• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata Kisti Olan Anneler Bebeğinize Nasıl Kavuştunuz?

_HaNDaN_

Allah oL der ve oLur !!
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
1.492
79
158
Canlar,
En büyüğü 6,5 cm diğer ikisi küçük üç adet kistim mevcut.
Sizce anne olabilmem için ilk seçenek laparoskopi mi olmalı?
Yada şöyle sorayım bu sıkıntıyı yaşayan ve şuan anne olan bayanlar laparoskopi ile mi bebeğinize kavuştunuz, aşılama vs ilemi doğal yollamı bana ne önerirsiniz?
Nasıl bir yol izlemeliyim kafam çok karışık..gerçi henüz 2 aydır bebek düşüncesi oluştu ama sizce oturup hem bebeğin gelmesini hem kistlerimn büyümesinimi bekleyeym
yoksa ameliyat mı olayım???...offf nedir bu kistlerden çektiğimiz..:78:

canım bu konuyu hem kisti olanlar başlığında hemde kadın infertilitesi bölümündeki çikolata kisti olanlar başlığında çok konuştuk.oraları incelemeni tavsiye ederim.tekrar buraya uzun uzun yazmayalım aynı şeyleri.kısaca yazayım..kistim 4 cm di,1 taneydi.ameliyat olmadım.tüp bebekle kavuştum yavrularıma.1 ke zaşılama denedim olmadı.1 kezde doğal yolla oluşan bir hamileliğim oldu.

teşekkür ederm cevabınz içn..
bahsettiğinz topikleri inceliyorm zman zman..
ama inanın kimin hangi tedaviyi uyguladığını bulabilmem, okuyabilmem bir hayli can sıkıcı oluyor.
açıklamanız kısa ve net olmş istediğim tam olarak buydu tekrar teşekkürler :71:

bende bugün öğrendim çikolata kistim olduğunu :( laparoskopi olmam gerektiği söledi doktorum,internetten araştırıp fikir edinmeye çalışyorum bu sitedeki yorumlar içimi rahatlattı biraz

Arkadaşlar bana da çikolata kisti teşhisi koymuştu bir doktor. 2 yumurtalıkta bir cm dedi. Döktürdü ameliyat tüp bebek vs. Başka bir doktora gittim. Kist var bile diyemem. Soru işareti belki derim dedi regli iken muayene ettiğinde. Kist bile olsa ne ameliyatı dedi. 8 ay kendiniz deneyeceksiniz. Sonra tahliller ve filmler. Yapışıklık ve rezerv kaybı yoksa erkek problemi de yoksa ek 4 ay. Yine olmadı ilaç yine olmadı laparoskopi yine olmadı tüp bebek dedi. Çok ikna etti beni. Bir de bu fikri at kafandan dedi. Şartlama kendini dedi. Hamile olduktan sonra bu kisti öğrenen çok hasta varmış. Ben tercihimi bu yönde kullandım.

Canlar,
Yada şöyle sorayım bu sıkıntıyı yaşayan ve şuan anne olan bayanlar laparoskopi ile mi bebeğinize kavuştunuz, aşılama vs ilemi doğal yollamı bana ne önerirsiniz?
Nasıl bir yol izlemeliyim kafam çok karışık..gerçi henüz 2 aydır bebek düşüncesi oluştu ama sizce oturup hem bebeğin gelmesini hem kistlerimn büyümesinimi bekleyeym
[/QUO

bende şu an senin kararsızlığını yaşıyorum benimde 7,5 cm lik bir kistim varmış:( 8 yıllık evliyim bu süre zarfında hiç gebe kalamadım 3 kez yumurtlama hapı ve çatlatma iğnesi 1 kez aşılama denedik sonuç elimde 7,5 cm çapında bir kist bende ne yapacağımı şaşırdım...doktorum patlatacağım kistini dedi ama önce adet zamanında hormon tahlili dedi sonra ameliyat ve aşılama ya da tüp bebek dedi allahım şaştım kaldım,ben ameliyattan korkuyorum neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayamıyorum

Canlar,
[/QUO

bende şu an senin kararsızlığını yaşıyorum benimde 7,5 cm lik bir kistim varmış:( 8 yıllık evliyim bu süre zarfında hiç gebe kalamadım 3 kez yumurtlama hapı ve çatlatma iğnesi 1 kez aşılama denedik sonuç elimde 7,5 cm çapında bir kist bende ne yapacağımı şaşırdım...doktorum patlatacağım kistini dedi ama önce adet zamanında hormon tahlili dedi sonra ameliyat ve aşılama ya da tüp bebek dedi allahım şaştım kaldım,ben ameliyattan korkuyorum neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayamıyorum

ben o aşamalardan hiç birini yaşamadm şuan.ama sizin yerinizde olsam ameliyatı düşünürdm hemde hemenn..daha fazla yıpratmayn kendinizi çok zor bir süreç çünkü.ameliyattan hiç korkmayn ben küçk yaşmda genel anesteziyle menüsküs ameliyatı oldm hiçte düşündüğün gibi değil.anestezi olduktan sonra korkulacak bişi yok.umarm biran önce kavuşursn sağlığına..benmkide korku değilde bir süre beklesemmi direk aldırıp kafam rahatlasamı onu bilemiyorm hangisi doğru :43: off Allah şifa versn hepimize..

Son düzenleme:
Back