• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çikolata kisti ile hamile kalan var mı

Canım yumurta toplama zaten genel anestezi altında yapılıyor ama asıl olay döllenen yumurtanın geri rahmin içine transferi. O zaman uyanık oluyorsun ve yine spekulumla oluyor. Belki o zaman da sakinleştirici verirler.
Neden bayılıyorsun ki?
Canim yumurta toplama anesteziyle oldugunu bilmiyordum o zaman toplanır zaten yumurta toplandıktan sonra ben laparoskopi ve histeroskopi olcam. Benim yumurta toplatmamin amacı laparoskopi sonunda yumurta rezervinin dusmesi

Kızlar ben çikolata kisti için ameliyat olmuştum. Yumurtalık rezervimi çok ciddi anlamda düşürdü. Kist alınan yumurtalıktan yumurta oluyor. Ama çok şükür diğeri yeterli oldu. Ameliyattan sonra tekrarlamadı. Tüp bebekle hamile kaldım. Gerçi benimki çok uzun bir hikaye. Umarım sizinki daha kolay olur. Bu hastalık kistlerden çok daha fazlası. Alındı mı bitmiyor yani. Doğru doktora gidip doğru tedaviyi almak çok önemli. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Canim ameliyatıni nerde oldun peki . Amh ameliyat öncesi ve sonrası nekadar değişti

Kumral-ada Kumral-ada Canım tam anlayamadım. Yumurta toplamadan sonra transfer olmayacak mı yani?

Laparoskopiyi Ebru Saraç yaptı. Öncesinde AMH bakılmamıştı. Sonrasında 1.4 çıktı. Yumurta rezervini görmek için Antral folükül sayımı diye bir teknik daha var. Ayın başında o ay oluşacak yumurta sayın ultrasonda görünüyor. Genelde 5-6 civarı oluyor her yumurtalıkta. Ameliyattan sonra kist alınan tarafta hiç yumurta oluşmadı.

Kumral-ada Kumral-ada Canım tam anlayamadım. Yumurta toplamadan sonra transfer olmayacak mı yani?

Laparoskopiyi Ebru Saraç yaptı. Öncesinde AMH bakılmamıştı. Sonrasında 1.4 çıktı. Yumurta rezervini görmek için Antral folükül sayımı diye bir teknik daha var. Ayın başında o ay oluşacak yumurta sayın ultrasonda görünüyor. Genelde 5-6 civarı oluyor her yumurtalıkta. Ameliyattan sonra kist alınan tarafta hiç yumurta oluşmadı.
Birşey sorucam ya bende de çikolata kisti var 5.5 ve 6 cm ben ameliyat olmadan tüp bebek tedavisine başlicam hatta başladım gbi :) acaba kistler varken yumurtlrm toplanrmi yani olusurmu doğru kararmi verdim hic bilmiyorum

Canim ben yumurta toplatıp transfer olmadan onları dondurmak istiyorum sonrasında laparoskopi ve histeroskopi olcam. Bu işlemlerden sonra transfer olur. Laparoskopi sonrası yumurta rezervimin dusmesi ihtimaline karşı böyle bişey istedim.
Senin tup bebek miydi canım bir de ameliyat sonrası ilaç falan kullandin mi

Bende bebek calismalarina basladim bakalim kismet 5 cm cikolata kistiyle gebe kalabilecekmiyim gerci Rabbim isterse ne olmazki yeterki o istesin.Normalde doktorum subatin basinda gel ameliyat icin gün verelim dedi ama ben bir ay daha denemek istiyorum belki olurda ameliyata gerek kalmaz diye insallah Rabbim isteyen herkese versin

Bende bebek calismalarina basladim bakalim kismet 5 cm cikolata kistiyle gebe kalabilecekmiyim gerci Rabbim isterse ne olmazki yeterki o istesin.Normalde doktorum subatin basinda gel ameliyat icin gün verelim dedi ama ben bir ay daha denemek istiyorum belki olurda ameliyata gerek kalmaz diye insallah Rabbim isteyen herkese versin
İnşallah cnm benm 5.5 ve 6 cm iki tane kistlerm var bnada doktr ameliyat dedi ama tüp bebek diyende oldu ben yumurtalklrma zarr vermemek için tüp bebek tedavisine başladım bence senin bi tane kistn var hemde büyük değil eğer olmzsa sakn ameliyat olma derim

Kızlar tüplerinizdə sıkıntı yoksa tup bebek deneyin bencede. Benim tüpüm sıkıntıli o yüzden deneyemiyorum bile ve cok Üzgünüm stresliyim :KK61:

Kızlar tüplerinizdə sıkıntı yoksa tup bebek deneyin bencede. Benim tüpüm sıkıntıli o yüzden deneyemiyorum bile ve cok Üzgünüm stresliyim :KK61:[/QUOTE üzülme cnm bnm ya bak tıp okadar ilerlediki herseyn çözümü var senin cozulmucek bi sorunun yokki hem senin asla cocugn olmz diyenlren bole oluyo ki senin öyle bir sorunun yok

Evet canim öyle ama . Bu laparoskopi yumurta rezervini düşürüyor korkuyorum. Ameliyatı nerde olsam diye düşünüyorum stresliyim. Tuplerimide alabilirler. Düşünmekten kafayı yedim

benimde ilk korunmasız ayım basarısız oldu bakalım doğal yoola oalcak mı.umutsuzluğa kapılıyorum bazen

Birşey sorucam ya bende de çikolata kisti var 5.5 ve 6 cm ben ameliyat olmadan tüp bebek tedavisine başlicam hatta başladım gbi :) acaba kistler varken yumurtlrm toplanrmi yani olusurmu doğru kararmi verdim hic bilmiyorum
Canım hayırlı olsun öncelikle. Aslında bunu denemeden bilemezsin. Kistlerin varlığı yumurtanın kalitesinindan tut, embriyonun tutunmasına kadar her şeyi etkileyebiliyor. Ama kistler alındıktan sonra da yumurtalıklara zarar verildiği için az yumurta toplanıyor ve yine bu defa da gözle görünmeyen endometriosis odakları embriyonun tutunmasını engelleyebiliyor. Yani ne yapınca sonucun ne olcağını kestiremiyorsun. İnşallah başarılır olur. Zaten doktor başarılı olma şansı olduğuna inanmasa bu tedaviyi uygulamaz. Eğer olmazsa ameliyatı düşünürsün. Bu biraz deneme yanılma işi malesef

Evet canim öyle ama . Bu laparoskopi yumurta rezervini düşürüyor korkuyorum. Ameliyatı nerde olsam diye düşünüyorum stresliyim. Tuplerimide alabilirler. Düşünmekten kafayı yedim
Sakin olmaya çalış canım. Gereken ne ise onu yapacaksın. Aslında bu iş pek de sana kalmadı. Yapılması gerekenler belli. Düşünme artık ve yapmaya başla. Bir an evvel iyi bir doktor bulup ameliyat olacaksın. Ama yumurtalıklarına çok dikkat edecek. Hemen ardından belki ilaç tedavisi verip sonra tüp bebeğe başlatacak. İzleyeceğin yol belli. Biraz uzun ama inşallah sonunda bebeğini kucağına alacağını düşün.

İnşallah cnm benm 5.5 ve 6 cm iki tane kistlerm var bnada doktr ameliyat dedi ama tüp bebek diyende oldu ben yumurtalklrma zarr vermemek için tüp bebek tedavisine başladım bence senin bi tane kistn var hemde büyük değil eğer olmzsa sakn ameliyat olma derim
Evet canim haklisin ameliyat benimde en son istedigim sey ama patlar filan diye korkuyorum senin iki tarafli olmasi kötü olmus tek tarafli olunca normal yolla da gebe kaliniyo diye duydum ama bakalim kismet subatta gitmeyeyim diyorum hastahaneye gidersem kesin gün vericekler ameliyat icin

Evet canim haklisin ameliyat benimde en son istedigim sey ama patlar filan diye korkuyorum senin iki tarafli olmasi kötü olmus tek tarafli olunca normal yolla da gebe kaliniyo diye duydum ama bakalim kismet subatta gitmeyeyim diyorum hastahaneye gidersem kesin gün vericekler ameliyat icin
Evet iki tarafta olmasi kötü cnm senin tek tarfta olduğu için dogal yolla hamile kalma şansın var fakat çikolata kistinin kendinden patlama ihtimali yok korkma ameliyt ta en care senin durumndki bri icn bnce doktrunu değiştir gitcegin zamn

Canım hayırlı olsun öncelikle. Aslında bunu denemeden bilemezsin. Kistlerin varlığı yumurtanın kalitesinindan tut, embriyonun tutunmasına kadar her şeyi etkileyebiliyor. Ama kistler alındıktan sonra da yumurtalıklara zarar verildiği için az yumurta toplanıyor ve yine bu defa da gözle görünmeyen endometriosis odakları embriyonun tutunmasını engelleyebiliyor. Yani ne yapınca sonucun ne olcağını kestiremiyorsun. İnşallah başarılır olur. Zaten doktor başarılı olma şansı olduğuna inanmasa bu tedaviyi uygulamaz. Eğer olmazsa ameliyatı düşünürsün. Bu biraz deneme yanılma işi malesef
Çok sağol cnm bnde öyle düşünmüştüm inşallah ameliyata hic gerek kalmaz

Evet iki tarafta olmasi kötü cnm senin tek tarfta olduğu için dogal yolla hamile kalma şansın var fakat çikolata kistinin kendinden patlama ihtimali yok korkma ameliyt ta en care senin durumndki bri icn bnce doktrunu değiştir gitcegin zamn
Haklisin canim ya bende öyle düsündüm biraz daha deneyeyim insallah bebis gelirde ameliyata gerek kalmaz Allah isteyen herkese versin keske Türkiye de olsam bide orda doktora görünürdüm

Back