merhaba can beyin soyadı nedir . birde jineko onkolog mu? benimde 5-6 cm lik çikolata kistim var. 42 yaşındayım ve 3 çocuğumvar. şimdiye kadar hamilelikler vs kontrollerde hiç karşıma çıkmadı taki bu sene kasım ve aralık aylarında beni acillik eden dehşet adet sancısını yaşayınca dedim kadın doğuma gideyim.. gittim kisti gördü birsürü test istedi ca 125 değeri 111 çıktı , renkli dopler sonrası kontrastlı MR süreci … yoğun üzüntü stres öldük öldük dirildik .. sonuç çikolata kisti dedi doktorum ve beni onkojinekologa yönlendirdi. yaşımdan ve sigara kullanmamdan dolayı o ilacı önermedi. hormonlu spiral verebiliriz böylece adet olmazsınız veya çok az olursunuz kistiniz büyümez zaten menapoz döneminde de kendi hakinde kalır dedi. tam yumurtalığın üzerinde çünkü.. neyse onkojinekolog ta benzer bi öneride bulundu veya 2-3 ay takip edelim büyüyecekmi bakalım .. veya hormonlu spiral önerisi geldi.. 6 cm ölçtü iki muayene arası 15 gün vardı ya büyüdü yada ölçüm farkı … ama bu cm büyüklükteki kisti ameliyat düşünülmez dedi. şuan bunun için doktora gittiğimde smear almış onun sonucu kötü çıktı şimdi birde onla uğraşıyorum / ama şunu anladım çikolata kisti için onu parçalayıp yok edecek bir yöntem tedavi yok visanne veya mirena hormonlu spiral … ameliyat ki genellikle tekrar ediyormuş alınsa bile … birde yakın takip dedi bana doktor kuvvetli ağrı kesici yazarım adetinden bir gün evvel içmeye başlarsın dönemin biter 3 ay bakarız ölçeriz büyüme varsa kapalı yöntemle alırız dedi ..
hepimize acil şifalar