Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

Merhaba arkadaşlar olaylar çok tazeyken böyle bir başlık görünce hemen yazmak diğer arkadaşlara da umut olmak istedim.Benim çok yakın bir akraban çok yakın bir zamanda rahim ameliyatı oldu ve nedeni çikolata kistiydi fakat kendisi tam 4 tane doğum yapmış ve hepsinide normal doğum olarak dünyaya getirmiş bir insandır.Doktorlar çocuğunun olmasına mucize gözüyle bakıyolar fakat bence umudunuzu yitirmeyim daima Allah'tan isteyin o isterse herşey olur.Umarim herkezin gönlünce olur.

teşekkürler.belki çikolata kisti doğumlarından sonra oluşmuşlardır.acaba öncesinde var mıydı?

Bu tarz hastaliklar dogustan oluyomus onu bizde sormustuk

cevapladığınız için çok teşekkür ederim tekrar.inan stresten ölüyorum.bir çok şey için pişmanlık yaşıyorum keşke çocuk yaapmayı daha erken düşünseymişim mesela.cumartesi kontrole gidecem.hayırlısı artık

cnm sıkma canını doktorlar bazen insanın psikolojisini düşünmeden konuşabiliyorlar
bu nedenle 2. bir doktora gitmeye cesaret edemedim bende
çikolata kisti olupta bir sürü insan var doğum yapan.özele mi gittin bilmiyorum ama biran önce kafanı karıştırıp para kazanmayı da amaçlayarak böyle cümleler kurabiliyorlar.ameliyatı önermeyen dr larda var sonra tekrar oluşmayacağı ne malum en son çare ameliyat gerekirse başka doktora da git

Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız Zeynep Kamil hastanesini öneririm bu konuda en iyi doktorları burada bulabilirsin.

ben öğrendiğimden beri 6 farklı doktora gittim hepsi de özel de sadece biri bekle dedi.Sen ne yaptın tüp bebek falan denedin mi

ben öğrendiğimden beri 6 farklı doktora gittim hepsi de özel de sadece biri bekle dedi.Sen ne yaptın tüp bebek falan denedin mi

yok cnm ben biraz kendi haline bırakıcam
şuanda hala hap kullanıyorum
kontrolüm bir daha ki ay bakalım küçülme olmuş mu

bazen insan özelde olunca güvenemiyor neden bu kadar acele ediyorlar gibi geliyor ama bir çoğuda aynı şeyi söylemiş o yüzden bir şey diyemicem gerçi sen kistim küçülmüş demiştin sadece kistten kaynaklı bir şey mi sordun mu dr a belki hormonlarla da alakalıdır o zaman ameliyat öneriyorlar tüp bebekten önce zaten
yinede moralini yüksek tut emi zor oluyor ama yinede hep olumlu düşün

Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız Zeynep Kamil hastanesini öneririm bu konuda en iyi doktorları burada bulabilirsin.

canım maalesef ist.da değilim
küçük bir yerde yaşıyorum ve doktor bulmakta zorlanıyorum inşallah bu gittiğim doktor iyidir birkaç defa daha gitmeyle anlayabilirim ama zaman kaybı olmaz inşallah

merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun ve sağlıkla sıhhatle bebişlerinizi kucağınıza alırsınız inş.
ben de sizi kendi hikayemi anlatayım tam 5 yıl önce ünv hastanesinde birinde 8 diğerinde 3 cm olan çikolata kistlerimi aldırdım ancak ameliyattan 3-4 ay sonra bir yumurtalığımda tekrardan 3 cm lik bir kist çıktı ve 5 yıl boyunca hiç ilerlemedi o boyutta kaldı ve ne mutlu bana ki geçen yıl evlendim ve daha ilk denememde hamile kaldım çok şükür ki dünya tatlısı kızım kollarımda şu an ancak muayene için gittiğim tüm dr lar mucize bebek dedi çünkü açık ameliyat oldum ve dikişimi gören ne ameliyatı diye sorar sormaz çok şanslısınız mucize bebek bu dediler çünkü hiç tedavi görmemiş doğal yollardan hamiş kalmıştım :) gelelim doğum hikayeme bebeğim 41. hafta olmasına rağmen çatıya inmeyince mecburen sezeryen oldum ve iyi ki de olmuşum sipinal anestezi ile ameliyat olduğum için dr la konuşabilme şansım oldu ameliyat sırasında ve orda her ikimizde şoka girdik çünkü dr şu ana kadar gördüğüm en büyük çikolata kisti sen de dedi yumurtalığındakini aldım ama bağırsaklarını yün yumağı gibi sarmış ben bu ameliyatı yapamam deyip Ege Ünv nden Fatih Şendağ ismini verdi daha önce böyle bir ameliyatı yapan ender drlardanmış çünkü çok zor bir ameliyatmış.Ayrıca ikinciyi düşünüyorsan hemen dene dedi bakalım seneye tekrar denemek istiyorum kısmetimde varsa bi bebeğimde olur yoksa da şart değil Allah olmayanlara versin... ne yapacağımı bilmiyorum bu kadar büyük bir ameliyata girmekde istemiyorum hem zaten çikolata kisti tekrarlayan bir kist ameliyat ne kadar fayda edebilir ki asıl korkumsa daha kötü bir hastalığa çevirmesi ve bebeğimin annesiz kalması henüz o kadar küçük ki anne sevgisine çok ihtiyacı var işte benim hikayem hem sevindirici hem üzücü durumu benim gibi olan var mı acaba neler yapılabilir?

merhaba, benim 1 yumurtam çok iyi gelişmiş dr yarın için tekrar kontrol edip çatlama iğnesi yapacam dedi.bakalım pek ümitli olmasam da benim hormonlarım normal adetlerim27 günde bir oluyo düzenli.2 ay denedik çocuk olmayınca dr gittim ve öğrendim.bu defa bebek denememiz .de 4. ay olacak.32 yaşındayım o yüzden panik oluyorum.yoksa kendime çok dikkat ediyorum.eminim bu kisti küçültecem.soğan suyu 2. kez yapıyorum.3 gün sonra kür sona erecek.bakalım gelecek adette ne kadar değişim olacak.inşallah tabi öncesinde hamile kalırım.ilk şoku atlattım ama hala endişelerim var.

canım inşallah olur umutsuz olma emi

edebiyatçı cnm ne mutlu sana Rabbim bir evlat vermiş bizlerede nasip etsin umarım ilerlemez
sen kontrolllerini ihmal etme galiba en önemli şey burda pozitif olabilmek Rabbim şifalar versin hepimizin kistleri geçsin.

çok zor bir durum allah bebeğini bağışlasın sana sağlık versin.şanslısın ki çocuğun var.ve tıp ülkemizde çok ileri durumda.dr sana dr adı dahi vermiş.bence moralini yüksek tut.ameliyatından sonra eminim bebeğin bile olur.

bu hastalık tam bir illet ne öldürüyor ne güldürüyor acayip bişey bi çözümü yokk ilacı yok ameliyat oluyosun tekrar ediyor olmazsan büyüyor bebek desen zaten olmuyor ben 5 senedir bunalıma girdim bu hastalık yüzünden 3 senedir evliyim bebiş olmadı tedavi görcem ama ne olacağı meçhul ALLAH yardımcımız olsun. sende üzülme en azından bebeğin olmuş ama anlattıklarına göre cidden bi mucize inşallah rabbim banada nasip eder tedavisiz bi şekilde bi mucize:) ama zor biliyorum.neyse canını sıkma önerilen dr la görüşür tedavini olursun rabbim büyük bu arada soğan kürü yap sık sık hastalığın tek ilacı bu

Arkadaşlar bnde de 2009 yılından beri var o zamnlar 5 cmdi şimdi 8 cm olmus ve ben evleneli 6 ay oldu bebeğim olsun istiyorum gittiğim bütün doktorlarda acık ameliyata zorunlu derken dün gittiğim bi üniversite hocası laparoskopi yapıcam dedi (ama benim daha önceden karnım acıldı acık ameliyat oldum baska bi rahatsızlıktan dolayı) laparoskopiyi daha önce ameliyat olmamıs kişilere uygulanabiliyor diye biliyodum hocann oyle demesi beni çok şaşırttı hemen kabul edicektim ki ardından yumurtalığının %80ini kaybedersin ama dedi işte o zaman tekrar dünyam basıma yıkıldı..şimdi benim aklımı kurcalayan olay şu sol yumurtalığımı bu kist tamamen sarmıs ama sağ yumurtalığında bi sey yok ve cok fazla yumurta rezervin var dedi yani normal yollarla sadece sağ yumurtalığın sayesinde ben hamile kalamazmıyım sonucta laparoskopide olsam acık ameliyatda olsam sol yumurtalığım zaten gidicek yine sağ yumurtalıkla devam edicez ee şimdide zaten sol yumurtalık işlevini görmüyosa normal gebe kalmaya neden engel oluyor? bu belirsizlik bu umutsuzluk beni ailemi o kadar çok yıpratıyor ki aynı neye inanacağımı hangi doktorun seöylediklerini yapacağımı bilemez oldum bu konuda tecrübe sahibi olan arkadaslarımın yorumlarını bekliyorum :'(

cnm çikolata kistleri gebe kalmaya engel alınmadığında diğer tarafını da baskılıyor diye biliyorum
laparoskopi yumurta rezervlerini azaltıyormuş evet ama sağ taraf güzel işliyorsa sorun olmaz
benimde sol tarafta çikolata kistim var 5cm doğum kontrol hapı kullanıyorum sana hiç vermediler mi hap fln bu kadar büyümüş.
sıkıntı yapma bir sürü insan kisti varken hamile kalıyor Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

canım benmde başlangıçta 5cmdi doğum kontrol hapı kullandım bi süre büyümesini engelledi bırakınca tekrar büyüdü sonra lucrin depot kullandım gecici menopoza girdim onunda pek etkisi olmadı 5 senede 3 cm büyümüş oldu o zamanlar bekardım bu işin bu kadar beni yıprtacağını düşünemezdim şimdi 6 aylık evliyim ve anne olmak istiyorum her kafadan bir ses çıkıncada iyice moralim herseyim alt üst oldu :'(

merhabalar, foruma yeni üye oldum. doktorum bana 2011 de ilk teşhisi koyduğunda sol overde kistim 2.cm idi. O zaman yasmin kullanmaya başladım. Doktor yasmin için küçültmez ama büyümesini engeller en azından demişti. Evli değilim bu arada. Ben üçer ay aralıklarla yasmin kullanmaya devam ettim. Ama ilacın yan etkileri o kadar ağır oluyordu ki bende bir dönem kullanmayı bıraktım. Sonra yine başladım, yine bıraktım. En son 2013 Nisan da kistimin 4.4 cm olduğunu söyledi doktor yine yasmin yazdı, yina üç ay kullanıp bıraktım. bu arada başka sıkıntılarım oldu. bi dönem antidepresan kullandım vs. bu arada eylül'de yaşadığım yerden farklı bir şehre atandım. tabi yine kontrole gitmedim. geçen hafta ne hikmetse kontrole gitmek geldi aklıma ve maalesef kistim 6.5 cm olmuş. doktor ameliyat olman lazım dedi. bu doktora ilk defa gittiğim için çok kafam da karıştı aslında. ama daha çok şaşırdım. çok üzüldüm. tabi bi an önce evlenmemi önerdi. son çare olarak olarak da evlenene kadar kisti kontrol altında tutmayı, evlendikten sonraki duruma göre de gerekirse ameliyatı düşünürsün dedi ve burda da bahsi geçmiş olan visanne adlı ilacı yazdı. kafam karman çorman, 24 yaşındayım, yakın zamanda evlenmeyi düşünüyordum zaten ama hemen çocuk sahibi olmak gibi bi planımız yoktu, şimdi ya hiç olmazsa derdine düştüm. çok kolay demoralize olan bi insanım ve çocuğumun olmaması ihtimali bile yeteri kadar üzücü. paylaştıkça kendimi daha iyi hissedeceğime inanıyorum. o yüzden burdayım. diğer ayın başında, yani regl olunca visanne kullanmaya başlayacağım. bu arada beslenmeme baya dikkat ediyorum, şeker, özellikle de işlenmiş gıdaları hayatımdan çıkarma konusunda kararlıyım. beslenmenin de çok önemli olduğunu söylüyorlar. bi de soğan kürüne başlarım belki. gelişmeleri elimden geldiğince paylaşacağım. umarım her şey gönlünüze göre olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…