çikolata kisti başımızın belası :(

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. bence sen doğum kontrol hapı kullanmaya devam et bebek isteyene kadar. bebek kararı alınca da 6 ay 1 sene kadar normal yollardan hamile kalmaya çalış.eğer çocuk olmadıysa dr a tekrar git.ben geçen gün kanal 7 de bir kadın doğum dr unu izledim ve çikolata kisti için dediki : eskiden direk ameliyat diyorduk fakat şimdi gebe kalamayanları tüp bebeğe yönlendiriyoruz.sebebi de ameliyatın yumurtalıklara zarar verebilir olması imiş.ama tüp bebek tedavisi ile hem bebeğin olacak hem de doğum sırasında veya sonrasında kistleri çıkaracaklar.bence bu yöntem çok mantıklı. bende de 2 tane çikolata kisti var. 3 sene önce ağrılı adet sebebiyle gidince dr a orada belli oldu.hemen hamile kal dedi ama koca nerde. o zaman evli değildim. onlara göre ne kadar bazı şeyler. şimdi 10 aylık evliyim ama henüz çocuk düşünmüyorum. doğum kontrol hapına devam ediyorum 3 yıldır. doğum kontrol hapı hem gebeliği engelliyor hemde kistlerin büyümesini engelliyor. umarım yardımcı olabilmişimdir

Tavsiyen için teşekkür ederim. Gayet mantıklı açıklamışsın :) Ben açıkçası ne yapmam gerektiğini bilemediğim için kafam çok karıştı. Bakalım artık 6 ay 1 sene daha kullanıcam d.k. hapını, sonrasında zaten hapın etkisinin geçmesi için 2-3 ay daha beklemem lazım. E birde 6 ay kadar denemeler sürerse 2 yıl daha çocuk yok demektir. O zamanda yaşım 32 olacak :(

kızlar çikolata kisti için macun varmış bilen kullanan faydasını gören görmeyen kimler var almayı düşünüyorum da

kızlar çikolata kisti için macun varmış bilen kullanan faydasını gören görmeyen kimler var almayı düşünüyorum da

uğur akyol u diyosun dimi, evet ben de istiyorum kötü yoruma denk gelmedim hiç. eşimle arıcaz da bi türlü fırsat olmadı.

Tavsiyen için teşekkür ederim. Gayet mantıklı açıklamışsın :) Ben açıkçası ne yapmam gerektiğini bilemediğim için kafam çok karıştı. Bakalım artık 6 ay 1 sene daha kullanıcam d.k. hapını, sonrasında zaten hapın etkisinin geçmesi için 2-3 ay daha beklemem lazım. E birde 6 ay kadar denemeler sürerse 2 yıl daha çocuk yok demektir. O zamanda yaşım 32 olacak :(

üzülme canım. ben de senin durumdayım. yaşım 29. evlenmeme en az 1 sene var kısmetse.
benimde anne olmam 31-32 gibi olur Allah verirse. 32 yaş çok geç değil ki canımm Allah yeterkii versin yaş önemli değil canım.

Merhaba,

Dupbaston kullanıpda adeti gelmeyen varmı.

Ben kullanmaya başladım normalde adetim hep 4-5 gün önce gelirdi bir de az gelirdi zaten ki doktora bu yüzden gittim bana bahsettiğim ilacı verdi kullanmaya başladım 9 gün oldu. Geçen ay 1.de oldum hala gelmedi.

Şimdi gelmediği gibi böyle az az geliyor bir geliyor bir gelmiyor bu ilacı içtikten sonra.

Bu ilacı içip de aynı sorunları yaşayan varmı?

soğan kürünün tehlikesi var mı kızlar rastladınız mı hiç?

ben geçen sene denemiştim, bildiğim kadarıyla tehlikesi yok sadece midemde hafif yanma yapıyordu. kistim küçülmüştü ama aynı zamanda dr umun verdiği ilaçlarıda kullanıyordum. kistimi kürmü küçültmüştü yoksa tedavimi bilmiyorum :)

ben geçen sene denemiştim, bildiğim kadarıyla tehlikesi yok sadece midemde hafif yanma yapıyordu. kistim küçülmüştü ama aynı zamanda dr umun verdiği ilaçlarıda kullanıyordum. kistimi kürmü küçültmüştü yoksa tedavimi bilmiyorum :)

sağol canım ben de denedim ama işe yaramadı açıkçası, sanırım kistim eski...

hsg çektirdiğini söylemişsin canım nasıl çok ağrılı bir durum mu ?

hiç ama hiç acımadı, smear testi yaptırdın mı bilmiyorum ama ondan bile daha kolaydı. ben ist. da radyomarda çektirdim, aletleri yeniymiş. benim için normal jinekolojik muayeneden bile daha kolaydı çünkü 1-2 dk. sürdü... inşallah senin de sıkıntılı olmaz ve temiz çıkar arkadaşım.

arkadaşlar herkese günaydın 2010 yılı aralık ayında yumurtalıklarımda endo vardı prf dr ameliyat etti kapalı olacaktı olmadı açık olmuş son anda 6 ay lucrin gne oldum hormonlarım alt üst oldu kistim tekrarladı üstelik prf dr her ay gitmeme ragmen her ay beni tanımadı garet ilgisiz 5 dak.da muayane etti çıktı bence ameliyat olmayın ameliyattan önce çocuk sahibi olmayı deneyin gerekirse tüp bebek ben şimdi tüp bebek deneyeceğim ama fsh hormonum yüksekmiş ama allahtan ümit kesilmez rabbim her isteyene çocuk nasip etsin ...

arkadaşlar herkese günaydın 2010 yılı aralık ayında yumurtalıklarımda endo vardı prf dr ameliyat etti kapalı olacaktı olmadı açık olmuş son anda 6 ay lucrin gne oldum hormonlarım alt üst oldu kistim tekrarladı üstelik prf dr her ay gitmeme ragmen her ay beni tanımadı garet ilgisiz 5 dak.da muayane etti çıktı bence ameliyat olmayın ameliyattan önce çocuk sahibi olmayı deneyin gerekirse tüp bebek ben şimdi tüp bebek deneyeceğim ama fsh hormonum yüksekmiş ama allahtan ümit kesilmez rabbim her isteyene çocuk nasip etsin ...
canım öncelikle merhaba bende seninle birebir aynı sorunları yaşadım bendede endo vardı dr amaliyat dedi hemde prf dü aslında kistim çok küçükmüş aslında amaliyata gerek yokmuş amaliyat olsamda kapalı olması gerekliymiş ama beni bu adam açık yapmış ben bunun acısını çok çektim 15 yıldır çocuğum olmuyor eğer kapalı olsaymış şans daha yüksekmiş şimdiki dr çok kızdı nasıl seni açık amaliyat yapar dedi yani tamamen hata prf diye gittik adam cahilin teki çıktı aslında bebek isteyen hiçbir kadın açık amaliyat olmamalıymış bunu dr söyledi şimdi yapışıklıklar artı bi okadar ağrıların derecesini sen bilirsin işte böyle yıllar önceki hata hep karşıma çıkıyor hayırlısı artık:50:

canım öncelikle merhaba bende seninle birebir aynı sorunları yaşadım bendede endo vardı dr amaliyat dedi hemde prf dü aslında kistim çok küçükmüş aslında amaliyata gerek yokmuş amaliyat olsamda kapalı olması gerekliymiş ama beni bu adam açık yapmış ben bunun acısını çok çektim 15 yıldır çocuğum olmuyor eğer kapalı olsaymış şans daha yüksekmiş şimdiki dr çok kızdı nasıl seni açık amaliyat yapar dedi yani tamamen hata prf diye gittik adam cahilin teki çıktı aslında bebek isteyen hiçbir kadın açık amaliyat olmamalıymış bunu dr söyledi şimdi yapışıklıklar artı bi okadar ağrıların derecesini sen bilirsin işte böyle yıllar önceki hata hep karşıma çıkıyor hayırlısı artık:50:

çok geçmiş olsun bendede yapışıklık çok fazla sürekli şişkinlik ve kabız oluyorum ben 6 dr gittim daha sonra hepsi farklı bir şey dedi en son iki dr hemen hemen aynı şeyleri söyledi temmuz ayında Allah kısmet ederse tüp bebek tedavisi olacağım sen tüp bebek tedavisi oldun mu kistin varmı şu an benim şu an iki yumurtalığımda da var 2,5 3 gibii allah hepimize acil şifalar versin bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip etsinn aminn ...

arkadaşlar bende 4 adet 5 cm ye 5 cm çikolata kisti vardı 2 ay önce doktora gittim ve ögrendim bian önce çocuk yapmalısın dedi tabi doktorun demesiyle hemen hamile kalınmıyor malesef :) herkes inanmayabilir yararlı olacagına ama ben lokman hekimlerden çikolata kisti için ilaçlar aldım kullanmaya başlar başlamaz agrılarım azaldı...o ilaçlar bittikten sonra adetimden 1 hafta sonra sabah akşam aç karna sogan suyu kaynatıp içtim ve sogan suyunu içtigim ay hamile kaldım şuan 1 buçuk aylık gebeyim ve çok mutluyum...inanın agrılarım o kadar şiddetli olurdu ki adet zamanımda yataktan kalkamazdım uyuyamazdım ve eşimle bile birlikteligim çok zor olurdu...şuan çok şüküğr gebeyim umarım dikkatinizi çeker...ben lokman hekimleri kesinlikle tavsiye ediyorum ve sogan suyunu...çok büyük çözüm...ahmet maranki ve ibrahim saraçoglu nun tavsiyeleriyle içtim sogan suyunu ve çok iyi geldi...

o kadar çok macun varkı canım bende hep denıyorum yararı olmasa da zararı da olmaz dedım hep ama hiçbir faydasıı gormedım senın kullandıgın macunun yada bıtkının bır adı varmı varsa yazarmısın.Yada ne tıp bırsey kullandın lutfen yardımcı olurmusun bana

çok geçmiş olsun bendede yapışıklık çok fazla sürekli şişkinlik ve kabız oluyorum ben 6 dr gittim daha sonra hepsi farklı bir şey dedi en son iki dr hemen hemen aynı şeyleri söyledi temmuz ayında Allah kısmet ederse tüp bebek tedavisi olacağım sen tüp bebek tedavisi oldun mu kistin varmı şu an benim şu an iki yumurtalığımda da var 2,5 3 gibii allah hepimize acil şifalar versin bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip etsinn aminn ...
canım ben 2 tüp denedim ilk denememde gebe kaldım ama 2.5 aylık düşük yaptım ikinci denemem negatif şimdi temmuzda 3. denememi yaptıracağım 1 yıldır düzenli kontrollere gittim çok şükür kist yok ama üreme organlarımda hasar bıraktı tabi bide bu yapışıklıklar yüzünden ağrısız günüm yok çok ağrım oluyor uzun yol yürüsem çok ayakta kalsam gece boyu uyuyamıyorum ağrıdan tüplerde harap olmuş dedi dr amaliyat oldum 2 ay önce ama kapalı amaliyat işte temmuz adetiyle başlicaz hayırlısıyla 31 yaşındayım 15 yıllık evliyim bu endoyla 18 yaşından beri uğraşıyorum çok pisbi hastalık allah yrdımcımız olsun tatlım:50:

canım ben 2 tüp denedim ilk denememde gebe kaldım ama 2.5 aylık düşük yaptım ikinci denemem negatif şimdi temmuzda 3. denememi yaptıracağım 1 yıldır düzenli kontrollere gittim çok şükür kist yok ama üreme organlarımda hasar bıraktı tabi bide bu yapışıklıklar yüzünden ağrısız günüm yok çok ağrım oluyor uzun yol yürüsem çok ayakta kalsam gece boyu uyuyamıyorum ağrıdan tüplerde harap olmuş dedi dr amaliyat oldum 2 ay önce ama kapalı amaliyat işte temmuz adetiyle başlicaz hayırlısıyla 31 yaşındayım 15 yıllık evliyim bu endoyla 18 yaşından beri uğraşıyorum çok pisbi hastalık allah yrdımcımız olsun tatlım:50:

çok geçmiş olsun canım inşallah bu son tüp bebek denemen olur rabbim sağlıklı bir bebek kucağına amlayı nasip ederi sana ve tüm isteyenlere

Back