- 8 Eylül 2015
- 375
- 103
- 41
Karbonatın amacı vücudumuzu alkali hale getirmek değil mi? Ben tek başına ise yarayacagini düşünmüyorum. Şöyle ki gdolu , rafine , tatlı unlu şeyler yiyip sonrasında karbonatli su içmek pek ise yaramayabilir . Bende de kist var ama çikolata mi basit mi şu an için bilmiyorjm cuma öğrenicem. Kisti duyduğumdan beri unlu, rafine ve şekerli hiç bir şey atmadm ağzıma (yaklaşık 3 haftadir) ph olcer bulamadım alırsam merak ediyorum karbonat içmeden de bu şekilde beslenmeyle phim yükselmiş midir.
Yanlış anlaşılmasın karbonat karşı değilim hatta çok severim temizlikte ve koku gidemede ki etkisini ancak bu hastalık modern çağ hastalığı ise yediğimiz ve ictigimize de dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Öncelikle geçmiş olsun, sonrasında da azminiz için tebrikler :) 3 haftadır undan ve şekerden uzak durmak... İşte ben bunu yapamıyorum. Karbonatlı suya başlamadan önce ph'ı ölçseydiniz keşke, ben de merak ettim şu an, acaba vücut sadece alkali beslenerek ph'ı yükseltebiliyor mu? Ben birkaç sayfa öncesinde bir tablo koyup sormuştum, herkes bu şekilde beslenebiliyor mu, diye, pek cevap veren olmadı. Vücudu alkali yapmak için beslenmeyi de değiştirmek gerekiyor.
Ancak araştırdığıma göre bu beslenme olayı, yani şeker ve undan uzak durmak gibi... bunların kistlere bir etkisi yok. Yani bununla ilgili kanıtlanmış bir durum olmadıkça bunun yediklerimiz ile doğrudan bağlantısını kuramıyoruz. Ancak paketli ürünler konusunda her zaman dikkat etmek gerekiyor, ben sadece genel yaşamımda buna dikkat ediyorum.