• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kisti çatlatma iğnesi

Ben de çikolata kisti ile hamile kalanlardanım. Sağ tarafımda yaklaşık 6,5 cm . Solda da bir tane kist var ama çikolata kisti mi başka bir kist mi çok ufak diye teşhis koyamadılar. 9 Eylül üniversitesinde tedavi görüyorum. Endometriyosiz olabileceği söylendi bu da çikolata kistine sebep oluyor biliyorsunuz. Pandemi sebebiyle ameliyatım ertelendi . Doktor ameliyat olmadan hamile kalma ihtimalimi çok görmedi net bir şey söylemedi ben konuşmalarından bu şekilde anladım. 3-4 ay korunmadan eşimle şansımızı denedik .Mayıs ayında gebe kaldım. Yaşımda 30 çok çok genç bir yaş değil. Size de belki bir umut olur diye yazmak istedim.

Yaklaşık bir buçuk senedir her ay bir umutla bekleyip sonu hüsranla bitiyor. Önce bir yıl korunmadan deneyip sonra kan tahlilleri sperm testi ultrasonla bakılıp herşeyin temiz çıkması hatta rahim filmi her şey temiz çıkmıştı sonra birden başka bir hastanede birden 2,5 cm lik çikolata kisti olduğunu öğrenmem. Bir neden bulunca hem rahatlayıp hem de aşırı üzülmek.. sonra doktorun klomen vermesi ve iki tane olması gerektiği kadar gelişen 2 yumurta ve ardından çatlatma iğnesi. İğnenin onuncu gününe kadar göğüs ağrısı kasıktaki sancı derken bu sefer oldu galiba deyip kan testinin negatif çıkması. Çikolata kisti olup hamile kalanların hikayelerini duyup biraz umut olsun istiyorum :KK43:
Çikolata kisti ne bebekmi öneriyorlar acaba

Kızlar sorum şu çatlamayan bir yumurta var kist değilmiş yani kistleşip kistleşmediğini henüz bilemiyoruz soğan kürü uygulasam yarar mı? Adet dönemindeyim ama lekelenme şeklinde şimdiden başlasam soğan söktürür mü aynı zamanda çatlamayan yumurtayı da temizler mi acaba 🙄

Kızlar sorum şu çatlamayan bir yumurta var kist değilmiş yani kistleşip kistleşmediğini henüz bilemiyoruz soğan kürü uygulasam yarar mı? Adet dönemindeyim ama lekelenme şeklinde şimdiden başlasam soğan söktürür mü aynı zamanda çatlamayan yumurtayı da temizler mi acaba 🙄
Canım sen bilirsin yine de ama ben çikolata kistim olduğu için bu tarz bitkisel şeyleri dr a sormadan kullanmama taraftarıyım

Canım sen bilirsin yine de ama ben çikolata kistim olduğu için bu tarz bitkisel şeyleri dr a sormadan kullanmama taraftarıyım
Benim de var çikolata kistim bide bu çıktı başıma 🤦🏻‍♀️ Hemen kistin yanında çokta korkuyorum bu da kiste dönerse diye haftaya kontrol verdi durumuna bakmak için ne umutla gitmiştim :KK42:

Benim de var çikolata kistim bide bu çıktı başıma 🤦🏻‍♀️ Hemen kistin yanında çokta korkuyorum bu da kiste dönerse diye haftaya kontrol verdi durumuna bakmak için ne umutla gitmiştim :KK42:
Bende öyle ne hevesle gidip içim sıkıla sıkıla dönüyorum canım. Ama bu ay adet olunca balık yağı hapına başladım. Hergün süt içmeye cips vs yerine fındık ceviz tüketmeye başladım. Belki de diyorum önce vücudumun sağlıklı olması gerekiyor sonra bebek gelecek

Bende öyle ne hevesle gidip içim sıkıla sıkıla dönüyorum canım. Ama bu ay adet olunca balık yağı hapına başladım. Hergün süt içmeye cips vs yerine fındık ceviz tüketmeye başladım. Belki de diyorum önce vücudumun sağlıklı olması gerekiyor sonra bebek gelecek
Aynen öyle vücudun sağlıklı olması önemli zaten doktor bana bugün bi kitap önerdi çikolata kistiyle yaşamak diye onu alıcam ben de..bir de bu ay mecburen ara vermek durumundayız çatlamayan yumurtanın çaresine bakılması gerek bi daha ki aya kaldı umutlar

Aynen öyle vücudun sağlıklı olması önemli zaten doktor bana bugün bi kitap önerdi çikolata kistiyle yaşamak diye onu alıcam ben de..bir de bu ay mecburen ara vermek durumundayız çatlamayan yumurtanın çaresine bakılması gerek bi daha ki aya kaldı umutlar
Aa bende alayım o kitaptan. Ben sonunda çok iyi bir dr buldum. Benimle uzun uzun konuşuyor açıklıyor. Bugün gittim hatta. Bu kistle de olabileceğini tüp bebeğe gelene kadar daha birsürü aşamamız olacağını söyledi. Bu ayda olmazsa önümüzdeki ay tekrar femara kullanacakmışım. Sonra göbekten vurulan iğnelerle sonra aşılama yani daha yolumuz uzun sadece sabır gerek dedi

Aa bende alayım o kitaptan. Ben sonunda çok iyi bir dr buldum. Benimle uzun uzun konuşuyor açıklıyor. Bugün gittim hatta. Bu kistle de olabileceğini tüp bebeğe gelene kadar daha birsürü aşamamız olacağını söyledi. Bu ayda olmazsa önümüzdeki ay tekrar femara kullanacakmışım. Sonra göbekten vurulan iğnelerle sonra aşılama yani daha yolumuz uzun sadece sabır gerek dedi
Engin oral yazarı endometriozis (çikolata kistiyle) yaşamak kitabın adı doktor önerdi orada herşey yazıyormuş çünkü o kadar çok soru sordum ki kendisine :rolleyes:

Ve evet hamile kalırsan bu kist baskılanacak dedi. Öyle sinir bozucu bir döngü ki kist bebeğin olmasını engelliyor ama aynı zamanda bebek olursa da kist iyileşiyor
Çok teşekkür ederim bana başka doktor risk dedi diğer doktor doğum önerdi bende öyle korkmuştum ki

Çok teşekkür ederim bana başka doktor risk dedi diğer doktor doğum önerdi bende öyle korkmuştum ki
Ne demek canım ben çok fazla dr a gittim bu yüzden. Çıkardığım net sonuç 5 cm in altında olan çikolata kistlerinde doğal yolla deneyeme devam etmek. İnşallah hem anne oluruz hem de kistimiz gider 🙏🏼☺️

Ne demek canım ben çok fazla dr a gittim bu yüzden. Çıkardığım net sonuç 5 cm in altında olan çikolata kistlerinde doğal yolla deneyeme devam etmek. İnşallah hem anne oluruz hem de kistimiz gider 🙏🏼☺️
İnşallah canım Rabbim isteyen herkese nasip etsin 😊

Back
X