• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıkmazdayım yorumlarınıza ihtiyacım var..

82seyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
160
2
46
Ankara
Arkadaşlar merhaba sitede ilk konum olacak.
benim sorunum şu: eşimle 4 yıl önce görücü usulu ile evlendim. 3 yaşında bir kızım var.22 yıllık diyabet hastasıyım.eşimle daha nişanlanmadan önce ona rahatsızlığım olduğunu istemezse ilişkimizin bitebileceğini söyledim ona. ailesinin haberi yoktu rahatszılığımdan. evlendik ve evlendiğimiz ilk günden itibaren eşim ufacık bir konuda bile kendi dediği olmazsa küsmeye başladı. ilk iki yıl o küstükçe haksız bile olsa hep alttan aldım tartıştığımız konuları umursamadım daha sonraları aramız iyi olduğunda tartıştığımız konuda haksız olduğunu söylemedim hiç ona çünkü tekrardan küsmesinden huzursuzluk olabileceğinden korktum.eşim ailesine aşırı derecede düşkün onlar bize ziyarete geldiklerinde o huysuz adam daha şiddetli halde huysuzlanmaya başlar. ve mutlaka ailesi geldiğinde incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden kavga gürültü çıkarır ve aileside ona oğlum yapma bu kızcağızın bir suçu yok demez allah için. hep oğlanları haklıdır ben haksızım. hakkımı savunmaya çalıştığım zaman adım "dır dır eden karıya "çıkıyor. eşim ailesi için beni çok ezer onları yüceltirken beni ayaklar altına alır. şöyle ki kızıma 3 aylık hamile iken annesine babasına sandalye getirmediğim için beni evden kovdu, ailesine bana bu hastalıklıyı ( beni kastediyor) aldınız diye bağırdı.ailesi her geldiğinde ailesinin geri dönüşlerinde bende küskün olarak ailemin yanına gittim ve hiç birisinde arayıp karıcım ben bir hata ettim evine dön yuvana dön demedi. sürekli evime beni ailem götürdü (yuvam yıkılmasın çocuğum perişan olmasın diye. ailem benden asla kaçan yılan bir aile değil onlar bana sürekli kucak açtılar). ve kocam bu durumu başıma şöyle kalkmaya başladı: "Sen defolu malsın ailen seni başından def ediyor. seni kovuyorum yinede ailen geri getiriyor. onlar sana katlanamıyor".şeker hastası olduğum halde bana ailesinin yemesi için tatlı pişirtir ,asla düşünmez hasta insanın canı istermi diye. babasına ben öğretmenim maaşımı istediğim gibi harcama yetkim yok internetten kendi başıma alışveriş yapsam kıyametler koparır.maaşımdan ben kendi aileme hiç bir şey alamam. ama kendisi görümcemin 3 çocuğunu ablalarını,annesini, babasını yazlık ve kışlık giydirir. ev eşya ihtiyaçlarını giderir.ailesini 7 tane telefon faturasını kendi öder.ailece alışverişe çıkınca ben kendime kıyafet falan alsam mutlaka ailesini de düşünür ve onlara da birşeyler alır.enson olayda da yine ailesi yanımızdaydı abuk subuk bir olaydan dolayı küstü. ve annesi babası kendisi başıma çöküp hastanelik oluncaya kadar beni dövdüler. hemen ailemi aradım ailem geldi eşyalarımı topladım ve evden ayrıldım.darp raporu alıp boşanma davası açtım.yüklü miktarda manevi tazminat istedim. 3 ay ailemin yanında oturdum ( araba aldım ailem benim için yeni bireve taşındı ama ama ama boşanma psikolojisini kaldıramadım bir çocukla ailemin yanında kalmak bana çok ağır geldi. ve kendi isteğimle bu cehenneme tekrardan döndüm.boşanma davasından vazgeçtim haksız oldukları halde ailesinden bile özürler diledim. ailem sırf benim mutlu olabilmem için kararlarıma saygı gösterdiler ve tekrardan geri dönmeme birşey demediler.ailem kocamdan dolayı bu adam düzelmez en fazla bir yıl sonra tekrardan dönersin ömür boyu bu adama katlanamazsın dediler....... kocan düzeldimi derseniz hayırrr daha da kötüleşti yaralı yılan misali ağzı her açıldığında bana "sana çocuk için katlanıyorum. defolu mal ailen seni başıma def etti. def ol git bu evde sığıntısın." diyor her defasında dahada yaralanıyorum. ona zerre kadar güvenim yok. yarın öbür gün bir yerime zarar gelsin bu insan beni kapının önüne koyar. ama çaresizim boşanmış kadın psikolojisini kaldıracak gücüm yok. inanın çocuğum olmasa bazen intiharı bile düşünüyorum.ne yapayım bu evlilik cehennemine daha ne kadar dayanabileceğim bilmiyorum.biraz uzattım sanırım.... yorumlarınıza ihityacım var....:50:

Arkadaşlar merhaba sitede ilk konum olacak.
benim sorunum şu: eşimle 4 yıl önce görücü usulu ile evlendim. 3 yaşında bir kızım var.22 yıllık diyabet hastasıyım.eşimle daha nişanlanmadan önce ona rahatsızlığım olduğunu istemezse ilişkimizin bitebileceğini söyledim ona. ailesinin haberi yoktu rahatszılığımdan. evlendik ve evlendiğimiz ilk günden itibaren eşim ufacık bir konuda bile kendi dediği olmazsa küsmeye başladı. ilk iki yıl o küstükçe haksız bile olsa hep alttan aldım tartıştığımız konuları umursamadım daha sonraları aramız iyi olduğunda tartıştığımız konuda haksız olduğunu söylemedim hiç ona çünkü tekrardan küsmesinden huzursuzluk olabileceğinden korktum.eşim ailesine aşırı derecede düşkün onlar bize ziyarete geldiklerinde o huysuz adam daha şiddetli halde huysuzlanmaya başlar. ve mutlaka ailesi geldiğinde incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden kavga gürültü çıkarır ve aileside ona oğlum yapma bu kızcağızın bir suçu yok demez allah için. hep oğlanları haklıdır ben haksızım. hakkımı savunmaya çalıştığım zaman adım "dır dır eden karıya "çıkıyor. eşim ailesi için beni çok ezer onları yüceltirken beni ayaklar altına alır. şöyle ki kızıma 3 aylık hamile iken annesine babasına sandalye getirmediğim için beni evden kovdu, ailesine bana bu hastalıklıyı ( beni kastediyor) aldınız diye bağırdı.ailesi her geldiğinde ailesinin geri dönüşlerinde bende küskün olarak ailemin yanına gittim ve hiç birisinde arayıp karıcım ben bir hata ettim evine dön yuvana dön demedi. sürekli evime beni ailem götürdü (yuvam yıkılmasın çocuğum perişan olmasın diye. ailem benden asla kaçan yılan bir aile değil onlar bana sürekli kucak açtılar). ve kocam bu durumu başıma şöyle kalkmaya başladı: "Sen defolu malsın ailen seni başından def ediyor. seni kovuyorum yinede ailen geri getiriyor. onlar sana katlanamıyor".şeker hastası olduğum halde bana ailesinin yemesi için tatlı pişirtir ,asla düşünmez hasta insanın canı istermi diye. babasına ben öğretmenim maaşımı istediğim gibi harcama yetkim yok internetten kendi başıma alışveriş yapsam kıyametler koparır.maaşımdan ben kendi aileme hiç bir şey alamam. ama kendisi görümcemin 3 çocuğunu ablalarını,annesini, babasını yazlık ve kışlık giydirir. ev eşya ihtiyaçlarını giderir.ailesini 7 tane telefon faturasını kendi öder.ailece alışverişe çıkınca ben kendime kıyafet falan alsam mutlaka ailesini de düşünür ve onlara da birşeyler alır.enson olayda da yine ailesi yanımızdaydı abuk subuk bir olaydan dolayı küstü. ve annesi babası kendisi başıma çöküp hastanelik oluncaya kadar beni dövdüler. hemen ailemi aradım ailem geldi eşyalarımı topladım ve evden ayrıldım.darp raporu alıp boşanma davası açtım.yüklü miktarda manevi tazminat istedim. 3 ay ailemin yanında oturdum ( araba aldım ailem benim için yeni bireve taşındı ama ama ama boşanma psikolojisini kaldıramadım bir çocukla ailemin yanında kalmak bana çok ağır geldi. ve kendi isteğimle bu cehenneme tekrardan döndüm.boşanma davasından vazgeçtim haksız oldukları halde ailesinden bile özürler diledim. ailem sırf benim mutlu olabilmem için kararlarıma saygı gösterdiler ve tekrardan geri dönmeme birşey demediler.ailem kocamdan dolayı bu adam düzelmez en fazla bir yıl sonra tekrardan dönersin ömür boyu bu adama katlanamazsın dediler....... kocan düzeldimi derseniz hayırrr daha da kötüleşti yaralı yılan misali ağzı her açıldığında bana "sana çocuk için katlanıyorum. defolu mal ailen seni başıma def etti. def ol git bu evde sığıntısın." diyor her defasında dahada yaralanıyorum. ona zerre kadar güvenim yok. yarın öbür gün bir yerime zarar gelsin bu insan beni kapının önüne koyar. ama çaresizim boşanmış kadın psikolojisini kaldıracak gücüm yok. inanın çocuğum olmasa bazen intiharı bile düşünüyorum.ne yapayım bu evlilik cehennemine daha ne kadar dayanabileceğim bilmiyorum.biraz uzattım sanırım.... yorumlarınıza ihityacım var....:50:

ben bu yorumu kolay kolay yapmam ama boşan
başka hiç bi çare, çözüm olamaz böyle bi kocaya ve ailesine karşı
boşanmasanda kanser falan olursun herhalde
koskoca öğretmensin illa ailenin yanında kalmak zorunda değilsin, çocuk içinde nafakanı alır, hakkettiğin şekilde saygın bi hayat sürmeye başlarsın

ben bu yorumu kolay kolay yapmam ama boşan
başka hiç bi çare, çözüm olamaz böyle bi kocaya ve ailesine karşı
boşanmasanda kanser falan olursun herhalde
koskoca öğretmensin illa ailenin yanında kalmak zorunda değilsin, çocuk içinde nafakanı alır, hakkettiğin şekilde saygın bi hayat sürmeye başlarsın

biliyorum tek çarenin boşanma olduğunu... ama gücüm yokk kaldıramıyorum....çok çaresizim...

Bir yanda sürekli ezilen kadınlık gururunuz bir yanda boşanmış kadın psikolojisi?
Hangisi daha ağır?
Ne sizi seven,ne sizin için çabalayan ne de pişman olan bir adam var karşınızda.
Böyle gidip gidip geri döndükçe iyice şişirmişsiniz onun egosunu.
Çekilir mi bu böyle Allah aşkına?
Hem böyle bir ortamda çocuğunuzun büyümesi ne derece mantıklı hiç düşündünüz mü?
Bence en doğrusu bir an önce boşanmanız.

hakaretleri,dayaklari,ilgisizligi,kapi önüne atilmayi kaldirmaya psikolejin var ama bosanmis kadin psikolejisine gücün yok.anlamadim gitti
evlilik diye bisey kalmamis.daha nereye kadar sürdürmeyi düsünüyorsunki böyle.asil böyle bi psikoleji kaldirilmaz...

Canım eşinden boşanman için ne olmalı?

Mesela eşin Allah korusun bir kolunu kesse,kaynar su dökse,işkence etse boşanman için şartlar olgunlaşmış olur mu?

Eşine geri dönünce yarım kalan mutluluk tamamlanmış oldu mu?

Şimdi çok mu mutlusun..

Artık hayret bile edemiyorum yani..

ay gülüm kendine gel bu gün olmasa yarın bu adamla gecim olurmu seni dövmüşler gitmişsin niye döndün ya napıcaksın bu şekilde hayatını nasıl sürdürüceksin nedemek boşanmışlığı kaldıramam sıgıntı gibi yaşamayı besleme gibi dövülmeyi kaldırıyosun yapma ailene dön güzelim kocanla aranı düzelt diycem adamın iler tutar yanı yok hadi desen biraz sinirlidir bazen tartışıyoruz tamam alttan al idare et diycem ne diycem ben bilmiyorum yok gülüm yok kal silkelen hic bişey aşalanmak kadar insanın onurunu zedeleyemez sen allahın kulusun kimsenin kulu kölesi degilsin kendi ekmeğini cıkarır yersin kimseye minnet etmessin

ben hiç bir mesleğim yok elimde siz mesleğiniz var aileniz arkanızda ben bile boşanmaya cesaret ettim yaz siz bir dahamı bu dünyaya gelcğiniz çocuk için katlanır ama oda bir yere kadar zaten hastasınız kendinizi daha fazla hasta etmeyin derim çocuğunuz ozaman asıl zor durumda kalır allah korusun allah yardımcınız olsun

biliyorum tek çarenin boşanma olduğunu... ama gücüm yokk kaldıramıyorum....çok çaresizim...

Arkadaşım neyi kaldıramıyorsun?

Eşinin yaptıklarını kaldırıyorsun da boşanmaya mı gücün yok?

canım şeker hastalığının nasıl bir hastalık olduğunu iyi bilirim annem ileri derece şeker hastası.şunu söyleyim sen o adamla yaşamakla kendini öldürüyosun bu ortamda şekerin sürekli inip çıkacak sen gözlerini ve böbreklerini kaybedeceksin kusura bakma ama böyle sende biliyorsun.sana şimdi ne diyeyimki tam kurtarmışken paçayı kendini yeniden ateşe atmışsın.böyle yaşamak boşanmaktan daha mı iyi sen ver cevabını.bunu nasıl kaldırıyo psikolojin

Kendine deger ver kardsim yazik degil mi sana bak ailende senin arkanda ne dmek defolu kendi evinde siginti olmak falan ne cirkin sozler bunlar. Demissin ki bosanmis kadin psikolojisini kaldiramam bu kadar degersizligi hakareti nasil kaldiriyorsun dayagi nasil kaldirdin cocugum icin demissin eee cocugun buyuyunce kocasi tarafindan ezilmis hor gorulmus bir anneyi nasil kaldiracak bakalim. Ayrica seni istemiyor sen orada durdukca sagligini kaybedeceksin. Durumu degistirebilmye gucun varsa degistir ama yoksa kendini dusun. Sonucta butun bunlara katlanip da sonunda feraha eren cok az kisi var sen bunlara sabrediyorsun diye madalya da takmayacaklar takdir de etmeyecekler. Seni senden baskasi kurtaramaz ve yine seni senden baskasi dusunmez.

Canim cok uzuldum,yasadigin hic kolay degil ama sana el kaldiran insanlarin yaninda nasil durabilirsin ki ? Ne saygi var,ne sevgi,ne vicdan.Nasil bu yasami surdurmeyi planliyorsun...Bu adam sana yapmadigini birakmaz,yazik degil mi o guzel canina ve cocuguna ? O yavru etkilenmeyecek mi bu durumdan ? Bosanmak tabiki kolay bisey olmasa gerek ama hergun cehennemi yasamaktansa bir kere yasa daha iyi.Insan her seye alisiyor,zamanla acilar azaliyor emin ol.Lutfen mantiklica dusun.

Boşancak gücün nasıl yok canım ailen arkanda değil mi?:26:
O evde tansiyon kalp falan her şey çıkar bu stresle.
Şeker çok zor bir hastalık ve senin bir an evvel kendini artık ezdirmemen gerekiyor.
Bence korkma o gücü bul kendinde ve boşan...

Son düzenleme:
esinden ne ayrilan ilk kadin nede son kadin sen olacaksin...
içindeki bu kangrenden kurtulman lazim, yoksa çocuguna asla bir faydan dokunmayacak!!!
hadi kendi psikolojini bahane ediyorsun simdi??? öncelikle anne oldugunu unutma!!!
böyle bir durumda çocugunun psikolojisinide düsünmen gerekmez mi??
böyle bi adamin yaninda sürekli ezilen ezik bir anne görerek büyüyen bir çocuk büyüdügünde nasil bir birey olacak hiç düsündün mü???
bu adamdan kurtulman lazim... önce çocugun sonra kendin için!!?
(çocugun diyorum çünkü biliyorum ki bir anne kendinden önce çocugunu düsünür, yoksa elbette ki kendin içinde yapmalisin bunu!)

yorum yapan arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. herkes boşanmada hem fikir.evliliği sürdürmemde ki tek umut ışığı annesi babası bu dünyaya direk kalmayacak ve bu devran elbet dönecek. belki düzelir umudu yuvasına karısına dört elle sarılır umudu. umudum allah sadece ona sığınıyorum....içinde bulunduğum durum çok zor bir durum....

Sevgili kızım,

Dışardan ahkam kesmek bu olayın en kolay yanı ama madem yardım istemektesin ben sana farklı bir pencereden bakmanı önereyim. Sen bir ögretmensin ve yarının anneleri eşleri olacak küçüçük bireylere yol göstermek gibi bir görevi üstlenmişsin egitimlerinin yanı sıra. Şimdi benim senden bir ricam var seni seven dahası her hareketini kendisine örnek alacak olan o çocukların (ki bunu yaparken kendi evladınıda içlerine koy) yüzlerine bak ve herhangi bir tanesinin bu hayatı yaşamaya çalıştıgını ve senden akıl istedigi düşün...

Ne akıl verirdin o minicik yürege? Boşanma psikjolojisi zordur aman boşanma evliligi sürdür mü derdin yoksa ayaklarının üzerinde duran çalışan bir insansın kendine acımıyorsan bu ortamda büyüyen her an annesinin aşagılandıgına şahit olan ve sistematik bir biçimde günbegün psikolojisi agır hasar alan çocugunu düşün yapman gerekeni yap boşan mı derdin?

Bu yazdıgıma verecegin cevap senin kararın olsun yavrum. Hayat bir kocadan ismin bekarken dula çıkmasından ibaret degildir. Hayat dedigin insanca yaşamak zorluk karşısında dimdik ayakta durmaktan başlayan uzun bir yoldur canım ve tut evladının elinden al aileni yanına yürü git canım mutluluga dogru.. Sevgilerimle..

düzelicegimi var nasıl düzelicek ben sana bi şey diyimmi icinde allah korkusu olan insan eşim dedigi cocugunun annesine bu şekil davranamz sen ne yaptında sana böyle davranıyo koca bi hic dimi bilmem ama boşuna canını daha fazla yakmasına izin verme ya

Okudum, Kusura Bakma İçimden 3 Aylarda Nasıl Beddualar Ettim Kocana Biliyor musun ??
Hayatta Kimseye Beddua Etmem, Ama Kocana Ettim..
Allah'ından Değil Kör Şeytanından Bulsun...
Kendi Pisliğinde Boğulsun..
Hastalıklıymışmışmış...
Ruh Hastası Kendine Baksın..
Allah Elden Ayaktan Etmesin, Bu Seni Kapıya Koyar..

En Nefret Ettiğim Şey İnsanların Rahatsızlıklarının Yüzüne Vurulması..
Sanki Kendiniz İstediniz Takdir İlahi, Gücümüz Yetmez ki !!

Sen Kendine Acıyı Yakıştırmışsın..
Alışkanlıklarından, Azar İşitmekten mi Vazgeçemiyorsun??
Şu Herifin Neyinden Vazgeçemiyorsun ?
Allah Korkusu Olan Ailesinden mi Neyinden Yahu !!
Neyinden Neyinden ??
Ne Diye Geri Geliyorsun..
Herşey Daha Kötü Olacak..
Gitti Geri Geldi..
Fırsatıda Verdin Ya Şu Adamın Eline Helal Olsun Sana..
Ne Diyeyim ki; Sen Ne Çocuğunu Ne de Kendini Zerre Kadar Düşünmüyorsun..
Sakın Demeki Babasız Çocuk Büyütemem...
Böyle Psikolojisi Bozuk Çocukta Büyütülemez..

Öğretmenmişsin!!
Cahil Desem Cahilde Değilsin..
Niye Böyle Hatalara Düşüyorsun...
Kolay Kolay Boşan Demem Kimseye Ama...
Kardeşim Sen BOŞAN...

Bu Adamdan;
Ne Sana Koca, Ne de Çocuğuna Baba Olur..

Sevgili kızım,

Dışardan ahkam kesmek bu olayın en kolay yanı ama madem yardım istemektesin ben sana farklı bir pencereden bakmanı önereyim. Sen bir ögretmensin ve yarının anneleri eşleri olacak küçüçük bireylere yol göstermek gibi bir görevi üstlenmişsin egitimlerinin yanı sıra. Şimdi benim senden bir ricam var seni seven dahası her hareketini kendisine örnek alacak olan o çocukların (ki bunu yaparken kendi evladınıda içlerine koy) yüzlerine bak ve herhangi bir tanesinin bu hayatı yaşamaya çalıştıgını ve senden akıl istedigi düşün...

Ne akıl verirdin o minicik yürege? Boşanma psikjolojisi zordur aman boşanma evliligi sürdür mü derdin yoksa ayaklarının üzerinde duran çalışan bir insansın kendine acımıyorsan bu ortamda büyüyen her an annesinin aşagılandıgına şahit olan ve sistematik bir biçimde günbegün psikolojisi agır hasar alan çocugunu düşün yapman gerekeni yap boşan mı derdin?

Bu yazdıgıma verecegin cevap senin kararın olsun yavrum. Hayat bir kocadan ismin bekarken dula çıkmasından ibaret degildir. Hayat dedigin insanca yaşamak zorluk karşısında dimdik ayakta durmaktan başlayan uzun bir yoldur canım ve tut evladının elinden al aileni yanına yürü git canım mutluluga dogru.. Sevgilerimle..

benim durumumda olan bir kişiye ilk verceğim cevap tabiki boşanma olur. aklım, mantığım,ailem, çevrem forumda ki herkes boşan diyor. tek çarenin boşanma olduğunun çok iyi farkındayım. ama içim çok acıyor çok yanıyorr.boşanma sürecini tam olmasada yaşadım ama gözümün yaşı bir gün dinmedi. eşimi hergece rüyalarımda gördüm, hiç birşeyden zevk almadım, hiçbirşey hiçbir kimse yüzümü güldüremedi...cesaretim yokk... biliyorum mantığıma çok ters hareketler yapıyorum... çaresiz olmasam yazmazdım zaten buraya..

benim durumumda olan bir kişiye ilk verceğim cevap tabiki boşanma olur. aklım, mantığım,ailem, çevrem forumda ki herkes boşan diyor. tek çarenin boşanma olduğunun çok iyi farkındayım. ama içim çok acıyor çok yanıyorr.boşanma sürecini tam olmasada yaşadım ama gözümün yaşı bir gün dinmedi. eşimi hergece rüyalarımda gördüm, hiç birşeyden zevk almadım, hiçbirşey hiçbir kimse yüzümü güldüremedi...cesaretim yokk... biliyorum mantığıma çok ters hareketler yapıyorum... çaresiz olmasam yazmazdım zaten buraya..

Senin Sağlam Bir Dayağa İhtiyacın Var..:4:

Back