• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata Kisti...! (Endometriozis)

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.455
3.697
448
3 aydır ilaç tedavisi görüyorum (tesadüf eseri öğrenmiştim) kist şuan 1,5 cm küçülmüş doktoruma resmen zorla 3 ay daha ilaç yazdırdım çünkü o bana hamile kal diyor ama ben bir 2-3 sene bunu gündeme getirmeyi düşünmedim hiç. Allahın işi işte, doktor' un demesine göre her geçen zaman benim aleyhime, ileri de çok uğraşırmışım. Kaldı ki tüp bebek yöntemiyle de garantisi yok dedi.

Ama ben hiç mi hiç hazır değilim, ben anne olamam şuan, içimde hiç böyle bir duygu yok dedim. O zaman ameliyat olacaksın dedi..

Ameliyatta yumartalık rezervlerine zarar verebiliyor ve bu da gebelik şansını düşürüyor yani aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık..:KK43:

Kafam karmakarışık, şuan istemiyorum ama ileri de ya istersem? Hadi yeni evli olmamı, manen hazır olmayışımı geçtim, ben çalışmak zorundayım. Çünkü 2 ay işsiz kaldım, sadece 2 ay ama biz mahvolduk, taksitler ödenemedi vs. 1 aydır çalışıyorum (şükür) tam her şey düzelecek derken, durum bundan ibaret işte..

Bu arada kistim şuan 1,99 cm (küçülmüş hali) kistle hamile kalma şansı doğurgan kadınlara göre daha mı düşük? Ya da daha fazla mı uğraşmak gerekir? Kistle hamile kalanların hamilelikleri nasıl geçiyor en çok bunu merak ediyorum çalışmam gerektiğinden dolayı?:KK14:

O kadar rahatlamaya, ferahlamaya ihtiyacım var ki, bu hastalığı yaşayan ya da bu hastalık hakkında bilgisi olan arkadaşlardan destek bekiyorum.

3 aydır ilaç tedavisi görüyorum (tesadüf eseri öğrenmiştim) kist şuan 1,5 cm küçülmüş doktoruma resmen zorla 3 ay daha ilaç yazdırdım çünkü o bana hamile kal diyor ama ben bir 2-3 sene bunu gündeme getirmeyi düşünmedim hiç. Allahın işi işte, doktor' un demesine göre her geçen zaman benim aleyhime, ileri de çok uğraşırmışım. Kaldı ki tüp bebek yöntemiyle de garantisi yok dedi.

Ama ben hiç mi hiç hazır değilim, ben anne olamam şuan, içimde hiç böyle bir duygu yok dedim. O zaman ameliyat olacaksın dedi..

Ameliyatta yumartalık rezervlerine zarar verebiliyor ve bu da gebelik şansını düşürüyor yani aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık..:KK43:

Kafam karmakarışık, şuan istemiyorum ama ileri de ya istersem? Hadi yeni evli olmamı, manen hazır olmayışımı geçtim, ben çalışmak zorundayım. Çünkü 2 ay işsiz kaldım, sadece 2 ay ama biz mahvolduk, taksitler ödenemedi vs. 1 aydır çalışıyorum (şükür) tam her şey düzelecek derken, durum bundan ibaret işte..

Bu arada kistim şuan 1,99 cm (küçülmüş hali) kistle hamile kalma şansı doğurgan kadınlara göre daha mı düşük? Ya da daha fazla mı uğraşmak gerekir? Kistle hamile kalanların hamilelikleri nasıl geçiyor en çok bunu merak ediyorum çalışmam gerektiğinden dolayı?:KK14:

O kadar rahatlamaya, ferahlamaya ihtiyacım var ki, bu hastalığı yaşayan ya da bu hastalık hakkında bilgisi olan arkadaşlardan destek bekiyorum.
öncelikle geçmiş olsun. ben doktor değilim ama çikolata kistlerinin hamile kama sürecinde sorun çıkarttıklarını kendimden dolayı biliyorum. 2 aşilama ve 4 tüpbebek denemem oldu ve negatifle sonuçlandı.
yazmiş olduklrından şunu anlıyorum ki çalışmak zorundası ama tüp bebek senin çalışmana engel değil bunu bir anlamak lazım. psikolojik olarak anne olmayada hazır olmadığını yazmışsın fakat gerçekten anne olmak istediğinde ve olamadığında yada zorluk çektiğinde yaşayacağın hayalkırıklığı üzüntü vs... bunların hepsi şuan anne olmak istemeyişinden daha kuvvetli ve yıkıcı duygular olacak.umarım tüpbebek denemek zorunda kalmadan hamile kalabilirsin ama yaşın gençken(kaç yaşındasın bilmiyorum ama ) enerjin varken çocuk sahibi olmayı dene derim çünkü olmayışı daha büyük üzüntülere yol açıyor.

Tupbbek Tupbbek çok haklı, ahh ahh yıllar o kadar hızlı geçiyor ki..bak benim hikayem daha farklı, sana tavsiyem dr ilaç kullan derse lütfen bırakma, o doğum kontrol hapları o kadar küçültüyor ki onları, ben 3 yılkullandım ve çok rahattım, bu kistler maalesef hamile kalmssan tekrarlıyor, tedavin sırasında hemen hamile kalman çok büyük şans, sonrasında istediğin zaman hamile kalırsın sanıyorsun ama olmuyor..bana dün dr dedi ki, ahh be kızım daha önce evlenip hemen çocuk yapsaydın dedi, nasip kısmet ben aşkımı geç buldum, ve çok mutluyum, ama 20 li yaşlarda evlenseydim hemen doğururdum, sonra tedavi için hem maddi hem manevi yıpranıyorsun, üzüldüğün yanına kar kalıyor..

N niseba , tüm o ağrıları ve sevdiklerimi perişan eden dönemleri 1 yıldır yaşıyorum, düşün ki 11 yıl önce bana hiç dokunmayan endometriozisim beni şimdi ne hallere soktu, şuana kadar 10 bin tl ye yakın para harcadım, maddi durum çok çok iyi değil, aileden destek aldık, allaha şükür hallettik ama o süreç ve bi umutla dr dr gezmek çok yıpratıcı.

ben 1,5 yıllık evliyim, 11 yıl önce kist teşhisi kondu, hemen evlen ve çocuk doğur dedi dr..ama nasip kısmet yeni evliyim, 35 yaşındayım. 11 yıldır o kistler beni hiç rahatsız etmedi, çok küçüktü ve kontrollerimde dr hep küçük bunlar diyordu.İlaç bile kullanmama gerek yoktu, hep kontrol ediliyordu sadece.

Neyse Evlenince hemen çocuk istedik, bizim dr o kadar oyaladı ki bizi, önce rahim de polip çıktı ameliyat oldum, sonra tüplerini açtık, normal yolla gebe kalmayı dene dedi, 3 ay denedik (ama rahim filmini gören başka dr dedi ki bu mu açık tüp) meğer tüplerimi açamamış.Sonra aşılama dedi, bana verdiği göbekten yapılan iğneler hormonlar...aman allahım daha ilk doz kullanmamda beni çok etkiledi, inanılmaz ağrım oldu, dr um normal dedi, canın kıymetli senin dedi, neyse benim ağrılar hergün artıyordu, apranox plus bağımlısı oldum, hergün 4 tane içiyordum, banamısın demiyordu ağrı, aşılama olmadı, dr um tüp bebek dedi, ilaç dozlarını arttırdı, ben 4 kat daha fazla ağrı çekmeye başladım, emekleyerek wc ye gidiyoordum, sürekli karnıma sıcak su torbası, ısıtılan havlular ve bağıra bağıra ağlayarak uyuduğum geceler...en son artık büyük abdestimden kan geldi, gastroentolojiye gittim, kolonoskopi çekti, kolon kan. olabilirsin dedi, parça aldı, neyse sonuç negetifti, çok şükür değilmiş.Ultrason çeken dr um vardı, senin endometriozis çoğalmış, sayılamayacak kadar çok kistin var dedi,

Ege ünv. Ahmet Aydın Özsaraca ya git dedi, gittim, basit endometriozis olmuş derin endometriozis, senin laparoskopi olman gerekirdi bence dedi, rahim duvarını ve bağırsakları etkilemiş dedi, iyi bir tüp bebekçiye git dedi, ben tüm bu süreçler de dr uma hafta 2 kez gidip ağrılarım olduğunu, yemek uyku yok annem bakıyor bana...ne oluyor bu ağrılar diye defalarca sordum, bana yumurtalıkların uyarıldğı için dedi, mr çektirdim, mr sonucunda sayılamayacak kadar çok kist diye yazıyor, rahim de sıvı birikmiş yazıyor dedi, onlar öyle diyorlar bunlar kist demek dedi...şimdi artık ağrılarım son bulsun istiyorum, bebiş isterken hayatımdan oldum, 1 yıldır artık bir hayatım kalmadı, sosyal hayat zaten yok, marrkete bile gidemiyorum, eşimle el ele sokakta yürümeyi özledim, sürekli karnımda sıcak su torbası uzanyorum..ağrım başladı mı 4 saat sürüyor, bir yere misafirleğe bile gidemez olduk, evimze kimseyi davet edemiyoruz.Allahım bu hastalığı veriyorsun isyan etmem, şifasını da ver..Yani canım dr unu iyi araştır, içine sinsin, Herkese çok geçmiş olsun.

buarada bu hastalık ve ağrılar yüzünden çalışmayı bıraktım, hayatım yatakta geçiyor..bunların hiç birini allahım düşmanıma vermesin, çok zor süreçler yaşadım, herkesin hikayesi ve hastalığı farklı, fakat ben imkanım olmasa da doğum yaparak bu hastalıktan kurtulmayı çok isterdim.Sonra çocuğuna harcarsın paranı, biz şimdi tedaviye harcıyoruz..Allah şifa versin..

Kist ile hamile kalman sakıncası yok diye biliyorum, bu kistler her ay regly olduğumuz için büyüyor ve rahatsız ediyor, hamile kalınca regly olmadığından hormon değerlerinde değişince kistler yok oluyor..o yüzden dr hamile kal diyor, hem uğraşmadan çocuğun olsun hem de kistten kurtul diye...benim arkadaşımın kisti mandalin büyüklüğündeydi..inanamamıştım, çok şükür hamile kaldı ve kisti hamileliğinde yok oldu, şuan hem anne hem sağlıklı, allah herkese nasip etsin.
Dr unun sonrasında uğraşırsın demesinin nedeni benim gibi hastalar var sayıları çok..o yüzden..garantisi yok..şuan kistler küçükken şansın varsa kullan bence..senin kararın tabii ki, gönlünü ferah tut,
yıllar geçtikçe o kistlerden dolayı tüplerde bir takım kimyasallar birikiyor, bu kimyasallar da tüplerini tıkıyor ve tedavi zorlaşıyor, uzun süreli endometriozisi olup kendiliğinden hamile kalanlar çok az..Allah gönlüne göre versin..

buarada bu hastalık ve ağrılar yüzünden çalışmayı bıraktım, hayatım yatakta geçiyor..bunların hiç birini allahım düşmanıma vermesin, çok zor süreçler yaşadım, herkesin hikayesi ve hastalığı farklı, fakat ben imkanım olmasa da doğum yaparak bu hastalıktan kurtulmayı çok isterdim.Sonra çocuğuna harcarsın paranı, biz şimdi tedaviye harcıyoruz..Allah şifa versin..
ayyyy canım yaaa çok üzüldüm gerçekten. nasıl olabilir böyle bir hata senin doktorun da çok gamsı mış. çok geçmiş olsun rabbim sana şifanla beraber bebeğinide versin inşallah.

Canim birbucuk yillik evliyim 2011 yilinda amelyt oldum 9 cm kist aldirdim 2014 yilinda evlendim evlenmeden once doktora gittim tertemiz hemen kal ilaci birak dedi dinlemedim iş bulayim dedim para yok dedim kendimi hazir hissetmioyorm dedim dedimde dedim bir yil i tamamladik esimle konstrle gttm yeniden ki malesef tekrarlams 6 aydir da kotunmuorm fakat kalamiorumda düsuk yaparsin dio oyuzden erteleme suan o gecen biryilima donmek istiorum ama malesef

Canim birbucuk yillik evliyim 2011 yilinda amelyt oldum 9 cm kist aldirdim 2014 yilinda evlendim evlenmeden once doktora gittim tertemiz hemen kal ilaci birak dedi dinlemedim iş bulayim dedim para yok dedim kendimi hazir hissetmioyorm dedim dedimde dedim bir yil i tamamladik esimle konstrle gttm yeniden ki malesef tekrarlams 6 aydir da kotunmuorm fakat kalamiorumda düsuk yaparsin dio oyuzden erteleme suan o gecen biryilima donmek istiorum ama malesef

Daha yeni işe girdim maalesef, düşük tehlikesi olur bir şey olur iş' ten çıkarsam çok kötü olur. Ayrıca ilacı yeni bıraktım. 3 ay önce 2 cm falandı. Şimdi daha da küçülmüştür. 1-2 ay beklesem çok büyüme olmaz herhalde değil mi? Gerçi boyutundan çok orada ne kadar kaldığı (gebe kalmadan) önemliydi sanırım, çünkü 5 cm büyük kistlerle hamile kalanlar olduğu gibi, 2 cm kistle kalamayanlarda var. Bu hastalık zaten psikolojimi mahvetti, yoksa ben ve eşim 2-3 sene çocuk düşünmüyorduk hiç.

Back