hala ulaşamadım canım kendi doktoruma ama zaman kaybı olmasın diye gittiğim doktor hsg çektir dedi, sonra başka bir doktora doktora daha danıştım çalıştığım yerde. o doktorda hsg çektir dedi aslında benim ameliyat sırasında tüplerime bakılmıştı açıktı ama 6 ay oldu ve ameliyat sonrasıda yapışıklık oluşması olası bu yüzden kafam rahat etsin diye çektireyim diyorum ben anestezi almak istemiyorum bakalım nasıl olacak kesin yaptıracağımda demiyorum çünkü kendi doktorum çektirmem taraftarı değil bazen yanlış sonuçlarda alabiliyormuşuz kasılmalardan dolayı.
doğal yolla olabilir ama bizde endometriyozis hiç geçmiyor canım ve endometriyozis kaynakları bir şekilde hamileliğe engel oluyor. hatta dediğim yaa kendi çalıştığım hastanede kadın doğum uzmanına sordum çok güzel açıkladı bana ve eşime eşime bugüne kadar bir türlü anlamtamamıştım iyi oldu
endometriyozis hastası olan insanlarda nedenini henüz çözmedikleri bir mekanizmadan dolayı gebeliğin oluşmadığı bunların endometriyozis kaynaklarından salgılanan hormonlar olabileceğini bunun gibi bir kaç teori olduğunun ama henüz tam çözülemediğini söyledi. ben şuan ameliyat oldum kistler çıkartıldı yapışıklıklar açıldı ama tam anlamıyla endometriyozisten kurtuldum diyemiyorum. orada hala küçük küçük odakların olabileceğini her zaman düşünmem gerek sadece artık büyük değil küçükler.
canım sakin ol moralini yüksek tut biliyorsun moral çok önemli bizim için. kendini eğlendiğin zevkaldığın şeylere yönelt sevdiğin bir yazarın kitabını okuyabilirsin tedaviye başladığında kafanı dağıtmalısın. inşallah güzel sonuçlar alacağız canım.