ÇİKOLATA KİSTİ MÜCADELE BUYRUNN..

Kızlar slm. Evet laparoskopi rezervi azaltio.bence iyi düşünün . Tabiki dr bilir ama yine de iyi düşünün . Soğan suyu 100 kişiden belki 3 kişiye kist yapmış .belki yanlis kullandı bilemem. Bu kist yapısıklik yapıyor tüpte sıvı birikimi yapıyor . Sürekli kontrollü olmak lazim. Kimine ağrı yapio kimi anlamıyor kişiden kişiye değişio
ben bu ay soğan suyu mu düzenli yapanlardanim. Dr a gidermi yim bilmiom ama sonucu yazarım

Ins cnm tutunmustur. Ameliyat ta kisti aldılar mi

Evet canım aldılar....tüplerim açık çıktı...4 ay geçici menopoza soktular visanne adlı bir ilaçla...o süreci atlattım...ilk aşılamam tutmadı...iğnelerden yumurtalık kisti olusmus 1 ay ara verdim şimdi primolut n adında bir ilaç kullanıyorum.Sanırım yumurtalık rezevlerini bu kist düşürdüğü için yumurta atılımını engelemek amaçlı...bugün yarın regli olucam 2. aşılamaya geçeceğiz...

Merhaba..

Ben 2009 da ameliyat oldum sol yumurtalığım alındı . 2 tane vardı. biri portakal büyüklüğünde biri de bir bebek kafası büyüklüğünde. 1,650 çıktı. Sol yumurtalığımı komple sarmış. Oğlum tedavisiz oldu binlerce kere şükürler olsun. Ama şimdi 1 senedir 2. istiyoruz ama olmuyor. 1 Senedir 1,50 cm olarak benimle :(

Merhaba..

Ben 2009 da ameliyat oldum sol yumurtalığım alındı . 2 tane vardı. biri portakal büyüklüğünde biri de bir bebek kafası büyüklüğünde. 1,650 çıktı. Sol yumurtalığımı komple sarmış. Oğlum tedavisiz oldu binlerce kere şükürler olsun. Ama şimdi 1 senedir 2. istiyoruz ama olmuyor. 1 Senedir 1,50 cm olarak benimle :KK43:

Doktorunuza visanne adlı ilacı sorun isterseniz...bu kisti besleyen regliniz çünkü her reglide büyüme oluyor..kiminde büyüme oranı çok, kimin de az oluyor...1,5 cm lik kistlerde ilaç tedavileri veriliyor..

birde size söylemek istediğim birşey var...ameliyat yumurtalık rezevlerinizi evet düşüryor...ama o kist orda durdugu sürece zaten yumurtalık rezevleriniz zarar görüyor.üstelik tüplerinize de zarar veriyor...tıkanma olasılıgı var...sıvı birikme olasılıgı var...gibi gibi...bu kistle hamile kalmak cidden zor...tamam istisnalar oluyor ama genele baktıgımızda hamile kalan oranı çok düşük...Tüp bebek yaptırmaya kalsanız kist varken düşük riski oluyor...Yani ya kistiniz küçükse ilaç tedavisi ile yok edeceksiniz yada ameliyat. Ayrıca usta ellerde yapılan ameliyatlarda rezevler o kadar korkulacak derece düşmüyor..Burda doktor seçimi çok önemli...

Doktorunuza visanne adlı ilacı sorun isterseniz...bu kisti besleyen regliniz çünkü her reglide büyüme oluyor..kiminde büyüme oranı çok, kimin de az oluyor...1,5 cm lik kistlerde ilaç tedavileri veriliyor..

Evet benim doktorlar ile ciddi sıkıntım oldu. Yarın sabah başka bir doktora başlayacağım.Sorarım inşallah. rengli 10 gün geçti kan testi yaptırdım cumartesi negatif çıktı. Çok fena sancım var kasıklarımda inşallah ciddi bir şey değildir.

Evet benim doktorlar ile ciddi sıkıntım oldu. Yarın sabah başka bir doktora başlayacağım.Sorarım inşallah. rengli 10 gün geçti kan testi yaptırdım cumartesi negatif çıktı. Çok fena sancım var kasıklarımda inşallah ciddi bir şey değildir.

Daha önce böyle bir şey olmusmuydu geçikme düzensizlik gibi?

Selamin Aleykum ablalarim ben daha 17 yasindayim doktora gule soyleye gram icimde endise olmayarak gittim ve endometriozis yani cikolata kisti hastasi oldugumu ogrendim. Daha sonrasinda jinekologtan randevu aldik tabi ben o zamanakadar gozumde akacak yas birakmadim, soldaki yumurtaligimda 6 cmlik kist oldugunu ogrendim bayilmis olmaliyim ki sonrasini hatirlamiyorum. Simdi tedavi olmaya calisiyorum hap aliyorum adet olmamak icin gelecek ay a da ameliyat randevusu almak istedik kisti aldirmak icin ama jinekolog doktorum tavsiye etmedi yani az bekleleyim dedi siz hapinizi alin sonra yeniden kontrol e gelirsiniz dedi bizde tamam dedik, size sormak istedigim ise hap aliyohalde adet olmam ve kan pihtisi olusumu neden, kendime soz vermistim aglamicam diye ama sozumu tutamiyorum. Tum bunlardan sonra sizce bebek sahibi olabilecekmiyim.

Lutfen bana bir umut oldugunu soyleyin ben bebekleri cok severim daha evli falan degilim ama ilerde bebek sahibi olmayi herseyden cok istiyorum her kizin istedigi gibi. Bilginiz varsa soyleyin nolur Allah rizasi icin.

Merhaba kızlar 2013 yılında sancımdan dolayı acil hastaneye kaldırıldım ve apandist zannedip beni amelliyata aldılar aslında o sırada benim çikolata kistim patlamış ve mideme bağırsaklarıma yapışmış doktor bunu apandisti açtığında görmüş ve 4 saat süren bi amelliyatın ardından çıktım uyandığımda ben küçük bi kesik beklerken kocaman sezeryanda olduğu gibi bi kesikle karşılaştım ve tabikii şok geçirdim dr yanıma geldi ve bana durumu anlattı ama çok yapışıklığım olduğu için sağ yumurtalığımı aldığını söyledi ve bnm için tamamen bir çöküş olmuştu ağlamaya başladım aynı zamanda sol yumurtalığımdada 6 cm e yakın kist olduğunu söyledi ve ondanda amelliyat olmam gerektiğini söyledi ve sonrasında 6 ay sonra oldumda ama o yunurtalığımın yarısı duruyorsonrasında bukonuda uzman bir profesöre gittim AMH değerime bakıldı ve 0.61 çıktı rezevlerim oldukça düşmüştü yumurtalarımın dondurulması gerektiğini söyledi ama o sırada maddi olarak durumum müsait değildi ama erkek arkadaşım hemen evlenelim ozaman dedi ve şuanda evliyim 3 aylık Allahtan ümit kesilmez normal yoldan denemek istedik ama geçengün gittiğim dr da vaktimin olmadığını tüp bebek olması gerektiğini ve yeniden 3 cm lik bi kist oluştuğunu söyledi aklım kafam karmakarışık benimde hikayem bu şekilde.rezervi düşük olupta hamile kalan arkadaşlarımız varmı?Rabbim bebek isteyen herkeze nasip etsin.

[QUOöncelikle opal, post: 46931744, member: 766425"]Selamin Aleykum ablalarim ben daha 17 yasindayim doktora gule soyleye gram icimde endise olmayarak gittim ve endometriozis yani cikolata kisti hastasi oldugumu ogrendim. Daha sonrasinda jinekologtan randevu aldik tabi ben o zamanakadar gozumde akacak yas birakmadim, soldaki yumurtaligimda 6 cmlik kist oldugunu ogrendim bayilmis olmaliyim ki sonrasini hatirlamiyorum. Simdi tedavi olmaya calisiyorum hap aliyorum adet olmamak icin gelecek ay a da ameliyat randevusu almak istedik kisti aldirmak icin ama jinekolog doktorum tavsiye etmedi yani az bekleleyim dedi siz hapinizi alin sonra yeniden kontrol e gelirsiniz dedi bizde tamam dedik, size sormak istedigim ise hap aliyohalde adet olmam ve kan pihtisi olusumu neden, kendime soz vermistim aglamicam diye ama sozumu tutamiyorum. Tum bunlardan sonra sizce bebek sahibi olabilecekmiyim.

Lutfen bana bir umut oldugunu soyleyin ben bebekleri cok severim daha evli falan degilim ama ilerde bebek sahibi olmayi herseyden cok istiyorum her kizin istedigi gibi. Bilginiz varsa soyleyin nolur Allah rizasi icin.
[/QUOTE]
Cnm oncelikle çok geçmiş olsun. Yasin çok küçük bence ameliyat olma ilaç tedavisine devam et ve bitkisel şeyler deneyebilirsin. Bu konuyu onun için açtım ama yazan yok. Biseylerden fayda gorupte yazan yok.

[QUOçok gec"Neslzan, post: 46960124, member: 698280"]Merhaba kızlar 2013 yılında sancımdan dolayı acil hastaneye kaldırıldım ve apandist zannedip beni amelliyata aldılar aslında o sırada benim çikolata kistim patlamış ve mideme bağırsaklarıma yapışmış doktor bunu apandisti açtığında görmüş ve 4 saat süren bi amelliyatın ardından çıktım uyandığımda ben küçük bi kesik beklerken kocaman sezeryanda olduğu gibi bi kesikle karşılaştım ve tabikii şok geçirdim dr yanıma geldi ve bana durumu anlattı ama çok yapışıklığım olduğu için sağ yumurtalığımı aldığını söyledi ve bnm için tamamen bir çöküş olmuştu ağlamaya başladım aynı zamanda sol yumurtalığımdada 6 cm e yakın kist olduğunu söyledi ve ondanda amelliyat olmam gerektiğini söyledi ve sonrasında 6 ay sonra oldumda ama o yunurtalığımın yarısı duruyorsonrasında bukonuda uzman bir profesöre gittim AMH değerime bakıldı ve 0.61 çıktı rezevlerim oldukça düşmüştü yumurtalarımın dondurulması gerektiğini söyledi ama o sırada maddi olarak durumum müsait değildi ama erkek arkadaşım hemen evlenelim ozaman dedi ve şuanda evliyim 3 aylık Allahtan ümit kesilmez normal yoldan denemek istedik ama geçengün gittiğim dr da vaktimin olmadığını tüp bebek olması gerektiğini ve yeniden 3 cm lik bi kist oluştuğunu söyledi aklım kafam karmakarışık benimde hikayem bu şekilde.rezervi düşük olupta hamile kalan arkadaşlarımız varmı?Rabbim bebek isteyen herkeze nasip etsin.[/QUOTE]
Cnm cok geçmiş olsun. Bu çikolata kisti yumurta rezervi ni azaltıyor hele ameliyat olduysan
bende aynı durumdayım rezervi m azalmis. Rezervi az alip hamile kalan cok okudum Allahtan ümit kesilmezcnm

[QUOçok gec"Neslzan, post: 46960124, member: 698280"]Merhaba kızlar 2013 yılında sancımdan dolayı acil hastaneye kaldırıldım ve apandist zannedip beni amelliyata aldılar aslında o sırada benim çikolata kistim patlamış ve mideme bağırsaklarıma yapışmış doktor bunu apandisti açtığında görmüş ve 4 saat süren bi amelliyatın ardından çıktım uyandığımda ben küçük bi kesik beklerken kocaman sezeryanda olduğu gibi bi kesikle karşılaştım ve tabikii şok geçirdim dr yanıma geldi ve bana durumu anlattı ama çok yapışıklığım olduğu için sağ yumurtalığımı aldığını söyledi ve bnm için tamamen bir çöküş olmuştu ağlamaya başladım aynı zamanda sol yumurtalığımdada 6 cm e yakın kist olduğunu söyledi ve ondanda amelliyat olmam gerektiğini söyledi ve sonrasında 6 ay sonra oldumda ama o yunurtalığımın yarısı duruyorsonrasında bukonuda uzman bir profesöre gittim AMH değerime bakıldı ve 0.61 çıktı rezevlerim oldukça düşmüştü yumurtalarımın dondurulması gerektiğini söyledi ama o sırada maddi olarak durumum müsait değildi ama erkek arkadaşım hemen evlenelim ozaman dedi ve şuanda evliyim 3 aylık Allahtan ümit kesilmez normal yoldan denemek istedik ama geçengün gittiğim dr da vaktimin olmadığını tüp bebek olması gerektiğini ve yeniden 3 cm lik bi kist oluştuğunu söyledi aklım kafam karmakarışık benimde hikayem bu şekilde.rezervi düşük olupta hamile kalan arkadaşlarımız varmı?Rabbim bebek isteyen herkeze nasip etsin.
Cnm cok geçmiş olsun. Bu çikolata kisti yumurta rezervi ni azaltıyor hele ameliyat olduysan
bende aynı durumdayım rezervi m azalmis. Rezervi az alip hamile kalan cok okudum Allahtan ümit kesilmezcnm[/QUOTE]
Canım evet zaten beni güçlü dik tutan inancın gerçekten yoksa içimde fırtınalar kopuyo inanki bu tüp bebek tedavileri maddi hem manevi insanı çok yoran tedaviler yüce Rabbim herkezin gönlüne göre versin inşallah

[QUOTE, post: 46967731, member: 698280"]Cnm cok geçmiş olsun. Bu çikolata kisti yumurta rezervi ni azaltıyor hele ameliyat olduysan
bende aynı durumdayım rezervi m azalmis. Rezervi az alip hamile kalan cok okudum Allahtan ümit kesilmezcnm[/QUOTE]
Canım evet zaten beni güçlü dik tutan inancın gerçekten yoksa içimde fırtınalar kopuyo inanki bu tüp bebek tedavileri maddi hem manevi insanı çok yoran tedaviler yüce Rabbim herkezin gönlüne göre versin inşallah[/QUOTE]
Benim agrilarim fena. Tüp bebek te de ağrı oluyo o ilaclardan dolayı. Çikolata kisti için karbonat forumundan okuyabilirsin hamile kalan cok kişi var
Rabbim tüm isteyenler e nasip etsin inşallah cnm
soğan kürü yaptinmi mesela .hiç bişey denedinmi

Back
X