• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama çikolata kisti olup doğal yolla, aşılama veya tüp bebek yöntemiyle hamile kalanlar?:(

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Bu aşılama nasıl oluyor peki zor mu süreci nasıl.
Hayır çok basit bi islem. Önce klomen diye bir ilac veriyor bir süre onu kullanıyorsun adetine yakın doktor gün aşırı muayeneye çağırıyor yumurta takibi icin. Yumurtaların belirli bir olgunluğa gelince 22 24mm. Çatlama iğnesini firmanı söylüyorum çatlama iğnesi yaptırdıktan sonra 3y saat içinde aşılama yapıyor işlem 5 dakika sürüyor normal vajinal muayene olduysan ya da smear aldırdıysan aynı ina benziyor. Spekulum takip incecik hortumla spermleri içeri bosaltiyor hissetmiyordum bile. Ben daha dr başlamadı sandım o bitirmiş bile

Bu progestani ilk doktor vermisti.bi kaç ay kullandim.visanne diye ilaç kullanmadım öyle bi ismi yoktu.daha farklı bi ilacti nerdeyse bir yıl oldu şuanda hatirlayamiomikinci doktor hepsini biraktrdi hep alttan muayene etti yolladi hsg cekcez dedi cekmeid.klomenle catlatma ignesi verdi direk.bu üçüncü doktorum yani şimdiki en ince ayrintisaina kadar sonuçu bilse bile raporlarla kanıtlanmış bi şekilde tedavi yapıyor.zaten o primout u bir kere kullandırdı biraktrdi.bakalim nasıl ni sonuç izlicek tedavisi nasıl olcak bilmiyorum
Belkide aşılamaya gecicek. Ama zor bi dönem ya cidden sürekli elimde telefon arastiriom bakiom endometriozis diye birşey bilmezken smdi her ince ayrıntısına kadar biliyorum.birde çalışyorum sürekli doktora gidemiyorum izin olayı sıkıntı.nasil olcak bilmiyorum.peki bu HSG den sonra doğal yolla hamile kalamazmıyim acaba bellimi olur belki olur

Bu progestani ilk doktor vermisti.bi kaç ay kullandim.visanne diye ilaç kullanmadım öyle bi ismi yoktu.daha farklı bi ilacti nerdeyse bir yıl oldu şuanda hatirlayamiomikinci doktor hepsini biraktrdi hep alttan muayene etti yolladi hsg cekcez dedi cekmeid.klomenle catlatma ignesi verdi direk.bu üçüncü doktorum yani şimdiki en ince ayrintisaina kadar sonuçu bilse bile raporlarla kanıtlanmış bi şekilde tedavi yapıyor.zaten o primout u bir kere kullandırdı biraktrdi.bakalim nasıl ni sonuç izlicek tedavisi nasıl olcak bilmiyorum
Belkide aşılamaya gecicek. Ama zor bi dönem ya cidden sürekli elimde telefon arastiriom bakiom endometriozis diye birşey bilmezken smdi her ince ayrıntısına kadar biliyorum.birde çalışyorum sürekli doktora gidemiyorum izin olayı sıkıntı.nasil olcak bilmiyorum.peki bu HSG den sonra doğal yolla hamile kalamazmıyim acaba bellimi olur belki olur
Hsg den sonra ilk 4 ay içinde hamile kalmak çok daha kolay demişti benim doktorum ama ben kalamadim. Çünkü benim sorunum tüplerde değildi zaten kaliteli yumurtam oluşmuyordu sanırım o yuzdrn. Ama aşılamasa klomen filan kullandım o bi dönem yumurta kalitemi artırdı aşılamadan sonra hamile kaldim. Sana tavsiyem hsg den hemen sonra aşılama yaptırma bir süre doğal yollardan dene sonra aşılama yaptir. Aşılama negatif olursa da yine tüp bebeğe geçmeden önce bir 4 ay kadar doğal yollarla dene. Biz tam tüp bebeğe karar vermiştik o ay hamile kaldım. Inşallah tedaviye gerek kalmadan alırsın bebeğini kucağına :)

Anladim canım ıns bende doğal yollarla kalırım.her ay bekliyorsun bi bakıyorsun bisey yok ne kötü.senin ne güzel aşılamada olmuş bebeğin.bu arada kaç yaşındasın kaç çocuğun var yasin kaç.

Benim o zaman bu 4 ayı çok ama çok iyi değerlendirmem lazım heralde.belkide doktor da yumurta takibi yapicak belli de olmaz .bakti olmuyor aşılamaya gecicek. Senin kistlerin ne kadar boyuttaydı peki

Anladim canım ıns bende doğal yollarla kalırım.her ay bekliyorsun bi bakıyorsun bisey yok ne kötü.senin ne güzel aşılamada olmuş bebeğin.bu arada kaç yaşındasın kaç çocuğun var yasin kaç.
Canım benim aşılamada olmadı aşılamadan 4 ay sonra doğal yollarla hamile kaldım ben. Aşılamam negatif oldu yani. Iki yumurtaligimda da kıstım vardı benim sağdaki çok eski oluşumlu 3.5 cm soldaki yeni oluşumlu 2.5 cm di. Ama soldaki büyümeye megilliydi en son hamile kaldığım aydan önceki ay doktora gittiğimde kistlerimi 5 cm ve 3.5 cm olarak ölçmüştü. Ca 125 degerim artis gosteriyordu oradan anlamisti doktorum büyümeye meyilli oldugunu. O yüzden de ilaç kullanmadim. Tüp bebek ve aşılama ilaçları malesef kistlerin büyümesine sebep oluyor. O yüzden ben ikinci kez klomen kullanmak istemedim

Bu arada 30 yaşındayım ilk bebegim olacak nasip olursa. Amh değerim taşıma göre düşüktü ayrıca. 1.50 cıktı amh ama buna rağmen rabbim nasip etti. Sadece o ay adetin biter bitmez ilişkiye girdim ve gun aşırı ilişki denedim. Bir de teog yaklaşmıştı sürekli test çekiyordum 23 nisana çocukları hazırlıyordum stres yoktu yani kafam başka şeylerle meşguldü. Çok şükür oldu allah isteyen herkese en hayırlı vakitte nasip etsin

Aaa peki peki anladim smdi aşılamayınca faydası olmadi ilaçlarında doğal yolla oldu.suanda hamilemisin yani

Benim de ca 125 yuksek cıktı bayagi. Kistlerimin birisi 7.5 mm diğeri 3.5 cm civarında .her iki yumurtaliktada var .peki ca 125 dedigi ne peki 1 hafta once bakti doktor digerleir boyle bi test yapmamisti

Benim de ca 125 yuksek cıktı bayagi. Kistlerimin birisi 7.5 mm diğeri 3.5 cm civarında .her iki yumurtaliktada var .peki ca 125 dedigi ne peki 1 hafta once bakti doktor digerleir boyle bi test yapmamisti
Benim ilk bakıldığında ca125 değerim 51 çıkmıştı ikinci bakıldığında 85 çıkmıştı artıyordu yani. Evet canim şuan hamileyim. Geçen sene kasımın sonunda aşılama yaptırdım tutmadı 4 ay sonra martta hamile kaldım. Allah nasip.edersr aralık sonu gibi doğum bekliyoruz. Yani geçen sene bu zamanlar aşılama hazırlıkları içindeydim

Vala bnde şimdi baktım tahlil sonucuma ca 125 128 cıkmış bayagi bi yüksek galiba acaba nedemek ki bu vücutta ne gbi bi fonsiyonu var.

Rabbim tez zamanda kucağına almayı nasip eylesin çok güzel valahi o kadar uğraşmışın en azından sonucu guzel olmuş.bnde 28 yaşındayım ıste 1 bucuk yıl olcak evleneli.ewlendim evleneli ugrasiom bu kistlerle

Vala bnde şimdi baktım tahlil sonucuma ca 125 128 cıkmış bayagi bi yüksek galiba acaba nedemek ki bu vücutta ne gbi bi fonsiyonu var.
Canım ca125 bir tümör marker ı yumurtalık kanseri izlenmesinde kullanılan bir marker ama bu semi korkutmasın çünkü çikolata kistinde de bu sefer yükseliyor hatta asıl teşhis bu ca125 ile konur. 128 çok yüksek bi değer değil burada 250 300lerde çıkan arkadaşlar vardı o yüzden aklıma kurt dusurme. Senin kıstın büyük olmasına rağmen değerim çok aşırı yüksek değil ben 7.5cm deyince daha bile yüksek beklemiştim senin degerini. Zaten önemli olan ne kadar yüksek olduğu değil hızla artıp artmadigi. Yerinde olsam aşılamadan önce ca125 değerine bir kez daha batırırdım böylece kistlerin hızlı büyüme egilimi var mı onu anlamış olursun

Him anladim kistlerin büyüyüp buyumedigini gösteren bi tahlil demekki.prolaktinimde yüksekti hadi o ilaçla düşüyor cnki bı ara kullanmistim ilaç düştü smdi gene verdi doktor yükselince.2 ay kullancam hafta da iki kere yarim

Him anladim kistlerin büyüyüp buyumedigini gösteren bi tahlil demekki.prolaktinimde yüksekti hadi o ilaçla düşüyor cnki bı ara kullanmistim ilaç düştü smdi gene verdi doktor yükselince.2 ay kullancam hafta da iki kere yarim
Ben 7.5 cm anlamışım canım çok pardon. Ca 125 değeri kistlerin büyüyüp bitmediğini anlamak için bakılan bir test değil canım yanlış bilgi vermek istemem. Bu normalde kanser belirteci olan bir test ama çikolata kistinin içinde de kanserojen hücreler (iyi huylu) bulunuyor. O yüzden de çikolata kistinde bu deger yükseliyor ama yumurtalık kanserindeki kadar yukselmiyor. Bu deger sayesinde çikolata kisti tanısı daha net konulabiliyor ve eğer hızlı bir artış varsa kistler büyümeye meyilli olabiliyor ama illaki artış oldu diye büyüyecek diye şart yok. Yani ca125 sadece bir tümör marker ı ilgili bölgede bir tümör olup olmadığını teşhis etmeye yariyor. Zaten bu testi ilk kez yaptırırken doktor yanında ca 19 gibi başka tümör markerlarina da bakıyor boylece kıstın iyi huylu olup olmadığı da anlasiliypr. Mesela benim ca125 yüksek çıkarken ca19 (barsak tumoru) filan düşük çıkmıştı

Merhaba arkdaslar bende araniza yeni katıldım.durumum şundan ibaret 14 aylık evliyim 2 ay korundum ve 1 yıldır çocuğum olmuyor.korunmayi bıraktıktan 5.ayda doktora gttim cnki bnde bekarkende kistler vardı o yüzden bi takibe alim dedim.doktorum 7 mm ile 3 cm her iki yumurtalıkta kıstın var dedi.hormon testleri yaptı prolaktinim çok yukseç cıktı 100 civarında dostinex verdi düşürdü progestan verdi üç ay kullandım o ara tabiki her ay doktora gttim.baktim.hala yok.doktoru değiştim.diğer doktorda sadece bakti hemen catlatma ignesi klomen falan filan baktım buda pek iç acıcı gelmedi.en son tüp bebek dalında uzman bi doktora gtti. beni allan muayene etti sende kistler var fakat.bunlari ne tür kist olduğuna bakcaz önce mr istedi mr sonucun da cikilota kisti saptandı.dediki HSG çekinmez hiç yalandan yere ilaç vermeye.gerwk yok.bir hafta önce HSG.vekindim tüplerimin açık olduğunu söyledi.hormon tahlili yaptı.pesine prolaktinim yuksek dostinex verdi.2 ay kullan ve.adetinin 2.ci günü gel tedaviye baslicam dedi.sizce bu HSG ise yararmı.birAz daha gebelik şansı oluyor 2 ay normal denicez dedi baktık olmuyor aşılamaya gecicem dedi.sizce olurmu kiöyle
Ben başka bir dr a daha görünmeni öneriyorum. Aşılamayı kisti olanlara yapmıyorlar çünkü. Nedeni ise tutma ihtimalinin düşük olması. Boşuna para vermiş olursun ki hiç düşük bir ücreti Yok. Fsh hormonuna baktırdın mı? Eşine sperm testi yapıldı mı? İlk yapılması gereken eşinin spermiyogram testi.sonrada tüp bebek yaptır eğer aşılama derlerse. Kistin var çünkü. O nedenle başka bir dr a daha görün derim

Eşime sperm testi yapıldı bu son doktorum yaptı normal cıktı yani..diyorumya aşılama mi yapcak yoksa normal ilaç mı kullancak şuanda bilemiyorum.adetimin 2.ci günü belli olucak

Back