• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kisti ile hamile kalmak

babyonthego

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2017
189
171
18
35
Merhabalar,
Benim bir çikolata kistim var 3-4 cm değişiyor. Evlenene kadar haberim bile yoktu. Evlenince doktora kontrole gidip öğrendim. Ağrı sızı hiçbir sıkıntım yoktu. 3-4 ay önce bebek istediğimiz için korunmayı bıraktım ve ilk aydan hamile kalıp kimyasal gebelikle sonuçlandı.
Şimdi içimi kemiren şey bu çikolata kisti embriyonun tutunmasını engelliyor olabilir mi ? Kistle hamile kalanlar var bildiğim kadarıyla ama hep aynı şeyi yaşayacakmışım gibi hissetmeye başladım. Yaşayanlar lütfen tecrübelerinizi bekliyorum.

Öncelikle geçmiş olsun, bende endometriyozis hastayım, sol yumurtalığımda 4,2 cm çikolata kisti var, 2 yıla yaklaştı çocuğum olmuyor, aşılama yaptırdım kasım ayında tutmadı, bir oğlum var çok şükür rabbim ona sağlık versin inşallah ancak 2. malesef bu kist yüzünden olmadı olduysada tutunmadı. Doktorum geçen gün anlattı bana, bebek oluşuyor olabilir ancak bu kistin salgıladığı maddeler yüzünden vücut hamileliği yabancı bişey gibi algılar ve rahime yerleşmesine izin vermeden sonlanır dedi. Döllenme de olmuyor olabilir dedi. Hamile kalsan düşük, ölü doğum, erken doğum hep bunlara sebep oluyormuş. Zor bir hastalık rabbim yardımcımız olsun inşallah. Doktor seni ameliyat etsem tamamen temizlesem bile odakları diyor tekrar yeniler. Bu öldürmez ama süründür bununla yaşamayı öğrenmen lazım diyor. Haksız da sayılmaz ;) Benimki 4. evrede epey ilerlemiş, ilaçta kullandım geçici menopoza girdim, aşılama da yaptım, bitkisel şeylerde deniyorum hamile kalamadım. Ancak bitkisel şeyler adet dönemlerindeki şiddtli ağrıma iyi geldi hamd olsun.

Öncelikle geçmiş olsun, bende endometriyozis hastayım, sol yumurtalığımda 4,2 cm çikolata kisti var, 2 yıla yaklaştı çocuğum olmuyor, aşılama yaptırdım kasım ayında tutmadı, bir oğlum var çok şükür rabbim ona sağlık versin inşallah ancak 2. malesef bu kist yüzünden olmadı olduysada tutunmadı. Doktorum geçen gün anlattı bana, bebek oluşuyor olabilir ancak bu kistin salgıladığı maddeler yüzünden vücut hamileliği yabancı bişey gibi algılar ve rahime yerleşmesine izin vermeden sonlanır dedi. Döllenme de olmuyor olabilir dedi. Hamile kalsan düşük, ölü doğum, erken doğum hep bunlara sebep oluyormuş. Zor bir hastalık rabbim yardımcımız olsun inşallah. Doktor seni ameliyat etsem tamamen temizlesem bile odakları diyor tekrar yeniler. Bu öldürmez ama süründür bununla yaşamayı öğrenmen lazım diyor. Haksız da sayılmaz :KK66: Benimki 4. evrede epey ilerlemiş, ilaçta kullandım geçici menopoza girdim, aşılama da yaptım, bitkisel şeylerde deniyorum hamile kalamadım. Ancak bitkisel şeyler adet dönemlerindeki şiddtli ağrıma iyi geldi hamd olsun.
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Geçmiş olsun size de. Benim de solda 3-4 cm arası değişiyor bazen büyüyor bazen küçülüyor. Bir kez hamile kalabildim o da 15 gün sonra kimyasal düşükle sonuçlandı. Sanıyorum dediğiniz gibi oldu kistin salgıladığı maddeler rahme yerleşmesini engelledi. Doktora ısrarla sormama rağmen birşey demedi tekrar deneyin dedi. Şimdi tekrar aynı şeyi yaşayacağımı düşünüyorum açıkcası. Kistle hamile kalan da çok ama bilmiyorum hakkımızda hayırlısı. Ameliyat ya da tüp bebek mi nasıl olacak kafam çok karışık. Bir oğlum var demişsiniz. Oğlunuza hamileyken kist yok muydu sonradan mı oluştu?

Hayır yoktu kistim, bekarlığımdan beri sancılı adet geçiririm hatta nişanlıyken bir kez acillik olmuştum, kist yoktu o zaman ama endoemtriyozis şüphesi olabilir demiştir dr, ilaç kullanmadım tabi, evliliğimin 2. ayında korunmayı bıraktım bıraktıkan sonra 2. ayda hamile kaldım hemen, sıkıntılı bir gebelikti kanama ile başladı önce düşük riski sonra erken doğum yaptım. oğlum 15 aylıkken de 2. yi düşünmeye başladım öteki gibi hemen olur sanıyordum ama olmadı malesef korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra her adet dönemi acillik olup 2-3 gün yatıyordum sancıdan önce kist yumurtalığa yerleşmediği için 5 ay falan tam teşhis konulamadı şüphelendiler ama endometriyozisten sonra 2,5 cm olarak çıktı karşımıza, en son adet döneminde ağlaya ağlaya ölünce dr visanne hapa başladı 4 ay tedavi gördüm kabus günlerdi menopuzun her olumsuzluğunu yaşadım sonra baskılamışken aşılama yapalım dedik ama olmadı nasibi yokmuş. Şimdide akışına bıraktım bi süre aşılama tüp bebek düşünmüyorum ama eşim istiyor bir aşılama daha, artık dediğim gibi bitkisel birşeyler yeyip içiyorum. Yıpranıyor insan gerçekten benim kist hızlı büyüyor bakalım neler getirecek bize. Ha şunu da ekleyim unutmadan doktorum bana bu hastalığın yeni olmadığını geçmişten geldiğini söyledi oğlun da da aslında endometriyozis vardır ancak ilk evrelerde olduğu için gebe kalmışsındır dedi. Siz ne kadar süredir evlisiniz?

Hayır yoktu kistim, bekarlığımdan beri sancılı adet geçiririm hatta nişanlıyken bir kez acillik olmuştum, kist yoktu o zaman ama endoemtriyozis şüphesi olabilir demiştir dr, ilaç kullanmadım tabi, evliliğimin 2. ayında korunmayı bıraktım bıraktıkan sonra 2. ayda hamile kaldım hemen, sıkıntılı bir gebelikti kanama ile başladı önce düşük riski sonra erken doğum yaptım. oğlum 15 aylıkken de 2. yi düşünmeye başladım öteki gibi hemen olur sanıyordum ama olmadı malesef korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra her adet dönemi acillik olup 2-3 gün yatıyordum sancıdan önce kist yumurtalığa yerleşmediği için 5 ay falan tam teşhis konulamadı şüphelendiler ama endometriyozisten sonra 2,5 cm olarak çıktı karşımıza, en son adet döneminde ağlaya ağlaya ölünce dr visanne hapa başladı 4 ay tedavi gördüm kabus günlerdi menopuzun her olumsuzluğunu yaşadım sonra baskılamışken aşılama yapalım dedik ama olmadı nasibi yokmuş. Şimdide akışına bıraktım bi süre aşılama tüp bebek düşünmüyorum ama eşim istiyor bir aşılama daha, artık dediğim gibi bitkisel birşeyler yeyip içiyorum. Yıpranıyor insan gerçekten benim kist hızlı büyüyor bakalım neler getirecek bize. Ha şunu da ekleyim unutmadan doktorum bana bu hastalığın yeni olmadığını geçmişten geldiğini söyledi oğlun da da aslında endometriyozis vardır ancak ilk evrelerde olduğu için gebe kalmışsındır dedi. Siz ne kadar süredir evlisiniz?
Çok çok geçmiş olsun tekrar zor günler geçirmişsiniz. Ben 1.5 yıllık evliyim. 3 ay önce korunmayı bıraktık. İlk ay hamile kaldım o da kimyasal oldu. Ben kistimi evlendikten sonra doktora kontrole gidip tesadüfen öğrendim. Ağrı sızı hiçbir şikayetim yoktu öncesinde. Ama şimdi çocuk sahibi olmak isteyince tekrar aklımın içinde dönüp duruyor. Zaman kaybetmek istemiyorum :(

Çok çok geçmiş olsun tekrar zor günler geçirmişsiniz. Ben 1.5 yıllık evliyim. 3 ay önce korunmayı bıraktık. İlk ay hamile kaldım o da kimyasal oldu. Ben kistimi evlendikten sonra doktora kontrole gidip tesadüfen öğrendim. Ağrı sızı hiçbir şikayetim yoktu öncesinde. Ama şimdi çocuk sahibi olmak isteyince tekrar aklımın içinde dönüp duruyor. Zaman kaybetmek istemiyorum :KK43:
Takibinizi yaptırın, birde kafanıza takmayın herkesin tek söylediği bu inşallah en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bir evladınız olur ;)

Keşke onu başarabilsem :KK43: çok teşekkürler siz de inşallah en yakın zamanda sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize
canım öncelikle geçmiş olsun benimde iki tane (sağ sol) çikolata kistim var 2 yıl önce 2. çocuğu istemeye başladım dr a gittim ve moral bozukluğu ile döndüm olmayacağına inandım ve bıraktım akışına temmuz ayında bende kimyasal gebelik geçirdim ve şimdi hamileyim benim dr um hamilelikte çikolata kistleri küçülüyor yok oluyor dedi hamilelik onu da tedavi ediyor dedi moralini bozma Rabbim tez zamanda göbüşünü ve kucağını doldursun inşallah

canım öncelikle geçmiş olsun benimde iki tane (sağ sol) çikolata kistim var 2 yıl önce 2. çocuğu istemeye başladım dr a gittim ve moral bozukluğu ile döndüm olmayacağına inandım ve bıraktım akışına temmuz ayında bende kimyasal gebelik geçirdim ve şimdi hamileyim benim dr um hamilelikte çikolata kistleri küçülüyor yok oluyor dedi hamilelik onu da tedavi ediyor dedi moralini bozma Rabbim tez zamanda göbüşünü ve kucağını doldursun inşallah
Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah, özel birşey yaptınız mı hamile kalmak için ?

Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah, özel birşey yaptınız mı hamile kalmak için ?
Hiçbir şey yapmadim bana ilac bile vermedi dr o kadar keson olmaz dedi ki hatta 2 yil once menopoza girebilirsin dedi fsh sanirsam o degere bakti ve hemen tüp bebek yapalim dedi bende istemedim umutsuzluğa sakın kapilmayin bana 38 yasimda mucize geldim inşallah size de tez zamanda gelir

Hiçbir şey yapmadim bana ilac bile vermedi dr o kadar keson olmaz dedi ki hatta 2 yil once menopoza girebilirsin dedi fsh sanirsam o degere bakti ve hemen tüp bebek yapalim dedi bende istemedim umutsuzluğa sakın kapilmayin bana 38 yasimda mucize geldim inşallah size de tez zamanda gelir
İnşallah hayırlı sağlıklı evlatlar versin rabbim isteyen herkese, umutsuz değiliz hamd olsun rabbimden ümidi kesmek ne haddimize, herşeyin zamanı var sanırım, inşallah sağlığımız düzelir evlat istediğimizde hayırlısı ile nasip olur, öyle şeyler var ki hayatta, rabbim keşke vermeseydin dedirmesin Allah'ım...

Merhaba hanımlar benimde sol yumurtalığımda 3 cm çapında çikolata kistim var 15 yıllık evliyim ve 14 yaşında kızım var kasım ayında istediğimiz ( kızımın ben kardeş istiyorum demesiyle ) fakat düşükle sonuçlanan sürpriz bir hamileliğim oldu şimdi yeni bir doktora başladım Dr. Mehmet koç inşallah onun tedavisi ve Allah’ın yardımıyla hamile kalırım ayrıca eşimde varikosel var ve menepoza ramak kalmış Allah’tan hayırlısı 3 martta tahlil yapmam gerekiyor ama büyük ihtimal daha erken dayanamaz yaparım ve sizlere umut verici güzel haberler yazarım allah hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin

Bu arada benimde yaşım 38 bu yaşta hamile kalamam diye üzülüyordum ama böyle örnekler moral oluyor allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Bu arada benimde yaşım 38 bu yaşta hamile kalamam diye üzülüyordum ama böyle örnekler moral oluyor allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Amin canım Hayırlısıyla tez zamanda sen de hamile kalırsınız iyi haberlerini duyarız, yaşı artık ben takmıyorum bir sürü arkadasım var 34 35 36 yasında bekarlar artık yaş ilerledi o yüzden takma kafana:eğlence:
bu arada ben de 15 yıllık evliyim :KK56:

Amin canım Hayırlısıyla tez zamanda sen de hamile kalırsınız iyi haberlerini duyarız, yaşı artık ben takmıyorum bir sürü arkadasım var 34 35 36 yasında bekarlar artık yaş ilerledi o yüzden takma kafana:eğlence:
bu arada ben de 15 yıllık evliyim :KK56:

Bende 16 olmak üzereyiz 14 yaşında bir kızım var ama bir maceraya girdik işte hayırlısı canım iyi döleklerin için çok teşekkür ederim ayrıca

Öncelikle geçmiş olsun, bende endometriyozis hastayım, sol yumurtalığımda 4,2 cm çikolata kisti var, 2 yıla yaklaştı çocuğum olmuyor, aşılama yaptırdım kasım ayında tutmadı, bir oğlum var çok şükür rabbim ona sağlık versin inşallah ancak 2. malesef bu kist yüzünden olmadı olduysada tutunmadı. Doktorum geçen gün anlattı bana, bebek oluşuyor olabilir ancak bu kistin salgıladığı maddeler yüzünden vücut hamileliği yabancı bişey gibi algılar ve rahime yerleşmesine izin vermeden sonlanır dedi. Döllenme de olmuyor olabilir dedi. Hamile kalsan düşük, ölü doğum, erken doğum hep bunlara sebep oluyormuş. Zor bir hastalık rabbim yardımcımız olsun inşallah. Doktor seni ameliyat etsem tamamen temizlesem bile odakları diyor tekrar yeniler. Bu öldürmez ama süründür bununla yaşamayı öğrenmen lazım diyor. Haksız da sayılmaz :KK66: Benimki 4. evrede epey ilerlemiş, ilaçta kullandım geçici menopoza girdim, aşılama da yaptım, bitkisel şeylerde deniyorum hamile kalamadım. Ancak bitkisel şeyler adet dönemlerindeki şiddtli ağrıma iyi geldi hamd olsun.
Canım aynı kaderi yasıyoruz benımde oglum var 2.ci kistten dolayı olmuyor

Merhaba ,
Bendede iki tane çikolata kisti var aşırı derece enfeksiyon ve son olarak da rahim T olabilir dediler bu şartlarda 6 ay dene dedi Dr ilk ay maalesef sonuç alamadık
Şimdi bu ay Ovülasyon Testi aldık onunla deneyeceğiz ameliyat olmalı mıyım bilmiyorum açıkcası sizin bu konu da ki fikrinizi alabilir miyim

Back