çikolata kisti ameliyatı olanlar

16500

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2012
50
1
86
Bursa
Arkadaşlar Merhaba, çikolata kistinden ameliyat olmayı düşünüyorum. Eğer siz olmuşsanız veya çevrenizde olanlar varsa süreci ve tedavinin sonucunu paylaşabilir misiniz? Cenab-ı Hak cümlemize şifa ve hayırlı evlatlar nasip etsin.

öncelikle geçmiş olsun. çikolata kistinin kaçıncı evrede olabileceği konusunda doktorun herhangi birşey söyledi mi? Kaç santimlik kistin var? Şikayetlerin neler? Açık ameliyat mı yoksa laparoskopi mi yapacak?

gecmiş olsun arkadasım rabbm tez zamanda hepimize şifa versin bende önümüzdeki günlerde olmayı düşünüyorum benmkisi de 8 cm

merhaba. ben temmuz ayında laparoskopi ile çikolata kisti ameliyatı oldum. bende sağda ve solda 6 ve 3 cm lik kistlerim vardı. 1 yıl doğal yolla gebelik sağlanamaştı bu yüzden doktorum ameliyatı önerdi. ameliyathhaneye gitmem ameliyat olmam ve ayılmam toplamda 2.5 saat sürdü. ilk gün ağrılarım biraz fazlaydı 2. gün taburcu oldum. o günde gaz sancısından duramamıştım ameliyatta organları daha rahat görebilmek için karbondioksit gazı ile karnını şişiriyorlarmış. onun çıkması bi kaç gününü alıyor. en keyifli tarafı 1 ay rapor vermişti doktorum bir hafta yatıp 3 hafta bol bol gezmiştim ameliyatın ardından 3 ay lucrin adından bir ialç kullanarak sunni menopoza sokulmuştum. son iğneyi yaptırdıktan 2 ay sonra adet oldum. şimdide aşılama tedavisindeyim bugün 9. günüm heyecanla sonucu bekliyorum.
canım aklına takılan birşey varsa sor ben kabataslak geçtim en ince ayrıntısına kadar anlatabilirim. özel mesaj yazabiliyorsan oradanda sorabilirsin. geçmiş olsun acil şifalar diliyorum

Sonucunu merak ettim canım ne zaman belli olacak :26: inşallah olumlu olur

gecmiş olsun arkadasım rabbm tez zamanda hepimize şifa versin bende önümüzdeki günlerde olmayı düşünüyorum benmkisi de 8 cm

Sen ne yaptın canım ameliyatı kime ne zaman yapıtıracağına karar verdin mi ??

cuma gününe en geç bellli olur canım inşallah hayırlısı bakalım

Canım bu arada ameliyatını hangi dokor yaptı ben operasyon geçirmeden 2 ay menopoz iğnesinden sonra tüp bebek tedavisi gördüm sonuç alamadım maalesef doktor genede operasyonu önermiyor dondurulmuşlarla devam edelim diyor kafam çok karışık:44:

Arkadaşlar benim sağda 2,4 ve solda 6 cm olmak üzere iki tane kistim var. iki defa tüp bebek yaptırdık fakat sonuç olumsuzdu. Ameliyatın da zararları varmış, bu riskten de korkuyorum. Ama galiba başka çare de kalmadı. ikinci tüpten sonra doktor beni 3 ay geçici menepoza sokmuştu. Ama bunun sonucu olarak AMH değerimde bir hayli düşüş oldu. Ameliyat da düşürüyormuş yumurtalık rezervini. Öncelikle devlet hastaneleri olmak üzere bildiğiniz iyi ve güvenilir bir doktor var mı arkadaşlar. Cenabı-hak herkese hayırlı evlat versin.

canım ben denizlide ameliyat oldum benim araştırdığım kadarıyla bu süreç içinde. var olan kistler gebeliğin oluşmasına engel oluyor döllenmeyi engelliyor veya tüp bebekte tutunmayı engelliyor canım birçok yazı okdum bunlardan bu sonucu çıkarttık önceleri acaba yaptırmasamıydım dedim ameliyatı sonuçta yumurtalık rezervine zarar verebiliyor ama şimdi iyiki olmuşum dedim. ameliyattan önce veya sonra hiç amh değerime bakılmadı ama fsh ım gayet normal aşılama için ilaç kullanırken ilk başta 5 yumurtam vardı sonra bunlardan biri az gelişti biri çok gelişti 3 tane normal yumurtan vardı her iki taraftada yumurtam gelişti demek ki dedim ameliyat yumurtalarıma pek zarar vermemiş.

Doktorlar farklı farklı konuşuyor geçen sene gittiğim bir profösör ilk önce ameliyat 6 ay kadar normal yola deneme bu sürede olmazsa tüp bebek demişti şimdi tedavi gördüğüm tanınani bir profösör doktor ameliyat önermedi hemen ameliyat yapalım deseydi ben hazırdım aslında benim amh değerim 4.8 doktor iyi dedi tedavi sürecinde yumurtalıklar ilaçlara çok güzel tepki verdi 9 tane yumurta toplandı oluşan embiryolarda kaliteliydi ama tutunma olmadıktan sonra hiç bir değeri yok maalesef

Sen ne yaptın canım ameliyatı kime ne zaman yapıtıracağına karar verdin mi ??

Canım ameliyatı en son plan olarak düşünüyorum geri vazgeçtim hoş gerçi şimdi bi şey söylemek için çok erken sanırım doktorum vajinal renkli dopler istedi bi kaç gün sonra onu çektireceğim yumurtalıkların durumu nasıl yapışıklık varmı kanallar nasıl onlara bakılırsak şimdiden tir tir titriyorum nasıl olacak acıtan bısey mi onun streslerindeyim

canım bende bunun için 4 tane farklı doktora gittim iki tanesi abuk sabuk konuştu hatta biri bu çikolata kisti değil dedi bende sinir oldum vee o sinirle hemen bir araştırma yaparak ameliyat olduğum doktorumu buldum benim ameliyat olduğum ve şuan tedavime devam eden doktorda prof. çevreden bir kaç kişininde onayını alıp gittim. ilk olarak çalıştığım hastanede ki kadın doğum uzmanımız teşhis koydu ve bir yıldır bebek sahibi olmadığımızı öğrenince ameliyat olmanın gerekir dedi baştan pek ciddiye almadım farklı bi kaç yere gittim en son kendimi 5 gün içinde ameliyat masasında buldum şuan hala hamile değilim (henüz) ama iyiki olmuşum ameliyatı diyorum
bence sen olmadan son kez dondurulmuşlarla dene hem o dondurulmuşlar hayata daha sıkı tutunuyorlar ben aşılamaya başlamadan önce tüp bebek sayfansında dolaşıp oradaki öyküleri okuyordum bi kaç kişinin böyle dondurulmuş embriyoları ile hamile kaldıklarını öğrendim an be an çok heyecanlıydı

Canım aynı dönemlerden geçiyoruz rabbim yardımcımız olsun yazdığın vajinal dobler jinekolojik muayene gibi sadece daha ayrıntılı gösteriyor kistlerin büyüklüğünü daha net gösteriyor acisida jinololojik muayne ile aynıdır birde idrara sıkışık olman gerekiyor o biraz sıkıntılı oluyor tuplerin açık olup olmadığını yapisilligi vs göstermiyor tupler açık mi diye rahim filmi çekiliyor geçen sene yaptırmıştım tüplerim açık çıkmıştı birde histereakopi yapılıyormuş rahim doğuştan normal mi yapisiklik, miyom, polip vs var mi diye ben geçen ay yaptırdığım tüp bebek denemesi olumsuz olunca histereakopiyi araştırıyorum negatif sonuçtan sonra doktora ameliyat olmam gerekli mi diye sordum önermedi yaşadığımız sureclerden haberleselim doktor dönüşü yaz gelişmeleri iyi haberlerini bekliyorum

Sen kistlerden kurtulmussun ne güzel birde hamile kalırsan tamamen baskilanir çok iyi olur en heyecanlı anları yasiyorsun 12 gün çok uzun geliyor insana benim tedavinde çok güzel ilerlemisti oluşan embiryolar 5. güne gitti rahim kalınlığıda güzeldi ama olmadı histereskopi yaptirp rahim filmini tekrarlayip dondurulmuşlari denemek istiyorum inşallah olur bu sefer

inşallah olur canım bekleyen herkes en hayırlı zamanda meleklerine kavuşur inşallah hakkımızda hayırlısı ..

benim aşılamam negatif sonuçlandı maalesef bugün adet oldum hayırlısı..

meraba arkadaşım bana özelden mesaj yazmışsın ama ben sana cevap yazamıyorum bir türlü ulaşamadım sana ... bana özelden mail adresini verirsen ordan yazarım tüm aklına takılanları...aslında senle konuşmak bana da iyi gelecek

bu arada ben de babür beye gidiyordum denizli de yaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…