"Ben 3 aydır ısı ölçümü yapıyorum, ilk ay tamamen bir bilmece oluyor ve yumurtlamayı bile kaçırabiliyor insan.
Ancak en azından vücudunu tanıyor ve yumurtlama potansiyeli olan günleri öğrenmiş oluyorsun.
Bir sonraki ay yumurtlama günlerin bu ayki günün 1-2 gün öncesi ya da sonrası olabilir. Tehlikeli günleri öğrenip, o günlerde yoğun çalışıyorsunuz.
Regl olduğun gün itibarıyla sabah yataktan kalkmadan ölçümünü yap. Not al, yumurtlama genelde düşük ısıyı takiben 3 günlük yükselme ile kesinleşmiş oluyor. Yani en az 3 gün yükseek değerle olmalı. Yükselme ise 0,1/ 0,2/ 0,3 gibi artışlardır. Kişiden kişiye değişir. "
Başka bir yerde yazmışım, ordan alıntı yaptım. Digital termometre ile ölçüm yapabilirsiniz. Kullandığım ovulasyon testi ise medismart, ovulasyon testi 1 paketten 5 adet çıkıyor. (30ytl) Siklus sürene göre ne zaman başlaman gerektiği yazar üstünde, ona göre her gün aynı saatlerde, tavsiye edilen öğleden snra, test yapıyorsun.
Böylece kaçırmak mümkün olmuyor ama ben ilk 4 ay sadece ovulasyon testi kullandım, son 3 ay da hem ısı takibi yaptım, hemde ovulasyon testi kullandım.