• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata Kisti olanlar bakabilir mi lütfen?

Yesim00

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
521
322
18
Herkese merhaba kızlar..
Bende 2.5 cm iki tane yumurtalık kisti varmış hatta 3 cme yakın. Aşılama yapmak için gittiğimde öğrendim ve tabi önce kistler erisin yoksa iğnelerle daha çok büyür kistlerin dedi doktorum. Kistlerden biri 1 cme diğeri 1.5 cme düşmüş 2 ay Yasmin kullanmam sonucu. Son kontrole gittiğimde 1 cm de çikolata kistin görünüyor dedi ve tekrar Yasmin verdi. Önümüzde ki ay da aşılamaya basliyacagiz dedi. Çikolata kistim 1 cm ameliyatlık bir durum yokmuş ama bu şekilde aşılamanın tutma ihtimali olur mu ? Bir de çikolata kistimi 3. ayda farketmesi ilginç geldi ne bilim Yasmin kullanırken oluşmuş olma ihtimali var mi da görmedi ya da yanlış mı gördü şimdiye kadar böyle bir şeyden bahsetmedi. Ayrıca gri bir kist dedi..
1- Sizce aşılama için sorun teşkil eder mi bu kistler? Çünkü doktorum arada bıraktı ilk ay kistle olmaz demişti şimdi de başlayalım dedi 1 cme düşmesi benim için yeterli dedi fakat kafam çok karıştı :(
2- Duyduğunuz bildiğiniz şeyler varsa paylaşırsanız çok sevinirim.. Şimdiden teşekkürler ♥️

Merhaba. Aşılama için sorun teşkil etmez ancak ilaçlarla muhtemelen büyüyecektir kistiniz. Ben de çikolata kisti hastasıydım; 2 cm kistim vardı 1 ay klomen tedavisi verdi doktor demeye dilimin varmadığı şahıs ve kistim 1 ayda 4 cm e ulaştı. Sonrasında tüp bebeğe başlayabilmek için ameliyat olup kisti aldırmak zorunda kaldım. İyi düşünün lütfen farklı doktorlardan fikir almadan tedavi olmayın.

Merhaba kızlar banz da çikolata kisti teşhisi konuldu. Benimki 4.5 cm yasmin verdi dr. Adrtin 2 günü kan ver dedi verdim tüm değerlerim normal cıktı. Adetin 5 günü gel dedi ama ne yapacağını da demedi. Ne tüp bebek ne aşılama. Çocuk da istiyorum. Aşılama olsun da istiyorum. Acaba adetin 5 gunu gel deyince acaba klomen tedavisi felan mi vercek sizce. Catlicam meraktan yaa.

Merhaba kızlar banz da çikolata kisti teşhisi konuldu. Benimki 4.5 cm yasmin verdi dr. Adrtin 2 günü kan ver dedi verdim tüm değerlerim normal cıktı. Adetin 5 günü gel dedi ama ne yapacağını da demedi. Ne tüp bebek ne aşılama. Çocuk da istiyorum. Aşılama olsun da istiyorum. Acaba adetin 5 gunu gel deyince acaba klomen tedavisi felan mi vercek sizce. Catlicam meraktan yaa.
Snaırım klomen vericek cnm bende aynı durumdayım kistim 4 buçuk santim değerlerimde Bi sıkıntı yok kisti büyütme ihtimali var ilaçların ama başka tedavi yöntmei de yok ki

Snaırım klomen vericek cnm bende aynı durumdayım kistim 4 buçuk santim değerlerimde Bi sıkıntı yok kisti büyütme ihtimali var ilaçların ama başka tedavi yöntmei de yok ki
Sana da mi verdi canim klomen. Cok merak ediyorum süreci ne olur başından geçtiyse biraz anlatir misin vaktin varsa ❤❤❤

Sana da mi verdi canim klomen. Cok merak ediyorum süreci ne olur başından geçtiyse biraz anlatir misin vaktin varsa ❤❤❤
Cnm ben geçen sene gittim doktora klomen verdi sabah akşam içtim 5 gün sonra 2 kere kontrole gittim baktı yumurtalarıma çatlama iğnesi verdi ama o sıralar vajinismus olduğum için iğneyi vurdurmadım. Şimdi Bi doktora daha gittim vajinismusu atlattım çok şükür oda kistine taktı kafayı vajinal muayene etti çikolata kisti var dedi emar istedi bırakıcam doktoru başka doktora gidicem

Cnm ben geçen sene gittim doktora klomen verdi sabah akşam içtim 5 gün sonra 2 kere kontrole gittim baktı yumurtalarıma çatlama iğnesi verdi ama o sıralar vajinismus olduğum için iğneyi vurdurmadım. Şimdi Bi doktora daha gittim vajinismusu atlattım çok şükür oda kistine taktı kafayı vajinal muayene etti çikolata kisti var dedi emar istedi bırakıcam doktoru başka doktora gidicem
Anladım canım çikolata kisti olunca aşılama işine pek sicak bakilmiyormus. Bende internetten araştırdım biraz. Ama net bi sey de demiyorlar bana çikolata kisti mi degil mi:( eger yasmin ile küçülmezse çikolata kisti diyorlar :( ultrason cekildim ben sadece. Mr istemedi.

Anladım canım çikolata kisti olunca aşılama işine pek sicak bakilmiyormus. Bende internetten araştırdım biraz. Ama net bi sey de demiyorlar bana çikolata kisti mi degil mi:KK43: eger yasmin ile küçülmezse çikolata kisti diyorlar :KK43: ultrason cekildim ben sadece. Mr istemedi.
Ultrasonda hemen anlaşılır çikolata kisti olduğu iyi doktora denk gelmemiş olabilirsin cnm. Hele ki vajinal muayeneyle kesinleştirir doktor çeşidini. Nasip herşey cnm benim araştırdığım kadarıyla genelde hormon değerleri tüpleri açık olanlarda sıkıntı olmuyo

Canim internette arastirdim asililamaya sicak bakilmiyor demissin benim sag yumurtalikta 3 cm kistim var 6ay spontene hamilelik icin zaman verdi daha sonrasinda izleyecegimiz yollar arasina asilamayi da soyledi kisiden kisiye degisiyor uygulanan tedavi mutlaka endometriozisst yani cikolata kisti konusunda uzman bir doktorla gorus

Canim internette arastirdim asililamaya sicak bakilmiyor demissin benim sag yumurtalikta 3 cm kistim var 6ay spontene hamilelik icin zaman verdi daha sonrasinda izleyecegimiz yollar arasina asilamayi da soyledi kisiden kisiye degisiyor uygulanan tedavi mutlaka endometriozisst yani cikolata kisti konusunda uzman bir doktorla gorus
Yok dr demedi aşılama olmaz diye ben nette baktim. Adetin 5 günü gel dedi sanırım aşılama dicek ❤❤❤ inşallah aşılama tutar ilk seferde.

Bekarken cikolata kistim vardi dogum kontrol hapi vs kullanmstm 8mm kdr di cmye ulasmamisti ama yine de sorun gordu doktor dog. Kont hapinin yaninsa baskanbirsey daha kullandm yine hap 12 gunlk sonra arkasini aramadm . Evlendigmde ilk birlikteligmde hamile kaldm . Iyi bir doktora gorunun ve mutlaka her ay duzenli evli bekar baktirsin smdiden sifa diliyorum ❤❤❤❤

Bende de vardi. Uzun sure yazz kullandim ve yok olmus sansima. Polikistik over de vardi bende hoemon dengesi icin kullaniyorum surekli dk haplarini. Cikolata kisti icin ise yaradi

Merhaba. Aşılama için sorun teşkil etmez ancak ilaçlarla muhtemelen büyüyecektir kistiniz. Ben de çikolata kisti hastasıydım; 2 cm kistim vardı 1 ay klomen tedavisi verdi doktor demeye dilimin varmadığı şahıs ve kistim 1 ayda 4 cm e ulaştı. Sonrasında tüp bebeğe başlayabilmek için ameliyat olup kisti aldırmak zorunda kaldım. İyi düşünün lütfen farklı doktorlardan fikir almadan tedavi olmayın.
Teşekkür ederim cvp için.. Evet sanırım ben de o yüzden kararsız kaldım ya kullandığım iğneler büyütürse kisti mi diye başka doktorlara danışmak en iyisi tekrar teşekkürler ♥️

Bekarken cikolata kistim vardi dogum kontrol hapi vs kullanmstm 8mm kdr di cmye ulasmamisti ama yine de sorun gordu doktor dog. Kont hapinin yaninsa baskanbirsey daha kullandm yine hap 12 gunlk sonra arkasini aramadm . Evlendigmde ilk birlikteligmde hamile kaldm . Iyi bir doktora gorunun ve mutlaka her ay duzenli evli bekar baktirsin smdiden sifa diliyorum ❤❤❤❤
İki yıllık evliyim hiç korunmadim ama eşimde de sayı problemi var onu biraz düzelttik ve kistlerle tanıştım aşılama yapıp yapmamakta kararsız kaldım bu kistlerle teşekkür ederim cvbin için

Bende de vardi. Uzun sure yazz kullandim ve yok olmus sansima. Polikistik over de vardi bende hoemon dengesi icin kullaniyorum surekli dk haplarini. Cikolata kisti icin ise yaradi
Canım senin bence çikolata kisti değil çünkü doğum kontrol habiyla eriyormuş bu kistler

off bnmde 4 cm olmuş , 2015 te ameliyat olmuştum yine olmk istemiyorum:KK43: şubatta düşük yaptım, kaç ay oldu istiyoruz ama olmuyor. Doktor kontrolü altındyım değerlerim normal , sağ yumurtalık temiz ona yoğunlaşçaz demişti

Canım senin bence çikolata kisti değil çünkü doğum kontrol habiyla eriyormuş bu kistler
Evet eridi iste ben de onu dedim. Dermoid ya da cikolata dediler. Dermoid gitmiyomus. Sonradan goremeyine doktor cikolataymis dedi

off bnmde 4 cm olmuş , 2015 te ameliyat olmuştum yine olmk istemiyorum:KK43: şubatta düşük yaptım, kaç ay oldu istiyoruz ama olmuyor. Doktor kontrolü altındyım değerlerim normal , sağ yumurtalık temiz ona yoğunlaşçaz demişti
Kist varken hamile kalabildin mi

Back