Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

merhaba
bende sizlerdenim.beni anlayan bayanlarla bir arada olmanın iyi geleceğini düşünerek siteye kayıt oldum. bende hikayemi anlatayım.biliyorum ki bu derdin kanıtlanmış bir çaresi yok ancak yaşamayan da ne olduğunu bilemiyor.anlamayanlara anlat dur ne fayda.size içimi dökerek bir nebze olsun rahatlamak istedim sadece
88 doğumluyum.ilk reglimden beri yıllarca ağlayarak regl oldum.dışarı çıkamadım.çünkü yaklaşık 12 gün sürüyordu ve piyasadaki hiç bir ürün beni koruyamıyordu.sancılar,kasılmalar cabası.herkes numara yaptığımı sanıyordu.çelimsiz bir çocuktum.acıya katlanamadığımı zannediyorlardı.halbuki içimde fırtınalar kopuyordu.her reglimde 2 kilo veriyordum.kağıt gibi bembeyaz yüzümü gören herkes özel günümün geldiğini anlıyordu.ne zaman doktora gidelim desem kızlar doktora gitmez yanıtıyla karşılaşıyordum.derken üniversiteyi kazandım.arkadaşlarımla sohbet ederken benim yaşadıklarımın hiçte normal olmadığını gördüm.araştırdım.insanların 5gün adet olması ve bu 5günü hiç ağlamadan normal hayatlarına devam ederek geçirmesi beni çok şaşırtmıştı.oysa ben herkesi kendim gibi zannediyordum.çarşıda yürürken özel bir hastanede ÜCRETSİZ MUAYENE yazısını gördüm.ücretsiz olduğu için kimse doktora gittiğimi anlamaz ve bana kızamaz diye düşündüm.doktora gittim.ve tabiki ağlayarak çıktım.2yumurtalığımda 7cm den büyük kist varmış.patlamak üzereler hemen uzman olan bir yere git ve ameliyat ol dedi doktor.ailemi aradım tabiki.ne işin vardı doktorda kız başına yanıtını aldım önce tabiki.ardından durumun aciliyetini onlara kabul ettirdim.ardından doktor araştırdık ve Etlik Zübeyde Hanım da 2009 yılında kapalı ameliyat oldum.kistler temizlendi ancak sol tüpün yumurtaya yapışık dediler.bağırsak yapışıklıklarımda zaten hala ağrı ve acı yapıyor.6ay zoladeks göbekten iğne oldum ,ardından yıllarca hiç bırakmadan desolet doğum kontrol hapını kullandım ta ki ocak 2014 e kadar.2012 de evlendim . başka hastalıklar ortaya çıktı.görme kaybı yaşamaya başladım.bir sürü doktora gittim.bir sürü test yapıldı ancak görme kaybına çözüm bulamadılar.bir doktor desoleti bırakmamı önerdi.kadın hastalıkları doktorum önermese de desoleti bıraktım ve görme kaybım geçti.bu vesile ile eşimle çocuk düşünmeye başladık ki daha hiç denemeden göbek fıtığı oldum.onun da sebebini bulamadılar.ameliyat olmak zorunda kaldım çünkü yapışıklıklar dolayısıyla işimi yapamayacak kadar çok acı veriyordu.6ay boyunca çocuk olmamalı dedi doktorum ancak desolete başlamadım.bu arada ameliyattan beri her 6ayda 1 muayenemi hiç aksatmadım.ameliyat süresi bitti çocuk işine başlayalım dedim ve kontrol sürem de geldi diye kadın hastalıkları doktoruna gittim.4 v e 2cmlik kist bulundu.halbuki 6ay önce tertemizdi.1hafta sonra adetimin 3.günü başka bir doktora gittim kistler 7 cm ve 2 cm ölçüldü. başka doktor araştırdım.prof e gittim 2cmlik kist duruyordu fakat 7cmlik kist kaybolmuştu.mucize yaşadım resmen.bu arada yıllardır gittiğim bütün doktorlar çocuğun olmayacak dedi hep.inanmıyorum hala.Allah istesin yeterki.olacak inşallah.neyse rahim filmim çekildi sol tüp kötü durumda dedi prof.zigzag şeklindeymiş.normalde kollarımız gibi durmalıymış.sağ tüp de iyi değilmiş.bu son olayları 2 hafta önce yaşadım.bu arada doğal şekilde daha 2-3 kez çocuk deneyebildik.kararsız kaldığım konu şu.prof(ücretleri maksimumda) hemen gel testleri yapıp tüp bebek deneyelim dedi.aşılama ile de olmaz dedi.ama dediğim gibi biz doğal yollarla çocuğu deneyemedik bile .temmuzda hemen tüp bebeğe mi başlamalı yoksa 1 ay en azından biz mi denemeliyiz? bir de soğan kürlerini okudum.gittim aldım soğan.tam olarak ne kadar nasıl uyguluyorsunuz kürleri?

Merhaba canım 5.5 cm kistim varken bana da doktorum 4 - 6 ay kullanmam için başlatmıştı bu ilacı.İlk ay yani ilk kutumda önce lekelenme şeklinde akıntılarım oldu koyu renkte.Ağrı da yapıyordu akıntım gelmeden önce.Bu ağrı artarak çoğaldı tabi koyu lekelenmem de.Sonra dayanılmaz bir adet sancısı ve arkasından avuç büyüklüğüne beyaz bir et parçası düştü.Panikle doktoruma gittim ve sordum :'kisti düşürmüş olabilir miyim? ' diye.Doktorum bunun mümkün olmadığını biriken kanın pıhtı halinde düştüğünü,bu ilacın emerek küçülttüğünü söyledi.Ayrıca bu kadar kısa sürede olmayacağını en az 4 ay kullanmam gerektiğini söyledi ve eve gönderdi.Eve döndükten sonra kanamam arttı ve hiç durmadı.Tekrar doktora gittim ısrarıma dayanamayıp kistimi ölçmek için baktğında kistin olmadığını söyledi.Kanamamın kesilmesi için de visanneyi bırakmamı söyledi.O bile inanamadı :)

Arkadaşlar merhaba,

Aranızda çikolata kisti için laparoskopi olan var mı? Sanırım hatibulut olmuştu. Ben laparoskopi yapan öncelikle devlet hastanesi araştırıyorum, kaldı ki nice özel hastanede de laparoskopi yok hele tıp merkezi gibi olanlarda hiçç, açık ameliyatın riskleri çok daha fazla hele ki tekrar etme ihtimali yüksek olan bu kist için kesilmek istemiyorum. Daha önce bahsetmiştim GATA'ya gidiyordum ama GATA'da işlem süreleri ve randevular hem alması çok zor hem çok sonraya gün veriyorlar 6 ay sonraya falan anca muayene. Doktorları süper aslında ama öncelik askerlere ve askerler arasında da rütbeye göre sıra veriyorlar maalesef ve işlemler sabahın köründe gideceksiniz sadece 11'e kadar işlem yapıyorlar, doktorların çoğu izinde falan yıldım GATA'dan. Benim vaktim kısıtlı anlayacağınız. Laparoskopi yapan devlet hastanesi Çapa-Şişli Etfal gibi araştırma hastaneleri mi olur acaba bilemedim...

Özel hastane bilerek istemiyorum... Bu arada tüp bebek fiyatları uçmuş üstelik hamile kalıncaya kadar demiyorlar birkaç denemeyle sınırlı hepsi 5 bin Tl.'den 10 bin Tl'ye kadar fiyatlar ve bunlara ilaçlar dahil değil. İlaçlar da 500'den başlıyor, işimiz kaldı yine onun sapı bunun çöpü kürlerine.. Tüp bebekle kaç denemde çocuğu olmayan soğan, havuç,incir kürleriyle hamile kalanlar çokmuş ama...Denemek lazım, resmen soygunculuk furyası insanların umutlarını sömürüyorlar... garantisi de yok tüp bebeğin...% 70 olmuyor,tutmuyor.

Kistim çok ağrı yapmaya başladı çünkü şu anda Klomen kullanıyorum yumurta kalitesini arttırmak ve uygun büyüklük için. Biz de deneme turlarındayız bu ay daha ilk başladım klomen'e, 4-5 tekrar olabilirmiş bakıcaz...

Çikolata kistinin sadece adı tatlı kendisi hem çok acı verici hem gündelik yaşamı etkiliyor regller aşırı ağrılı ve kanamalı, hem de hamileliğe engel sebeplerden biri. Engel olmaz diyen doktorların istatistiklerden haberi yok sanırım, sperm takılıyormuş kiste örneğin ve ilerleyemiyormuş... Kısırlık tedavisi görenlerin % 10'unda çikolata kisti de belirlenmiş az değil diğer sebeplerle birleştirince.

Soğan kürüyle biraz küçülmüştü ama klomenle tekrar hissetmeye başladım sevgili kistimi resmen gaz sancıları, sol tarafımda olduğu yerde bir kesik varmışiçasına gerilimli bir ağrı...Patlarsa da kötü oluyormuş... Jinekologlar neden bu kadar küçümsüyor anlamıyorum...

Neyse laparoskopiye kadar arkadaşlar incir ve havuç kürü uygulayacağım çok işe yaradığını söyleyip umutsuz vaka iken hamile kalanlar var. Eşime de keçiboynuzu kürü uyguluyorum, yediğimize içtiğimize zaten dikkat ediyoruz...Hadi hayırlısı....

cnm bu incir kürü kistini büyütmesin sakın
civanperçemi kullan istersen ağrılara iyi geliyor adet ağrılarınada iyi geliyor
kistin ne kadardı soğan kürü ile ne kadar küçüldü cnm birde moralini bozma bak moral çok önemli hamile kalan insanlar var üstelik doğal yolla.moral çok önemli

zeytincim sağolasın,

bendeki kist 4.5 cm kadar sınırda yani, bazı malum durumlarda çok ağrı ve acı veriyor.Soğan kürü sancıları azalttı, başlangıçta bazı hareketlenmeler oldu onu hissettim ama sonrasında gerilim ve sürekli sızı hissi kayboldu. 0.5 cm küçülmüş çok değil ama bir soğanla bu oluyorsa laparoskopi yapılsa da tekrarlıyorsa tercih ediyorum kürleri.

Haklısın moral çok önemli,maddiyat da öyle. Tedavilerin hepsi yüksek fiyatlar gerektiriyor ben biraz da bundan yıldım. İncir kürü büyütüyor muymuş kisti, sanırım östrojen seviyesini arttırıyor incir, ondan mı acaba...Bi soğan, bi incir bi havuç gidicem o zaman

Kistimin yanısıra bir de hipotiroidim var, ilk 100 tablet ilacımı bitirmeme az kaldı ölçüm yaptıracağım tiroidli olanlar haricinde herkes ölçtürsün derim çünkü tiroid zaman zaman artabiliyor sinir ve stres faktörleriyle, çok çay kahve ile vs.... Tiroidin de 2-2.5 değerlerinde olması en ideal bebek yapma aralığıymış. Ben 12'den 4'e düşürdüm diye sevinmiştim Gata'daki prof. dr. 2-2.5 olmalı demişti.

Neyse hep dert hep sağlık meselesi zeytin kardeş... Siz nasılsınız siz de mi benim gibi umutla o günü bekleyenlerdensiniz?Adı tatlı kendi acı bu kistten sizde de var mı canım?

Civanperçemi sadece ağrıya mı iyi geliyor zeytincim, yani üremeyi arttırıcı etkisi var mıdır acaba bakmak lazım netten... Bir de testere dişli aslan pençesi öneriyordu Saraçoğlu...İkisini de inceleyeceğim. Bazı arkadaşlar da hayıt tohumu diye yazıyorlardı....Bitkiler güzel de hangisi ne için bilmek lazım...Offff....kendimi bahtsız bedevi gibi hissediyorum bazen, hamilelik engeli ne varsa bende mi diye Allah daha kötülerinden korusun ama çocuk isteği, bebek düşü farklı birşey..İçimdeki annelik duygusu, içgüdüsü bir türlü tatmin olmuyor artık yeter diyor... Bilemiyorum sizler neler yaşıyorsunuz ama farklı olmadığına eminim, tazecik kendinden bir mis kokulu can tek istediğimiz...

ben ankara etlik zübeyde hanımhastanesinde kapalı ameliyat olmuştum 2009 yılında.doktorlar baya ilgiliydi.hastane ortamı çok kötüydü ancak doktorlar iyiydi.7cmden büyüktü kistlerim ameliyat olduğumda.4 yıl sonra beni doktorum arayıp nasıl olduğumu,ilaçlarımı kullanıp kullanmadığımı,çocuk vs hastalığımla ilgili bi kaç soru sormuştu.bilgilerim hala duruyormuş demekki.arandığımda çok şaşırmıştım

Son düzenleme:

merhaba, üç gün önce ankara da bir prof. hanıma laparoskopi oldum. visanne tedavisine devam ediyorum. tek sıkıntım visanne kullanırken adetim çok düzensizleşti hatta son iki ayda neredeyse hiç adet olamadım. bu sıkıntılarımı doktora anlattığıma bunun çok önemli olmadığını, öncelikle hastalığın tekrar etmesini engellememiz gerektiğini ve lap. olduğum yumurtalığı koruma altına almamız gerektiğini söyledi. diğer over gayet sağlıklıymış bu arada. şu an için moral veren tek şey bu. laparoskopi olmayı düşünenler için, gayet kolay bir ameliyatmış. iki günde ayağa kalkıyorsunuz. şimdi tek temennim kistin nüksetmemesi. herkese kolaylıklar diliyorum. bebek sahibi olan arkadaşlar adına çoook sevindim. allah analı babalı büyütsün. herkese nasip olur inşallah.

Bilgi için çok teşekkürler canım,

Ben İstanbul'dayım bana yaramaz ama Ankara'da kapalı ameliyat olmak isteyen ve devlet hastanesi arayan arkadaşlara çok yardımcı olacaktır. Hem doktorları da iyiymiş. Zaten devlet hastanelerinin hemen hepsindeki kadrolar özellerden daha iyi ve sadece üç kuruş daha alalım diye gerekli gereksiz tedavi yöntemleri uygulamıyorlar özeller gibi.

Çok çok teşekkürler...

merhaba arkadaşlar bende de evre 3 endometriozis var. bir tanede boyutu 2ila 4 cm arasında gidip gelen kistim var.sol yumurtalığım rahim arkasına yapışık tüplerim hakkında dr lar açık diyor. bir aşılama ve 2 tüp denemem oldu. geçen ay oldu en son denemem ve yine negatif. yumurta oluşumu normal gidiyor fakat döllenince beş altı tane kalıyor onlarında çoğu ölüyor bir iki tanesi iyi çıkıyor transfere giderken dr um çok iyi çokiyi dedi iki tanesi konuldu, herşey çok iyi sıkıntı yok diyor yine olmuyor yine olmuyor... dr larada güvenim sıfır artık çok yoruldum ne yapacağımı şaşırmış bir haldeyim. bazen sinirlenip ameliyatmı olsam diyorum kimsede bunu önermiyor. gerçekten bu çikolata belasını sadece yaşayan bilir buradaki yazıları okuyunca sadece bende olmadığını anlıyorum. normal hayattan daha hiç kimseyle karşılaşmadım benimle aynı durumda olan. o yüzden bazen tekmişim gibi geliyor. bu arada istanbula tayinimiz çıktı daha yeni o yüzden istanbulda üniversite hastanelerini falan araştırıcam makul bir ücretle yaptırmam lazım bundan sonra denememi. aranızda istanbuldaki hastaneler hakkında bir fikri olan varmı acaba önerebileceğiniz bir hastane?

Merhabalar bisey sorabilirmiyim kistlemi hamile kaldiniz ayni sknti bnde de var ik aylik evliyim ama benimde olmadi korkularim var lutfen yardimci olurmusun 😔😔

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

KIzlar merhaba.. önceki sayfalarda yazmıstım ama ben 2007 de kistim patlamış operasyon olmustum 5 sene sonra nisan ayında yine kistim oluştu 10 cm laproskopi ile alınmıstı ama 2 ay sonra muayenede tekrar 7 cm kist tespit edildi. doktoruma gittim (bekarım gelecek yaz evleneceğim inşallah) testler filan yaptırdı kistim allahtan hep tek taraflı idi sol tarafta o yüzden dr şanslısın öteki yumurtalığın sapasağlam dedi ve önceki ameliyatlarım hep iyi geçmiş dedi amh testim 3.13 rezervim iiymiş dedi. şimdi oluşan kisti aspirasyon ile içini boşaltıp geçiçi menapoza sokacakmış lucrin depot verdi banada... evlenince normal yolu denersin olmadı ekim kasım 2015 te tüp bebeğe başlarsın dedi.. Kızlar bu konuda çok cahilim bn dr çok kalabalıktı sorularıma cvp alamadım nedir normal yolla hamile kalma şansım? Tek başına yumurtalık rezervimin ii olması eşim de bir sorun olmaması kaydıyla hamile kalmam için yeterli mi? cevaplarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler..

Mrb canım geçmiş olsun.amh değerin iyi görünüyor gerçekten inş sıkıntı yaşamadan hamile kalabilirsin.evlliği mümkünse çok geciktirme derim ben.çünkü zaman aleyhimiZe işliyor.ben tek yumurtalık ve 4.5 cm kistle bi çocuğum oldu.diğer yumurtalığım kistle birlikte alınmıştı.6 yıl sonra kalan sağ tarafta da kist görüldüğünde nişanlıydık işte uzatmadık evlendik ve çok şükür oldu .fakat ikinci uğraşırıyor çünkü rezerv azalmış amh 0.60 tüp öneriyorlar..yani fazla zaman kaybetmeden dene yumurtarın durumu önemli bi yandan da inş olur.dua ile

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Seninle benzer bi durummdayiz canm.bu kist hayatimin son 6 ayini mahvetti.iki tara fli buyuk kistlerim var.yasadigimiz sehirde hemen ameliyat dediler.fsh da yuksekti.olmak istemedim.ankaraya gittik tup bebek denedik.malesef kimyasal gebelik oldu.valla canm ben de diyorum ameliyat oluyumda ne olucaksa olsun artik.sonra korkuyorum.kahverengi akintilarim da cok fazla.ne yapicam bilmiorum.ooofffff

Selam Arkadaşlar,
Regl döneminde ağrılarınız oldugunda ağrı kesici içiyor musunuz? Bir doktor arkadaşıma ağrı kesici yumurta çatlamasını kötü etkiliyor demiş.Ama çok ağrım oluyor.Hamilede kalmak istiyorum.

Ben 31 yaşındayım ilk adet olduğum günden beri çok aşırı adet sancısı çekerim acillik kusmalı bayılmalı o deerece ve bu durum kabus resmen korkulu rüyaaa
Mecbur içiyorum sen 4 seene yasmin kullandım bırakınca yinebasladı ve çocukmu deli gibi istiyorum olmuyorrrr

Benimde 10 cmdi kist ameliyat oldum. Bende bekarim doktorum benide gecici menapoza soktu. 3 yildir gecici menapozdayim.3 senede 10 kilo aldim. Benim biraz istahim acildi. Yediklerine dikkat et, Evliligi geciktirme diyor ama karsima dogru duzgun biri cikmadi gecen ay nisanlimdan ayrildim. Allah yardimcimiz olsun. Insallah en kisa zamanda hayirli birileriyle evlenebiliriz cocugumuz olur..

Merhaba arkadaslar
Cikolata kisti gorunce yazayim dedim
Benim kistim 2,5 cmdi 2010 yilinda evlenince ogrendim belki oncesinde de vardi ama bir sikayetim oadigi icin ogrenemedim , evlenince kontrol amacli gittigim drum soyledi.
2013 yilina kadar da sabit kaldi hicbir sey icmedim ne ot cop ne ilac, sonra duydum ki civanpercemi sogan suyu bilmem ne iyi geliyormus surekli bunlari kullanmaya basladim . Derken yurtdisina cikacagimiz icin gitmeden turkiyede bir tup bebek denemek istedim , tedavi bitti sonuc beklerken benim 2,5 cmlik kist patladi her
tarafi da iltihabi kaplamis, ben gebelik icin sonuc beklerken acil laparoskopiye girdim, girerken sonucum geldi hamileydim, bebeklerim neyseki beni birakmadi . Ameliyat sonrasi drumun dedigi bu kisti boyle patlatacak ne kullandin? Bir ilac vs aldin mi ? Tabi korkumdan ot ictim diyemedim. Ama annem duydu tabi eve gelince tum ot hazinemi çöpe atti :)) demem o ki bu otlari kurleri yaparken de dikkatli olmak gerekiyor. Simdi ikizlerim var bir yasini gectiler. Merak etmeyin kist de olsa eninde sonunda oluyor bu isler kismet meselesi. Allah herkese hayirli saglikli evlatlar versin

merhaba,tüp bebek tedavisiyle başlancak dedi bu macuna uğur bey bana,siz tedavi olmadan mı kullanıp hamile kaldınız?

Merhaba arkadaslar bende sag tarafta 4 cm kist vardi. Bende cok sıkıntı yaptim. Tedaviye basladik dogum kontrol hapi içtim falan derken 2.6 cm kadar düştü daha sonra doktor bana klomen verdi ancak bu ilaci verdiginde prolaktin degerim 60 dı ve doktorum bunu atlamisti. Neyse tekrar gittigimde ise dr bana yeni bir kist var dedi ve sol tarafimdaydi baya moralim bozulmustu tekrardan test yaptik yine prolaktin degerim yuksekti ve 83 dü doktor yine bana klomen verdi ve ben sordum prolaktin degerim cok yuksek diye aaa dedi ve hemen prolaktin degerimi kucultmek icin ilac verdi cok kötü olmustum doktor hatasi yuzunden 2. Kistim olmustu. Daha sonra 15 sonra gittim normale dondu prolaktin ve adet olunca gel dedi bir dahada hastaneye gitmedim. Ve 2. Ayimda hamile kalddimmmmmmm. Üzerine düşmedim ve günleri falan hesaplamadim. Adet olayim dr gidecem derken hamiş oldugumu ogrendim. Rabbim cok şükürler olsun. Allah her isteyene versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…