canım yazdım mail aderesimi mail attığında bana buradan mesaj alıntısı ile haber verirsen daha hızlı dönerim canımmeraba arkadaşım bana özelden mesaj yazmışsın ama ben sana cevap yazamıyorumbir türlü ulaşamadım sana ... bana özelden mail adresini verirsen ordan yazarım tüm aklına takılanları...aslında senle konuşmak bana da iyi gelecek
Mesajını yeni görüm canım çok üzüldüm aynı sıkıntıları yasayan yürekler birbiınin dilinden vede halinden anlıyor canım, üzülmemek elde değil ama insallah pes etmeyecegim,etmeyecegiz... insallah Rabbım bızlerede evlat sevgisini yasamayı nasip eder ...Doktorunla konuştunmu bundan sonra ne öneriyor hayırlısı olsun hakkımızda...benim aşılamam negatif sonuçlandı maalesef bugün adet oldum hayırlısı..
maalesef doktoruma ulaşamıyorum kendisi üniversitede hoca konferansa gitmiş olabilir yurtdışına çıkmış olabilir bilmiyorum bugün zaman kaybetmemek için başka bir doktora gittim benim aşırı büyüyen bir yumurtam vardı kist oluşmuş olabilir düşüncesi ile gerçektende kist oluşmuş onun için doğum kontrol hapı verdi. ama benim kafamıda karıştırdı karmakarışık oldum kaldım ne yapacağımı şaşırdımMesajını yeni görüm canım çok üzüldüm aynı sıkıntıları yasayan yürekler birbiınin dilinden vede halinden anlıyor canım, üzülmemek elde değil ama insallah pes etmeyecegim,etmeyecegiz... insallah Rabbım bızlerede evlat sevgisini yasamayı nasip eder ...Doktorunla konuştunmu bundan sonra ne öneriyor hayırlısı olsun hakkımızda...
maalesef doktoruma ulaşamıyorum kendisi üniversitede hoca konferansa gitmiş olabilir yurtdışına çıkmış olabilir bilmiyorum bugün zaman kaybetmemek için başka bir doktora gittim benim aşırı büyüyen bir yumurtam vardı kist oluşmuş olabilir düşüncesi ile gerçektende kist oluşmuş onun için doğum kontrol hapı verdi. ama benim kafamıda karıştırdı karmakarışık oldum kaldım ne yapacağımı şaşırdım
bilmiyorum canım bende onu araştıryorum şuan ilaç kullanmasan yok olmuyor mu diye.Bahsettiğin büyüğüp kist oluşturan yumurta adetle yok olmuyor mu adet günün bitince kaybolur belki çok zor bir süreç maddi manevi hazır olmasakta devam etmek zorundayız bende hiç hazır değilim aslında doktor şubat adetiyle dondurulmuşa başlayalım dedi ama ben doğum kontrol hapına başlayacağım bu arada rahim filmi çektirmiştim geçen sene onu tekrar ettireceğim birde hiç histereskopi yaptırmadım onu yaptıracağım marta dondurulmuş tedavisine başlayacağım ama çok korkuyorum :18: aynı üzüntüleri yaşamaktan
bilmiyorum canım bende onu araştıryorum şuan ilaç kullanmasan yok olmuyor mu diye.
dediğinde sonuna kadar haklısın canım çok zor bir süreç insan çok alıngan kırılgan oluyor. hergün herşeye ağlar oldum. canım kendini hazır hissettiğinde başla dondurmuşlara yada doğum kontrol hapını kullanırken kendini hazırla. önünde epey yorucu bir ay var hsg histerekopi vs. inşallah hepsi bir çırpıda geçer. peki brişey sorabilirmiyim? sen hsg yi anestezilimi çektirdin? ben anestezi almak istemiyorum dayanılmayacak bir acı değildir herhalde dimi?
hala ulaşamadım canım kendi doktoruma ama zaman kaybı olmasın diye gittiğim doktor hsg çektir dedi, sonra başka bir doktora doktora daha danıştım çalıştığım yerde. o doktorda hsg çektir dedi aslında benim ameliyat sırasında tüplerime bakılmıştı açıktı ama 6 ay oldu ve ameliyat sonrasıda yapışıklık oluşması olası bu yüzden kafam rahat etsin diye çektireyim diyorum ben anestezi almak istemiyorum bakalım nasıl olacak kesin yaptıracağımda demiyorum çünkü kendi doktorum çektirmem taraftarı değil bazen yanlış sonuçlarda alabiliyormuşuz kasılmalardan dolayı.Bende aynı ruh halindeyim durup durup ağlıyorumilk tedaviye morale başlamıştım aslında inşallah yeni tedavilerde olumlu sonuçlar alırız sen ne yaptın doktoruna ulaşabildin mi senin aslında şu an hiç bir engel yok normal yola bile hamile kalabilirsin ameliyattan sonra hamile kalanlar çoğunlukta ama hamile kalamazsan kistin tekrarlama riski var sen hsg mi çektirmek istiyorsun geçen sene gittiğim ameliyat öneren doktor laparoskopi esnasında tüplerede yapışıklık varsa yada kapalıysa ameliyat esnasında açarız demişti ben anestezili olmuştu hiç birşey hissetmedim işlem bittikten sonra yatmadım biraz kanamam olmuştu sadece çok basit bir işlem yaptırman gerekse korkmana gerek yok canım
hala ulaşamadım canım kendi doktoruma ama zaman kaybı olmasın diye gittiğim doktor hsg çektir dedi, sonra başka bir doktora doktora daha danıştım çalıştığım yerde. o doktorda hsg çektir dedi aslında benim ameliyat sırasında tüplerime bakılmıştı açıktı ama 6 ay oldu ve ameliyat sonrasıda yapışıklık oluşması olası bu yüzden kafam rahat etsin diye çektireyim diyorum ben anestezi almak istemiyorum bakalım nasıl olacak kesin yaptıracağımda demiyorum çünkü kendi doktorum çektirmem taraftarı değil bazen yanlış sonuçlarda alabiliyormuşuz kasılmalardan dolayı.
doğal yolla olabilir ama bizde endometriyozis hiç geçmiyor canım ve endometriyozis kaynakları bir şekilde hamileliğe engel oluyor. hatta dediğim yaa kendi çalıştığım hastanede kadın doğum uzmanına sordum çok güzel açıkladı bana ve eşime eşime bugüne kadar bir türlü anlamtamamıştım iyi olduendometriyozis hastası olan insanlarda nedenini henüz çözmedikleri bir mekanizmadan dolayı gebeliğin oluşmadığı bunların endometriyozis kaynaklarından salgılanan hormonlar olabileceğini bunun gibi bir kaç teori olduğunun ama henüz tam çözülemediğini söyledi. ben şuan ameliyat oldum kistler çıkartıldı yapışıklıklar açıldı ama tam anlamıyla endometriyozisten kurtuldum diyemiyorum. orada hala küçük küçük odakların olabileceğini her zaman düşünmem gerek sadece artık büyük değil küçükler.
canım sakin ol moralini yüksek tut biliyorsun moral çok önemli bizim için. kendini eğlendiğin zevkaldığın şeylere yönelt sevdiğin bir yazarın kitabını okuyabilirsin tedaviye başladığında kafanı dağıtmalısın. inşallah güzel sonuçlar alacağız canım.
evet canım banada doktor çok şekerli yiyecekler mi tüketiyorsun dedi kırmızı ette neden oluyor diye biliyorum .. amannn ben sanırım diyet yapabilecek son kişiyim şuan çalışıyordum yemekten geldim öyle böyle değil gediğim birde yemekhaneden çıkarken bir ekmek daha aldım( hamburger ekmeği tarzında ekmelerden)Ne kadar doğru bilmiyorum ama hsg çektirme sırasındaki ağrının sebebi tüplerdeki tıkanakllığın o esnada açılmasıymış narkoz beni etkilemiyor ama benimle beraber tedavi gören iki kişi etkilenmişti yumurta toplamadan uyandıktan sonra birtanesi uzun süre kahkahalarla gülmüştüçektirirsen yeni tedavine için rahat eder çikolata kistlerinin en can sıkıcı tarafı bu belirsizlikler bütün doktorlarn söyledikleri aynı bu rahatsızlığın neden olduğu bilinmiyor bu yüzden tedaviside yok benim embiryolar çok kaliteliymiş doktor bu kalitede embiryoyu her zaman bulamıyoruz demişti 2 tane transver edildi ama sonuç yok:26:ilk tedaviye başlarken menopoz iğnesi ilk yapıldığında araştırmıştım bu şekilde tüp bebeğe geçildiğinde başarı şansı artıyormuş araştırırken şöyle bir yazı okumuştum konyada bir hastanede hemşirelik yapan 8 tüp bebek tedavisinden sonuç alamayan kadın yalancı menopoz tedavisiyle 9.tüp bebekte hamile kalmış bu beni çok umutlandırmıştı sabah haberleri seyrederken bu kadının haberini gördüm kadın yeni doğum yapmış evliliğinden 15 sene sonra diğer formda ilk tüp bebek denemesinde 4cm kistle hamile kalanda var bebeğin tutunması kistin evrelerinin ilerlememesi mi acaba benim kistim 5cm ama ca 125 testi 36 çıktı düşük bir değer Rabbim yeni tedavilerimizde yüzümüzü güldürür inşAllah sen ne karar verdin aşılamaya mı tüp bebeğe mi geçeceksin birde bu kistin bir diyeti varmış duymuşsundur endometriozis diyeti uygulandığında baya etkiliymiş ama ağır bir diyet uygulamak istedim ama devam edemedim en azından iyi sonuç alana kadar uygulama çok iyi olacak
evet canım banada doktor çok şekerli yiyecekler mi tüketiyorsun dedi kırmızı ette neden oluyor diye biliyorum .. amannn ben sanırım diyet yapabilecek son kişiyim şuan çalışıyordum yemekten geldim öyle böyle değil gediğim birde yemekhaneden çıkarken bir ekmek daha aldım( hamburger ekmeği tarzında ekmelerden)
eşim bir kez daha aşılama deneme taraftarı yani son kez aşılama deneyeceğiz canım. ama ben bu kez doktoruma bu yumurtaların erken çatlamasını engellemek için bir ilaç daha kullanılıyormuş ondan kullanmak için teklif suncağım doktoruma benim yumoşlar erkenden çatırdıyor
benim kistler varken ca125 65 çıkıyordu ama sağolsun benim kistlerimi farketmemi sağlyan test ca19-9 oldu birgün onun 168 olduğunu görünce apar topar doktora gittim kaç kez tekrar ettim usgler çekilde çikolata kistlerim olduğu öğrenildiama işin komik yani sonra o testin yüksek olamdığı sadece bizim laboratuvarda ki cihazda benim yanlış antikor antijen birleşmesi sonucu yüksek çıkıyormuş
laborantım canım evet işteyken canavar gibi oluyorumçok zor bir diyet herşey yasak ben uygularım aslında ama eşime hazırlayıp kendim yememem gerekiyor sen haklısın insan çalışırken daha çok acıkıyor hastanede hemşiremisin gelen hastaların derdinden kendini unutuyorsundur evet canım çatlatmama iğneside var son iki gün hem yumurtaları büyütmek için hemde kendi kendine çatlamaması için iğne kullanmıştık 2. aşılamnın tarihi belli mi doktorunu mu bekliyorsun inşallah bu sefer olurda tüp bebeğe gerek kalmaz
laborantım canım evet işteyken canavar gibi oluyorum
henüz belli değil hala doktorum ortada yok bence kesin firari. büyük ihtimal önümüzdeki adetimde başlarız tabi kistim yok olmuşsa oda büyük ihtimal bu ayın sonuna denk geliyor.. umarım canım Rabbim hepimize nasip eder bir an önce sen ne zaman başlıyorsun dondurulmuşlara ? umarım herşey yolunda gider eğer adet olmayı bekliyorsan umarım o şöyle en az 1,5 yıl gelmez bebişin gelir
sen çalışmıyormusun canım ? evet geçen gün bir kaç gün evdeydim tamda negatif olduğunu öğrendikten sonra çok bunaldım sürekli ağladım işe gittim sankiben ben değilim kafam dağıldı gülmeyen yüzüm güldü hatta arkadaşlarımada dedim ben hergün işe geliyim diyeSen şanslısın canım çalışırken kafan dağılıyordur ben sürekli tedaviyi düşünüyorum kendi kendimi bıktırıyorum bu düşüncelerle:44:benim hormonlarda etkilendi negatiften sonra normal şekilde adet başladı bitti on gün sonra adet kanı kadar yoğun olmayan her lavaboda tuvalet kağıdına pembe kan geliyor bir aksilik çıkmazsa mart ayında başlayacağım kist küçülsün diye doğum kontrol hapına başladın mı ben soğan kürüne başladım şifa niyetine kistlere birde rahimde iltihap varsa temizliyormuş inşallah canm en yakın zamanda gelsin bebeklerimiz
sen çalışmıyormusun canım ? evet geçen gün bir kaç gün evdeydim tamda negatif olduğunu öğrendikten sonra çok bunaldım sürekli ağladım işe gittim sankiben ben değilim kafam dağıldı gülmeyen yüzüm güldü hatta arkadaşlarımada dedim ben hergün işe geliyim diye
Allah Allah peki bu kanamayı doktoruna sordunmu olabilir dedimi canım ? ben doğum kontrol hapını kullanıyorum canım soğan suyunu daha önce kullandım kokusu beni çok etkiliyor uzun bir süre midem bulanıyor. o benim son çarem olarak kenarda duruyor.
bu arada sonunda bugün doktorumun asistanına ulaştım kendisi yurtdışında imiş yarın geliyormuş bir sonraki adetinizde gelirsiniz dedi doğru tahmin etmişim
anladım canım bende bulunduğum yerde olmuyorum tedaviyi gerçekten gidi gelmeler çok zor oluyor.. hadi inşallah çok bekletmeden gelir meleklerimiz hepimiz için dua ediyorum Rabbim kabul ederse..Çalışmıyorum maalesef eşimin görevi nedeniyle çok küçük bir yerde görev yapıyoruz imkanlar çok kısıtlı bir uğraşım olsa iyi olacak aslında kanamayı sormak için aradım doktoru şubat adetin başlamazsa sıkıntı yaşarsan gel muayne edelim dedi tedaviyi ankarada görüyorum olduğum yerden 4 saat sürüyor gidip gelmek sıkıntı oluyor ilk negatiften sonra adetim 7 ocakta olmuştu inşallah düzeni bozulmaz:26:soğan kürünün koku ve tadını bende sevmiyorumkisti ilk öğrendiğimde geçen sene baya uygulamıştım doğum kontrol hapıda kullanıyordum hapı bıraktığım an kistler büyümeğe devam etti benimde dediğin gibi son çarem dondurulmuşlarla iyi sonuç almak istiyorum ilk denemede bile maddi olarak baya yıprandık 2. denemede olumsuz olursa 3.denemeye ara vermek zorunda kalırım düşünmesi bile insanı kötü hissetiiyor gözün aydın canım doktora ulaştın sonunda martın başı gibi başlarsın o zaman bende arkandan gelirim bir aksilik çıkmazsa
anladım canım bende bulunduğum yerde olmuyorum tedaviyi gerçekten gidi gelmeler çok zor oluyor.. hadi inşallah çok bekletmeden gelir meleklerimiz hepimiz için dua ediyorum Rabbim kabul ederse..
Arkadaşlar Merhaba, çikolata kistinden ameliyat olmayı düşünüyorum. Eğer siz olmuşsanız veya çevrenizde olanlar varsa süreci ve tedavinin sonucunu paylaşabilir misiniz? Cenab-ı Hak cümlemize şifa ve hayırlı evlatlar nasip etsin.
merhaba yazmış olduğunuz yorumları okudum da bende aynı problemi yaşıyorum yani sağ yumurtalığımda 7cm ve 3cm büyüklüğünde çikolata kistim var.dr amlyt şart dedi.amlytta yaşadıklarınızı ve şuanda hangi tedavi aşamasında olduğunuzu benimle paylaşırsanız çok sevinirmlaborantım canım evet işteyken canavar gibi oluyorum
henüz belli değil hala doktorum ortada yok bence kesin firari. büyük ihtimal önümüzdeki adetimde başlarız tabi kistim yok olmuşsa oda büyük ihtimal bu ayın sonuna denk geliyor.. umarım canım Rabbim hepimize nasip eder bir an önce sen ne zaman başlıyorsun dondurulmuşlara ? umarım herşey yolunda gider eğer adet olmayı bekliyorsan umarım o şöyle en az 1,5 yıl gelmez bebişin gelir
merhaba canım. benim ameliyatım gayet iyi geçmişti yaklaşık iki saat sürdü ertesi gün eve gelmiştim. ameliyattan sonra 3 ay sunni menopoza gridim bunun için ayda bir ilaç kullandım buradanda okuduğun gibi iki kez aşılama yaptıdım olmadı. şuan tüp bebek tedavisindeyim cumartesi günü transferim var heyecanla onu bekliyorum. bence ameliyat olma benim aşılama sırasında her iki yumurtalığımdada yumurta gelişimi gözlenmeşti ama artık sol yumurtalığımda ki yumurtalar gelişmiyorlar. sadece bir tanesinden yumurta elde eldildi. tavsiyem ameliyat olmadan tedavine devam et. nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama istanbul yada izmire yakın bi yerlerde yaşıyorsan sana orada merkez önerisinde bulunabilir direkt tüp bebek yaptır.merhaba yazmış olduğunuz yorumları okudum da bende aynı problemi yaşıyorum yani sağ yumurtalığımda 7cm ve 3cm büyüklüğünde çikolata kistim var.dr amlyt şart dedi.amlytta yaşadıklarınızı ve şuanda hangi tedavi aşamasında olduğunuzu benimle paylaşırsanız çok sevinirm
merhaba canım. benim ameliyatım gayet iyi geçmişti yaklaşık iki saat sürdü ertesi gün eve gelmiştim. ameliyattan sonra 3 ay sunni menopoza gridim bunun için ayda bir ilaç kullandım buradanda okuduğun gibi iki kez aşılama yaptıdım olmadı. şuan tüp bebek tedavisindeyim cumartesi günü transferim var heyecanla onu bekliyorum. bence ameliyat olma benim aşılama sırasında her iki yumurtalığımdada yumurta gelişimi gözlenmeşti ama artık sol yumurtalığımda ki yumurtalar gelişmiyorlar. sadece bir tanesinden yumurta elde eldildi. tavsiyem ameliyat olmadan tedavine devam et. nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama istanbul yada izmire yakın bi yerlerde yaşıyorsan sana orada merkez önerisinde bulunabilir direkt tüp bebek yaptır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?