çikolata kisti başımızın belası :(

ca 125 'in yüksekmiş baya kistten sanırım.

Yapıcam canım soğan kürünü deniycem ilk bakalım netice ne olacak.
Bekarım canım, sonbaharda düğün olacak o yüzden biran önce Allahın izniyle bu kistin tedavisini bitirmem lazım.

evet canım çok yüksek...
eğer kistin yeni oluşum ise soğan kürü fayda ediyor bence, mesela ben de çok işe yaramadı maalesef :( gerçi ben sadece 15günden olan ilk kürü yaptım sonrasına devam edemedim bebek denediğimiz için. 3-4 ay yapmak gerekliymiş kürü. o nedenle bekarken rahat bu işten kurtulmak işte. kist için ya doğum k. hapı veriyorlar ya ameliyat ya gebelik diyorlar...

Bende sizin gibi endometriyozis mağduruyum. Ameliyat olalı 1 yıl oldu, ameliyattan sonra doktorum doğum kontrol hapı verdi şuan hala kullanmaktayım. Fakat tekrar kontrole gitmedim korkuyorum açıkçası ya büyüdüyse ya tekrar ameliyat derse diye, e ameliyat olmakta çözüm değil tekrarlıyacaksa eğer napçağımı bilmiyorum. internetten bitkisel bir ilaç aldım gelicek bakalım kullanıcam rahimdeki kist oluşumunu önlüyormuş denize düşen yılana sarılır misali ne dyarsak yapıyoruz ne görürsek alıyoruz. Allah yardımcımız olsun bu hastalık ne öldürüyo ne güldürüyor. Hamile kalınırsa geriletiyormuş ama normal hamile kalmak mesele. Zaten evli olmak lazım evliler bekarlara nazaran daha şanslı gibi, insan böyle oluncada evleneside glmiyor. Neyse içimi döktüm iyi oldu Allah hepimize şifa versin. esraberat canım senden o macunu nerden temin edebilirim özelden mesaj atabilirmisin ben atamıyorum 100 msjı geçmem gerekiyormuş. yardımcı olursan çok sevinirim.

merhaba canım,ben çok inanarak kullandım öncesinde de çok araştırdım zaten kullanan bi kaç kişiyşe burdan msj laştım herkes 6 ay içinde fayda görddüğünü söyledi ve denedim iyi ki denemişim ilk kullanımda kistim yok oldu.şimdi bebek için devam edicem çünkü yumurtaların kalitesini de artırıyomuş..sana özelden msj atıyorum uğur bey yardımcı olur açıklar sana..bana da dua et olur mu:P

merhaba, yazıları takip ederken ben de üye olmaya karar verdim. güzel paylaşımlar ve güzel haberlerimiz olur inşallah :)
2,5 cm çikolata kistim var ve bana doktor hiç bir tedaviye başlamadı. hsg filmi istedi en son gittiğimde, ben de pek iyi duymadım biraz zormuş sanırım bu filmi çektirmek.. şimdi öyleceeee bekliyorum bakalım. doktorumu da değiştirmek istiyorum çok yavaş ve insanın içini bayıyo maalesef. iltihap ve enfeksiyon vardı onların tedavisini oldum geçti çok şükür. aslında doktorum dedi ki, çikolata kisti ilaç ile tedaviye pek cevap vermez hamile kalman gerekir. ben de gülüyorum bu cevaba, doktora gitme sebebim ve bana önerilen tedavi aynı şey :)

hsg mutlaka çektir canım hem yapışıklık var mı ona bakılır hem de ufak tefek yapışıklıklar açılır hamile kalman kolaylaşır,bu macunu kullanırken yaptır ki kemdiliğinden kalma şansın artar.tüplerde sorun varsa ona göre bi tedavi uygularlar.

hsg mutlaka çektir canım hem yapışıklık var mı ona bakılır hem de ufak tefek yapışıklıklar açılır hamile kalman kolaylaşır,bu macunu kullanırken yaptır ki kemdiliğinden kalma şansın artar.tüplerde sorun varsa ona göre bi tedavi uygularlar.

canım cvpladığın msjım çok eski :) ben rahim filmimi bu ay çektirdim temiz çıktı çok şükür. benim de umudum arttı bu nedenle...

merhaba canım,ben çok inanarak kullandım öncesinde de çok araştırdım zaten kullanan bi kaç kişiyşe burdan msj laştım herkes 6 ay içinde fayda görddüğünü söyledi ve denedim iyi ki denemişim ilk kullanımda kistim yok oldu.şimdi bebek için devam edicem çünkü yumurtaların kalitesini de artırıyomuş..sana özelden msj atıyorum uğur bey yardımcı olur açıklar sana..bana da dua et olur mu:P

Bana da mesaj atar misiniz?.. Bnm de 100 mesaj hakkimi doldurmam gerekiyormus:( ( nasil dolacaksa anlamadim ki:((( )

tmm canım yazıyorum..face den de ekleyebilirsin büyük harfle ÇİKOLATA KİSTİ ÇÖZÜM GURUBU..

mrb bende yüzümdeki sivilcelenme nedeniyle doktora gittiğimde çikolata kistim olduğunu öğrendim. 4mm,sol yumurtalıkta doktor doğum kontrol hapı verdi ama sanırım pek faydası olmuyor..

mrb bende yüzümdeki sivilcelenme nedeniyle doktora gittiğimde çikolata kistim olduğunu öğrendim. 4mm,sol yumurtalıkta doktor doğum kontrol hapı verdi ama sanırım pek faydası olmuyor..

canım ben 18 yaşından beri uğraşıyorum şimdi 31 yaşındayım 14 yıldırda çocuğum yok yani malesef bu hastalık çok pis:16::

geçmiş olsun canım. Allah yardımcımız olsun. bitkisel ilaç dediğin nedir acaba?

Merhaba,

İmternetten çikolata kistini araştırırken buldum. internette sifabitkisel yazarsan çıkıcaktır. orada set olarak satılmakta. adet düz.seti diye içeriğini okuduğumda rahimde oluşan kistleri yoketmede diye belirtilmiş. Bi umut işte. :(

Merhaba,

İmternetten çikolata kistini araştırırken buldum. internette sifabitkisel yazarsan çıkıcaktır. orada set olarak satılmakta. adet düz.seti diye içeriğini okuduğumda rahimde oluşan kistleri yoketmede diye belirtilmiş. Bi umut işte. :(

canım inşallah şifa bulursun. yalnız kist türü belirtmemiş. türlerine göre değişiyor bu meretler...

canım inşallah şifa bulursun. yalnız kist türü belirtmemiş. türlerine göre değişiyor bu meretler...

İnşaAllah canım, bir umut işte.. çokta umutlu değilim ama :((

Birde benim şöyle bir sorunum daha var, saç dökülmesi (erkeksi) önden arkaya doğru... araştırdım netten over kistlerden olabiliyormuş. Böyle bir şikayeti olan varmı aranızda??? :((

İnşaAllah canım, bir umut işte.. çokta umutlu değilim ama :((

Birde benim şöyle bir sorunum daha var, saç dökülmesi (erkeksi) önden arkaya doğru... araştırdım netten over kistlerden olabiliyormuş. Böyle bir şikayeti olan varmı aranızda??? :((

ilk kez duyuyorum açıkçası...

dayımın hanımından önce aldılar çikolata kistini daha sonra tekrarlayınca rahmini tamamen almak zorunda kaldılar :5:

Ben 29 yaşındayım. Oldum olası adetlerim hep çok sancılı geçmiştir. 1,5 yıldır evliyim. Evliliğim süresince eşimle cinsel ilişkilerimiz genel de hep sancılı olmuştur :( Evlenmeden önce Kadın Doğum uzmanına gitmiştim. O zaman kist yoktu. Sadece rahim ağzında polip vardı. 5 ay önce aynı doktora tekrar gittiğimde 2 tane kist olduğunu bazı tahliller sonucunda da bunun ikolata kisti olduğunu söyledi. Ort. büyüklükleri 4 cm.kadar. 3 ay gibi düzenli d.kontrol hapı kullandım. 10 gün önce tekrar gittim doktora. Kistlerimde küçülme var. Ancak doktor çok beklemeden çocuk yapmamış söyledi. Birazda garip konuştu. Muhtemelen yumurtalıklarında yapışıklıklar var, bunlar için seni tüp bebek merkezine gönderebilirim, ilerleyen dönemlerde başka tahlillerinde yapılması gerekebilir vs. vs. Ben çocuk düşünmediğimi söyledim. O da başka bişey söylemeden, aynı doğum kontrol hapını kullanabilirsin dedi.

Şimdi benim anlamadığım, doktor bana bu kistin doğum ile geçeceğini söylemedi, ameliyatda olmalısın demedi. Çocuk yapmalısın dedi, ama doğum kontrol hapınıda bırak demedi (herhalde düşünmüyorum dediğim için) Şİmdi ben hamile kalamazsammı bu tahlilleri yaptırıcam yoksa hamile kalmaya karar verdiğim zamannı yaptırıcam anlamadım :(Çünkü sırf kist yüzünden plansız bir hamilelik istemiyorum. Böyle net konuşmayan doktorlara sinir oluyorum.

Ben 29 yaşındayım. Oldum olası adetlerim hep çok sancılı geçmiştir. 1,5 yıldır evliyim. Evliliğim süresince eşimle cinsel ilişkilerimiz genel de hep sancılı olmuştur :( Evlenmeden önce Kadın Doğum uzmanına gitmiştim. O zaman kist yoktu. Sadece rahim ağzında polip vardı. 5 ay önce aynı doktora tekrar gittiğimde 2 tane kist olduğunu bazı tahliller sonucunda da bunun ikolata kisti olduğunu söyledi. Ort. büyüklükleri 4 cm.kadar. 3 ay gibi düzenli d.kontrol hapı kullandım. 10 gün önce tekrar gittim doktora. Kistlerimde küçülme var. Ancak doktor çok beklemeden çocuk yapmamış söyledi. Birazda garip konuştu. Muhtemelen yumurtalıklarında yapışıklıklar var, bunlar için seni tüp bebek merkezine gönderebilirim, ilerleyen dönemlerde başka tahlillerinde yapılması gerekebilir vs. vs. Ben çocuk düşünmediğimi söyledim. O da başka bişey söylemeden, aynı doğum kontrol hapını kullanabilirsin dedi.

Şimdi benim anlamadığım, doktor bana bu kistin doğum ile geçeceğini söylemedi, ameliyatda olmalısın demedi. Çocuk yapmalısın dedi, ama doğum kontrol hapınıda bırak demedi (herhalde düşünmüyorum dediğim için) Şİmdi ben hamile kalamazsammı bu tahlilleri yaptırıcam yoksa hamile kalmaya karar verdiğim zamannı yaptırıcam anlamadım :(Çünkü sırf kist yüzünden plansız bir hamilelik istemiyorum. Böyle net konuşmayan doktorlara sinir oluyorum.

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. bence sen doğum kontrol hapı kullanmaya devam et bebek isteyene kadar. bebek kararı alınca da 6 ay 1 sene kadar normal yollardan hamile kalmaya çalış.eğer çocuk olmadıysa dr a tekrar git.ben geçen gün kanal 7 de bir kadın doğum dr unu izledim ve çikolata kisti için dediki : eskiden direk ameliyat diyorduk fakat şimdi gebe kalamayanları tüp bebeğe yönlendiriyoruz.sebebi de ameliyatın yumurtalıklara zarar verebilir olması imiş.ama tüp bebek tedavisi ile hem bebeğin olacak hem de doğum sırasında veya sonrasında kistleri çıkaracaklar.bence bu yöntem çok mantıklı. bende de 2 tane çikolata kisti var. 3 sene önce ağrılı adet sebebiyle gidince dr a orada belli oldu.hemen hamile kal dedi ama koca nerde. o zaman evli değildim. onlara göre ne kadar bazı şeyler. şimdi 10 aylık evliyim ama henüz çocuk düşünmüyorum. doğum kontrol hapına devam ediyorum 3 yıldır. doğum kontrol hapı hem gebeliği engelliyor hemde kistlerin büyümesini engelliyor. umarım yardımcı olabilmişimdir

bende de çikolata kisti var hamile kalmak istiyorum ama olmadı çok sancılar çekiyorum Allah yardımcımız olsun

arkadaşlar kusura bakmayın ama çikolata kisti olan ve sizin geçtiğiniz yollardan geçen biri olarak ilk yıllarımda ''çocuk düşünmüyorum'' diyerek kaybettiğim zamanıma şimdi çok acıyorum.keşke hiç korunmasaydım kistten daha önce haberim olsaydı ve daha erken çareler düşünseydim..şimdi siz şanslısınız kistten haberiniz var bir an önce bebek deneyin çünkü geç olma ihtimali çok yüksek tedaviler çok meşakatli.inanın doktor yüzü görmek istemiyorum artık..keşke çocuk düşünmüyorum havalarına girmeseydim belki de bu cümle rabbimin zoruna gidiyo ve hiç vermiyo..İnşallah siz benim kadar uğraşmazsınız..

arkadaşlar kusura bakmayın ama çikolata kisti olan ve sizin geçtiğiniz yollardan geçen biri olarak ilk yıllarımda ''çocuk düşünmüyorum'' diyerek kaybettiğim zamanıma şimdi çok acıyorum.keşke hiç korunmasaydım kistten daha önce haberim olsaydı ve daha erken çareler düşünseydim..şimdi siz şanslısınız kistten haberiniz var bir an önce bebek deneyin çünkü geç olma ihtimali çok yüksek tedaviler çok meşakatli.inanın doktor yüzü görmek istemiyorum artık..keşke çocuk düşünmüyorum havalarına girmeseydim belki de bu cümle rabbimin zoruna gidiyo ve hiç vermiyo..İnşallah siz benim kadar uğraşmazsınız..

bence de çok doğru ve güzel anlatmışsınn.bende 10 aydır evlilyim ve biran önce gebe kalmaya uğraşıyorum.gebe kalındığı an zaten kistle savaşını kazanmış sayıyorsun yoksa kist çok süründürecek.doktor bana tıpkı kanser gibi demişti bu kistle her an her zaman berabersiniz ve maddi manevi çok yıpratır demişti.

size tavsiyem biran önce sizde gebe kalmaya çalışın çünkü bu kistin içerde neler yaptığını göremiyorsunuz.zamanla yumurtalıklara, tüplere, yumurta rezervine çok büyük zararları olabiliyormuş doktor söyledi bunu bana şuan için kistim olmamasına rağmen tüp bebek denememi bile istedi.kistin olmaması senin bu hastalığı taşımıyosun anlamına gelmiyo dedi.gebe kalmayı çok istiyorum bu kistin beni çok yormasına gerek kalmadann:((((

Back