çikolata kisti başımızın belası :(

çok teşekkür ederim iyi dileklerin için:) inanıyorum ki büyük allahım hepinizin dualarını duyacak:) hamilelik belirtilerimin başında adet ağrılarım vardı..arkamdan gelmeni bekliyorum:)daualarım seninle:)

sağolasın, mübarek aydayız Rabbim kabul etsin hayırlısıyla dualarımızı...

Arkadaslar bilen biri varsa lutfen bizi bilgilendirebilir mi ??? Acik ve kapali ameliyat arasindaki fark nedir ??? :43:

Ben 9 yıllık evliyim eşim azospermi bebek sahibi olamıyoruz
2 ay önce eltim oldu ve hemen bebek istediler 2 ayda olmayınca geçen hafta dr gitti 8 mm çikolata kisti olduğunu söylemişler
ve ilaç tedavisi önermişler eltim ilaçla atlata bilirmi o 8 mm çikolata kistini nasıl hamile kalabilir tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir!...

Ben 9 yıllık evliyim eşim azospermi bebek sahibi olamıyoruz
2 ay önce eltim oldu ve hemen bebek istediler 2 ayda olmayınca geçen hafta dr gitti 8 mm çikolata kisti olduğunu söylemişler
ve ilaç tedavisi önermişler eltim ilaçla atlata bilirmi o 8 mm çikolata kistini nasıl hamile kalabilir tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir!...

Canım öncelikle geçmiş olsun 2 senedir çikolata kisti ile uğraşıyorum ilaçla tedavi işe yarıyor küçülüp tamamen kaybolmasını sağlayabiliyor.doğum kontrol hapı vermiştir büyük ihtimal bence kisti çok küçük hamile kalabilir.ayrıca korkutmak istemem ama bu kist büyüyünce kadının neredeyse tüm organlarına zarar veriyor yapışıklığa sebep olabiliyor o yüzden tavsiyem önce kisti kaybolsun sonra bebek düşünsün.benim doktorum 3 ay içerisinde hamile kalamazsan doğum kontrol hapına başlarız demişti.allah yardımcınız olsun

canım öncelikle geçmiş olsun 2 senedir çikolata kisti ile uğraşıyorum ilaçla tedavi işe yarıyor küçülüp tamamen kaybolmasını sağlayabiliyor.doğum kontrol hapı vermiştir büyük ihtimal bence kisti çok küçük hamile kalabilir.ayrıca korkutmak istemem ama bu kist büyüyünce kadının neredeyse tüm organlarına zarar veriyor yapışıklığa sebep olabiliyor o yüzden tavsiyem önce kisti kaybolsun sonra bebek düşünsün.benim doktorum 3 ay içerisinde hamile kalamazsan doğum kontrol hapına başlarız demişti.allah yardımcınız olsun

çok saolasın cnm teşekkür ederim....

Merhaba arkadaslar ben burda yeniyim, 3,5 yıllık evliyim yurtdısında yasıyorum ve cocuk istiyorum.Bende rahmimde yara ve cikolata kisti cıktı yarayı doktorum yaktı kistler icinde ilac verdi melhem gibi tüpe doldurup iceriye bosaltıyorum. Ama ne yazıkkı ilac kullanırken cok agrılı sancıdan hastaneye kaldırıldım ve böbreklerimde tas oldugunu iltihabım oldugunu ogrenınce gunde 16 hap ve sureklı seromlar derken ılacı kullanamadım ve tekrardan kistin tanıları olusmaya basladı sıyah akıntı vs bana yardım edın lutfen ben bir bebegim olsun istiyorum:((( hepinize tesekürler...

Benimde çikolata kisti vardı Eylül ayında ameliyat oldum.
4,5 cm di ..1 senedir şikayetlerim vardı kurtulmam gerektiği kararına varıldı doktorlar tarafından..Sonunda da kurtuldum inş. yenilemez bir daha:5:

ben de bir ay önce ameliyat oldum kistler alındı miyom alındı ve tüpler açıldı... sen hamile kalabildin mi ameliyattan sonra?

bu hastalık gerçekten tam bir baş belası.
3 yıldır hamile kalamıyordum,sebepsiz zannediyorduk oysa bende endometriozis hastasıymışım.önceden 1-2cmlik kistlerim olurdu ama 1ay sonra kaybolurdu.ağrı sızı hiç bilmezdim.
2ay önce gittiğim doktorum 5cmlik çikolata kistim olduğunu söyledi,ilaç kullandım küçüleceğine 1cm daha büyüdü.sürekli ağrım oluyor kistin olduğu tarafımda,ağrı kesiciler bile fayda etmiyor.hemen tüp bebek tedavisine başladık,tüp bebek tedavisinde bile yumurtaların oluşmasını zorlaştırıyor.
doktorlar hastalığın tek çaresi hamile kalmak diyorlar ama nasıl hamile kalıcaz kendileride bilmiyorlar.
2gün sonra sonucum belli olucak,inşallah hamile kalırımda bu illetten kurtulurum,yoksa yine o dayanılmaz ağrılar devam edicek..
Allah hepimizin yardımcısı olsun

aynı dert bende de var ben geçen ay ameliyat oldum ama hamilelik yok henüz... sen hamile kalabildin mi peki? ne yapmak lazım hamile kalabilmek için?...

canım inş hamile kalırsın ve bebek müjdesi ile beraber bu derdinden kurtulursun. Benim de kistlerim var ve 3 senedir tedaviye devam ediyorum maalesef. İnş istediğim zaman hamile kalabilirim ve ben de kurtulurum bu dertten artık...

canım inş hamile kalırsın ve bebek müjdesi ile beraber bu derdinden kurtulursun. Benim de kistlerim var ve 3 senedir tedaviye devam ediyorum maalesef. İnş istediğim zaman hamile kalabilirim ve ben de kurtulurum bu dertten artık...

İnternetteki ovulasyon hesaplamaya göre 17 elimde adet olmalıymışım. Göğsler şiş ara ara kasık ağrısı var ama adet yok! Test almaya da korkuyorum artık bıktım hüsrandan:(( siZce hamile miyimdir?...

İnternetteki ovulasyon hesaplamaya göre 17 elimde adet olmalıymışım. Göğsler şiş ara ara kasık ağrısı var ama adet yok! Test almaya da korkuyorum artık bıktım hüsrandan:(( siZce hamile miyimdir?...

canım bi kaç gün daha bekle benim 6 gün geçti o zaman bile çok çok silik çıkmıştı çizgi yok gibiydi kan tahlilinde öğrendim hamile olduğumu..sanırım geç döllenme olmuş bende.inşallah hamilesindir..

Merhaba kızlar bende hikayemi sizlerle paylaşmak istedim...ben iki yıllık evliyim 1,5 yıldır bebek istiyoruz gitmediğimiz doktor kalmadı hepsi başka başka tedaviler önerdi..çikolata kistlerim var bi büyüdüler bi küçüldüler bi sürü yapışıklığa sebep oldular hatta bi gittiğim doktor rahmin ters dönmüş bağırsaklarına yapışmış hemen ameliyat olman lazım ama bebek sahibi olacağın konusunda söz veremem dedii.ameliyatta yumurtalıklarını almak zorunda kalabiliriz dedi menepoza girme ihtimalin var tamamen kısır bırakabiliriz seni dedi..
ama eşim de bende hiç umudumuzu kaybetmedik en son İzmirde bi doktor bulduk rahim filmi çekildim iki tüpümde tıkalıymış filmi çeken doktor baya zorladı canım çok yandı ama şükür ki tüpümün biri açılmış ve o tek tüple bi aylık klomen tedavisiyle hamile kaldım Allaha şükürler olsun..
Umudunuzu kaybetmeyin büyük Mevlam herşeyin hayırlısını bilir ve verir..kimseye evlat hasreti yaşatmasın en kısa zamanda hepiniz güzel haberler alın inşallah..

Merhaba kızlar bende hikayemi sizlerle paylaşmak istedim...ben iki yıllık evliyim 1,5 yıldır bebek istiyoruz gitmediğimiz doktor kalmadı hepsi başka başka tedaviler önerdi..çikolata kistlerim var bi büyüdüler bi küçüldüler bi sürü yapışıklığa sebep oldular hatta bi gittiğim doktor rahmin ters dönmüş bağırsaklarına yapışmış hemen ameliyat olman lazım ama bebek sahibi olacağın konusunda söz veremem dedii.ameliyatta yumurtalıklarını almak zorunda kalabiliriz dedi menepoza girme ihtimalin var tamamen kısır bırakabiliriz seni dedi..
ama eşim de bende hiç umudumuzu kaybetmedik en son İzmirde bi doktor bulduk rahim filmi çekildim iki tüpümde tıkalıymış filmi çeken doktor baya zorladı canım çok yandı ama şükür ki tüpümün biri açılmış ve o tek tüple bi aylık klomen tedavisiyle hamile kaldım Allaha şükürler olsun..
Umudunuzu kaybetmeyin büyük Mevlam herşeyin hayırlısını bilir ve verir..kimseye evlat hasreti yaşatmasın en kısa zamanda hepiniz güzel haberler alın inşallah..

öncelikle canım Allah hayır ve sağlıkla kucağına almanı da nasip etsin :)
ben de bir haziran annesi olacağım inşallah :)
aynen çikolata kistlerim var hala da duruyorlar öyle... önceki dr.um her gitmem de aşılama, tüp bebek diye söylemeye başladı. daha bir sürü ıvır zıvır... her dr. dönüşü ağlıyordum kısacası... dr.umu değiştirdim, yeni dr.um, ne tüp bebeği yaşın daha kaç ki, kalırsın, kistlere takılma, bizim işimiz senin gebe kalmanı sağlamak, dedi. bu arada 28 yaşındayım. gerçekten de bu dr.daki ilk klomen tedavisinde hamile kaldım çok şükür. ve düşünsene, ben 5 eylülde dr.a gittiğimde yumurtam çatlamamıştı, olacağına şans vermedik, 20 eylülde hamile kaldığımı öğrendim :) her şey Rabbimin izni ile...
en büyük ilaç sağlam bir moral, inanç ve bol dua... Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.
inşallah bebeklerimiz güzel güzel gelişir ve kavuşuruz, kistlerimiz de bye bye der gider :)

Merhaba arkadaşlar bende çikolata kisti ve hamilelik olayımı anlatayım.Ben doktoruma gitmiştim işte klasik kistin var ameliyat dedi.çocuk düşünüyorsan olmaz kısırlığın ilk sebeplerinden demişti.işlerimin yoğunluğundan 1 ay sonra gelip ameliyat olabilirim dedim.1 ay sonra ameliyat günü almaya gittim önce muayene yapalım sonra gün belirleyelim dedi.ultrasonda hamile olduğum çıktı.o an ki şok halimi görmeniz lazımdı.dr da şaşırdı.ameliyat kalacak dedi doğumdan sonra alırız .neyse 9 ay geçti doğum normal oluyordu ama 12 saat geçti bebek gelmedi .kızım alından gelince acil sezaryene alındım.aynı anda hem doğum hem kist ameliyatım oldu.emzirme dönemi koruyormuş kistten.emzirme bitince tekrar ilaca başlanacakmış.ama ben ilacı kullanamıyorum dedim pıhtılaşma yaptı bende dedim bitkisel yöntemler deneyeceğim dedim. sen bilirsin dedi.bende çikolata kisti sürekli nüks ediyor o yüzden korumam lazım kendimi.Allah hepimize yardım etsin...

Merhaba arkadaşlar bende çikolata kisti ve hamilelik olayımı anlatayım.Ben doktoruma gitmiştim işte klasik kistin var ameliyat dedi.çocuk düşünüyorsan olmaz kısırlığın ilk sebeplerinden demişti.işlerimin yoğunluğundan 1 ay sonra gelip ameliyat olabilirim dedim.1 ay sonra ameliyat günü almaya gittim önce muayene yapalım sonra gün belirleyelim dedi.ultrasonda hamile olduğum çıktı.o an ki şok halimi görmeniz lazımdı.dr da şaşırdı.ameliyat kalacak dedi doğumdan sonra alırız .neyse 9 ay geçti doğum normal oluyordu ama 12 saat geçti bebek gelmedi .kızım alından gelince acil sezaryene alındım.aynı anda hem doğum hem kist ameliyatım oldu.emzirme dönemi koruyormuş kistten.emzirme bitince tekrar ilaca başlanacakmış.ama ben ilacı kullanamıyorum dedim pıhtılaşma yaptı bende dedim bitkisel yöntemler deneyeceğim dedim. sen bilirsin dedi.bende çikolata kisti sürekli nüks ediyor o yüzden korumam lazım kendimi.Allah hepimize yardım etsin...

Kist varken çocuk olmaz diyenlere örnek olsun.
Allah ol dediği an herşey olur.
Çok sevindim canım. Allah analı babalı büyütsün bebeğini.
Darısı başımıza...
Benim doktorum da umutlu herzaman.
çocuğum olmaz bilmemne diye düşünme sakın diyor.
normal şekilde hamile de kalabilirsin diyor.

mrb lar ben de aranıza yeni katıldım.çikolata kisti magduruyum.doktorum visanne diye bir ilaç verdi bu ilaçla ilgili bilginiz varmı?birde kistin içini boşaltmaktan bahsetti ameliyat değilmiş sadece kistin içi boşaltılıyormuş.bunu hiç duydunuz mu acaba?

merhaba bana da verdi dr ilk ay yarım cm kuculdu ıkı kutu daha kullanıyorum sonucuna bakacagız. siz kullandınız mı ne oldu sonuç? özelden yanıtlarsanız sevinirim

benim sanirim yillardir cikulata kistim varmis ben bebek isteyince ogreniyorum doktora gitmeye korkuyorum

Merhabalar! Öncelikle herkese geçmiş olsun. Ben de 1,5 ay önce tesadüfen öğredim çikolata kistim olduğunu. 6x5cm boyutunda bir tane kistim var. Doktorum bana aslında ameliyat olmam gerektiğini; ama yaşım çok genç olduğu için bana kıyamadığını ve en kısa sürede bebek yapmamı söyledi. Bu arada 27 yaşımdayım ve 2,5 senedir evliyim. Ama biz henüz bebek istemiyoruz ve doktora bunu söyediğimde de yine de ameliyat etmek istemediğini söyledi. Ameliyat ne olursa olsun yumurtalık rezervlerimi azaltabilirmiş. O yüzden bana "Visanne" diye bir ilaç verdi. 1 aydır bu ilacı kullanıyorum ve reglim 2 gün gecikti. Bu ilacı kullananlar varsa küçülme olup olmadığı ve ne gibi yan etkilerler karşılaştığını anlatabilirler mi?

İnşallah haftaya muayeneye gideceğim ve ben de en kısa sürede sizlere ilaçla ilgili durumu anlatacağım. Bu arada bebek yapma işini biraz öne çektik. :) Doktor bu hastalığın tek kurtuluş yolunun hamilelik olduğunu söyledi. Doğumdan sonra kisti tekrarlayanlar oldu mu?

Herkese iyi akşamlar!..

Merhabalar! Öncelikle herkese geçmiş olsun. Ben de 1,5 ay önce tesadüfen öğredim çikolata kistim olduğunu. 6x5cm boyutunda bir tane kistim var. Doktorum bana aslında ameliyat olmam gerektiğini; ama yaşım çok genç olduğu için bana kıyamadığını ve en kısa sürede bebek yapmamı söyledi. Bu arada 27 yaşımdayım ve 2,5 senedir evliyim. Ama biz henüz bebek istemiyoruz ve doktora bunu söyediğimde de yine de ameliyat etmek istemediğini söyledi. Ameliyat ne olursa olsun yumurtalık rezervlerimi azaltabilirmiş. O yüzden bana "Visanne" diye bir ilaç verdi. 1 aydır bu ilacı kullanıyorum ve reglim 2 gün gecikti. Bu ilacı kullananlar varsa küçülme olup olmadığı ve ne gibi yan etkilerler karşılaştığını anlatabilirler mi?

İnşallah haftaya muayeneye gideceğim ve ben de en kısa sürede sizlere ilaçla ilgili durumu anlatacağım. Bu arada bebek yapma işini biraz öne çektik. :) Doktor bu hastalığın tek kurtuluş yolunun hamilelik olduğunu söyledi. Doğumdan sonra kisti tekrarlayanlar oldu mu?

Herkese iyi akşamlar!..

Evet doktor banada bu hastalığın çaresinin hamilelik olduğunu söylemişti.
Ben de seneye evlenelim diyordum, nişanlıydım ama ayrıldık kısmet değilmiş.
Elbet Yüce Rabbim zamanı gelince nasip eder hepimize.

Evet doktor banada bu hastalığın çaresinin hamilelik olduğunu söylemişti.
Ben de seneye evlenelim diyordum, nişanlıydım ama ayrıldık kısmet değilmiş.
Elbet Yüce Rabbim zamanı gelince nasip eder hepimize.

Hiç sıkıntı yapma, her şeyde bir hayır vardır, ben çok inanırım. Kalpten istenen her şey insanın önüne çıkıveriyor. :)

İnşallah şu kistlerden hepimiz en kısa zamanda kurtuluruz.

Back