumurtlama gününü anlayan var da ben anlayamiyordum. Yani kasık batması akıntı artması oluyordu ama muhtemelen kaliteli yumurtam oluşmadığı için dollenmiyordu. Ya da ben yumurtladım saniyordum. En garantisi adet biter bitmez gün aşırı iliski. Kaçırdım derdi olmaz tam yumurtlama günü ilişkiye girdim hamile miyim beklentisi olmaz

Aslında doğru söylüyorsun adet bitimi hemen iliski olcakki daha iyi olsun.peki bu gün aşırı ilişkiden kastın iki günde bir mi veya 3 günde bir mi nasıl olucak :)))

Aslında doğru söylüyorsun adet bitimi hemen iliski olcakki daha iyi olsun.peki bu gün aşırı ilişkiden kastın iki günde bir mi veya 3 günde bir mi nasıl olucak :)))

Ah ah bu hastalığı çeken bilir 1 bucuk yıldır uğraşıyorum..birde çevrendekiler hani çocuk yapmıyormusun hala olmadi falan filan. İs yerimde bile artik sormaya başladılar.yok şuanda düşünmüyorum diyorum. Doktor için izinn istesem nereye gidiyorsun diye sorarlar o kadar bunaldim ki anlamam..rabbiminde bir bildiği vardir diyorum o ol derse olur.vakti zamanı vardir heralde..ama biz genede tedavilerimizi sürdürmek zorundayız

Iki gun de bir canım ama her zaman iki gun de bir olmayabiliyor sonuçta bu da olsun diye yapılan bisey değil bazen 3 gun de bir olduğu da olur. Zaten spermler 72 saate kadar canlı kalabilme özelliğine sahip. Münkün mertebe sık ilişki olmasını tavsiye ediyor doktorlar

Doktorlar genelde hafta 3 gün olması yeterli diolar yani oda 2 -3 günde bire tekamül ediyor.neyse bu ay birsey olmazsa diğer ay adet bitiminde hemen baslicam... yumurtlama günü falan takibe almicam yani,gün aşırı ilişki denicem birde öyle denemek lazım..bellimi olur olurmu olur

Aaa bide benim doğuştan rahmin arkaya doğru dönukmüş yani anlicagin rahminde ters .fakat bu konuda hiçbir hoca birşey demedi.anlamadim.sadece ilk gittiğim doktorum ilişki sırasında kalçanın altına yastık koy birde sirt ustu yat ayaklarını dio bi 20 dk yukarda beklet hemen duş alma demisti..bi kac kere yaptim ama çok yorucu onu yapmak.sonradan hiç yapmadim bile ..

O hastalığı çekenlerden biriyim doktora gittiğimde öğrendim ve çoğu kişi çocuğum olmaz diye düşündü tabii ozaman çocuk düşünmüyorduk neyse çocuk istememin 3.ayında hamile kaldım inananın sadece nasip işi ve şimdiki doktorum diyor ki kesinlikle çocuğu olur bu hastalığı olanların biraz zaman alabilir bazen diyor kaliteli yumurta lazım diyor şakın üzülmeyin bol bol dua edin gerçekten namaz kılıp dua edin ve herzaman şunu düşünün Rabbim eğer size o duyguyu yaşatmışsa o her şekilde olacaktır teknoloji müthiş derecede ilerlerdi unutmayın illaki olacak biraz zaman alacak sadece sadece dua edin gerisi boş hem üstelik benim süt hormonum da tavandı doktorlar imkansız diyordu :) Rabbim ol dedi oldu kim be derse desin

Aa sizde demi cikilota kisti vardı ne güzel bi haber ya allahım kucağınıza almayı nasip eylesin.doktorumda bana zaman dio ama bn acleeci davrandigim için tüp bebek yapalim bile dedi.esim hemen istemedi.normal bi deneyelim dedi.bi kaç aydır tedavi goruyorum catlatma iğneleri yumurta geliştirici iğneleri ve bugün de aşılama oldum ıns tutar.tutmazsa tedavi girmicem bi kaç normal denicem baktım olmuo tüp bebeğe gecicem inan bu süreçte psikoloji çok önemli rabbim kimsenin kucağını boş birakmasin

Ben asilamadan 4 ay sonra dogal yollarla hamile kaldim cok sukur. Asilama negatif olsa da uzulmr dogal yollardan denemeye devam et. Cikolata kisti olanlarin eger saglik durumlari kotuye gitmiyorsa en azindan bir yil tup bebek ya da ameliyat olmasini tavsiye etmem. Ben 2. Yilin sonunda hamile kaldim eger cok aceleniz yoksa 2 yil bile bekleyin derim ben. Allah herkesin gonlune gore versin

Zaten aşılamadan sonra doğal denicem 3 4 ay falan. baktım olmuo tüp bebek denerim ıns öyle şeylere de gerek kalmazda aşılamam tutar ..benim bi arkadaşımda da cikilota kisti vardı ilk aşılamadı tuttu önemli olan çok iyi yumurta elde edilmesiymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…