Tatlı Tarifi Çikolata Kasesinde Kestaneli Ev Yapımı Dondurma-Pınar Krema Sponsorluğunda

Ay kimler dönmüş, sevindirik oldum senden bildirim gelince :KK37::KK37: Yetenekle hiç alakası yok, süt reçelinin bu versiyonunu hazırlamak safi amelelik, anca karıştırıp duruyorsun olana kadar.

O kaşık kaşık yeme olayı bende de var. Hatta uğraşmayayım diye hazır almıştım ilk başta reçeli ama kıvamını kontrol edeyim filan derken gözüm döndü 2 saatte bildiğin yarıladım kavanozu. Buarada kahveye de acayip yakışıyor vicdansız, daha önce denemediysen filtre kahveye 1 kaşık karıştırmayı dene bak reçeli :kk77:

Hadi yaa. Ben normalde kahveyi sert severim sütsüz şekersiz ama süt reçeli katma olayını da bu dondurmayı da deneyeceğim. Süt reçeli her şeye yakışır eminim ki. :kk77:

Canım benim çok teşekkür ederim :KK37::KK37: Kışa özel bir dondurma yapayım, kestane portakal gibi kış meyveleri olsun, üzerine de sıcak sos dökeyim gibi bir fantezim vardı. Bir baktım ben yapana kadar bildiğin bahar gelmiş, heryer günlük güneşlik olmuş. Kış konseptini iptal ettim o yüzden ama malzemeleri değiştiresim gelmedi yakıştılar cidden birarada.

Beğendiğinize sevindim, teşekkür ederim :KK200:

Teşekkür ederim:KK200: Ben de çok seviyorum portakalı. Özellikle şekerlemesine bayılıyorum. Denersen yaz sonucu bana mutlaka olur mu?

Düzenli çırparak dondurmak gereken tarifleri ben de tutturamıyorum. Kaskatı kesiliveriyorlar nedense. Bu malzemeleri karıştırıp dolaba atıp kendi haline bırakabileceğiniz bir tarif. İstediğiniz sonuca ulaştırır sizi diye umuyorum.

Çok teşekkür ederim. Tarifiniz onaylanmış çok sevindim. Dün aynı zamanda onay takibine girmişti tariflerimiz. Sizinki sponsordan dolayı takıldı herhalde diye düşünüp üzülmüştüm.
tamam canımmm yazarım tabiki :)

Elinize sağlık.
İçimdeki hayvanadam nedense son fotoğraflarda kaşıklanmış, çanağı ısırıılmış, dondurması akmış yani tadına bakılmış bir görsel arıyor.
O zaman sanırım görsel bozulmuş oluyor :KK53: ama nedense öyle bir foto aramıyor değilim:KK45:

Bol şanslar.

Ellerinize emeklerinize sağlık AngelicaPickles AngelicaPickles Hoppa evde dondurma yapıp kristalleşmesin diye saatlerce o dondurmayı karıştırmak için uğraşan biri olduğum :))) süt reçelini de zaman zaman yaptığım ve süt reçeliyle dondurma yapmak, vay beee bu benim aklıma neden gelmedi dediğim için tarifiniz çok dikkatimi çekti.
Çikolata kaplarınız da iflah olmaz bir çikolata sever olduğum için iştahımı kabarttı, süt reçeli yaptığım zaman tarifinizi deneyeceğim, havalar ısınınca kilolarca dondurma yapmak zorunda kaldığımdan pratik çözümlere açığım :)))

Ellerinize emeklerinize sağlık AngelicaPickles AngelicaPickles Hoppa evde dondurma yapıp kristalleşmesin diye saatlerce o dondurmayı karıştırmak için uğraşan biri olduğum :))) süt reçelini de zaman zaman yaptığım ve süt reçeliyle dondurma yapmak, vay beee bu benim aklıma neden gelmedi dediğim için tarifiniz çok dikkatimi çekti.
Çikolata kaplarınız da iflah olmaz bir çikolata sever olduğum için iştahımı kabarttı, süt reçeli yaptığım zaman tarifinizi deneyeceğim, havalar ısınınca kilolarca dondurma yapmak zorunda kaldığımdan pratik çözümlere açığım :)))

Benim anca bir iki kere sizin o meşhur cımbızın ucuna denk gelmişliğim var. O nedenle Mune de yorum yapmış diye ayrıca bir sevindim ama bunun da ötesinde hali hazırda dondurmayla haşır neşir olup, hem makinesiz dondurmanın kıvamını hem de o kıvamı yakalamanın zahmetini bildiğiniz için tam idealimdeki yorumcusunuz :super:Denediğinizde tarifin tutup tutmadığıyla ilgili yorumda bulunursanız mutlu olurum, tarif işinize yararsa daha da mutlu olurum.

Benim anca bir iki kere sizin o meşhur cımbızın ucuna denk gelmişliğim var. O nedenle Mune de yorum yapmış diye ayrıca bir sevindim ama bunun da ötesinde hali hazırda dondurmayla haşır neşir olup, hem makinesiz dondurmanın kıvamını hem de o kıvamı yakalamanın zahmetini bildiğiniz için tam idealimdeki yorumcusunuz :super:Denediğinizde tarifin tutup tutmadığıyla ilgili yorumda bulunursanız mutlu olurum, tarif işinize yararsa daha da mutlu olurum.

:)))) cımbızı tatmayan yok gibi, tatmayanlar da gün geliyor mutlaka tadıyor :-)

Sormayın valla havalar ısınınca dondurma üreticisi gibi oluyorum, ev yapımı dondurmayı çok seviyoruz, abartısız her hafta 5 kilo sütten dondurma yapıyorum :)
Yemesi güzel ama pek zahmetli, ideal miktarda karıştırma yapılmazsa sonu hüsran oluyor biliyorsunuz, siz yorumuma ben de pratik dondurma tarifi bulduğuma sevindim.

Vakti gelince kesinlikle deneyip size sonucu yazacağım, yarışmada başarılar diliyorum, tekrar ellerinize sağlık.

Vuuu ellerine sağlık canım çok emek verilmiş emeğine sunumuna sağlık

Çok dondurma sever biri değilim ama kaseyi alabilirim :kk77:
Ellerine sağlık başarılar dilerim :KK37:

uuuuu çok emek çok leziz çok enfes görünüyor

eline sağlık başarılar :kahve:

Ellerine sağlık canım, çok güzel olmuş, başarılar dilerim yarışmada :KK200:

Ellerine sağlık başarılar dilerim ❣

Gerçekten çok emek sarfetmissin çok guzel

Hepinize çok teşekkür ederim.:KK200: İmkan olsa da beraber yiyebilsek :kk77:

Son düzenleme:
Ellerine sağlık canım başarılar dilerim anlatımın çok güzeldi sürükleyici hikaye tadında tarifinde öyle :KK36:

Tarifleri geri dönüp okuyunca hem gereksiz uzatmışım hem bazı ayrıntıları atlamışım gibi geliyor bana. Beğenilince mutlu oluyorum. İyi dileklerin için ayrıca teşekkürler :KK15:

Cikolata kaplarin beni benden aldii.
Harika dusunulmus, tek kelimeyle bayildim.
Ellerinize saglik, basarilar diliyorum.

Çok teşekkürler:KK200:Yaparken çok endişeliydim ben o çikolatalı kaplarla ilgili, kesin dağılır, kırılır, akıtır birşey olur diyordum ama kalıptan tertemiz çıktılar, dondurmayı da sızdırmadan taşıdılar. Böyle dondurma, meyve salatası, mousse tarzı şeyler için gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim o yüzden.

Ohaaaa çok orijinal :KK68::KK68::KK68:
Ya açıkçası ben bloglardan, pinterestten filan aparttıklarımı birleştirip yapıyorum tariflerimi. O yüzden orjinal diyince ironi mi var acaba diye bir şüpheye düşüyorum, ama Allahtan smiley'lar var. :KK53: Yorumun için çok teşekkür eder öperim:KK15:

Elinize sağlık.
İçimdeki hayvanadam nedense son fotoğraflarda kaşıklanmış, çanağı ısırıılmış, dondurması akmış yani tadına bakılmış bir görsel arıyor.
O zaman sanırım görsel bozulmuş oluyor :KK53: ama nedense öyle bir foto aramıyor değilim:KK45:

Bol şanslar.

Şimdi hayal edince hoşuma gitti anlattığınız gibi bir sonrası fotoğrafı ama hayvanadamlık bizde genetik. Tadına bakma konseptimiz yok, önümüze yemek konunca kurdun dişine kan değdi moduna giriyoruz ailecek. :KK70: Muhtemelen o yüzden kimsenin aklına dur bi de ısırıp çekelim demek gelmedi. :-)

Elinize saglik cok güzel görunuyor bende yapicam :) ama kestane sekeri ve portakal receli yerine cikolata parcalari ve ceviz eklesem olurmu acaba.
Bide merak ettim bu süt karameli yaparken 1lt süt kullaniyorsunuz ama dondurmada o 200ml yaziyor piserken kivam alirken okadarmi kaliyor yoksa siz fazladanmi yazdiniz, süt karameli nekadar sürüyor tamamen pismesi :) cok sordum ama korkuyorm yaparm biseye benzemez diye

Cok guzelmis benim minikler yaz gelsin dondurma alalim diye soylenip duruyorlar okadar uzun karistirmali seylere vaktim olmuyor. Bunu deneyecegim kizlarima havalar isinsin oyum size

X